קריאה לכל חברי שינוי ומרץ:

א ו ר בת

New member
בדיוק להפך

אני חושבת שחשוב שאני ושכמותי נקרא ונדע על דעות כאלה, גם אם זה לא עושה לנו טוב. חשוב לדעת ולא לעצום עיניים.

yoyo10

New member
רק 15 מנדטים יש להם

זה אולי 2 אנשים

sarav55

New member
תכף תגידו שזה

הסטה לרצח עם או משהו כזה תגידו אבדתם פרופורציות מצטערת למה שמדברים על החרדים והדתיים כל מיני השמצות לא מזכירים דבר וחצי דבר אבל שמדברים על מרצ ושינוי כולם רועשים וגועשים

א ו ר בת

New member
כי את החרדים

אנחנו (או לפחות אני) שולחים לעבוד. פה בארץ שלנו. לא שולחים אל תוך האויב.

sarav55

New member
מה את אומרת יש דברים יותר גרועים

שאומרים עליהם ובעצם למה חושבים שחרדים לא עובדים או לא משרתים בצבא אבל זה ויכוח ישן ועתיק יומין

sarav55

New member
אוכלי חינם פרזיטים

עלוקות ועוד מיני דברים שאם היו אומרים על מרצ ושינוי אני חושבת שהיתה פרופוגנדה בתקשורת על הדתיים שמיותר לציין לשבח שהדתיים הם בחטיבות הקדמיות ובסגל הקרבי ובקו הקדמי של הצבא המון דתיים משרתים בצבא אבל מה עושים לוקחים ועושים פרופוגנדות כלליות על הדתיים זה לא דברים גרועים אז מה זה

א ו ר בת

New member
אומרים את זה

על החרדים. לא על הדתיים. וכל המספרים מוכיחים שזה נכון. בכל אופן - לא שמעתי קריאה לשלוח אותם לטיול בארץ אויב בגלל זה.

דב מאיר

New member
מי תורם לבטחון?

