קשה

גנדרן

New member
מצחיק מה שאתה כותב

אמנם יש לי קשר הדוק לחברה החרדית, מכל מיני סיבות.... אבל לא התחנכתי בחינוך חרדי , אלא בחינוך הדתי וכמו רבים מבני גילי יש לי כבר תואר אחד או שניים. בתחומים המדוייקים, וכנראה שקראתי על שפינוזה כשאתה הלכת לגן הילדים לשחק בגוגואים או אגואים.... זה שלפעמים הכתיבה שלי כאן מהירה ולא מסודרת, כי אני עושה עוד משהוא במקביל , היינו שני מסכי מחשב.....

answers2

New member
לא מאמין לך.

שום מערכת חינוך, מלבד זו החרדית, אינה יכולה להוציא מתוכה מישהו שיטען ברצינות ששפינוזה הוטבל לנצרות, והיינריך היינה חי דור אחד אחריו. נקודה. לא מדובר במכניקת קוונטים. מדובר בעובדות פשוטות, נגישות לכל, ובסיסיות.

גנדרן

New member
בעיה שלך...

בעיה שלך, ואתה גם שם מילים בפי שלא אמרתי...... ותתייחס לגוף הדברים, העובדה שבנדיקטוס אספינוזה, ראה עצמו נוצרי... אם הוטבל או לא כבר כתבתי שהדעות חלוקות, וייתכן שפשוט הצטרף לאחת הקבוצות הרדיקליות שהיו אז בהאג.. בכלל לא נראה לי שאי פעם ביקרת שם... כששאלתי היכן הוא קבור עברו שעות עד שמישהו בכלל ענה(אחרי שכבר נתתי רמז) אם למדת קצת ספרות התנאים והאמוראים אתה יודע שדור אחד הוא לאו דווקא 50 שנה.... בין שפינוזה להיינה היו 120 שנה זה כל אחד יודע.... כשאומרים דור אחד הכוונה היא שמבחינת הפילוסופיה הוא שייך לדור שאחרי שפינוזה.... קשה לך עם העובדה שהם התנצרו או חיו ומתו כנוצרים?

answers2

New member
קשה לי עם העובדה

שמערכת החינוך החרדית מייצרת אנשים שכותבים ששפינוזה הוטבל לנצרות (הוא לא), ואחרי שהם נלחצים לקיר הם אומרים שיש מחלוקת בעניין (אין מחלוקת כזו). קשה לי עם העובדה שמערכת החינוך החרדית מייצרת אנשים שמסוגלים להגיד משפט כמו "מבחינת הפילוסופיה הוא שייך לדור שאחרי שפינוזה" (שטויות). קשה לי עם העובדה שמערכת החינוך החרדית מייצרת אנשים שחושבים שכשיש בין מות אמורא אחד , להיוולדו של אחר 120 שנה, זה נקרא "הדור הבא". האחרון עצוב ביותר כמובן. אילו לפחות הייתם יודעים משהו בהשתלשלות ההלכה , אולי לא הייתם לחלוטין חסרי ערך. למרבה הזעזוע אתה כנראה סובר שיכול להיות בין מותו של דור תנאים, להיוולדו של הבא, יתר על 120 שנה. עצוב, מזעזע, ולא פלא שמערכת החינוך החרדית קורסת על יושביה.

גנדרן

New member
מה קשה לך?

אני מבין שיש לך בעיות עם מערכת החינוך החרדית, אני חייב להרגיע אותך, ההכרות שלי אתה היא מינימלית.... מה שקשור לדורות של פילוסופים אתה יכול לקרוא בספרו המצויין של שטייניץ(חבל שלא נשאר באקדמיה) שוב אתה יכול לחשוב שלמדתי בחינוך החרדי כאוות נפשך, ואני חושב שאין לך ידיעות מינמליות שאלתי אותך מי היה אוריאל א' אקוסטה, ומה היה מצבם של "הנוצרים החדשים" בבואם לחזור ליהדות. אין לך תשובות ובמקום זה את מבלבל במקלדת לגבי דורות התנאים, אומרת הגמ' משמת זה נולד זה, חפש ומצא מה ההפרש בין ר"ע למשל לרבי. ותמצא, שכשמת ר"ע רבי עדיין לא נולד כנראה...(ר"ע מת בשנים שאחר מרד בר כוכבא, מרד בר כוכבא היה עשרות שנים לפני לידתו של רבי) וזו דוגמא אחת יש עוד...

answers2

New member
פשוט לא ייאמן .

מרד בר כוכבא החל בשנת 132 וארך 3 שנים קשה לדעת מתי נפטר ר"ע, אבל בודאי לאחר מרד בר כוכבא , שכן הוא היוה חלק ממנו. דהיינו, ר"ע נפטר לאחר שנת 135. קיימות דיעות שונות לגבי תאריך הולדתו של רבי. המקדימים מקדימים לשנת 120 , והמאחרים ביותר מאחרים לשנת 138. בכך כלול גם מסורת חז"ל וגם דיעות האקדמיה. אין שום מקור שמאחר את הולדתו של רבי "עשרות שנים " לאחר מרד בר כוכבא. בטח לא 120 שנה.... המשנה עצמה נחתמה בשנת 200. כך שגם אם רבי חתם את המשנה בגיל 15 , וגם אם ר"ע נפטר למחרת מרד בר כוכבא, עדיין יש ביניהם פחות מ 50 שנה. פשוט עצוב.

