קשה

גנדרן

New member
תראה מיסטר חסדין

אתה במחילה כותב דבר והיפוכו, מודה שאין לך שמץ מושג מי היה שפינוזה, ולא קראת את ספריו, מצד שני אתה נוטה לטובת הרוב(כרגיל אצל אנשים שהם מכסים על חוסר הידיעה שלהם, בהנחה שהרוב צודק) אז לך תתעניין תקרא, ואם יהיו לך הערות על דבריי. ועל הציטטות שהבאתי מכתביו של שפינוזה, אני מוכן לשמוע בינתיים אני מסכים לרישא של דברייך, ששפינוזה היה איש מעניין, לדעתי מגדולי הפילוסופים, בעת החדשה..... מה לעשות וניסו להלביש עליו שם יהודי, ואף מצבה יהודית, ואף היו שביקשו לצרפו למבשרי הציונות. אבל מה לעשות, הוא חתר להיזכר כפילוסוף נוצרי, ניתק את קשריו עם העם היהודי, והגיע לסף ייאוש בקשר לעתיד עם ישראל... היו לו המון הברקות מדהימות, לאיש שחי במאה שלו, אבל. צריך להכיר גם בטעויות שעשה....

חסדין

New member
לא נטיתי לדעת הרוב

אין קשר לדעת הרוב. פשוט רציתי לומר שכמי שמקשיב לויכוח מהצד, לא הצלחת לשכנע אותי במאומה והאחרים הצליחו לשכנע אותי בצדקת עמדתם. השכנוע לא נבע מכך שהם הרוב ואתה היחיד, אלא מכך שהם גייסו לעמדתם מקורות מוסמכים ואתה לא גייסת לעמדתך ולו ראשית ראיה. הטענות בדבר המקום שהחברים מוכנים להיקבר בו או השם שיסכימו לקרוא לבנם, הן טענות שנשמעות עלובות. אולי באומרך "דעת הרוב" כיוונת למה שכתבתי שגם אם אכן ב"ביוגרפיה" כלשהי של שפינוזה ייכתב שהוא התנצר, לא יהיה בכך די כדי לשכנע אותי. אם זו כוונתך, אזן כן! בשעה שברוב המקורות המוסמכים האחרים לא נאמר הדבר הזה ורק בביוגרפיה עלומה נכתב הדבר הזה, לגיטימי לחלוטין להטיל ספק בנכונותה.

גנדרן

New member
בקיצור

כמו שאמרת אין לך מושג על מי אני מדבר, אין לי עניין לשכנע איש, לא איכפת לי כלל מה תחשוב. מצידי תחשוב ששפינוזה היה חילוני שניגן בגיטרה בככר העיר ואסף כסף לנסיעה למזרח הרחוק..... בכלל לא איכפת לי מה הרושם שקיבלת או לא, ואם אתה מתבונן מהצד או חלק מחבורה..... זה לא משחק טניס או כדורגל בו קובעים את הנצחון לפי מספר הגולים..... וגם לא איגרוף.... השאלה פה היא מחקרית נטו.... היות ואין לך שום כלי לבדוק את העניין כרגע... אז פשוט תלך תקרא תבדוק, ועצה אחת אני יכול לתת לך, אל תאמין לאף אחד לא לפורופם חופש, ולא לחוזרים בשאלה וגם לא לי או לשאר המגיבים פה, חלק אין להם מושג מי זה היה ואילו ספרים כתב בכלל. אני יכול להתערב אתך שמספר האנשים שקראו כאן את מאמר תאולוגי מדיני, שלו מתחלה ועד סוף. קטן מאוד מאוד. הם מסתמכים על מה שאחרים כותבים אני מציע לך אלתסמוך עליהם, בדוק בעצמך...

גנדרן

New member
חשבתי שאתה אינטלגנטי...

חשבתי שאתה בחור אינטלגנטי, שיהיה לך מה לומר חוץ מהשמצות חסרות תוכן..... יחסו של שפינוזה לנצרות ברור מכתביו, קשריו אם קבוצות שוליים נוצריות, גם ידועים היום. כדאי שתרענן את הידע שלך במקום לשבת באולימפוס שבנית לעצמך, ולחלק ציונים....

