קריאה לכל חברי שינוי ומרץ:

sarav55

New member
הויכוח הזה לדעתי איבד פרופורציות

הסתה מכל צד שהיא לא טובה אבל בדרך כלל ההסתה היא מהצד של מרצ ושינוי כלפי הדתיים וזוהי עובדה

yoyo10

New member
ואם אני יגיד לך שסבתא שלי

גרה בבני ברק וכמה פעמים ירקו אלי ברחוב כי אני הלכתי עם מכנסים(הייתי ילדה בערך בת 15)

sarav55

New member
אז מה זה שייך

אלו קבוצות קצוניות עליהם אני לא מדברת וחוץ מזה את יודעת שבמקום כזה רוצים צניעות אז למה לא לכבד את האנשים הללו ודוקא להרגיז אותם את צריכה לדעת לכבד גם את הצד השני למרות שהדיעות שלך שונות משלו ולא להכעיס. גם אני משתדלת מהצד שלי להיות סובלנית בענין אני למשל דתיה ועובדת במקום שהכשרות שם לא לרוחי אני אגרום מהומות בגלל זה לא אני לא אוכלת שם וזהו.

yoyo10

New member
הלכתי לאיבד בבני ברק

זה ממש לא היה נעים בסוף מצאתי אנשים נחמדים שהסבירו לי אבל היחס מרוב החברה היה ממש מביש

sarav55

New member
הוא שאמרתי

כל קיצוניות לצד השני היא לא טובה אם אני מכבדת אותך ואת מכבדת אותי זה מאוד חשוב אני רוצה שתביני עם ישראל תמיד היה עם דתי והיה מכבד את הדת שלו היום קמו אנשים ועושים אנתי לדת שהם שמתייכים אליה מעט כבוד הדדי לדעתי יעזור

yoyo10

New member
אז למה השינאת חינם

איך אפשר לשנוא משהו רק בגלל שהוא תומך במפלגה זאת או אחרת?

sarav55

New member
כי במצע שלהם

הם מסיטים נגד הדת שלא פחות ולא יותר הם שייכים אליה הם עושים שנאת חינם מה איכפת לך אם אני דתי או לא זה על חשבונך? אני נולדתי יהודי והדת שלי היא היהדות מה זה מפריע לך? הם אלה שגורמים לשנאת חינם תאמין לי מכנים את הדתיים אוכלי חינם וכו' אני בדיוק כמו החילונים משלמת מס הכנסה וכולם במשפחה שלי שרתו ביחידות קרביות כך שהוא בהחלט לא יכול להגיד עלי בגלל שאני דתיה צריך לחסל אותי וכו'...

sarav55

New member
תתפלא לשמוע

שיש כל מיני ססמאות שאני נתקלתי נגד הדת ושנאת חינם שלא כאן המקום לדבר עליהם.

ch561

New member
אבל מעניין אותי

תני בבקשה דוגמא אחת אני בטוח שזה לא יעמוד עם דברי הרב וודיה יוסוף בהשוואה המרתקת בין יוסי שריד להמן.

oldfield

New member
הממממ... לא בטוח

אני בספק אם "עם ישראל תמיד היה עם דתי והיה מכבד את הדת שלו". רבים מנביאי התנ"ך דווקא נוזפים בעם ישראל על מעשיהם הרעים, על עבודת הבעל והאלילים. תראי מה למשל אומר יחזקאל (לו, טז) כבר לפני כ 2500 שנה "ויהי דבר-יהוה אליי לאמור. בן-אדם, בית ישראל יושבים על-אדמתם, ויטמאו אותה בדרכם ובעלילותם: כטומאת הנידה הייתה דרכם לפניי." ויש גם מעשה העגל, ושלמה שחגג עם נשים נוכריות ועוד ועוד.

oldfield

New member
מה הקשר לסובלנות?

אולי את לא גורמת מהומות בעבודה כי את יודעת שתשלמי על זה מחיר יקר?

sarav55

New member
לא נכון כי יש המון דתיים במשרד שלי

וכשהביאו ממתקים לפורים לא כשרים בהחלט כולם החזירו אותם

sarav55

New member
כי לא בראש שלנו לריב

ולבקש שגם אנו נוכל לאכול אבל ברגע שנותנים מתנות אישיות של ממתקים לילדים אנחנו מבקשים בד"צ והם קונים בד"צ במיוחד לדתיים בנינו ויש המון דתיים

blablash

New member
הרמה שואפת לאפס.