גנדרן

New member
כנראה שלא ידוע לך

אם ניקח את הסיפור התלמודי על אנטונניוס ורבי, ויחסי הגומלין ביניהם, ותבדוק מי מבין הקיסרים הרומיים מתאים לתאורים בתלמוד(קיסר נבון, מחוקק, מתייעץ, וסובלני למיעוטים בכלל ולמיעוט היהודי בפרט, תמצא שהקיסר הוא כנראה קרקלה, שחי בסביבות שנת 215 לערך, יותר הגיוני שרבי היה אז בן 35 40 מאשר קשיש בן מאה...., מסקנה רבי נולד סביבות שנת 180 ואילו ר"ע מת סביבות שנת 135 עריכת המשנה או חיבורה הוא בסביבות שנת 200 אין מי שיבוא ויגיד בדיוק... וייתכן שזה 210 או 215 לספירה.... כך שבוודאי שלפי זה רבי לא נולד ביום שמת ר"ע וגם לא באותה השנה... זאת אומרת שעריכת המשנה שהיא בעצם מפעלו של רבי הממשיך את ר"ע, ואיליו מכוונות דברי חז"ל "נולד" שבעים שנה ויותר אחרי ר"ע. כל מי שמבין קצת בתלמוד יודע שכוונת הגמ' משמת זה נולד זה, לאו דווקא לתאריכים כרונולוגיים, אלא להיותו של החכם הבא המשכו או "יורשו" הרוחני של קודמו.... היות והמנהלת סוגי, ביקשה ממני לעצור כאן אז אני אשתדל לעמוד בבקשתה,....

rachel437

New member
הבנת הנקרא

כנראה שאתה לא מבין את מה שאתה קורא, הבעיה היא לא כתיבה לא מסודרת אלא הפנטזיות שאתה כותב, בורות כזו לא פוגשים אפילו אצל חרדים. תחליט, יש לך תואר אחד או שניים. נ.ב. שכחת לציין שהיית בצבא ויש לך רובה גדול.

גנדרן

New member
קשקשנית כרגיל...

את קשקשנית כרגיל, ואני רואה שה"רובה" שלי מדליק אותך....

הייתי מנסח תאמור לעיל

בתגובה הקודמת על זה שמקיים יחסי מין ובא להתיר תדת ולכפור.. הוא סוג של נגוע .. של מקבל שוחד. מכור לשטן זה הגדרה יותר דתית אמונתית חעחע אבל זלא אניאמרתי .

אני לא חושבת שאדם צריך להלחם בכח נגד עצמו

כנראה שאם אתה מאמין משמע שעדיין הוא קיים. זה שיש כמה רבנים שאינם מיצגים אותו נכונה זה לא אומר שהוא לא קיים

סלסרו

New member
בתור התחלה, תתחיל לומר ולכתוב "אלוהים", ולא

"אלוקים". אצלך בתודעה "אלוקים" מתקשר לכמות עצומה של דברים שאין בינם לבין אלוהים מאומה. לכן כשתתחיל להתייחס אליו כאל "אלוהים", זה יעזור לך להשתחרר מההתניה.

Riki991

New member
גם בלי להכיר אותו

אני יודעת שהשיטה שלך לא תעבוד. חני חיזקה עובדתית את זה.

סלסרו

New member
אם כשהוא סעור "מתפלק" לו "אלוקים", סימן

שההתניה והרפלקס עמוקים אצלו. אלוהים הרי לא קיים, וגם, לדבריו, הוא לא מאמין בו. אז מה שיש לנו כאן זה בסך הכל תהליך שמתרחש אצלו בין האוזניים, לא משהו שקורה בראליה שחוצה לו. זה לא קשה לשינוי, אבל קשה לעשות את זה במסגרת פורום אונליין ומבלי להכיר את הבנאדם. רק אומר שעצם ההבנה שזה קורה בין האוזניים יכולה לעזור לו להתגבר על זה. אגב, לא כל כך ברור על מה הוא מנסה להתגבר.

Riki991

New member
סורי שאני אומרת שוב, אבל זה לא נכון

זה לא תהליך שקורה רק *אצלו*, אל תנסה להמעיט את זה כביכול מדובר בבעיה אישית שלו, משהו שמתרחש רק בראשו, או לדבריך ``בין אוזניו``. זה דבר שקורה להרבה שהאמינו תקופה מסויימת במשהו וכשנהיו להם ספקות, שלא הפכו למשהו ודאי, הספקות מנקרים בראש עדיין. ומכיוון שהאלוקים נמצא בראשו כמו גם מונחים ומנהגים הקשורים לדת, הגם אם מנסה להתכחש להם ולהשכיחם מליבו, זה צץ מדי פעם, כמו הרבה דברים שנמצאים בראש במאגר שנקרא ``הזכרון הנח`` ומדי פעם הם עולים לפני השטח. זה מה שקרה פה. זה קורה הרבה וזו לא בעיה יחידנית. טוב שלא אמרת לו ללכת לפסיכולוג...

למעלה