קרה לכם שננטשתם?

TheBlueOne

New member
../images/Emo18.gif אלון

אני חושב שסימן שאלה אחד לעומת שבע'ת'לפים עושה את ההבדל . התגובה שלך נקראת כזועמת ופוגעת. גם ביקורת צריך לדעת להעביר במיוחד במדיה הזה שנקרא אינטרנט. אבקש ממך ומשאר יושבי הפורום להתחיל להפנים את העניין. ישנם נושאים רגישים לדיון מעצם טבעו של הפורום, אינני רוצה להיות גננת ולמחוק תגובות, אבל עליכם למתן את הביקורות שעפות פה. אנא השתדלו להתנסח בצורה סובלנית וסבלנית יותר.

Justin Angel

New member
../images/Emo45.gif

לפי דעתי הזעם של אלון מדבר הרבה יותר על אלון מאשר שהוא קשור למקרה הזה. התגובות של אדם למצבים שבו הוא לא ממסך את ההתנהגות שלו מדברות על ליבו של אדם. אם מישהו כועס לרוב צריך לזכור שמקור הכעס שלו לא טמון באנשים אחרים, שהם רק טריגרים, אלא שמקור הכעס נמצא בנושא אישי שלו. בין אם במודע או לא במודע הנושא נגע בטריגר שנמצא אצל אלון. כרגע הבחירה הייתה להשתלח במוסר ההודעה במקום להקשיב למסר. אם הייתי צריך לנחש ולהשליך חוויות אישיות שלי על המצב הזה, הייתי מנחש שהשתלחות הזאת לא נובעת מאיזה כעס שהתפרץ סתם אלא שיש סיבה עמוקה יותר קבורה מתחת לפני השטח. משהו עמוק יותר שמציק ומפריע, וכל פעם שנוגעים בו כואב והרפלקס הוא להכאיב בחזרה. רואים שלא מדובר באיזה ביקורת עניינית שהיה חשוב להגיד, אלא בתגובה אישית שקשורה למה שאלון חשב ולמה שאלון קישר אליו. תזכרו את זה בזמן שאתם מפנימים את מה שנאמר בהודעה הזועמת ומפתחים דעות.

ToryMaster

New member
זה לא חשוב כרגע

העניין הוא בגדול - שזה פשוט לא במקום לדבר ככה על גבי פורום ציבורי, אתה לא מסכים איתי? עזוב את העובדה שמדובר בי. אני פשוט לא חושבת שזה נכון או מתאים להשתלח ככה במישהו שלא עשה כלום על סמך השערות לא נכונות בעליל, בעיקר כשזה מישהו שבא ממקום מאוד רגיש ופגיע גם ככה.

gwizard

New member
לך תלמד ASP כמו שצריך

כי פסיכולוגיה זה ממש לא אתה
ולפני שאתה ושאר האינטלקטואלים הניו-אייג'רים מתחילים להתנסח על המצב הנפשי שלי רק תזכרו שאף אחד כאן בפורום לא מכיר אותי כפי שאני באמת. מה שאתם רואים זה מסכה. מסכה שיש לה את שימושיה ולתגובות, נזעמות או מלטפות, יש מטרות מוגדרות מראש. מתי תפנימו שהטבע הוא לא "טוב", "נאור" ו-"מלטף" ? הוא יכול להיות הדברים האלה, אבל גם "תוקפני", "זועם" ו-"הרסני". אני לא רואה שום סיבה שבעולם להתנהג פוצי מוצי עם האנשים כאן. הגיע הזמן שתתבגרו, לפחות במקצת.

Wing Chan

New member
אין סיבה להתנהג "פוצי מוצי"

אבל מצד שני, גם אין סיבה להתנפל על מישהו ששאל שאלה סתם ככה. ואני לא רואה למה מתן תשובה חייב להיות אחד מהצדדים האקסטרימיים- מצד אחד פוצי מוצי ומצד שני קריזה? למה אי אפשר למצוא משהו באמצע? סתם מכער קצת את האווירה.

Wing Chan

New member
מה אתה עושה פה אתה?

לך תשיג לי לייטסייבר של דארת ויידר נו !!!

gwizard

New member
אם אתה חושב שהתנפלתי...

