קריית הלאוֹם במקוֹם הספארי

אבישי ק

New member
לא אכפת לך משימור זנים? בו נשמיד את כולם ונסגור

שימור זנים הוא ערך עליון.
במאה הקודמת הרסו את החי והצומח בשם הקידמה.
היום יש לנו מחוייבות לנסות ולתקן את מה שקרה.
מקומות כמו הספארי קיימים כדי לתת לאנשים כמוך את האפשרות לראות את מה שאתה עם הטכנולוגיה שלך הורס בכל פעם שאתה מדליק את האור, מתניע את האוטו, זורק עטיפה מפלסטיק לפח, רושם במחשב שלך, מדליק את הפלאפון שהוא אחד המזהמים הגדולים ביותר(בעיקר בגלל הסוללות, אתה יודע כמה חיות מתות כדי שאתה תוכל לגלוש מהנייד?), ועוד....
ללא המקומות האלו, שהאנשים שם עובדים מאד קשה כדי לדאוג לחיות וכדי להעלות את המודעות לסביבה שלך, אנשים לא היו מודעים לנזק שנוצר ובזכותם הצליחו להחזיר זנים לטבע כדי להחזיר את האיזון.
החזרת הדגה לירקון שיקום מקומות הקינון של ציפורים נודדות הוא גם חלק מזה.
אתה מציע להרוג את כל חיות הבר?
אתה לא רציני!!!!!!!
אני לא פליאו ולא טבעוני ולא צמחוני ולא אוכל רק פירות שנשרו או דיאטת בשר.
אני אדם רגיל שדואג לסביבה שלו, ומודע לסביבה שלו.
צא לטבע, לך לראות את נדידת העגורים באגמון החולה, שיקום היערות בדרך לירושלים, החזרת הדגה לירקון, שימור מה שהיה פעם הביצות בעין אפק, הניסיונות לשימור חוף פלמחים ובכלל החופים הדרומיים, לך תראה הטלת ביצים של צבי הים בחופים הצפוניים, או שפני הסלע בראש הנקרה, את המעברים האקולוגיים שהם פרוייקט תשתיתי ענק כדי ליצור רצף של אזורי מחיה ולמנוע הכחדה של זנים.
תחשוב על חיות הבר המסכנות שהורגים אותם בשם החקלאות. הסרטנים בחוף הים שבכל פעם שעובר טרקטור הם מתים, השועלים שמתים בכבישים המהירים, חזירי הבר והאיילים שניצודים כדי לשמור על איזון האוכלוסייה בשם החיטה שלך ,הקוסמת, תפוחי האדמה, עגבניות, מלפפונים וכו...
אין לי בעיה עם גידול חיות משק(רק חיות משק) למאכל, חלב וכד...
ועם החקלאות שמביאה לי את הירקות והפירות שחשובים מאד לי ולילדים שלי.
העיקר שיתנו לחיות הבר לחיות וישמרו על ערכי הסביבה.
אם קראת עד הסוף, תודה.

matrix200200

Active member
מסכים עם כל מילה

הייתי מוסיף רק, שאותי נורא מצחיק כאשר אני שומע "ירוקים" מדברים בעד המכונית החשמלית ולא טורחים לנסוע לאחד המפעלים בסין שבו סוללות ליטיום מיוצרות.
הייתי רוצה לראות איך הם יסתכלו לעיניים של אמהות שילדהם נולדו עם מומים בגלל הזיהום הנורא.
או חלילה לאיזור של מרבצי מתכות כבדות שגם הם נחוצים לייצור האנרגיה "הנקייה"
או שאולי נזכיר את הכשלון המהדהד של "ביו" דלק (אטאנול) והאסון של עליית מחירי המזון וכמות האנשים (כולל לא מעט ילדים קטנים) שמתו כתוצאה מזה במדינות העולם השלישי.
מה אני אגיד לך, דת מטופשת ובורות השתלטו על כל הרעיון של שימור הטבע ואיכות הסביבה.
חבל.

