קריית הלאוֹם במקוֹם הספארי

Yarenn

New member
קריית הלאוֹם במקוֹם הספארי

הבנתי הכל. הכל מסתדר לי עכשיו. צריך לסגוֹר את הספארי ליד הפארק הלאוּמי ולבנוֹת שם את קריית הלאוֹם במקוֹם בירוּשלים. זאת תהיה הבירה. גם במקרה זה מסתדר עם השם של הפארק הלאוּמי ליד. אני לגמרי רציני. זה יהיה שתי ציפוֹרים במכה. ויוֹתר. גם לסגוֹר כלא גדוֹל של בעלי חיים, וגם להעביר את הבירה למקוֹם יוֹתר הגיוֹני. בין הפארק הלאוּמי לפארק איילוֹן / איראל שרוֹן, זה מיקוּם מעוּלה.

משה12333

New member
לכל מדינה בעולם יש בירה רישמית ובירה בפועל. הבירה הרישמית

היא תמיד היסטורית ועתיקה מאד. המיקום שלה תמיד מאד בעייתי ומרוחק והתשתיות שלה מיושנות ולא מתאימות לחיים המודרניים.

לעומתה, הבירה בפועל היא תמיד עיר חדשה שנמצאת במרכז ההתרחשות העיסקית, התרבותית והפוליטית של המדינה.

הבירה ההיסטורית מייצגת ממלכה שהיתה קיימת בעת העתיקה/בימה"ב ואילו הבירה החדשה מייצגת מדינה שהוקמה בעת החדשה.

תמיד, הבירה ההיסטורית היא בירת השמרנות והמסורתיות והבירה החדשה היא בירת הקידמה והחופש.

הבירה ההיסטורית בנויה בהרים כי בעת העתיקה השליט היה חייב את תנאי השטח הקשים האלה כדי להגן עליה מפני אויבים. לכן הוא הקים אותה במיקום הכי גבוה בממלכתו.

הבירה המודרנית בנויה ליד הים, במישור, כי הנמל שלה הוא עורק החיים של המדינה שדרכו נהרו אליה המתיישבים בעת החדשה ודרכו היא מייבאת/מייצאת את כל מוצריה.

אם תשאל כל אדם בעולם מהי בירת ישראל, מיד הוא יגיד לך: ת"א.

אם תבחן כל פוליטיקאי ישראלי, תגלה שאת מרבית זמנו הוא מעביר בלשכתו בת"א ולירושלים הוא בא רק כשאין לו ברירה, להצבעות בכנסת.

ירושלים היא העיר הכי ענייה במדינת ישראל, בפער עצום מכל שאר הערים. תושבי ת"א ושכנותיה בגוש דן מחזיקים אותה בחיים ע"י תשלום מיסים למדינה.

Yarenn

New member
לכל מדינה בעוֹלם? ממש לא

השאר נכוֹן. לכן הגיע הזמן להעביר את הבירה ליפוֹ / תל אביב / דן, ובמקוֹם הספארי.

matrix200200

Active member
אני בעד בהינתן שני תנאים

כל החיות בספארי יימכרו למסעדות לשם הכנת סטייק וההכנסות יילכו למימון המיזם.
יוטל מס 99% על כל טבעונים במדינת ישראל וגם כסף זה ילך למימון המיזם.
אם אתה מסכים עם האלה, אני בעד

Yarenn

New member
אין לי בעיה עם בדיחוֹת שוֹאה, אבל

אני קצת פחוֹת צוֹחק מהן כשגרמני מספר אוֹתן תוֹך כדי שהיא קוֹרית

matrix200200

Active member
חבל שלא הבנת את מטרת הפוסט.

סתם שתדע יש הרבה מאוד אנשים במדינה הזאת שאם תגיד להם להעביר את סטטוס עיר הבירה מירושלים למקום אחר (ולא משנה איזה) יחשבו עליך בדיוק מה שכתבת עליי.
למה אתה חושב שבערכים שלך אסור לפגוע ובשלהם מותר?

matrix200200

Active member
אתה באמת לא יודע מה הכינויים לאנשים שלא רוצים להכיר

בירושלים כבירתה של ישראל?
לכתוב לך כמה כינויים לאנשים האלה או שתבין לבד?

matrix200200

Active member
ולעצם הדיון אני מבין אין לך מה להגיד?

