קשה

גנדרן

New member
והנה עוד ציטוט שלו והמבין יבין...

"על כן, אם משה דיבר עם אלהים פנים אל פנים כדבר אדם אל רעהו (כלומר בתיווך שני גופים), הרי שכריסטוס בא לכלל מגע עם אלוהים רוח אל רוח. לכן אני אומר, כי זולת כריסטוס אין מי שקיבל את גילויי אלוהים שלא בסיוע הדמיון, דהיינו בסיוע מילים או תמונות". את רוצה עוד מקורות לפי דעתי זה מספיק לא?

גנדרן

New member
חבר'ה רוצים עוד...

או שמיצינו את הנושא, להערב... בקיצור כמו שאומרים שפינוזה בנדיקטוס(ןלא ברוך) לא מה שחשבתם....

rachel437

New member
מיצנו את הערב

והגענו למסקנה שאתה טועה ומטעה, חוץ מלהעתיק כמה שורות מאתרים שונים אינך יודע ומבין כלום. אנחנו עדיין מחכים שתראה לקוראים היכן כתוב ששפינוזה התנצר, הבאתי מאמר המצטט את האנציקלופדיות החשובות בעולם ואין בשום אחד מהם אזכור על כך שהוא התנצר, ההפך הוא הנכון הם מציינים שלמרות שנודה והוחרם מהקהילה היהודית הוא לא התנצר, כמו כן טענתך כי הוא התנצר כי רצה משרת פרופסור באוניברסיטה גם לא נכונה, הוא קיבל הצעה לשרת באוניברסיטה וסירב לה. כמו כן טענתך כי הקהילה היהודית הסכימה לקבור אותו בבית קברות יהודית לא נכונה, הקהילה היהודית סירבה לקבור את שפינוזה, הוא היה מוחרם ומנודה. Benedictus = ברוך בלטינית, אפילו מי שלמד במוסד חרדי יודע יותר ממך.

גנדרן

New member
מה לעשות

אבל שפינוזה בנדיקטוס,זה השם לא התאקלם בקהילה, וחזר לדת אבותיו המתנצרים..... זה שלא כתוב שהתנצר, וגם ברבים מהמקומות לא מופיע שנקבר בחצר כנסייה, וזה שהבאת ציטוטים מצונזרים שלו מספרו "מאמר תיאולוגי מדיני" מוכיח שלא קראת את ספריו, ואין לך הבנה של נפשו של בן האנוסים הנוצריים שחזרו ליהדות ולא התאקלמו(היו עוד). הוא לא קיבל משרת פרופסור רק מסיבה אחת שנדרש לא ל"הרגיז" את נממסד הדתי נוצרי יותר מדיי עם התזות שלו, ולזה הוא לא הסכים. היו ואבותיו חיו כנוצרים למעשה הם כך חיו שנים רבות עד חזרתם ליהדות לא הייתה לו בעיה עם זה. לגבי שמו בלטינית אני מסכים שיש מתרגמים בנדיקטוס לברוך, אבל הוא לא נקרא כך בחייו ולא במותו

pokeret

New member
והכי מצחיק זה

שלאף אחד כאן לא היה אכפת לו שפינוזה התנצר. חוץ מלך.

גנדרן

New member
מצחיק אותך

רק לא מזמן כמעט חטפת התקף לב.... למי לא איכפת,? תראי כמה תגובות בעניין. את פשוט מקשקשת במקלדת אין לך מושג מי היה שפינוזה , מה עבר עליו, ומעולם לא ראית קודם לפורום הזה, והתמונות של הקבר שלו היכן נקבר... לדעתי גם את הציטוטים שהבאתי משפינוזה ראית פעם ראשונה בקיצור , אין לך שמץ מושג עליו....