אז חכה שהיא או מישהו אחר באמת יעלו לי את הסעיף.... ציטוט: "סתם מכער קצת את האווירה" זה בדיוק מה שהתכוונתי עליו באימרה "פוצי מוצי". למה שלא נכער את האווירה ? מי אמר שהאווירה חייבת להיות יפה ועדינת נפש ? זה פורום פאגאניזם או פורום שמאלנים מניאקים ?!
נ.ב. כותב הודעה זו לא מחזיק בדעות פוליטיות כלשהם כי כולם שקרנים, גנבים, מנצלים וכ"ו באופן כללי. אין לכותב הודעה זו שום דבר נגד שמאלנים מניאקים או ימניים מניאקים או מרכזיים של בזק או משולשיים של דומינוס.

Wing Chan

New member
מה הקשר בכלל?

זה שאנשים יכתבו פה עצות והודעות עם שפה נורמאלית, ולא כזו שמשדרת חתיכת התנפלות, זה לא יהפוך את זה לפוצי מוצי\רכרוכי\תקרא לזה איך שתקרא לזה. ממש לא. אני לא מבין למה תקוע לך בראש שכול הקטע הזה מחולק אך ורק לשחור ולבן, בלי יכולת התנסחות שהיא באמצע של שניהם. ועכשיו אני עייף מת מלא בבירה והצוואר שלי חצי שבור מרוב הדבאנגינג. לילה טוב.

Heathen Dawn

New member
מקיצוניות אחת לנגדית לה

אני ממש, ממש אוהב את כל אלה אשר, מתוך תגובה לאי איזו הגזמה בחשיפתם ל-"גישת הפוצי מוצי" של "הכל טוב ונאור ומלטף", עוברים להגזמה הנגדית בהקרנת "גישת הצבא הסובייטי" של "הכל תוקפני, זועם והרסני". זכרו מה שהיוונים אמרו ועמד במבחן הזמן: "מדן אגן" - שום דבר לא בהגזמה.

windflute

New member
נכון אבל דרושה בגרות

[אלון, תהיה כאן ביקורת, אבל ביקורת אוהבת. אתה כמובן לא חייב לקבל אותה. אני כותבת את מה שאני מרגישה מההודעות שלך] נכון, כשאני קוראת את ההודעות של אלון אני מרגישה שהוא הרבה פעמים לא עונה לעניין - הוא מושך דברים לקיצוניות שלא היתה שם ומתלהט ישר למקום כועס וברוב הפעמים - מאוד פוגע. כן, אני מרגישה שהוא מדבר מתוך הכאב שלו והדברים שהוא רגיש אליהם וחשובים לו, אבל אדם בוגר יודע לעשות את ה"מיסוך" הזה שאתה מדבר עליו ולכתוב דברים בצורה שתובן ע"י הקורא ותהיה לו לעזר. אדם בוגר יודע להשתלט על הזעם שלו, להבדיל בין מה שהוא קורא לבין מה שזה מעורר בתוכו בגלל חוויות וזכרונות שלו, ולשים לב לתוצאות של מה שהוא עושה וכותב. בתור אדם שהולך להעביר קורס בוויקה אני מניחה (זו רק הנחה) שאלון לא מעוניין לפגוע (מתוך - "ולא תפגע בנפש חיה - עשה את שליבך חפץ") ואם זו הכוונה שלו הוא עושה עבודה עלובה למדי - הרבה מאוד מההודעות שהוא כותב פוגעות באנשים והכוונה שלהן מתפספסת. נכון - כשילדים מוציאים את האגרסיות שלהם אנחנו סולחים להם, אבל אני מצפה מאדם בוגר ללמוד לשלוט על עצמו. לכן, ג'סטין, בניגוד לגישתך הסלחנית, שקוראת לכל קוראי הפורום להתאים את עצמם ולנסות שלא להיפגע, אני מצפה מאלון לשים לב לאיך הוא מתנסח ולהבין שהוא פוגע באנשים יותר מאשר תורם להם. אני ממנו ללמוד להפריד בין הזעם והכאב שבתוכו לתוכן ההודעות שהוא קורא, ולהתנהל כאדם בוגר. [אלון יקירי, ההודעה נוסחה בגוף שלישי כי עניתי לג'אסטין. אם בא לך להגיב אני אשמח לשמוע ממך בפרטי.. :)]

מרגוט

New member
חשבתי שאתה וויקני?