אבישי ק

New member
הבעיה היא שמציגים את המכוניות כ"נקיות" כשזה לא נכון

תראה מהדורות חדשות
איזה יופי טסלה(עם המערכת שיווק החזקה שלה) מתקדמת עם המכוניות החשמליות וה"ידידותיות לסביבה".
היתרון היחיד עם הרכבים החשמליים הוא בגמישות של המדינות בהפקת האנרגיה לצורך הטעינה שלהן.
תכלס תח"צ הוא ידידותי לסביבה מכל רכב פרטי שאי פעם יבנו.
ואני אוהב לנסוע ברכב הפרטי שלי שיהיה ברור.

matrix200200

Active member
למען ההגינות די ברור שזה לא מציאותי להעביר את ארה"ב לתח"ץ

זה לא יעבוד לא מבחינה פרקטית ולא מסיבה תרבותית.
אני מסכים עם זה שתח"ץ זה פיתרון טוב, אבל זה מצריך אורך חיים מאוד שונה מזה של רוב אמריקאים.
ואין לי בעיה עם טסלה כשלעצמה.
זכותו של מאסק לשווק את המכוניות שלו כ"ידידותיות לסביב" אם הוא כל כך רוצה.
פרסומת זה פרסומת, זה בסדר קצת לשקר.
מה שמפריע לי שכספי משלמי המיסים משתתפים בזה וש"מדענים" מספרים בתקשורת עד כמה המכונית הזאת מצילה אותנו מאסון אקולוגי, כאשר באותו זמן בדיוק יש אסונות אקולוגיים אמיתיים באמת ולא מצוצים מאצבע של אותם "מדענים" ולאף אחד לא איכפת.
חבל לי מאוד שנושא איכות הסביבה שהוא נושא מדעי חשוב ממדרגה ראשונה הפך לדת פונדמנטליסטית עם כהנים חשוכים ובורים.
חבל לי שפוליטיקאים מושחתים כמו אל גור ונוכלים כמו ביל ניי הפכו את התחום לפסוודו מדע וכתוצאה מכך אנשים לא לוקחים ברצינות איומים אמיתיים.

Yarenn

New member
טוֹב, לא התכוונתי להתווכח פה עם קרניסט אטוּם

מה הקשר פליאוֹ לעזאזל. אני מדבר איתך על לא להתעלל בחיוֹת ולא לרצוֹח אוֹתן ואתה מדבר איתי על "ערכי הסביבה".

אבישי ק

New member
אני לא קרניסט ולא פליאו ולא טבעוני ולא צמחוני תפסיק לתייג!

אני אני
בלי תיוג.
ערכי הסביבה הם הבסיס.
אתה מדבר על תחום צר מאוד.
תנסה לפתוח את האופקים.
וזה לא אומר שתפסיק להיות טבעוני או צמחוני.
רק לפתוח אופקים.

אם תשאל בורים יאמרו שבירת ישראל היא תל אביב

בירת ישראל היא ירושלים ותשאר כזאת עד שיוחלט אחרת.
נכון שקיימות מדינות ששינו את מיקום בירתם מסיבות םוליטיות, כלכליות ואחרות. זה לא קרה במדינות אירופה הדמוקרטיות. לונדון היא לונדון, פרז היא פריז, ברלין היא ברלין מימים ימימה.
אין כל סיבה שבעולם לשנות את מיקומה של בירת ישראל. אפילו כאשר ואם נצטרך לחלוק בה עם מדינת פלסטין השכנה לכשתקום.

Yarenn

New member
דווקא יש סיבוֹת

מבחינה הצהרתית זה מטוּמטם, כל מי שמתייחס לדברים האלה הוּא מטוּמטם, אבל בגלל שהציבוּר מטוּמטם, אז עדיף שיהיוּ פחוֹת בעיוֹת ולכן אם היא לא תהיה "ירוּשלים" (מאיפה עד איפה זה "ירוּשלים"?) יהיוּ פחוֹת בעיוֹת. אבל מעבר לזה, פשוּט אין סיבה שהיא לא תהיה בתל אביב, איפה שכוּלם. זאת אוֹמרת, אין סיבה שהיא כן תהיה בירוּשלים. ולוֹנדוֹן, פריז, וברלין הן הערים הגדוֹלוֹת במדינוֹתיהן.

