קרה לכם

בפירוש לא צדקה

גם אם היא חושבת כך, אין להטיח באדם ועוד בפרהסיה "את לא אוהבת את הילדים שלך"... ואם אנחנו כבר בענייני פתגמים, אז אתה יודע, אדם ניכר בשעת כעסו, וזה לא ממש שהיא מולה בLIVE אז היא מתפרצת עליה, היא<לקשמי> יכולה לקרוא שוב את מה שכתבה , או לכתוב לה במסר אישי. בנוסף והאמן לי זה למדתי מנסיון אישי! בדרך הקשה.. לשמור בבטן זה דבר הורסני לאדם, הטינה אוכלת אותך מבפנים! עדיף להגיד מיד לאחר מעשה, גם אם יכעסו עליך. מי ששומר כך הרבה זמן, פוגע בעצמו! כמובן שהכל נכון גם לגביי, ולגבי אנילה ולגבי כולם.

אנילה1

New member
לקשמי כנראה שיש לשתינו רגישויות

שונות. ואם פגעתי בך אני עכשיו מתנצלת. עובדה שרוב האנשים חשבו שזה מצחיק, ואת היית יוצאת דופן ברגישות שלך.אגב אני לא זוכרת את הבדיחה למען האמת. הבדיחות הכי מצחיקות הם הבדיחות שהן לא פוליטיקלי קורקט. יש סוג של עריצות בפוליטיקלי קורקט שלא מאפשר יחסי צחוק בין אנשים. אין לך מושג כמה בדיחות שמעתי על המוצא שלי, על הגיל שלי על הסטטוס שלי. מכיוון שאני חושבת שבדיחה היא בדיחה, ואני אף פעם לא קושרת אותה למציאות שלי אז לא נעלבתי. ולכן הצלחתי לצחוק. אני אוהבת לצחוק כי זה עושה לי טוב. הבעיה עם תרבות המזרח הרחוק היא שהם לא יודעים ממש לצחוק, הם מאוד רציניים בכל דבר שהם עושים. אין פלא שיוגה צחוק הגיע משם כי שם זה ממש חסר. אני יודעת את כל זה כי הייתי שם. וזה ממש לא בשבילי. חיים בלי צחוק הם משעממים בעיני. ולעצם העניין, אין דבר כזה אהבה שאינה תלויה בדבר. הורים הם בני אדם. כשהילדים קטנים אז נכון שאהבת אם היא חשובה לגידולם. אבל כשהם כבר גדולים ועצמאיים ויש להם משפחות משלהם, וההורים נחלשים, אין צורך לפגוע בהורים. כי יש לזה מחיר, ומחיר כבד עבור הילדים כמובן. יש משפחות יקירתי שההורים לא הורישו כלום לילדים שלהם וכתבו צוואה להוריש הכל לאיזה מוסד. זה בגלל שהילדים התאכזרו אליהם בזיקנתם. ולא בגלל שההורים היו רעים. לכן כתוב בתורה כבד את אביך ואת אמך, למען יאריכון ימיך. כתוב "כבד" ולא "אהוב". כי לכבד אפשר כל הזמן, אבל לאהוב זה כבר עניין אחר, ואם ילדים פוגעים בהוריהם זה אומר שהם לא מכבדים אותם. אהבה ללא תנאי נותן רק אלוהים, לא בני אדם. המיתוס של אהבת אם ללא תנאי הוא מיתוס שמשבש מערכות יחסים של הורים וילדים, כי הוא שיקרי, נעים לילדים לחשוב כך אבל הוא לא נכון. רק שלא מדברים עלזה. צריך הרבה אומץ לקום ולהגיד בפומבי את מה שכתבתי. רוב ההורים שותקים ובולעים בשקט את ההתעמרות של ילדיהם בהם.

גור42

New member
את טועה. ואת משלמת מחיר כבד...

אהבה שלא תלוייה בדבר זה הדבר הכי נפלא שקיים בעולם. אמנם אין לי ילדים, אבל יש לי אישה וגם הורים. ואני בהחלט יודע מה פירוש לאהוב מישהו ללא תנאי. העובדה שאת אישית לא מכירה את המושג הזה של אהבה מוחלטת, לא אומר שהוא לא קיים. ואנילה, אני אומר לך מכל הלב: אין לך מושג מה את מפסידה.

אנילה1

New member
גור אני יודעת טוב מאוד

מה זאת אהבה ללא תנאי. אבל כרגע היא לא נמצאת אצלי. אני מחפשת אותה לא אצל בני אדם, אלא בעשייה שאותה אוהב ללא תנאי. אני רוצה להיות מאוהבת במשהו.

