שינוי כמה נטו על שנאת חרדים
השכם וערב רק חרדים בראש שלהם, אתם יוצאים נגד הבנים של הקב``ה,? להקב``ה יש פתרונות. ואנחנו רואים איפה אנחנו נמצאים היום. אז גם כשיש היום, מצב לוחמה והיה ראוי לשתוק לפחות בתקופה הזאת לשתוק, בד``כ היה אצלנו שאם יש מלחמה כבר אז אין פלגים כולם ביחד, אחרי המלחמה חבוט חבוט עוד פעם, עכשיו הפרו גם את זה. ואני כותב בפורום היום עצבני, אני בד``כ לא מתעצבן, אבל היום אני עצבני. למה אני עצבני? תשמעו, אני מצטער שאני מקריא(כותב) לכם דברים, אבל זה חייב להיות מדויק. מה קרה? תאטרון הקאמרי עכשיו באמצע מלחמה עם הפלסטינים, באבו דאבי שדרו לפני כמה זמן סרטי תעמולה אנטישמים נגד שרון וממשלתו והכל, כל העולם רגש ישראל בקשה לבטל את הפרסומים באותו ערוץ, באותה טלביזיה, ומה לא עשו איזה רעש. למה? הציגו ככה סטירה, פחות מהחרצופים של ישראל, על שרון. אבל על חרדים בא``י לא באבו דאבי, בתאטרון הקאמרי, התאטרון העירוני של תל אביב, הפך לראש חץ של הסטה לרצח בדלגיטימציה של הציבור החרדי והדתי בישראל. כך אומרים ראשי מנוף המרכז למידע יהודי במכתבי תלונה שהוגשה למשטרה היועץ המשפטי לישראל, לנשיא המדינה, ראש הממשלה, חברי כנסת, ואנשי ציבור, בתלונה שהוגשה נאמר: כי יש לפתוח בחקירה פלילית נגד העיתונאי מתי גולן הבימאי, עודד קוטלר וראשי תאטרון הקאמרי בגין הצגת מחזה המסית לרצח נגד חרדים. התלונה באה בעקבות העלאת הצגה חדשה בקאמרי בשם אטום. מפרי עטו של העיתונאי מתי גולן, מי שלא יודע מי זה מתי גולן יש לו תוכנית בטלביזיה הוא מבקר את התקשורת. הוא אומר אם זה נכון, או לא נכון, הוא יעאני פרווה, הוא אומר מה נכון ומה לא נכון, אבל תראו מי הוא. עפ``י ההצגה החרדים משתלטים על המדינה, רוצחים את ראש הממשלה ואשתו ומוליכים את ישראל לשואה גרעינית זאת כדי לקרב את ביאת המשיח, צופים רבים שצפו בהצגה התקשרו להתלונן ואמרו כי זוהי הצגה מסיטה נגד הציבור החרדי, אחת הצופות אמרה: כי הצגה מסיתה לרצח חרדים, בפנית מנוף נאמר כי הצגה זאת עליה קיצונית חסרת תקדים בהקפה ובארסיותה, אשר כפי מיטב המסורת של הקאמרי מלבה שנאה נגד חרדים, באמצעות הפקעת אנושיותם יחוס רשעות קיצונית, סטיראוטיפים והכללות לפי מיטב הטכניקה של שונאי ישראל. הצגה זו נאמר בתלונה, עלולה להשפיע להביא לידי מעשה משולי המחנה החילוני, יש למנוע את הצגת המחזה בתאטרון הקאמרי המהוה גוף ציבורי ולבדוק אפשרות לפתיחת הליכים פליליים נגד אנשי התיאטרון שהצגותיהם חורגות מתחום חופש הביטוי האומנותי לעבר עבירה פלילית המצדיקה התערבות, מדובר בעברות על חוקים האוסרים המרדה, הסתה, וגזענות, הסעיף המדבר על המרדה אומר כי המעורר מדנים ואיבה בין חלקים שונים של האוכלוסייה דינו 5 שנות מאסר, כמו``כ מדובר בעברה על חוק איסור לשון הרע האומר כי אסור לפרסם דבר העלול להשפיל אדם בעיני הבריות, או לעשותו מטרה לשנאה, בוז או לעג, תחקירני מנוף מצינים כי לתאטרון הקאמרי שהוא תאטרון ציבורי הנתמך מכספי בעשרות מיליוני שקלים מידי שנה יש היסטוריה מיוחדת בהעלאת מחזות שטנה אנטי דתיים. בעשור האחרון הציג הקאמרי למעלה מ10 הצגות, כולן בעלות אופי אנטישמי קיצוני שבו יש ממד מפחיד לדימוי של יהודי עם פאות וקפוטה. כך פליישר שעסק בהשתלטות חרדים על שכונה חילונית ותיקה מבקרת את התאטרון שמעריב כתבה עליו מיד הבנתי שאם אני רוצה להגן על חיי, רצוי ויפה שעה אחת קודם, לשרוף שכונה של דוסים. הצגה זו הוצגה מעל ביאת האקדמיה למוזיקה בברלין גרמניה. ככה מחזה הסוחר מונציה עבר אצל הקאמרי עיבוד ישראלי ספוג אנטישמיות, מבקר התאטרון דוקטור שלמה בנז כתב כי היא הצגה אנטישמית בוטה אף היא הוצגה שנים רבות בישראל ושוב יצאה לגרמניה, והועלתה בתאטרון הלאומי בוימה, בהצגה מעיין הגופרית מוצגים החוזרים בתשובה כמטורפים, מחזה אחר שהוזמן ע``י תאטרון הקאמרי והוצג בגרמניה קשר בין רצח רבין לדמויות חרדיות ולמועצת גדולי התורה, החרדים בהצגה רוצים מלחמה, כדי שיוכלו להתפרנס מקבורת החיילים. הצגות נוספות בעלות אוירה אנטישמית שהעלה התאטרון הקאמרי הן השחקן שיינדלה, תיקון חצות, עקידת יצחק ועוד``. זה התפרסם בעתון יום ליום בשישי לדצמבר שנת 2001 למניינם. ואני לא האמנתי חשדתי שרק הדתיים יוצאים נגד זה, והנה אני רואה אדם מאד מפורסם מהתקשורת קוראים לו דן מרגלית, אתם מכירים דן מרגלית? הוא כותב במוסף מעריב ב14 לדצמבר, מטי גולן הוא עיתונאי בכיר ומחזאי נובע, וידיד אישי קרוב אני מקווה כי ישאר כזה לאחר קריאת הדברים הבאים, שכן לפני כמה ימים הוא גרם לי לראשונה בחיי לנטוש בזעם שקט הצגת תאטרון בטרם ירד עליה המסך, לא הייתי בודד בכעסי, עם פתיחת הדלתות יצאו מהאולם כמה מחבריו ויחד נמלטנו מקבלת הפנים מאכסדרת התאטרון, כיון שאיש מאתנו לא רצה להשיב לשאלתו הצפויה של גולן, מה דעתנו על ההצגה?!