קריית הלאוֹם במקוֹם הספארי

matrix200200

Active member
קראתי וכתבת שטויות

עיר הבירה לא נקבעת לפי גודלה של עיר, או אפילו לפי משקלה הכלכלי.
היא נקבעת בגלל חשיבותה הפוליטית וההיסטורית.
וגם הבאתי לך דוגמאות.
גם הערים שאתה ציינת בתור דוגמא, למה תל אביב צריכה להיות עיר הבירה, לא נקבעו כבירות של אותן מדינות מסיבות שציינת.
וזאת כי לא טרחת לקרוא קצת על היסטוריה של אותן מדינות.
כמובן יש לא מעט מקרים בהם עיר הבירה נקבעת בצורה שלא קשורה להיסטוריה (כמו ברזיל או אוסטרליה), אבל גם במקרים אלה כמות התושבים ומשקל הכלכלי לא משחקים תפקיד בקביעה זאת.
אחזור ואומר, תלמד היסטוריה וגאוגרפיה לפני שאתה מציג את בורותך.
אתה מביש.

matrix200200

Active member
אני אתחיל מיד אחרי שהכנסת תעבור לרמת גן

נשאר לי רק לצטט את הספר הכי טב (לדעתי) שקיים בעולם.
"מה שהיה הוא שיהיה ואין חדש תחת השמש".
תחשוב לבד למה הציטות הזה רלוונטי אליך

אבישי ק

New member
ברלין כמו ירושלים היא העיר הגדולה ביותר

ופרנקפורט היא הת"א של גרמניה

matrix200200

Active member
גרמניה היא מקרה די מיוחד באירופה.

היא הפכה למדינת לאום הרבה אחרי רוב מדינות אירופאיות.
היא היתה מרכז של אימפריה הרומית הקדושה וגם היתה מחולקת למדינות קטנות הרבה אחרי שכבר התבסס שלטון אבסולוטי במדינות השכנות כמו צרפת ואנגליה.
גם הנושא של לאומנות הגיע לגרמניה באיחור ניכר ביחס למדינות אירופאיות אחרות.
זה נכון שברלין היא עיר הבירה של גרמניה, אבל זה לא ממש נכון להגיד על ברלין שהיא "ירושלים" של גרמניה.
אם כבר מבחינה תרבותית, דתית והיסטורית הייתי נותן את התואר הזה לקלן.
קלן הרבה יותר עתיקה, יש לה חשיבות מאוד גדולה לדת הנוצרות (בגלל הכנסייה המפורסמת).

מבחינה כלכלית להמבורג יש כמעט אותה רמת חשיבות כמו לזו של פרנקפורט.
אגב מבחינה אחת המבורג היא ירושלים של גרמניה

יש לה מספר מיליונרים הכי גדול מבין כל ערים גרמניות ולפי הדו"ח שפורסם לא מזמן הדבר נכון גם לירושלים.
בכל אופן השוואות כאלה חסרות טעם כי הרקע שונה מאוד.

אבישי ק

New member
ביננו ירושלים הפכה ל"סוג של" פרבר רחוק של ת"א

בניגוד לב"ש וחיפה שהם מטרופלינים בפני עצמם המקושרים למרכז הכלכלי בת"א.

אולי של בני ברק או חברון ובנותיה

סתם בצחוק
ירושלים היא עיר בפני עצמה ההולכת ומתחרדת. מרכז למאמינים מכל הדתות המונוגמיות והפגניות.

Yarenn

New member
ירוּשלים סוּג־של־פרוור של תל אביב

במיוּחד עוֹד מעט עם הרכבת המהירה זה יהיה עוֹד יוֹתר סביר. שכם במשבצת דוֹמה אבל החיבוּר לתל אביב מנוּון. באר שבע מטרוֹפוֹלין בפני עצמהּ כי החיבוּר לעזה מנוּון, נכוֹן פעמיים לגבי חברוֹן לעזה. נצרת סוּג־של־פרוור של חיפה וכרמיאל כנראה גם בדרך להיוֹת סוּג־של־פרוור של חיפה. וסך הכל כל כל הדברים האלה הם סוּג־של־פרווה של תל אביב (/ יפוֹ / דן) בכל מקרה. חוּץ מאילת שזה ארץ אחרת.