גור42

New member
הם מבוגרים ועצמאיים.

ובמקרה אני מכיר את פרטי המקרה של אנילה מעט יותר לעומק, ויכול לספר לכם שהם לא בדיוק טלית שכולה תכלת...

אנילה,אולי נוצר פער בינך לבין ילדיך

אני אוהבת את הורי ומבינה היום שאהבתם היא ללא תנאי. בילדותי תמיד חשבתי שאם לא אעשה מה שהם מבקשים ומצפים ממני הם יכעסו ולא יאהבו. אבל אז הייתי בשנות העשרה וזה מאפיין של הגיל אני חושבת . היום אני בת 24 נשואה ואני רואה על הורי שהם מוכנים לעשות הכל בשבילי גם אם אני לא הכי מתחשבת שבעולם ולא מציעה את עזרתי כשאני יכולה. ההורים של פעם התחנכו בצורה אחרת ועקרונות גידול הילדים היו אחרים לכן אני מבינה אם את לא מסכימה שאהבת אם היא ללא תנאי. היום הכל הולך ומתפתח והורים לומדים על גידול ילדים ומבינים דברים שפעם לא הבינו. צריך לחשוב גם אולי נוצרו פערים בין עקרונותיך לגידול לבין מה שהילדים שלך מבינים לגבי גידול ילדים היום ולכן קיים המרמור. אני חושבת שיעשה לך ולמשפחתך טוב אם תבקשי מילדיך את המעט הזה שיבואו איתה לייעוץ משפחתי. זה בטח לא יהיה קל לבקש מהם. במקרה שהם מסרבים אולי תפני בעצמך לשיחות כדי לשחרר את הרגשות הלא נעימים שקיימים אצלך.

אנילה1

New member
בלה עלמה את יכולה לשלוח שוב את

המאמר שגור המליץ עליו? לא מצאתי אותו.

גור42

New member
המלצתי עליו? חחחח... ../images/Emo6.gif

את בטח מתכוונת לכתבה שבלה הביאה, של הטיפוס ההוא מ-ynet שלא מפסיק לנבל את הפה... היא נמצאת בשרשור הזה, קצת יותר למטה. ולא, אני ממש *לא* המלצתי אליה.

BellA עלמה

New member
אני אוהבת את אימי

ון אנחנו רבות לפעמים מתווכחות לפעמים אבל תמיד אוהבות אהבת אם לבת ובת לאם

גור42

New member
את מבינה שלילדים שלך יש בעיה?

תראי, זה שילדים הם הרבה פעמים כפויי טובה, זה נכון. אבל זה לא תירוץ לנתק איתם את הקשר. בדיוק להיפך - אם הילדים שלך מתייחסים ככה להורים שלהם, זה אומר שיש להם איזושהי מצוקה. ילד שמרגיש צורך להתנתק מהמשפחה שלו, מפסיד הרבה מאוד בחיים, גם אם הוא לא מודע לזה. כמו שכתבת בשרשור אחר: אם הם לא מכבדים אותך זו הבעיה שלהם. נכון מאוד. אבל תזכרי שמדובר בילדים שלך ולא סתם באיזה אדם מהרחוב. אם היה לך, חס וחלילה, בן אלכוהוליסט, אני מניח שלא היית אומרת "זאת בעיה שלו", נכון? ובוודאי שלא היית שותה לעיניו כוסית ויסקי... את חייבת להבין, שעם כל הכאב והתסכול (המוצדקים) שלך מהאטימות של ילדייך כלפייך, הצבת תנאים לאהבתך אליהם רק תנציח ואף תחמיר את המצב הקיים.

אנילה1

New member
תודה לכל המשיבים. אני רוצה להבהיר

כמה דברים. אני לא התנתקתי מילדי. רק אתמול אירחתי את כל הנכדים ואת הבן (אשתו עובדת בחנוכה) ליום שלם של כייפים. אני לא עושה עבורם פחות. אני עושה הכל כמו קודם ואפילו יותר, אבל בלי אותו יחס חם שהיה לי פעם אליהם. היום היחס שלי הוא קורקטי. הם בעיני כבר לא ילדים, הם בני אדם נפרדים ממני והם צריכים לכבד אותי. אני מצטערת לעצמי שהם פגעו באהבה שלי אליהם כי היא חיממה את נפשי ונתנה לי סיבה לשמחה. היום אין לי את זה. אין טיפול משפחתי שיכול להחזיר אהבה שמתה. פעם הייתי חושבת עליהם המון. היום לא. כשיש מושא לאהבה חושבים עליו הרבה, כשהאהבה דועכת חושבים עליו פחות. ככה זה עם אהבה.

למעלה