קריאה לכל חברי שינוי ומרץ:

א ו ר בת

New member
אז גם אתה

מציע "לשחרר" מאות אלפי מצביעי שינוי ומרץ בעיסקת שבויים ?

פלסטיק

New member
אני מאשר קבלת הטופס המשוכפל שלך

אין לי מושג לשם מה שמת אותו בשרשור הזה או בכלל

|הדגש|אפשר להגיד משהו?|סדגש|

תגידו לי, אתם לא מתביישים? אתם קוראים לעצמכם "דתיים". למה? כי אתם לובשי כיפות או שמלות? או כי אתה מתיימרים להיות יותר תרבותיים, יותר יהודים, או בקיצור, יותר אנשים משאר החילונים ה"סוררים", שלא לדבר בכלל על גויים? אתם בכלל דנים, בצחוק או לא בצחוק, על לשלוח או לא לשלוח את פעילי שינוי ומרצ לעינויים ומוות?? תגידו לי, התחלקתם על השכל? אנחנו, כן, אותם הפעילים של שינוי ומרצ, מנסים בכל כוחנו לתקן עוול שנעשה בחברה הישראלית. אנחנו מנסים למצוא פתרונות, להשיב את השיוויון בין בני האדם. ואתם שולחים אותנו למוות? איפה נשמע דבר כזה שיהודים ישלחו יהודים למוות? מה זה מזכיר לכם? אנחנו בעד חופש לדת וחופש מדת. תסלחו לי, אבל הפעם זו פשוט חציית גבולות. אני ממש בהלם מכל השרשור העשיר שצברתם לכם פה, ואני ממש בספק אם אני אמשיך להכנס לפורום הזה בעתיד. רציתי לדבר, רציתי לשאול, רציתי לגשר, אבל כנראה שזה פשוט בלתי אפשרי. וחבל, חבל מאוד. ליאור

sarav55

New member
אף אחד לא מכריח אותך להכנס לכאן

הכל כאן חופשי את השירשור הזה התחילה אורבת שבכלל לא הבנתי למה שמה את זה כי היא כנראה אוהבת שנאת חינם על מפלגת שינוי אני לא אוהבת לדבר אבל הם פשוט שונאי דת משטינים ומקטרגים איזה עיוות אתה מדבר מי בכלל שואל אותי במדינה הזאת שואלים רק את התקשורת המסיטה ומדיחה על הדתיים השכם והערב נגד הדת ושנאת הדת מאכילים את האנשים בשנאת חינם אותם אתה לא דן כל הססמאות למינהם של דרוס כל דוס ולקחת כלבים ולשסות בהם את כל אחד שהולך בשחור זה לא מעשים שעושים החילוניים למינהם. אני מוכנה לגישור אבל המצב של הצד השני הוא פשוט בלתי נסבל

זה מצחיק עד כמה שהעניין פרדוקסלי...

ברגע שתפסיקי לחשוב ששינוי הם שונאי דת משטינים ומקטרגים, ותטרחי לקרוא את מצע המפלגה, אז יהיה אפשר לדבר. וכן, גם אני מוכן לגישור אבל המצב של הצד השני הוא פשוט בלתי נסבל.

sarav55

New member
המצע שלכם לא מעניין אותי

אני רק ראיתי כמה שנאת חינם אתם מפיצים נגד הדת. ונגד הדתיים למינהם אוכלי החינם והפרזיטים לפי דעתכם

אז איך את טוענת שבמצע יש הסתה?

לפני כמה הודעות רשמת "כי במצע שלהם הם מסיטים נגד הדת". אבל עכשיו אפשר להבין מדברייך שמעולם לא ראית את אותו מצע. אז מי פה המסית?

ch561

New member
היא לא יודעת ולא רוצה לדעת

היא ניזונה או ליתר דיוק יונקת את מה שמניקים אותה כל הרבנים שלה. שרוצים להפחיד אותם בשנאה של החילונים. זה נותן להם כוח (בקלפי אחוז הצבעה גבוה יותר לחרדים מכל האוכלוסיה). איך היא אומרת שאני שונא אותה בגלל שהיא חרדית למרות שאני מצביע שינוי\מרץ? אני אפילו לא מכיר אותה.

masorti

New member
ושוב הגיע הזמן לציין...

שהשר פורז העלה בעבר הצעת חוק לפיה תיאסר השחיטה הכשרה במדינת היהודים. אז עזוב אותך מהמצע. רק מי ששונא את הדת והדתיים מעומק נפשו מציע לחקות את המשטרים האנטישמיים האפלים ביותר.