סלסרו

New member
דבר אחד חסר בכל מה שכתבת:

שמץ של הוכחה שהוא התנצר. אין ולו בדל של הוכחה כזו, ואף לא סיפקת בדל של הוכחה כזו. כפי שכתבתי כבר, שפינוזה תמיד מובא בספרות האקדמאית כדוגמה לאדם שזנח את דתו, לא החליף דת, ואף סירב במוצהר לטבול. אתה יכול לטעון שהאקדמאים טועים, כמובן, אך לשם כך אתה צריך להביא הוכחה, ועדיין לא הבאת שום הוכחה לכך. בנוסף, כתבתי לך הסבר שלם עם הפניות לכך שהוא נקבר בחצר כנסיה. אין בכך שום ראיה לכך שהוא התנצר - אך אתה בשלך. אף כתבתי שהוא אכן העדיף את הנצרות על פני היהדות, אך כמובן שאין זה אומר שהוא התנצר. אני מעדיף את הבודהיזם על פני היהדות, אך אינני בודהיסט. זה שמישהו מעדיף דת מסויימת על פני חברתה, איננו מוכיח שהוא מאמין באמונותיה. בקיצור, אתה טוחן שוב ושוב טיעונים חסרי שחר, וכשמבקשים ממך להוכיח את דבריך אתה שולח את המבקשים לספריה, מבלי שתוכל אפילו לספק ולו שם של ספר אחד הטוען את מה שאתה טוען. שום כלום. לאור זה, איך אתה מצפה שמישהו בכלל יקח את דבריך ברצינות?

גנדרן

New member
התשובה כבר כתבתי

לא רואה טעם לחזור על, דבריי בנושא. אם תשכיל לרדת מהאולימפוס שלך.... ולעיין בציטוטים שהבאתי משפינוזה עצמו. בשבחו של ישו הנוצרי, או כריסטוס, בלשונו. לדעתי אין מה להוסיף על זה . הרי אף פילוסוף רציני בן תקופתנו, לא יחשוב שיש מה להשוות בכלל בין משה רבנו, לצלוב.... אתה סובר שזה היה פילפול בעלמא של שפינוזה, ואני סובר שזו הייתה דעתו. אני אף יכול להרחיב בנושא אם תרצה מה הפריע לשפינוזה, ביהדות מול הנצרות. בין שני העולמות הוא בחר בנוצרי(למרות שגם שם הוחרם בדיוק כמו אצל הקהילה היהודית) הצטרף לזרמים נוצריים רדיקליים,איני יודע אם באמת האמין בנצרות או שזה היה מוצא בשבילו , כמו היינה אחריו כדי לנסות להתקבל בחברה.... מצידי תלעג לך לכל מה שכתבתי, עדיין תצטרך להתמודד עם דבריו של שפינוזה עצמו בגנות היהדות ושבח הנצרות... התירוצים שלך הרבה יותר קלושים, מכל מה ששמעתי עד היום, מול דבריו המפורשים של שפינוזה לגבי היותך מאמין או לא בבודיהזם, ראשית אני מניח שאין שום חשיבות היסטורית לזה, כי לפי התרשמותי אינך מגיע לקרסולי אדון שפינוזה, אכן אם שפינוזה היה כותב בשבח הבודהיזם, חובר לנזירים בודהיסטים, ונקבר בחצר מנזר בודהיסטי. היה מה לחשוב שהוא בודהיסט לא?

answers2

New member
לא כתבת.... שום תשובה

התשובה היחידה שבאה בחשבון.... מה לעשות.... זה הפניה לאיזשהוא מקור לכך.... ששפינוזה התנצר. ידוע ומפורסם שהוא לא התנצר... וכך מופיע גם בכל המקורות שהובאו בשרשור הזה.... אפילו.... מה לעשות.... המקור שאתה ציינת (בריטניקה)... קשה לעכל את.... העובדות אבל צריך.... אף אחד לא דיבר על ... איפה הוא נקבר וכאלה..... יש יהודים שהשם הלועזי שלהם זה בנדיקטוס או בנדיקט .... ובתור שם משפחה יש.... עשרות... ב 144... אז תפסיק לבלבל במוח..... והיינריך הינה..... מאוד חשוב להגיד אותו משום מה בשפה שלך .... אז הנה הזכרתי אותו.... עוד פעם.... היינריך היינה. אבל לעצם הענין .... שפינוזה לא התנצר...

גנדרן

New member
תעיין למעלה

תשמע אתה כנראה לא קורא את מה שכתבתי .... אז תעיין למעלה במובאה מדבריו של שפינוזה עצמו.... על עצמו ועוד משהוא לגבי השם בנדיקטוס, שחיפשת ב144 שכחת שלא כל תושבי ישראל הם יהודים? יש כאן הרבה גויים, וצאצאי אנוסים שפינוזה היה בסוף ימיו פילוסוף נוצרי, כך חשב... כך מת ... וכך נקבר... אם תחפש בכתביו של היינה שהתנצר בפרהסיא, תראה שהוא גם חשב ששפינוזה התנצר...