ואתה רוצה להיות מורה וללמד אחרים ויקה?????????? התשובה הזאת היא אחת התשובות הכי פחות ויקניות שנטקלתי בהם בחיים. מעניין אם ב"מסורת" הקורליאנית גם מלמדים משהו על האל והאלה הויקנים או רק מחלקים תארים ודרגות באינטרנט.

Justin Angel

New member
...

לא נראה לי שאת סגורה על עצמך בבדיוק מה את רוצה - האם את רוצה שהאלים שלך יענו לך או שהם יעשו משהו? אולי תדברי יותר נקודתית על מה המצב הבעייתי?

ToryMaster

New member
אני אפרט ../images/Emo45.gif

מי שמכיר אותי [באמת] אני מקווה שיוכל להעיד שאני אף פעם לא מצפה או מבקשת מהאלים שלי לעשות משהו עבורי או במקומי. אני מבקשת עצה, אני מבקשת הכוונה, מבקשת ליטוף על הראש כשאני מקיאה את נשמתי או מתפתלת מכאבים באמצע בניין ציבורי. ומשום מה, לאחרונה אני לא שומעת מהם. אפילו לא מבקשת הכוונה איך להתמודד עם דברים. הפעם האחרונה שניסיתי ליצור קשר הייתה כששאלתי למה זה מגיע לי ומה עשיתי, והאם יש סיבה גדולה יותר לזה שאני כל כך חולה ביום שכל כך חשוב לי להיות בריאה בו. בד"כ אני מקבלת אפילו פיפס, או "המענה אינו זמין כעת, אנא התקשרו במועד מאוחר יותר". הפעם לא קיבלתי כלום, ואני פשוט לא מבינה למה זה קורה.

Justin Angel

New member
האמונה הזאת היא שלך

מה שאת מאמינה שהאלים שלך יעשו הם כנראה מה שהם יעשו. זאת האמונה שלך שמגדירה את הציפיות ואת הבקשות. הבעיה שלך היא אחת מאוד אישית, וייתכן שמוגדרת רק מהתפיסה והגישה שלך. האם שאלת נכון? האם ביקשת הסבר? האם את מאמינה שהאלוהות שלך צריכה לדעת את התשובה? האם האלוהות שלך אחראית למעשייך, ולבעיותייך ולעניינך? האם היא אח גדול שתומך או אמא פולניה מגוננת? האם האלוהות שלך צריכה להרים אותך שאת נופלת? האם את מסוגלת להתרומם לבד? האם הם המשגיחים והאחראים או שהם שם לשרת איזה מטרה נעלה? איך את מעדיפה שזה יהיה? רק מחוויותיי שלי אני יכול לחלוק. גם לי, לפני ארבע שנים ככה, הייתה תקופה של ניתוק כזה, שבו לא שמעתי את הרוח מנשבת בעלים המרשרשים, לא שמעתי את השיר של הלהבה במדורה, לא ראיתי את הריקוד של הטיפות הנופלות בנחל, לא הרגשתי את אהבתה של אמנו אדמה ולא הרגשתי את חוסנם של האלים. זה לא "משבר של אמונה" ולא "מבחן של אמונה" ולא "נטישה", זה היה עוד צעד שהתינוק לוקח כדי ליפול ובכך עובר חוויות שמביאות לגדילה וצמיחה. אולי את צריכה לשנות את הגישה שלך לאלים? אולי את לא מקשיבה נכון? אולי את לא מדברת נכון? אולי את מדברת מהאני הרדוד והאנוכי ולא מהאני הפנימי? אולי את מבקשת דברים שאת לא מאמינה שתקבלי רק כדי לא לקבל אותם? אולי את צריכה שינוי כבר כל-כך הרבה זמן שהדרך היחידה שחשבת שתעשי את זה, זה רק דרך להיסגר? אולי את כועסת ולא מקשיבה? אולי את מחפשת סיבה לוגית שאין אחת כזאת? אולי הגיע הזמן שתשני את הגישה ואת התפיסה? שימי לב שיש הרבה יותר שאלות מאשר תשובות, היות והיחידה עם תשובות היא את. תחפשי בתוך תוכך, במקום שבו המהות האלוהית שלך שוכנת, במקום שבו הכוח שלך נמצא, במקום שבו האמת האמיתית קיימת. לכי למקום הזה ושם תמצאי את התשובות שאת צריכה.

למעלה