א ו ר בת

New member
ושוב הגיע הזמן להזכיר

שנושא זכויות בעלי החיים קרוב לליבו של השר פורז והוא פעיל בו בלי שום קשר לענייני הדת. והגיע גם הזמן להזכיר שאני, למשל, ועוד רבים מתומכי שינוי ומרצ, כולל ויזיני, הביעו במשך השנים (זו בערך הפעם ה 189 שמסורתי מעלה את העניין) את התנגדותם להצעה כזו, שהיא פרטית של פורז ולא חלק ממצע שינוי (עד כמה שזכור לי). ובעיקר זה הזמן לתמוה איך זה הדבר היחיד שיש למסורתי להגיד בשירשור כזה, שנפתח בציטוט מלא אהבה של חרדית (כנראה) שבו היא מציעה להעלות אותנו על אוטובוסים ישר לחיק האויב.

ch561

New member
אין לי מה לומר

רק שנאה אני רואה במה שאת כותבת, חבל. את מוכנה לגישור? איך בדיוק? שאני יחזור בתשובה?

sarav55

New member
מי רוצה שתחזור בתשובה

החזרה בתשובה נועדה לעזור לך ולנשמה האלוקית שבך לי אישית אין צורך שתחזור בתשובה תאמין לי יש לי המון דאגות חוץ מהדאגה הזו.

התולעת 1

New member
תינוקות שנשבו

תראה אנחנו משתדלים מאוד מאוד לעשות קירוב, לקרב את הרחוקים. עכשיו אנחנו יודעים שרוב הציבור בארץ, פשוט טועה. טועה בגלל שהטעו אותו, הוא גדל ככה. גם אני גדלתי בבית ספר חילוני, והטעו אותי. אמרו להורים שלי שבאו מספרד שהם פרמיטבים. הם באו מארץ נכשלת, לא היו מתקדמים לא אונברסיטאות לא כך, זילזלו בנו. העבירו אותנו על הדת באופן שיטתי. וככה לאט לאט גדל דור אשר לא ידע את יוסף , לא מכירים את התורה, לא מכירים כלום, תינוקות שנשבו. יש חלק קטן מהם שגודל בחממה של שנאה. אלה שמהשמאל הקיצוני כמו יוסי שריד וטומי לפיד הם מגדלים נוער על בסיס של שנאה. הם מצהירים שנאה, הם מדברים שנאה, עכשיו הילדים האלה גודלים ואומרים להם שהחרדים הם פרזיטים, הם חיים על חשבון המדינה, הם סחטנים, הם הכל. הנוער הזה מנותק לגמרי, והוא שונא מתוך הרגל לשנוא כאילו זה מצווה. שאר הציבור שלא שייך אליהם ובפרט הספרדים שהם גדלו על ברכי האמונה ויש להם עוד סבא ששומר תורה ומצוות אבא ששומר חפיף, לפחות יש להם אמונה. האמונה זו הנקודה שאיתה אפשר עוד להתחבר מהר. ואז כשאתה בא עם הוכחות מסביר,יש לו את הרגש מבית אבא ואתה יכול להעביר אותו לצד שלך, לשמור תורה ומצוות. החלק הקשה זה החלק שאין לו שום ערכים שום ידיעה, ההורים שלא מנוכרים , לא יודעים כלום ושונאים, זה החלק הקשה, איתו אנחנו מנסים להתמודד זה החלק הכי קשה, זה החלק שבעצם מפריע לנו לעשות את העבודה לקרב את הגאולה, זה החלק שנלחם בגאולה. מה שאנחנו משתדלים לעשות זה לכנס את הציבור הזה,לדבר על ליבו לתת לו הוכחות, להסביר לו שזה לא פרימיטביות זה בדיוק הפוך, זה הנאורות האמיתית זה הדרך הנכונה, זה האור האמיתי. לאט לאט.

