קריאה לכל חברי שינוי ומרץ:

lala897

New member
תראה.. תועלת נבחר כגולש

מצטיין כי הוא משקיע, קורא את כל התגובות ומנסה לענות עליהם בדרכו.. אבל זה כ"כ לא משנה מי הגולש המצטיין שזה פשוט אבסורד שזה יעלה פה כנושא לשיחה או לויכוח. זה מגוחך. נתנו למישהו מחמאה, תפרגן לו אותה גם אם לא מוצא חן בעיניך. זה לא סוף העולם.. אנחנו לא משתתפים בדיונים אז יש לו את המילה האחרונה אז מה? זה ישנה את דעתך? את דעתי? את דעת מישהו פה? לא נראה לי. וחוץ מזה מה שא ת ה יכול לעשות אם אתה רוצה שבנאדם מסוים יפסיק לכתוב הודעות שלא מוצאות חן בעיניך זה להתעלם.. זה הצעד הכי חכם, בוגר, רציני ומועיל מצידך. זה רק פורום. אנחנו בקושי מכירים אחד את השני ואת מניעיו אז יאללה cut it off! פלסטיק לא דתי. הוא חילוני למהדרין.

תראי

התולעת כנראה מאמין שאחד מתפקידיו בחיים הוא לשלוח בפורומים הודעות המטיפות לחזרה בתשובה. אם אני אתעלם או לא אתעלם, זה לא מה שישפיע עליו. התכנים כשלעצמם אכן מעצבנים, ואני חושב שהם יוצרים התנגדות כלפי הדת והדתיים. אבל זה אולי לגיטימי. "נתונים בלתי בדוקים" (זה באנדרסטייטמנט) שמופרכים לחלל הפורום זה לא נראה לי לעניין. אבל ניחא. אבל מה שמעיק באמת זה המאמרים באורך אינסופי שמועתקים מילה במילה ממקורות בלתי ידועים. אין לי בעייה לקרוא את כל דבריו של התולעת ודומיו כאשר הם כותבים בעצמם במילים שלהם. אבל אם זה מאמרים מועתקים באורך הגלות אין לי עניין בזה ואנרגיה. זה סתם מעצבן. תקנון הפורום קובע ש"אין להכניס הודעות בפורום, שתוכנן הם מסיונריות, או קישורים להודעות כאלו".

lala897

New member
אמרת את משפט הקסם-

"אם אני אתעלם או לא זה לא מה שישפיע עליו" נכון. אתה לא אמור להשפיע עליו. מעצבן אותך- אל תקרא מה שלא יודעים לא מעצבן.. אלי הדברים גם כן לא מדברים (ואני דתיה) אני פשוט לא קוראת וזהו. לא נראה לך שזה הדבר הכי חכם לעשות? בקשר לתקנון, אולי אתה צודק אבל זה לא משנה כי מה שבאמת משנה זה לשמור על אוירה נחמדה (לפחות לדעתי) ועימותים כאלה מעכירים את האוירה וזה פשוט לא לרמה של אף אחד פה. אז אם לא תקרא לא תסבול מההודעות שלא מוצאות חן בעיניך וזהו. סבבה?

התולעת 1

New member
תבין דבר אחד ידידי

אנחנו רוצים שיהיה אחדות אנחנו רוצים להגיד את האמת לכולם מי שירצה יקח מי שלא ירצה יניח אין לנו בעיה אנחנו עושים שליחות להודיע מה שאנחנו בעצמנו לא ידענו והסתירו מאתנו אני גדלתי כחילוני למדתי בבתי ספר חילוניים באוסטריה(אני לא יליד הארץ)לא ידעתי הסתירו ממני זלזלו את הורי(שהם באו מישראל) ביזו אותם, כשסבא שלי עלה ליראל גזרו לו פאה אחת את השניה אמרו לו תוריד לבד לא ידעתי עד שיום אחד ד` נתן לי את השכל להבין לקרוא לדעת לברר.