פונקציית הבטחון היא פונקציה בעלת אופיונים כלכליים מובהקים. מדינה חזקה = גודל הצבא+גודל המילואים+מספר האוכלוסין+אחוז האוכלוסיה הנאמנה+ההתפתחות הדמוגרפית הצפויה+משאבים כלכליים ועוד ועוד. היחס בין הגורמים הללו אינו יחס של חיבור אלא יחס של מכפלה של גורמים שלכל אחד מהם יש מעריך בצורת שבר ההולך וקטן בהשפעתו השולית עם גידול תרומתו לתחשיב הכולל. היינו אם למשל יוסיפו לצהל עוד מיליון רובים יגדל כוח הצבא מעט מאוד. לעומת זאת אם יוסיפו למדינה מיליון אזרחים יהודים (גם אם אינם מגוייסים) יגדל כוח המדינה באופן משמעותי ביותר.היום כששיעור האוכלוסיה הערבית הולך וגדל הרי תרומתו הבטחונית של יהודי חרדי היא כל כך גדולה שיקשה מאוד לשערה. מי שסבור שגודל הצבא לכשעצמו מחזק את בטחון האזרחים טועה. ככל ששיעור האוכלוסיה הערבית בארץ יגדל ילך ויפחת הבטחון האישי למרות גידול הצבא. היינו יבחרו פוליטיקאים שיחזרו אחרי הקול הערבי על ידי פיתוח תיאוריות תגובה בלתי אפשריות. חייל יפחד לירות כי ישימו אותו בבית הסוהר. מפקדי הצבא יהיו משתפי פעולה עם האוכלוסיה הערבית (בדיוק כמו חברי ועדת אור). הפוליטיקאים יסכימו יותר ויותר לתת אזרחות ישראלית ליותר ויותר ערבים תמורת קולותיהם. כך למשל עשה ברק שנתן תחת ממשלתו יותר ממאה אלף תעודות זהות ישראליות לערבים מיש"ע ומירדן וכיו"ב. מסתבר שהדבר הנותן יותר בטחון הוא פשוט מאוד הבטחה של אי גידול יחס האוכלוסיה הערבית ואפילו שינוי המאזן לטובת היהודים. מי שמפיץ את הרעיון הזה ומקיים אותו הוא בראש ובראשונה החרדים. לולי החרדים היתה כבר המדינה, קרוב לוודאי, אובדת במרחב הערבי כאשר גרונותיהם השסופים בשבריות ערביות של שונאי החרדים היו מבצבצים מתחת לכל עמוד חשמל... הציבור החילוני מנסה להסיט את השיג והשיח בנושאי הבטחון מן העיקר לתפל. יש בסיס לסברה שחרדי המביא 8+ ילדים לעולם ומחנך אותם לעשות כך גם הם שווה לבטחון עם ישראל הרבה יותר מטייס.הוא גם מוותר לשם כך(למרבית הפלא) הרבה יותר. רוב רובה של האוכלוסיה היהודית בארץ הינה צאצאים של חרדים "שחורים" להם הכותבים כאן בזים. בניהם של מי שלא היו חרדים לא הגיעו לכאן. ואם הגיעו הרי הם הגיעו בשיעור מופחת משיעור אבותיהם באוכלוסיה היהודית. היכן צאצאיהם של הרצל ונורדאו?! כמה מצאצאיהם של המנהיגים החילונים שלנו נמצאים בכלל בארץ. כמה מהם בכלל נשארו בגולה קשורים לעם היהודי?! מוצע לכותבים המתלהמים לשחר לפתחם של הקונסוליות הזרות מן העולם המערבי כאן בארץ כדי לראות מי מחפש את הדרך איך לברוח מכאן. מוטב גם לזכור מה עושים אלופי המנה החילונים לאחר שחרורם מהצבא זה מכבר שמענו על גורודיש ועל טננבאום... . אל דאגה נשמע הלאה גם בעתיד... ציבור שומרי המצוות בכלל ובפרט זה החרדי הוא הוא (למגינת ליבם של רבים) טעם קיומה ומהות עתידה של המדינה היהודית.

oldfield

New member
את רצינית?

לקרוא למישהו אוכלי חינם פרזיטים זה יותר גרוע מלהמליץ על שליחת כל חברי מרץ ושינוי לידי החיזבאללה? את רצינית? לגבי הנקודה שהעלית. מי שקורא "אוכלי חינם פרזיטים" לדתיים שמשרתים בצבא ועובדים למחייתם ברור שלא יודע על מה הוא מדבר. אבל לדעתי את טועה כאן. אם מישהו אומר "אוכלי חינם פרזיטים" זה נאמר רק על אותם חרדים שמשתמטים מהצבא ומתפרנסים מקופת המדינה.

sarav55

New member
מסביבי יש המון חרדים כפי שאתה מגדיר

וכולם עובדים ומשלמים מס הכנסה וגם בעבר הלכו לצבא ויש גם כאלה שבכלל המדינה לא מעניינת אותם ולכן לא מקבלים ממני שום דבר (ממש ניטורי קרטא) לא נותנים למדינה ולא לוקחים ממנה ויש המון כאלה שאני מכירה אני לא מכירה את הפרזיטים והשודדים למינהם שעד היום לא ראיתי כאלה בכל מקום שאני מסתובבת ותאמין לי אני מסתובבת בהמון מקומות תסמוך עלי אם אתה מדבר פוליטיקה אזי אולי אתה מדבר על מפלגות שנהנות מכספי מדינה כמו כל המפלגות.