ב"ה כשמדובר בחילוניים שעשו מעשה לא טוב, אז הם פשוט עשו מעשה לא טוב. אך כשמדובר בחרדים שעשו מעשה לא טוב, אז זה "קבוצות קיצוניות"

פלסטיק

New member
רק שהיא לא יודעת מה היא מתכוונת

והיא לא מסוגלת לרשום מה שהיא מתכוונת לכן היא צריכה מישהו אחר שיכתוב למה היא התכוונה כנראה שלדעתך (ולא לדעתי) היא סובלת מאיזושהי הפרעה דרך אגב כשלפיד אמר שצריך לקצץ בקצבאות לחרדים הוא התכוון רק לחרדים שכבר עברו לעולם שכולו טוב

sherif

New member
שינוי כמה נטו על שנאת חרדים

השכם וערב רק חרדים בראש שלהם, אתם יוצאים נגד הבנים של הקב``ה,? להקב``ה יש פתרונות. ואנחנו רואים איפה אנחנו נמצאים היום. אז גם כשיש היום, מצב לוחמה והיה ראוי לשתוק לפחות בתקופה הזאת לשתוק, בד``כ היה אצלנו שאם יש מלחמה כבר אז אין פלגים כולם ביחד, אחרי המלחמה חבוט חבוט עוד פעם, עכשיו הפרו גם את זה. ואני כותב בפורום היום עצבני, אני בד``כ לא מתעצבן, אבל היום אני עצבני. למה אני עצבני? תשמעו, אני מצטער שאני מקריא(כותב) לכם דברים, אבל זה חייב להיות מדויק. מה קרה? תאטרון הקאמרי עכשיו באמצע מלחמה עם הפלסטינים, באבו דאבי שדרו לפני כמה זמן סרטי תעמולה אנטישמים נגד שרון וממשלתו והכל, כל העולם רגש ישראל בקשה לבטל את הפרסומים באותו ערוץ, באותה טלביזיה, ומה לא עשו איזה רעש. למה? הציגו ככה סטירה, פחות מהחרצופים של ישראל, על שרון. אבל על חרדים בא``י לא באבו דאבי, בתאטרון הקאמרי, התאטרון העירוני של תל אביב, הפך לראש חץ של הסטה לרצח בדלגיטימציה של הציבור החרדי והדתי בישראל. כך אומרים ראשי מנוף המרכז למידע יהודי במכתבי תלונה שהוגשה למשטרה היועץ המשפטי לישראל, לנשיא המדינה, ראש הממשלה, חברי כנסת, ואנשי ציבור, בתלונה שהוגשה נאמר: כי יש לפתוח בחקירה פלילית נגד העיתונאי מתי גולן הבימאי, עודד קוטלר וראשי תאטרון הקאמרי בגין הצגת מחזה המסית לרצח נגד חרדים. התלונה באה בעקבות העלאת הצגה חדשה בקאמרי בשם אטום. מפרי עטו של העיתונאי מתי גולן, מי שלא יודע מי זה מתי גולן יש לו תוכנית בטלביזיה הוא מבקר את התקשורת. הוא אומר אם זה נכון, או לא נכון, הוא יעאני פרווה, הוא אומר מה נכון ומה לא נכון, אבל תראו מי הוא. עפ``י ההצגה החרדים משתלטים על המדינה, רוצחים את ראש הממשלה ואשתו ומוליכים את ישראל לשואה גרעינית זאת כדי לקרב את ביאת המשיח, צופים רבים שצפו בהצגה התקשרו להתלונן ואמרו כי זוהי הצגה מסיטה נגד הציבור החרדי, אחת הצופות אמרה: כי הצגה מסיתה לרצח חרדים, בפנית מנוף נאמר כי הצגה זאת עליה קיצונית חסרת תקדים בהקפה ובארסיותה, אשר כפי מיטב המסורת של הקאמרי מלבה שנאה נגד חרדים, באמצעות הפקעת אנושיותם יחוס רשעות קיצונית, סטיראוטיפים והכללות לפי מיטב הטכניקה של שונאי ישראל. הצגה זו נאמר בתלונה, עלולה להשפיע להביא לידי מעשה משולי המחנה