אכן קיימת בעיה בהגדרת גבולות ירושלים

על פי הגדרת ממשלות ישראל החל מ- 1967 הוגדלה ירושלים באופן מלאכותי, כך הפכה לעיר הגדולה בישראל.
אבל גם ירושלים הקטנה/ההגיונת ראויה להיות בירה, בגלל עברה והנוסטלגיה הקיימת לגביה.

Yarenn

New member
לא

עברה והנוֹסטלגיה שייכים לכל מיני דברים אחרים שאסוּר שיתערבבוּ עם מדינת ישׂראל.

amit1270

New member
אוּלי נשנה גם את השוּרה האחֲרונה בהִמנון?

"ארץ רמת גן והספארי"

Yarenn

New member
את ההמנוֹן צריך לשנוֹת לגמרי בכל מקרה ואם אתה רוֹצה

אני יכוֹל גם להראוֹת דוּגמא

אבישי ק

New member
אין צורך לשנות הימנון, תראה מה קורה עכשיו עם הכורדים בסוריה

הלאומנות והרצון ליצור מדינות עם אוכלוסייה מסויימת רק הולכת וגוברת.
ניסיון ליצור ערים רב לאומיות ורב תרבותיות הכניס את העולם לסחרור שאף אחד לא יודע איך זה יגמר.
ברקזית, עליית הימין בצרפת וכו... הם הסנוניות הראשונות.
אם נסתכל על ההסטוריה אז בתקופה הרומית היו סיפורים דומים.
התרבות האמריקאית הולכת ומשתלטת על העולם, בדומה לתרבות ההלניסטית ברומא העתיקה, ואיתה גם הלאומנות.
שים לב:
האמריקאים קוראים כל בוקר את הנאמנות לדגל שמכיל את המשפט "אומה אחת תחת האל"
בדולר רשום In god we trust
לא חסר דוגמאות.

Yarenn

New member
אין קשר

גם אם אתה יוֹצר מדינה חדשה עם רוֹב של קבוּצה אתנוֹלשוֹנית אוֹ דתית מסוּימת, המדינה תהיה שייכת לכלל אזרחיה, הם הלאוֹם. זה שבאמריקה יש עוֹד סמלים שנשארוּ כמוֹ תחת האל וכוּלי זה לא סיבה לקפוֹץ מהגג. לא צריך לנסוֹת ליצוֹר שוּם דבר חוּץ מלהפסיק להתייחס למוֹצא של אנשים. זה שהימין המטוּמטם בעוֹלם עוֹלה זה לא אוֹמר שצריך להקריב את החוֹפש של האינדיווידוּאל להיוֹת אזרח שווה במדינתוֹ.

matrix200200

Active member
סתם מסקרן אותי, כמה אנשים כמוך אתה חושב שיש בארץ?

או בעולם?
אתה מבין שאתם מיעוט זניח וכמות המדינות שבהם אתם עדיין שולטים הולך וקטן כל הזמן?
אפילו מדינה כמו הודו (יותר ממיליארד אנשים להזכירך) בחרה בממשל לאומני וימני.
אתם חושבים שמישהוא מתייחס אליכם ברצינות ומקשיב לכם?

Yarenn

New member
והברגזיט זה לא בהכרח רע

האיחוּד האירוֹפאי זה סך הכל קוֹנפדרציה די קוֹמוּניסטית שכוֹפה על אזרחי המדינוֹת כל מיני דברים לא טוֹבים. מחליטה מה ייצרוּ כמה באיזוֹ מדינה ועוֹד רעוֹת.

אבישי ק

New member
מסכים עם כל מילה

למעלה