א ו ר בת

New member
למרבה ההפתעה

הסטטיסטיקות לא בנויות על מה שאת מכירה או לא. אם הן היו בנויות לפי מה שאני מכירה, למשל – הייתי יכולה להסיק שיש במדינה רק כמה עשרות חרדים וש 99 אחוז מחייבי הגיוס אכן משרתים. יש נתונים אמיתיים, בעיקר במוסד לביטוח לאומי ובלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, והם יותר מקיפים ומהימנים מההיכרות הפרטית שלך.

sarav55

New member
אני מכירה היטב מהי סטטיסטיקה ובמקרה

אני עובדת עם נתונים סטטיסטיים מהמנים ביותר אבל נתונים הם רק מספרים ואפשר לעגל פינות עם הענין זה לא בעיה דבר נוסף, מה עם כל החילוניים המשתמתים מהצבא וממס הכנסה וכו' והמובטלים החילוניים למינהם הם לא אוכלי חינם למה את לא מסתכלת על הנתונים הסטטיסטיים גם אצלכם למה תמיד מסתכלים על הדתיים כי יש שנאת חינם

א ו ר בת

New member
כתבתי לא פעם בעבר

ואני מחזקת שוב את דברי - אני מגנה את כל המשתמטים, כולל החילונים. כך גם את החילונים שעובדים על הביטוח לאומי ומקבלים דמי אבטלה למרות שלא מגיע להם. וכמובן שאת החילונים (וכל השאר) שעובדים על מס הכנסה. גם את כל מי שלא עושה ככל יכולתו כדי לפרנס את עצמו ואת משפחתו (שצריכה להיות, כמובן, בגודל הגיוני לדעתי) ולא משנה אם הוא חרדי, חילוני או הינדי.

sarav55

New member
אוקי אז לפחות יש בנינו הבנה

בקטע הזה כך שמכל צד יש משתמטים למינהם ויש כאלה המון את מסכימה איתי בנקודה הזו טוב שיש תמימות דעים בענין אזי אם כך צריכים לגנות את כל היהודים המשתמטים והאוכלי חינם הדתיים והחילוניים במדינה הזו ולא לעשות הכללה כוללת שזה רק הדתיים אם תדברי כך אזי אני אדבר אחרת תגידי זוהי לא שנאת חינם

א ו ר בת

New member
אלא ש...

סטטיסטית מספר החרדים האלה הרבה יותר גדול. בואי נתחיל לבדוק אם יש בינינו הבנה : האם את בעד זה ש 50000 האברכים (להזכיר לכולם: אברכים הם הלומדים בעלי משפחות, להבדיל מתלמידי ישיבות שאינם נשואים) יצאו לעבוד ?

ch561

New member
יופי סטטיסטיקה לא חדש לך

אז נתחיל ישנו חלק בעם שהוא חי על חשבון חלק אחר. אומנם גם לחלק הזה יש עשבים שוטים אבל החלק שניזון על חשבונינו רק גדל (החרדים והחילונים שרואים שפרזיטיזם זה טוב וזה מתחיל להציק). אבל בגלל שחלק קטן מאיתנו לא בסדר לעומת הרוב המוחלט אצלכם, אתם הפרזיטים. נ.ב להשתמט ממס הכנסה זה לא פרזיט, זה לעבור על החוק!!!!

ch561

New member
איפה? בארצות הברית

חרדים הלכו לצבא? באיזה סרט זה? כן יש טריק חרדי נפוץ להתגייס בגיל 30 לשלושה חודשים כדי שתהיה אפשרת לעבוד, פשוט מסכנים. לאילו את מתכוונת? לגבי נטורי קרטא, מה זה לא נותנים ולא לוקחים????? הם חיים פה? משתמשים בגז, חשמל ,טלפון? משתמשים? נהנים משמירה (צבא) ומשטרה? אז גם אני רוצה להיות נטורי קרטא, לקחת הכל ולא לתת כלום. פרזיטים לא שווה שודדים, לפי אבן שושן. לכן רוב החרדים פרזיטים לגבי שודדים אין לי מושג.

yoyo10

New member
זה בכלל לא נכון ואתה יכול לקרוא

בהרבה שירשורים אני נגד הסתה בכלל ולא חשוב לאיזה צד

למעלה