החילוני, יש למנוע את הצגת המחזה בתאטרון הקאמרי המהוה גוף ציבורי ולבדוק אפשרות לפתיחת הליכים פליליים נגד אנשי התיאטרון שהצגותיהם חורגות מתחום חופש הביטוי האומנותי לעבר עבירה פלילית המצדיקה התערבות, מדובר בעברות על חוקים האוסרים המרדה, הסתה, וגזענות, הסעיף המדבר על המרדה אומר כי המעורר מדנים ואיבה בין חלקים שונים של האוכלוסייה דינו 5 שנות מאסר, כמו``כ מדובר בעברה על חוק איסור לשון הרע האומר כי אסור לפרסם דבר העלול להשפיל אדם בעיני הבריות, או לעשותו מטרה לשנאה, בוז או לעג, תחקירני מנוף מצינים כי לתאטרון הקאמרי שהוא תאטרון ציבורי הנתמך מכספי בעשרות מיליוני שקלים מידי שנה יש היסטוריה מיוחדת בהעלאת מחזות שטנה אנטי דתיים. בעשור האחרון הציג הקאמרי למעלה מ10 הצגות, כולן בעלות אופי אנטישמי קיצוני שבו יש ממד מפחיד לדימוי של יהודי עם פאות וקפוטה. כך פליישר שעסק בהשתלטות חרדים על שכונה חילונית ותיקה מבקרת את התאטרון שמעריב כתבה עליו מיד הבנתי שאם אני רוצה להגן על חיי, רצוי ויפה שעה אחת קודם, לשרוף שכונה של דוסים. הצגה זו הוצגה מעל ביאת האקדמיה למוזיקה בברלין גרמניה. ככה מחזה הסוחר מונציה עבר אצל הקאמרי עיבוד ישראלי ספוג אנטישמיות, מבקר התאטרון דוקטור שלמה בנז כתב כי היא הצגה אנטישמית בוטה אף היא הוצגה שנים רבות בישראל ושוב יצאה לגרמניה, והועלתה בתאטרון הלאומי בוימה, בהצגה מעיין הגופרית מוצגים החוזרים בתשובה כמטורפים, מחזה אחר שהוזמן ע``י תאטרון הקאמרי והוצג בגרמניה קשר בין רצח רבין לדמויות חרדיות ולמועצת גדולי התורה, החרדים בהצגה רוצים מלחמה, כדי שיוכלו להתפרנס מקבורת החיילים. הצגות נוספות בעלות אוירה אנטישמית שהעלה התאטרון הקאמרי הן השחקן שיינדלה, תיקון חצות, עקידת יצחק ועוד``. זה התפרסם בעתון יום ליום בשישי לדצמבר שנת 2001 למניינם. ואני לא האמנתי חשדתי שרק הדתיים יוצאים נגד זה, והנה אני רואה אדם מאד מפורסם מהתקשורת קוראים לו דן מרגלית, אתם מכירים דן מרגלית? הוא כותב במוסף מעריב ב14 לדצמבר, מטי גולן הוא עיתונאי בכיר ומחזאי נובע, וידיד אישי קרוב אני מקווה כי ישאר כזה לאחר קריאת הדברים הבאים, שכן לפני כמה ימים הוא גרם לי לראשונה בחיי לנטוש בזעם שקט הצגת תאטרון בטרם ירד עליה המסך, לא הייתי בודד בכעסי, עם פתיחת הדלתות יצאו מהאולם כמה מחבריו ויחד נמלטנו מקבלת הפנים מאכסדרת התאטרון, כיון שאיש מאתנו לא רצה להשיב לשאלתו הצפויה של גולן, מה דעתנו על ההצגה?!

blablash

New member
אתם חייבים לקרוא את זה...

ב"ה אתם חייבים לקרוא את ההודעה מעליי. ועכשיו. ההודעה מעליי רק מוכיחה שכשאדם חילוני עושה מעשה כלכך אסור כמו הסתה נגד חרדים מיד כל החילונים יוצאים נגדו, למרות שהוא חילוני. לעומת זאת כאשר אדם חרדי מסית נגד חילונים, אף אחד לא יוצא נגדו ולפעמים אף משבחים אותו.