הטעות היסודית שלך היא

כטעותם של כל החרדים, שאתם מדברים פר אישיות, ולא פר אישיו. לגביי, חייו האישיים של שפינוזה אינם רלוונטיים כל עיקר. כלום חשוב לי מה עשה? כלום יכול אני להיכנס לנעליו ולבחון את כל האילוצים? אותי מעניינים הדברים שכתב. והדברים שכתב שוללים את הנצרות במידה זהה לשלילתם את היהדות. כל המושג הזה של התגלות אלוהית טרנסצנדנטלית אל האדם הוא המצאה אנושית, מסביר יפה יפה שפינוזה (הוא הראשון שעשה את זה כל כך יפה? נכון. בבחינת מה שאומרים על אברהם אבינו שהוא "פתח את הצינור" של מסירות נפש, שפינוזה "פתח את הצינור" של מחשבה רציונלית המבינה היטב מניין נובעת הדת, וכיצד ניתן לתקן את ליקויה באמצעות בגרות נפשית ושכלית), ומכאן נשמט הקרקע של כל הדוברים בשם אלוהים. מי היה שפינוזה? מה עבר עליו? אולי מעניין את היצר המציצני שלי, אך אין לכל זה דבר באשר לדבריו העומדים בזכות עצמם. והראיה, שלמרות שלפי דברך נאלץ להתנצר, דבריו עצמם מסבירים היטב מדוע התנצרות היא מעשה חסר משמעות (מבחינה פילוסופית כמובן, לא חברתית).

גנדרן

New member
אתה לא מבין בשפינוזה

אני מניח שלא קראת את ספריו בעיון אלא מה שמצאת באינטרנט, גם את המחקרים האחרונים עליו מן הסתם לא קראת, כי אין לך גישה כך אני מניח למחקרים בתחום, וודאי שיש קשר בין חייו של האיש לפילוסופיה שלו. וזה חוסר הבנה בסיסי על חייהם של גדולי הפילוסופים. אם לא היית מעולם באמסטרדם, ולא ביקרת בקברו בהאג, ואין לך מושג על קשריו עם קבוצות שוליים נוצריות.... אז פשוט אל תבלבל לי ולאחרים את המוח.

בסדר

שפינוזה היה בכלל מאמין גדול. איך בכלל הכניסו לפיו טיעונים כל כך מוזרים שהאלוהים זה הטבע? טוב, בעצם רק באינטרנט הכניסו בפיו את השטויות הללו. תמיד אמרתי, האינטרנט מסוכן לאינטליגנציה. מי הטמבל שבכלל חשב לומר ששפינוזה היה יהודי שומר מצוות, שבשלב מסוים חדל להאמין? מה פתאום! הוא פשוט רצה כסף, אז הוא נהיה חצי נוצרי. תמיד היהודים האלה, זה כסף, מישהו פעם חזר בשאלה? מה פתאום - זאת רק חזרה "בתשוקה". הכל זה "נגיעס". אז מי זה החמור הזה שמנסה להביא ראיה כלשהי משפינוזה?

גנדרן

New member
אתה מכניס לי מילים לפה

לא אמרתי מילה וחצי מילה ממה שכתבת כאן, כל מה שכתבת כאן מהמוח הפורה שלך ... היכן כתבתי שטויות כאלה שהוא היה מאמין או שבנעוריו לא למד כיהודי היה יהודי, והפך לכופר הוא לא התעניין בכסף וגם לא היה לו כסף בכדי לממן את עצמו סתם גיבוב שטויות שלך, היכן כתבתי דברים כאלה?

גנדרן

New member
שפינוזה"ואלוהים יבחר בהם מחדש"

אויש מה לעשות הכוייפר שפינוזה, מדבר על אלוהים, ובחירת עמו ישראל מחדש. מעניין נו מה תאמרו עליו, ממש חוזה מדינת היהודים....

סוג ב

New member
../images/Emo243.gif../images/Emo243.gif../images/Emo243.gif

די!!!! תעברו לפורום חופש!!!! תפסיקו למלאות לנו את הפורום בוויכוחים הלא נגמרים שלכם. זה משעמם. הרי כל אחד עומד בעמדתו ולא מוכן להודות שהוא טועה ויודע פחות או יותר. הפורום לא נועד ללבן את תורת שפינוזה או דומיהם. אני מנהלת פה בהתנדבות וקריאת ההודעות שלכם, לא נגמרת. יש לי עוד חיים.... תודה ושב"ש.

גנדרן

New member
אין בעיה רק תמחקי בבקשה את ההשמצות...

