תינוקות שנשבו
תראה אנחנו משתדלים מאוד מאוד לעשות קירוב, לקרב את הרחוקים. עכשיו אנחנו יודעים שרוב הציבור בארץ, פשוט טועה. טועה בגלל שהטעו אותו, הוא גדל ככה. גם אני גדלתי בבית ספר חילוני, והטעו אותי. אמרו להורים שלי שבאו מספרד שהם פרמיטבים. הם באו מארץ נכשלת, לא היו מתקדמים לא אונברסיטאות לא כך, זילזלו בנו. העבירו אותנו על הדת באופן שיטתי. וככה לאט לאט גדל דור אשר לא ידע את יוסף , לא מכירים את התורה, לא מכירים כלום, תינוקות שנשבו. יש חלק קטן מהם שגודל בחממה של שנאה. אלה שמהשמאל הקיצוני כמו יוסי שריד וטומי לפיד הם מגדלים נוער על בסיס של שנאה. הם מצהירים שנאה, הם מדברים שנאה, עכשיו הילדים האלה גודלים ואומרים להם שהחרדים הם פרזיטים, הם חיים על חשבון המדינה, הם סחטנים, הם הכל. הנוער הזה מנותק לגמרי, והוא שונא מתוך הרגל לשנוא כאילו זה מצווה. שאר הציבור שלא שייך אליהם ובפרט הספרדים שהם גדלו על ברכי האמונה ויש להם עוד סבא ששומר תורה ומצוות אבא ששומר חפיף, לפחות יש להם אמונה. האמונה זו הנקודה שאיתה אפשר עוד להתחבר מהר. ואז כשאתה בא עם הוכחות מסביר,יש לו את הרגש מבית אבא ואתה יכול להעביר אותו לצד שלך, לשמור תורה ומצוות. החלק הקשה זה החלק שאין לו שום ערכים שום ידיעה, ההורים שלא מנוכרים , לא יודעים כלום ושונאים, זה החלק הקשה, איתו אנחנו מנסים להתמודד זה החלק הכי קשה, זה החלק שבעצם מפריע לנו לעשות את העבודה לקרב את הגאולה, זה החלק שנלחם בגאולה. מה שאנחנו משתדלים לעשות זה לכנס את הציבור הזה,לדבר על ליבו לתת לו הוכחות, להסביר לו שזה לא פרימיטביות זה בדיוק הפוך, זה הנאורות האמיתית זה הדרך הנכונה, זה האור האמיתי. לאט לאט.