selgarat

New member
הסיפור האישי שלך

הוא נקודה בהחלט מעניינת אבל חוץ מלקרוא אותו כדי להכיר אותך טיפה יותר טוב לא ממש הבנתי איך הוא שייך לנקודה. אני חושב שכל מי שנכנס לכאן לא שייך לקבוצת האנשים שעשתה או רוצה לעשות את הדברים הנוראיים שאתה מתאר. האנשים שאיתם אתה מדבר הם לא ולעולם לא יהיו כאלו, בין אם תחזיר אותנו בתשובה או לא. מי שנכנס לכאן נכנס כי הוא רוצה להכיר אותך כאדם, כי הוא רוצה ללמוד לכבד את ה"צד השני", כי נמאס מעניין הצדדים כשאין בכלל מאבק. אני לא נכנסתי לכאן כי אני מחפש אחדות, אני ואתה לא נהיה אחד אף פעם, כל אחד מאיתנו ישאר עם הדעות שלו וזו נקודת הנחה מחייבת כדי שנוכל להתחיל לדבר כשווים. אם אתה חושב שכל תפקידך כאן הוא להעביר ידע ולקוות שמישהו יקשיב בלי שאתה תצטרך להקריב מזמנך כדי להקשיב ולנסות להבין את הצד השני, אז איזו סיבה יש לי בכלל לנסות לנהל איתך דיון אם כל מה שאתה מחפש זו הרצאה. אני יודע שאתה גדלת כחילוני ולכן חושב שאתה מכיר את כל העולמות ואולי בגלל זה אין לך מה להקשיב, אבל אתה לא, אתה לא מכיר את העולם שלי, אתה לא מכיר עולם חילוני שפוי. אני בטוח בזה כי אני מרגיש מהמילים שלך כמה כעס וחוסר כבוד יש לך לעולם החילוני. כעס זה יכול להיות רק כלפי משהו שאתה לא מכיר.

tamarhp

New member
אתה בעד "חופש מדת" ואתה מנסה לגשר?

אל תתפלא למה הם מעוצבנים. אתה נגדם.

selgarat

New member
המושג הזה אומר

אם קיים חופש דת, כלומר כל אחד יכול לבחור את דתו אזי קיים גם חופש מדת, כלומר אנשים שיוכלו לבחור שאין להם דת ולחיות בלי להיות כבולים למנהגים השייכים לדתו של אחר. המושג חופש מדת לא בא לדבר על מה אנשים יהיו חייבים לעשות אלא מה נפסיק לחייב אנשים לעשות וניתן להם לבחור בחופשיות. אני חושב שכן זה דבר שבא לגשר, כי כשכול אחד יכול לבחור לעצמו איך לחיות בלי כפיה סביבתית אז כל אחד הרבה יותר פתוח לקבל את האנשים שחושבים אחרת ממנו. כפיה יוצרת כעס ומירמור, חופש מוביל לכבוד הדדי והסכמה להתפשר.

ch561

New member
למה אני נגדם?

אני לא אומר להם לא להאמין בדת, אני רוצה חופש לא להאמין אם אני לא רוצה, זה הכל. אין פה בעד ונגד. אז מה זה גישור אצלך? אני יחזור בתשובה? ככה נגשר? 2 מחנות בערך שצריכים לחיות יחד. אם נמשיך כל צד לשנוא ולהשניא את הצד השני זה לא ילך. לכן התולעת ודוד 100 וכל שאר המטיפים ממש מגוחכים בעיני, הרי הסיכוי שמשהו פה בפורום ישנה את דעתו בגלל משהו שמשהו אחר אומר, זניח עד אפסי. הפורום צריך לתת תשובה איך אנחנו מתחילים לחיות יחד, כעם אחד, אחד ליד השני בכבוד הדדי.

tamarhp

New member
תראה..

אתה בעד חופש מדת - אתה מעוניין לסלק כל סממן של דת מהארץ של היהודים, וזה נוגד את הדיעות של הציבור הדתי. אתה בעצם נלחם נגדם.

ch561

New member
בכלל לא

אני בעד חופש מדת לי, ורק לי. כולם יכולים להמשיך בפולחן שלהם. אני לא מקיים כל סממו של דת אבל אשתי צמה ביום כיפור, שומרת בפסח ומדליקה נרות שבת. ואין לי בעיה עם זה. עושה לה טוב שתמשיך, אבל לא לדרוש ממני לעשות את זה. זה שאני חושב משהו שונה מהציבור הדתי עושה את זה למלחמה? מי נלחם בהם? אני מעוניין רק לחיות את חיי כפי שאני רוצה. שהן ימשיכו איך שהם רוצים. הבעיה היא העדדיות שהציבור הדתי\חרדי חושב שכל ישראל אחים לכן חטא שלי גורם לעונש עקיף גם עליהם.