גנדרן

New member
זו בדיוק הבעיה

השאלה מה קורה מאחורי הקיר.... דרך אגב אני מקווה ששמעת על שני אנשים, לאחד קראו היינריך היינה, שחי דור אחד אחרי שפינוזה, והתנצר, השני פרנץ רוזנצוויג כבר יותר קרוב אלינו שכמעט התנצר, לשניהם התייחסות מאוד מעניינת לשפינוזה, ויחסו לנצרות... אם לא קראת כדאי לך לקרוא...... האמת שמה שחשוב פחות זה מה ששפינוזה עשה בחייו, במקום להתעקש על זה שלא התנצר, תבין שזו האופציה שבחר בה כנראה מטעמים חברתיים גרידא יותר חשוב מה כתב....

rachel437

New member
הבעיה היא

שאתה כותב שטויות, כתבת שהוא הוטבל לנצרות, שטות ראשונה כתבת שהוא עשה זאת כי רצה עבודה באוניברסיטה, שטות שניה כתבת שהקהילה היהודית היית מוכנה לקבור אותו בבית קברות יהודי, שטות שלישית. עשה טובה ואל תכתוב בקשר לנושאים שאין לך שום מושג בהם ותחסוך מעצמך בושות.

rachel437

New member
עוד שטויות

הנריך היינה נולד 165 שנה לאחר שפינוזה ולא דור אחד,(לך ללמוד), הנריך היינה חי בגרמניה בחברה שלא יכלת להתקדם אם היית יהודי, הנריך היינה לא האמין בנצרות רק עשה זאת מכורח הנסיבות. חבל שאתה כותב בנושאים שאין לך מושג בהם, אתה גורם לעצמך בושות. והמצחיק הוא שאתה שולח לאחרים לקרוא.

גנדרן

New member
ממשיכה לקשקש במקלדת

היינריך היינה נולד ב1797 ואילו שפינוזה בנדיקטוס מת ב-1677 לדעתי יש ביניהם 120 שנה. כשכותבים דור ידוע שלא מתכוונים בהכרח ל-50 שנה, דורות של הוגים ופילוסופים לא נמדד בשנים מדוייקות. ובוודאי שהוא היה קרוב יותר לתקופה ולרוח התקופה שלו , מאשר אנחנו....והתנצרותו הפומבית של היינה, הושפעה רבות מהלך מחשבתו של שפינוזה.... גם הקשקושים שכתבת כביכול על חייו של שפינוזה, הם משום שמעולם לא ראית את ארכיון הקהילה, וכל הנתונים שלך הם מהאינטרנט, מה לעשות האינטרנט כלי מצויין אך לא מושלם.

rachel437

New member
מה יהיה

בין הולדתו של ברוך שפינוזה להולדתו של הנריך היינה יש בדיוק 165 שנה, מי שטוען שהנריך היינה נולד דור אחד אחרי שפינוזה, הוא בור במקרה הטוב. כשכותבים דור מתכוונים לבין 20 ל 30 שנה ולא 165 שנה. הנריך היינה התנצר בגלל שיהדותו הפריע לו להתקדם ולא בגלל שהוא האמין בשילוש הקדוש, כדרכך בקודש אתה כותב שטויות. אביו של שפינוזה היה מנהל ביה"ס היהודי בהולנד והיה מחשובי הקהילה אתה ושלח את בנו ברוך ללמוד בתלמוד תורה. לא רק שלא שאתה לא קורא באינטרנט אלא ממציא סיפורים וכזבים, כול ילד בעולם יודע היום שהאינטרנט הוא הכלי הכי טוב לרכישת ידע, חוץ מבורים הטוענים שאיינשטיין היה מאמין ושפינוזה התנצר.

סוג ב

New member
זאות לא הנקודה

אבל כשהשרשורים מתפרסים על עמוד שלם ואני מוצאת את עצמי קוראת, אותן טענות, הודעה אחרי הודעה בלי שהדיון מתפתח לאיזה שהוא מקום- זה מתחיל לעצבן. הרי גם ככה כל אחד מתבצר בעמדתו ולא זז ממנה. זה נטו הפעלת שרירים של מי-חכם-יותר-ומי-קרא-יותר-מי-חכם-פחות-ומי-מפסיק-את-הדיון-ראשון-עם-זנב-מקופל-בין-הרגליים.

pokeret

New member
מאד עצוב

שאת משווה בין שני הצדדים המתווכחים כאן. זה לבוז לאינטלגנציה.

גנדרן

New member
ובטח יש לך הערות

נוספות על אינטלגנציה.... מצחיק שאדם ללא השכלה גבוהה מעריך אינטלגנציה.

answers2

New member
אין לך שום השכלה גבוהה

אתה חניך החברה החרדית. אז גם השכלה נמוכה מן הסתם אין לך. מי שמסוגל להגיד ששפינוזה התנצר, ושהיינה חי דור אחריו, הוא פשוט אדם חסר ידע בסיסי . תמיד בזתי לחרדים, אבל רק בזמן האחרון אני מזדעזע לגלות מה מלמדים שם את הילדים.

למעלה