זה די מצחיק שאתה מדבר על רעיון שבסיסו הוא עניין פוליטי מובהק ובאמת ובתמים חושב שכולם מיד יעברו לדת החדשה שלך ויזניחו את כל האמונות הקודמות שהיו להם.
יש במדינה הזאת כמה מיליונים טובים שמוכנים לשפוך דם של בני אדם בשביל לשמור על ירושלים כבירת ישראל.
ואתה באמת חושב שסבל של פילים ואריות (בלי להיכנס האם הם באמת סובלים שזה דיון בפני עצמו) זה סיבה מספיק טובה לעשות את השטות הזאת שאתה מציע?
מה אני אגיד לך, הרבה מאמינים חדשים לא תשיג בצורה הזאת.

אבישי ק

New member
אף פעם אל תזלזל באדם אחר רק כי אתה חושב שאתה עליון

כיום, לצערינו, החיות בגני החיות נמצאות שם כדי לשמור על הגיוון הגנטי של מינים מסויימים הנמצאים על סף הכחדה.
הספארי וגני חיות נוספים עוזרים לשמור על מינים רבים מפני הכחדה טוטאלית. יש מינים שבטבע נותרו פריטים בודדים ובזכות גני החיות המינים לא נעלמו.
בגן החיות במוצקין מרבים סוג של סנאי שנכחד כמעת לחלוטין בארץ כדי להחזירו לטבע ולנסות למנוע כניסה של זנים פולשים.
מטרת גני החיות בכל העולם הוא לעלות את המודעות לחיות הנמצאות בסכנה מכיוון שאין כמו מראה עיניים כדי להבין.
אם אתה רוצה ללכת רחוק יותר, החי בר בחיפה מטרתו להחזיר חלק מהחיות שנכחדו לחלוטין מהכרמל חזרה לטבע כדי להחזיר את האיזון. לקחו נשרים שגדלו בשבי ואת הגוזלים שלהם לימדו לעוף, להסתדר בטבע לאחר מכן שחררו אותם לחופשי.
יש הצלחות, אזור רמת השופט, אמנם לא החזירו את כל החי שהיה שם, מאוזן אקולוגית כלומר כמות הטורפים ושאר החיות מאזנים את עצמם ללא התערבות של בני האדם.
בשאר הארץ כדי שאתה תוכל לחיות בשקט בלי חשש מבצעים "דילולים" כדי לשלוט בכמות של אוכלוסיות מסויימות.

Yarenn

New member
אף פעם אל תגיד לי מה לעשׂוֹת

אני בטוּח שהחיוֹת מאוֹד שׂמחוֹת להיוֹת כלוּאוֹת לטוֹבת הזן שלהם. בכל אוֹפן, זה מיקוּם מעוּלה לקריית הלאוֹם, לעניינוּ, אז צריך להעביר אוֹתהּ לשם.

matrix200200

Active member
אני ממש מקנא בך שאתה בטוח בכל כך הרבה דברים.

רק חבל שביטחון יתר לפעמים מביא לתוצאות לא צפויות, אבל היי אם בטוחים אז ברור שכולם טפשים חוץ מהמאמינים שראו את האור, נכון?
חבל שנולדת במאה הלא נכונה.
היית עושה קריירה מזהירה באינקווזיציה הקדושה.
ממש ביש מזל

בעצם עדיין לא מאוחר, שמעתי יש מחסור חמור של כוח אדם במשמרות המהפכה.

אה כן וברור שצריך לשדוד את כל אזרחי המדינה בשביל לממש את ההזיות שלך.
הרי הכסף שייך רק לאנשים המאמינים באמונה היחידה והנכונה לא?
כל השאר גם ככה כופרים ואין בעיה להחרים להם את הכל למען המטרה הקדושה.

אבישי ק

New member
עזוב, כל אחד באמונתו. את דעתו כבר לא תצליח לשנות.

הרי הוא לא בדק איומים אסטרטגיים או התייעץ עם מומחי ביטחון.
אנחנו חיים בעידן פוסט אובמה. תקופה שנשלטה ע"י המדיה בצורה מאד חזקה.
בחירת טרמפ והברקזית הוכיחו שהתקופה נגמרה.
הוא ניזון מטלוויזיה ומדיות נוספות.
המציאות היא כפי שאמרו לו ללא צורך בבדיקה.
גם אני הייתי כמוהו אבל עם השנים נחשפתי לכל מני גורמים כמו ועדות בממשלה ועבודה מול גופים מוסדיים שלימד אותי לא לקבל דברים כמו שהם.
זה נטו לפי האמונה שלו ולכן אני אכבד.