אבישי ק

New member
אחת הבעיות של חיפה ואולי ב"ש היא הפירבור המאולץ לת"א

חיפה התנוונה במשך כמה עשורים, הממשלה רצתה ליצור את המרכז הארצי אחד בת"א תוך התעלמות מוחלטת מאוכלוסיות שלמות שלא יכולות לקבל שירותים מת"א.
היום לשמחתי מחזירים את הגלגל אחורה ומחזקים מחדש את העיר כמרכז אזורי.
בונים תשתיות חדשות המקשרות את העיר לישובים הסובבים אותה ופותחים מחדש את המרכז של העיר. המרכז החדש יכול לשמש כמנוף להרבה מאד עסקים באזור לשתף פעולה במיוחד מכיוון שהם לא יכולים להתחרות עם עסקים מת"א.
חיפה תמיד תהיה תלויה במרכז הכלכלי שבת"א השאלה היא כמה.

דוגמא קטנה, לפני יותר מ10 שנים משפחה שהכרתי פתחה חנות לתיקים, באותה תקופה המרכז היחיד בארץ היה בת"א. המשפחה ניסתה ליבא תיקים ולקנות גם מקומי כדי למכור בחנות, להזכיר שבחיפה יש נמל ולא היו אז הרבה חברות שמיבאות, הם ניסו לפנות לחברות המשווקות תיקים, רובן בת"א, ונענו מחלקן שהן לא נותנות שירות לצפון. זה היה מיותר את השירות הזה אפשר היה לקבל מעיר קרובה יותר.

לחיפה אין סיבה אמיתית לתלות מלאה כגון ראשון או כפר סבא. יש בעיר נמל ושדה תעופה.העורף הכלכלי הוא לא קטן.

Yarenn

New member
מצד שני

כל המדינה הזאת מבוּססת על אידאוֹלוֹגיה של פיזוּר האוּכלוּסיה ("היהוּדית") לכל עבר במקוֹם לתת למטרוֹפוֹלין תל אביב להתפתח כמה שיוֹתר בטבעיוּת כך שכוּלם ירוויחוּ. עדיף לזרוֹק יהוּדים לכל עבר כדי שחס וחלילה לא יהיה רוֹב ערבי על איזה הר מאשר שלאנשים תהיה עבוֹדה ויהיה טוֹב. עדיף להכריז על ערים חדשוֹת כשעוֹד לא סיימוּ להתחיל את הקוֹדמוֹת.

אבישי ק

New member
אולי פעם זו הייתה הגישה, היום זה השתנה

היום ההשקעה בפיזור האוכלוסייה היא גם במגזרים האחרים, לפחות בצפון הארץ, וקיימת השקעה לא קטנה בחיזוק כלכלי וקישור של הישובים למרכז כלכלי כלשהו, בצפון זה חיפה.
אני יודע שהרבה מהמגזר היהודי בצפון לא רואים את זה בעין יפה שמחזקים במקביל לישובים היהודיים גם ישובים של מגזרים אחרים.
לדעתי הגיע הזמן לחזק אזורים בארץ ללא קשר לאוכלוסייה כדי לתת לכולם את האפשרות להתקדם ולהנות מכל מה שמדינה כמו שלנו יכולה לתת.
ד"א חשוב לי הנושא היהודי ורע לי מאד על הנטישה שהייתה עד לפני כמה שנים של המגזר היהודי מהצפון אבל זה לא צריך לבוא על חשבון אוכלוסיות אחרות ואני מברך על השינוי.

Yarenn

New member
אני לא חוֹשב שהבנת מה הבעיה

הבעיה היא לא שמפזרים אוּכלוּסיה מסוּג מסוּים אחד כביכוֹל, זאת אוֹמרת כן, אבל הבעיה היא מראש שמפזרים אוּכלוּסיה במקוֹם לתת למטרוֹפוֹלין תל אביב להתפתח אוֹרגנית. לפני כמה שנים שטרית בכלל עצר כל בנייה במרכז, זה היה הכי חוּצפה, מזל שזה הפסיק, אבל עדיין לא נוֹתנים לבנוֹת כמוֹ שצריך. אין שוּם צוֹרך שאנשים יגוּרוּ בכל קצווֹת הארץ. אם מתאים להם הם יעברוּ לשם, אם לא אין בזה שוּם ערך.