התולעת 1

New member
אנשי השמאל ניסו לברוח מהזיהוי היהוד

מרץ הכריזה שהיא מתכונת להקים מפלגה סוציאל דמוקרטית רחבה שתהיה אלטרנטיבה למפלגת העבודה מיד לאחר הבחירות. אני רוצה להסביר. אני לא מדבר פוליטיקה זה לא מענייני. אף איני בוחר כלל. אבל מפה נלמד דברים חשובים ויסודיים שלפעמים בעיננו נראים דברים נכונים ונפוחים אבל במאזן הזמן רואים שלא היה להם שום בסיס, חוץ מרצונות אולי טובים וכנים אבל התוצאות פעמים הרות אסון. אם אין לזה בסיס בכתובים ובמסורת ישראל לפי מה שהודיעונו רבותינו לזה מגיעים. עמוס עוז, וגרוסמן אף הוא סופר מתומכי מרץ,היו בין משתתפי כנס בחירות של מרץ שנערך בנוכחות של 1,000 איש. הם ערכו חשבון נפש בראיון שהתפרסם בעיתון הארץ בהשפעותיו של תהליך אוסלו על מדינת ישראל ועל דרכו של השמאל בעקבות הכישלון של אוסלו. גרוסמן משתף את קורא המאמר בתחושתו כמי שהגורל היהודי סוגר עליו. שימי לב למילים. הוא מרגיש שהגורל היהודי סוגר עליו. התחושה שלי אומר גרוסמן שמאז החלה האינתיפאדה ובעקבותיה הגל האנטישמי וההתקפות על ישראל בעולם, משהו השתנה בי. אני חושב שהישראלי המודרני בן גילי שכבר חשב שהוא בינלאומי, שהוא אוניברסאלי, שהוא מרושת באינטרנט ויש לו צלחות ולווין, התחיל פתאום להרגיש איך החלק הטרגי של הגורל היהודי סוגר עליו שוב. פתאום הוא נלכד בדבר שהוא חשב שהוא כבר לא קיים. זאת אומרת אנשי השמאל ניסו לברוח מהזיהוי היהודי. להתחבר ולהיות כאזרחי העולם הנאור. ובאה האינתיפאדה וסוגרת עליהם בגטו עוד פעם. אתה יהודי, לא יעזור אתה יכול להיות שמאל,אתה יכול להיות מה שאתה רוצה. אתה יהודי. את הטעות הזאת עשו יהודי גרמניה, ולאחר מכן באה השואה. ואת הטעות הזאת עושים עוד פעם אנשי השמאל וחבריהם, ועוד פעם תבוא השואה, גוג ומגוג. אבל תדעו לכם הוא מודה, הוא רצה להתפטר מזה אבל זה סוגר עליו עוד פעם. נמשיך. עמוס עוז התייחס לכך שהשמאל הישראלי רואה במדינת ישראל מדינה על תנאי. חוץ מישראל אין היום מדינה בעולם שקיומה הוא על תנאי. בישראל אומרים אם תנהגי כך וכך יש לך זכות קיום אם לא, אין לך זכות קיום. וכל העניין הוא מקח טעות. אתם היהודים שמה שיושבים ברצועה הקטנה שבקושי אפשר לכתוב את האותיות עליה במפה, אתם תדעו לכם מה שנתנו לכם את המדינה, זה רק בתנאי שאתם תהיו מה שאנחנו חושבים. אם לא תהיו כמו אתם קיבלתם אותם במקח טעות. לא נשאיר אותה בידכם. התנהגות טובה תחיו. התנהגות לא טובה תפורקו. איש לא אמר זאת על גרמניה אחרי מלחמת העולם השנייה. אומר עמוס עוז. גרמניה הרצחנית עם כל מה שעשתה, אף אחד לא איים עליה שהיא תהיה מדינה על תנאי. ישראל כן. מדינה על תנאי. עוד מוסיף עוז, אבל מה שמפחיד אותי במיוחד הוא באיזו מידה ישראלים רבים בשמאל האינטליגנטי הנאור, ושוחר השלום הפנימו את הגישה הזו. הם מסכימים עם הגישה שהעולם הנאור מסתכל עלינו. שימו לב מה הוא אומר. גם הם רואים היום בישראל מדינה על תנאי. מדינה שזהות קיומה תלוי בהתנהגותה.

למעלה