אבישי ק

New member
תקופתו של אובמה הייתה מאופיינת בשליטה של המדיה

אני מאמין שחלק מהדיעות שלך (לא הכוונה אליך אישית, הכוונה היא כללית) קיבלת מYOUTUBE ואתרי אינטרנט למיניהם.
גם כל הפרסום בטלוויזיה המסורתית ואתרי חדשות למיניהם.
הרי אתה לא חקלאי, דברן או רפתן.
אתה לא צריך לדאוג שמחר בבוקר יהיה לכולם חשמל בבית ואוכל על השולחן.
אתה לא נלחם עבור חינוך, משכורות הולמות, דיור וכו..
אתה לא דואג לתשתיות הולמות לכל האוכלוסיה ודואג מהתרוקנות ערים.
את המידע שלך אתה שואב מהמדיה, ומה שלא מופיע שם לא קיים.
לאחרונה האנשים הפסיקו להקשיב למדיה וזה יצר שינוי גדול באופן שאנשים מקבלים את המידע שלהם. מה שמשפיע על ההחלטות שלהם.
הברקזית ובחירתו של טרמפ היו נקודות מפנה.
סוג של חזרנו 30 שנה אחורה והמידע מתחיל להגיע מהאנשים ולא מהמדיה.
את העתיד קשה לצפות.

Yarenn

New member
אין לי מוּשׂג על מה אתה מדבר

הדעוֹת שלי זה לא להתעלל בחיוֹת

אבישי ק

New member
זו הייתה המלצה, לא חובה, ציינתי שלצערי זה המצב כיום בעולם

הלוואי ולא היה צריך לעשות את זה כך אבל אם לא נשמר את החיות האלו הם יכחדו.
יש לך פיתרון יותר טוב? אני אשמח לשמוע.
אל תשכח שכל זן החי על כדור הארץ יש נטייה להרוס את הסביבה הטבעית שלו אם הסביבה יוצאת מאיזון.(חזירי בר בצפון, עזים בכרמל (כיום אין יש רק בחי בר), חולדות ועכברים בכל העולם וכו...)
בני האדם אם נתייחס כחלק מהמרקם הטבעי(יש כאלו שלא רואים כך וזה בסדר) יצאו מאיזון לפני כמה עשרות אלפי שנים ולמרות הנזק יש הרבה דברים טובים שיצא מזה.
תחשוב ככה, אנחנו מורכבים מחומרים שכל כוכב במערכת השמש שלנו מורכב ממנו. יש בנו ברזל, סידן, מים ועוד...
אבל בניגוד לשאר הכוכבים אנחנו יכולים לחשוב ולהבין את הסביבה שלנו. די כמו המדריך הטרמפיסט לגלקסיה הפכנו את כדור הארץ בעצם למחשב ענק(שזה בעצם אנחנו).
זה מעולה, רק חשוב לשמר את הסביבה שלנו בצורה הטובה ביותר כדי שגם יהיה לנו עתיד.
תתעלם שניה ממה שמאכילים אותנו בתקשורת, יש אנשים שמקדישים את חייהם כדי לשמר את הקיים במקביל לצורך האנושי. בני האדם בצורה הנוכחית לא יהיו קיימים בעוד 100 אלף שנה, שזה כלום בשנים של יקום, אז כל עוד אנחנו קיימים בו ננצל את זה.

Yarenn

New member
על מה אתה מדבר

מי אוֹמר בתקשוֹרת מה בנוֹשׂא הזה? אין לי מוּשׂג מה אתה רוֹצה. באשר לחיוֹת, מה זה אין ברירה? מאיפה החלטת שחשוּב יוֹתר לשמוֹר על קיוּם זן מסוּים מאשר לא להתעלל בפרט שבזן הזה? כך אוֹ כך מטרת הספארי היא שעשוּע האנשים, לא משהוּ אחר. אם הזן שלי היה בסכנת הכחדה ובגלל זה היוּ מכניסים אוֹתי לכלא אתה חוֹשב היה מעניין אוֹתי גוֹרל הזן? מדהים אוֹתי תמיד אנשים שמאוֹד חשוּב להם שמירת הזנים השוֹנים אוֹ לחילוּפין מאוֹד כוֹעסים כשאיזה צייד יוֹרה באריה, אבל בינתיים הם ממשיכים להתעלל בחיוֹת על בסיס יוֹמי. אני מניח שאתה לא טבעוֹני.

למעלה