אבישי ק

New member
אם נחזור לשיעורי הג"ג הצורך בפיזור האוכלוסיה הוא הכרחי

הוא הכרחי גם לקיום העיר ת"א.
אל תשכח שלעיר כמו תל אביב יש צרכים.
כדי לספק את אותם צרכים צריך עורף שידאג לאותם הצרכים.
אסור לשכוח שאם עיר גדלה מהר מדי התשתיות שלה לא עומדות בעומס ועלולות לקרוס כמו בכל מדינת עולם שלישי.
ערים בעולם כמו בארץ לא מספקות הרבה חוץ ממרכז כלכלי ולכן התלויות לחלוטין בעורף.
הרי אתה לא רוצה את בתי זיקוק בלב ת"א, אתה לא רוצה את כל מתקני ההתפלה בתוך בת ים או הרצליה, תחנות הכוח (שגם הידותיות ביותר לסביבה מזהמות), נמלי הים, וכד...
בא נדבר על אוכל, הרי צריך להאכיל את כל תושבי ת"א רבתי ויש מגבלות לחקלאות ולא ניתן לרכז אותה במקום אחד.
נכניס את נושא הביטחון שמצריך אנשים לגור במקומות מרוחקים כדי לשמור על גבולות המדינה.
כיום באזורים המרוחקים קיימת בעיה רצינית של כח אדם מיומן, לאחר שנים שאנשים חשבו כמוך אין כח אדם לתעשיה, חקלאות, תשתיות וכו...
תפקיד הפיזור של האוכלוסיה הוא לאייש את התפקידים ולהביא את ההכשרות ואת המיומנות של האנשים הרלוונטים כדי שאתה תוכל לגור בת"א ולנסוע ברכב/תח"צ, לאכול, לבלות ולקנות.

Yarenn

New member
כמה בוּלשיט

כל הצרכים וההיצע קוֹרים מאליהם. אם יש צוֹרך במשהוּ, מישהוּ ישלם עליו. לא צריך להגיד לאנשים לאן ללכת. הם ילכוּ לאן שצריכים אוֹתם. את התשתיוֹת בוֹנים בהתאם לכמוּת האנשים שבאים לגוּר במקוֹם מסוּים ומשלמים לצוֹרך כך.
בוֹא נדבר על אוֹכל. רוֹב האוֹכל שאתה אוֹכל בא מחוּץ לארץ, ישׂראל לא מדינה שמייצרת אוֹכל, ואת האוֹכל שהיא כן מייצרת, אז דווקא אם אתה משאיר יוֹתר מקוֹם למעט אנשים שמייצרים את האוֹכל בפריפריה זה בדיוּק מצדיק את מה שאני אוֹמר.
נוֹשׂא הביטחוֹן, תעשׂה טוֹבה, אנשים שגרים קרוֹב לגבוּל צוֹרכים ביטחוֹן, לא מספקים ביטחוֹן.
כאמוּר, איפה שצריך אנשים ישלמוּ, זה לא שחסר כוֹח אדם בפריפריה, הרי להיפך, מתלוֹננים שאין עבוֹדוֹת בפריפריה. הבעיה היא מראש שמפזרים לשם אנשים בכוֹח אבל אז אין להם מה שהם צריכים שם.

אבישי ק

New member
אבל כל מקום מתערבים.

חיפה דוגמא לא רעה,
במשך שנים מנעו מחיפה לקבל ארנונה מהנמלים ומבז"נ למרות שהם קיבלו שירותים מהעיריה.
חיפה ביקשה אישור להרחיב את הנמל תעופה לטיסות בין לאומיות ולא אישרו לה בכל מיני טענות מופרחות. היום אישרו אחרי שלקחו את רוב השטח המיועד לנמל הימי החדש ובגלל זה כבר לא ניתן לבנות כלום.
כל הזמן השלטון המרכזי מתערב בתכניות של ערים ומונע מהן לגדול בצורה אורגנית.

למעלה