selgarat

New member
אתה מדבר על צדדים

צדדים בדרך כלל נובעים ממאבק, ובמאבק צריך לקבוע נכון ולא נכון, צודק וטועה. ניסיון להעביר אותנו לצד שלך אומר שאתה משוכנע שאתה צודק ואנחנו טועים, שהאמת בצד שלך ושהצד שלנו חסר זכות קיום כלל מעצם היותו מושטת על טעות. אז על איזה גישור או קירוב מדובר? איך אתה יכול לגשר עם אנשים שברור לך שהם טועים. אתה לא מנסה לגשר, ולדעתי מעולם לא חשבת לעשות דבר כזה, אתה מנסה לשנות, לשנות אנשים להגיע לצורת החשיבה שלך, וזה לא לגשר, זה להרוס את הצד השני ולנצח במאבק. בגשר אין מאבק, יש שני צדדים שמודעים אחד לשני ומוכנים לקבל את העובדה שהצד השני קיים ותמיד יהיה קיים, שאין אמת אחת אלא הרבה אנשים שעושים מה שהם חושבים שנכון, אם אתה לא יכול לדבר על מצב כזה אז פחות תהיה כה עם עצמך, אתה לא בא לגשר אלא להלחם על האמת שלך. אז אתה לא שונא, יופי, אבל לבוא במחשבה שהצד השני חי בטעות ועיוור זה ממש לא רחוק משם.

masorti

New member
שמחתי לקרוא את הודעתך...

ובפרט את המשפט האחרון שלה: "אז אתה לא שונא, יופי, אבל לבוא במחשבה שהצד השני חי בטעות ועיוור זה ממש לא רחוק משם. את זה אפשר לצטט בקול גדול לכל אחד מחברי מפלגת "שינוי".

למסורתי, אכן בשני הצדדים

יש אמירה שהצד השני טועה ועיוור. הויכוחים כנראה יימשכו... ואני רוצה לשאול מהו בעיניך גישור בין דתיים וחילוניים (שהוא מטרתו המוצהרת של הפורום אם איני טועה) והאם בכלל הוא אפשרי?

selgarat

New member
אתה מכליל וזו לא הכוונה

הבעיה שהעלתי לפניך לא הוצגה כבעיה של הצד השני בכלליותו, לא באתי ואמרתי שכל הדתיים הם ככה או כל החילונים הם בצורה אחרת. העלינו בעיה שמבחינתי כרגע עלתה אצל אדם מסויים שרואה את עצמו במאבק ובמלחמה נגד "הצד החילוני" מנסה להרוס את העולם החילוני ולהעביר את האנשים לצד שלו, גישה כזו היא בעיה עבור יצירת גשר כי היא תופסת את הצד השני כטועה ועיוור. אבל שוב מדובר בגישה שנתגלתה כרגע אצל בן אדם אחד ומאוד חשוב לי שיהיה ברור שלא מדובר בבעיה של צד כלשהו כי מבחינתי אין כאן כלל צדדים. אתה שואל איך לגשר, אז לדעתי הגשר צריך לבוא דרך כבוד הדדי וחברות בין אנשים שמכירים אחד את השני. הגשר צריך להווצר בין פרטים לפני שיווצר בין חברות ולכן אנחנו כאן, כדי להכיר אחד את השני ודרך ההכרות ללמוד לכבד את דרך החיים שלא בחרנו בה. בגלל זה העלתי את הבעיה שמצאתי אצל תולעת 1 וביקשתי שישנה את הגישה כי בלי כבוד לדרך החיים שלי הוא לא יתקדם לשום מקום, ואם הוא רוצה להיות מטיף ומחזיר בתשובה הוא מוזמן לנסות, אבל מבינתי לא למטרה זו נכנסתי לכאן. נכנסתי לפורום דתיים וחילוניים, לא פורום דתיים ועוד מעט דתיים.

אתה יודע מה?

במחשבה נוספת אני מסכים לכל מה שכתבת. במיוחד המשפט האחרון. התולעת 1 אכן מתייחס לפורום כפורום להחזרה בתשובה, וזה מעורר אנטגוניזם. במיוחד המנהג להעתיק לפה מאמרים של מחזירים בתשובה גורם לתחושה לא נוחה. הייתי מצפה שגם הדתיים בפורום יתקוממו נגד זה ולא רק החילוניים.

lala897

New member
אתה יודע?

התקוממנו נגד ההחזרה בתשובה כבר כמה פעמים אני,פלסטיק, מתנדב ביקש להפסיק. לא עוזר.. אז מתייאשים ופשוט לא משתתפים בדיונים וזהו. איך זה נראה לך?

אם אכן התקוממתם

אז אני לוקח את דבריי בחזרה. אני לא ראיתי את זה. אני דווקא ראיתי שהמתנדב הכתיר אותו כגולש מצטיין בסיכום השבועי. (ועד לפני כמה ימים התולעת גם היה עם רקע אדום). למה שמנהלי הפורום לא ירסנו אותו? יש להם את הכלים לעשות את זה. אם אתם לא משתתפים בדיונים אתם משאירים לו את המילה האחרונה. פלסטיק דתי???? לא ניראה לי.

למעלה