התולעת 1

New member
בילד יש אמונת אלוקים טיבעית,

עד שלא עוקרים לו אותה. בילד יש אמונת אלוקים, אולי כהרחבת אמונתו בהוריו - שהם כל יכולים, דואגים לו ושומרים עליו, מפרנסים אותו, מכסים אותו בשמיכה, מנחמים אותו בכאביו, מחבקים אותו בעוצמה רבה ואוהבים אותו אהבת נפש ומסירות נפש. הוריך שלך היקרים מאד, שבנו את הארץ הזו נדחפו אליה - מכוח הרוח. רוח ישראל, רוח תורה, רוח מעמד הר סיני. רוח נתינת ארץ ישראל לעם ישראל. רוח תורת ישראל היתה זרועה בליבם. אותה תורה שאחר כך - כביכול - עקרו אותה מליבך, (מסיבות שראוי לדון בהן בניפרד) ורוח זו זרועה היטב גם בליבך, כי יהודי נאמן גדול אתה ללא ספק, בן רוח תורה. בן דורות של חכמים לומדי תורה, נבואה ומלכות. רוח תורת ישראל שבליבך - שלחה אותך אל מלחמות ישראל, במסירות נפש על האומה - הזו. על הארץ - הזו. שניתנה לעם - הזה. שעיקר חייו - תורתו. תורת אמת של מעמד הר סיני.

ch561

New member
טעות

כל אותם "הורים שלי" שנדחפו לבניית ארץ ישראל היו חילונים גמורים, להזכירך ראשי תנועת האמנציפציה בנו את ארץ ישראל. אנשים שהתבוללו בגויים וזנכו כמעט כל סממן דתי.

התולעת 1

New member
עמ``י נמשלו לאש והגויים נמשלו למים.

החשיכה באמונה שהיתה במלחמת העולם הראשונה היתה משחק מול החשיכה באמונה שהיתה במלחמת העולם השניה והחשיכה באמונה שתהיה במלחמה השלישית כל מה שהיה קודם יראה כמשחק ואנחנו נמצאים כעת בעיצומה של המלחמה הזאת מלחמת הכפירה מול האמונה ובהשתלשלות הסתר הפנים הזה ממלחמה למלחמה שולחים גם קצת רובים אבל זה לא עיקר המלחמה. ch561 אובת ואחרים"" ריבותנו הקדושים אמרו לנו מראש שלמעשה באחרית ישלטו עלינו הערב רב וכת` שהם יהיו לראש, והם ינסו להטות את עמ``י באחרית בדור האחרון להטותם מן התורה הקדושה ופה עכשיו המלחמה האמיתית זאת המלחמה של הכפירה מול האמונה אבל מובטחים אנחנו בעז``ה שאנחנו ננצח במלחמה הזאת . אומר הצדיק ר` יעקב מרדכי ברייש אב``ד בציריך זצ``ל עמ``י נמשלו לאש והגויים נמשלו למים. עמ``י נמשלו לאש, אש דת למו, הגויים נמשלו למים המים הזידונים, אנחנו אומרים כל פעם בהבדלה המבדיל בין קודש לחול ובין אור לחושך ובין ישראל לעמים מה פרוש המבדיל בין אור לחושך? בין אור לחושך תמיד יש זמן קבוע שנקרא בין הערבים, הזמן הזה לעולם לא ישתנה, הימים יתארכו או יתקצרו, אותו דבר 13 וחצי דק` תמיד יהיה הבדלה בין האור לבין החושך. המדביל בין אור לחושך ובין ישראל לעמים, גם בין ישראל לעמים יש תמיד הבדל קבוע שהקב``ה הבדיל אותנו, הבדיל אותנו מכל העמים, עם סגולה מובדלים מכולם הן עם לבדד ישכון ובגויים לא יתחשב, ההבדלה הזו קבועה וברגע שאנחנו רוצים לטשטש אותה, כשאנחנו רוצים להתקרב לאומות העולם אנחנו תמיד סובלים, הוא מסביר את זה כך, ישראל אש הגויים נמשלו למים, האש והמים אויבים אינם יכולים לדור במקום אחד, אם תשים אש שהיא חזקה מן המים היא תאדה אותם, אם תשים הרבה מים יכבו את האש, ביחד אינם יכולים לדור יש רק מקום אחד שדרים אש ומים יחדיו עושה שלום במרומיו הוא יעשה שלום עלינו ועל כל עמו ישראל, בשמים מה הקב``ה עושה שלום? יש שם מלחמות? אלא עושה שלום במרומיו שמים זה אש ומים והם דרים במחיצה אחת בעולמות העליונים, זה רק בורא עולם יכול לעשות שידורו במקום אחד. הקב``ה יכול לעשות גם כאן אבל אם אנחנו נשמור על התנאים הבאים, אש ומים בכלי אחד לא יכולים לדור אבל אם ישימו בין האש לבין המים כלי יוכלו לדור ביחד, הסיר שנמצא אצלך על הגז מתחתיו יש אש, מעליו יש מים והם דרים במחיצה אחת כשיש את המבדלת. האש יש לה צבע, למים אין צבע מעצמם, לאש יש חום למים אין חום ואין קור הם מקבלים הכל, האש מבשלת המים פסיבים, האש מאירה למים אין אור עצמי, האש תורם למים, עמ``י אור לגויים, עמ``י הם את מקור הצויליזציה, עמ``י קיבל תורה, האש תורם למים, זה בתנאי שיש מבד`לת אבל אם מוציאים את המבדלת מטשטשים את הזהויות המים מכבים את האש, לכן עלינו לא לתת שיהיה טשטוש, אנחנו צריכים לשמור כל הזמן על המבדלת.

oldfield

New member
אויה, אלוהי, עד מתי ימשיכו

בניך לעשות העתק הדבק, ואתה תעמוד מחריש?

saar7650

New member
לאורבת ולשאר "הקופצים על המציאה"

קודם כל מה המצב?... שמעי! אני בטוח במליון אחוז שאף אחד או לפחות רוב רובו של הציבור הדתי לא מקבל אנשים מהסוג של עליזה. קיצוניים יש בכל מקום... איגרא רמא הציע לזרוק את כל החרדים לים. גוברנור השווה את אמנון יצחק לגבלס. ואף אחד לא פצה פה!!! לא באתי להצדיק אדם משום מתרס, רק להבהיר שקיצוניים יש משני הצדדים.

א ו ר בת

New member
קודם כל ומעל הכל

ברוך השב. לא זוכרת שראיתי שאיגרא רמא כתב דבר כזה ולא זוכרת אם התייחסתי או לא. יכול להיות שמתנדב היה זריז ומחק את זה ? מה שאני כן זוכרת זה שבמשך השנים (ואני משתתפת כבר לא מעט שנים בפורומים כאלה) גיניתי גם גיניתי אימרות כאלה. אני לא אומרת שכל החרדים חושבים ככה אבל לפחות עוד אחת בפורום ההוא הריעה לקריאה של עליזה. ולא ראיתי שום הסתייגות ממשית מצד כל השאר. לא שם ולא כאן. כולל ממתנדב.

lala897

New member
בשבילי ובשביל רב הדתיים פה זה כ"כ

ברור שהאמירות האלה לא לעניין, לא בסדר לחשוב כמוהם. זה כ"כ ברור לי שאפילו לא ראיתי צורך להתייחס. לא צריך להתייחס לכל דעה קיצונית של בנאדם. כיון שכ"כ אין בה כלום זה אפילו לא תופס כלום. קפיש?

א ו ר בת

New member
כן -

לגביך. לא - לגבי מי מהחרדים שכן השתתף בדיון ונסה להצדיק או להסביר או להביא דוגמאות נגדיות מבלי לגנות את האמירה הזאת.

sarav55

New member
שוב את מנסה להכפיש אנשים

אף אחד לא רוצה בזה שאנשי שינוי וכו' יעופו מהארץ זה יקרה לבד כי בעצם אין להם אמונה בתנך ואז מה יש להם לחפש בארץ הבחירה שהיא הארץ הקדושה ארץ ישראל אין להם אמונה שזו הארץ המובטחת לאמצדיקים את הדברים אבל המציאות תראה לך אחרת

א ו ר בת

New member
לא דובר על זה שהם

יעזבו. אפילו לא על זה שהם "יעופו". דובר על "למען חיילים ,או אפילו מידע על רון ארד, אני מוכנה לתת את כול ערבים יחד אם, כל חברי מרץ,ושינוי,,". איזה חלק לא הבנת פה בדיוק ?

למעלה