כשלא יודעים כלום מתחילים להשמיץ...

rachel437

New member
כשלא יודעים כלום כותבים שטויות

עכשיו במקום, לדרוך במקום. ולקרוא רק מויקיפדיה, שהיא מפעל יפה ומצויין, אך לא עוברת שום ביקורת מדעית. כנס לאחת האינצקלופדיות בריטניקה, העברית, או אחרת מוסמכת מדעית. וקרא מה כתוב על תולדותיו... נכנסנו לבריטניקה ולכרתא ואין מילה אחת על כך שהוא התנצר, בשום אנציקלופדיה לא כתוב על כך שהוא התנצר. מה לעשות הוא הוטבל לנצרות, מחדש(היות וצאצאי אנוסים שחזרו ליהדות, לא התקבלו חזרה לנצרות בדרך כלל) כיוון שהוא רצה לקבל מינוי כפרופסור מן המניין(מה שלא יכול היה לקבל כיהודי אפילו שיעשה סלטות באוויר....) הוא לא הוטבל ולא התנצר, אין לך בדיל של ראיה לכך, הוא קיבל הצעת עבודה באוניברסיטה וסירב, אתה ממציא סיפורים. כשהוטבל לנצרות וקיבל אף שם נוצרי, חשב שבזה התקבל כאחד בין שווים, אבל אז נדרש להתכחש לספריו, הוא עבר מסכת של השפלות, גדולות מאלה שעבר מאחיו היהודים.... כאמור מת משחפת בגיל 44 לבקשתו נקבר בבית קברות נוצרי(למרות שהקהילה היהודית הסכימה בתנאים מסויימים לתת לו מקום קבורה ליד משפחתו....) עוד שטות שלך, הקהילה היהודית החרימה אותו, לא מוזכר בשום מקום כי הקהילה הסכימה לקוברו. הסיפור האישי שלו טראגי מאוד, אבל אלו העובדות אלו הם עובדות בעיני אחד שאינו יודע בין ימינו לשמאלו.

גנדרן

New member
תמשיכי לקשקש במקלדת

תמשיכי לקשקש במקלדת עד מחר בבוקר, היות ואני רואה שמתאפשר פה להמשיך בדיון. אז אומר רק זאת קצר ולעניין מי שלא ביקר שם, שלא יקשקש. יש את ארכיון הקהילה באמסרדם שמתייחס גם אל משפחתו, ולבקשות לקבור אותו. היות ולא מצאתי את הארכיון הזה און ליין. וכרגע אין לי אפשרות להגיע אל הארכיון הזה תצטרכו להמתין... לגבי מעשיו של שפינוזה, כל אחד יכול לעיין בביוגרפיה שיצאה לא מזמן, היא גם עדיין לא און ליין ולקרוא. אבל יותר חזק ממה שהוא כתב בעצמו , על יחסו לנצרות והבאתי לעיל..... מראה כאלף עדים שכך הוא ראה עצמו. מה שאני בהחלט מסכים עמכם, שהנושא הזה קצת יותר חשוב ומהותי, גם לכם וגם לי, מאשר אם בחורה רוצה לקרנן את בעלה או האם פאה נוכרית היא מכשיר עינוי שהמציאו רבנים, וכן הלאה. מה לעשות זה לא נעים לראות שכך כנראה נהג שפינוזה, עובדה שהמשורר היינה ראה בכך צידוק למעשיו שלו. על יחסיו של שפינוזה עם קבוצות שוליים נוצריות, לא ידעו הרבה עד למחקרים האחרונים....

pokeret

New member
מתנצלת באמת

שפינוזה אכן הרבה פחות מהותי מבחורה שמעונינת לבגוד בבן זוגה.

rachel437

New member
גם אני מתנצלת

שבמקום לעסוק בנישואין פתוחים וצבע התחתונים, אני מתעסקת בשפינוזה.

סלסרו

New member
מה הטעם לחזור שוב ושוב ושוב על אותה נקודה

עם אדם שאיננו מוכן להקשיב לדברי טעם, וחוזר כתוכי על דברים שאין לו בהם שום מושג? אני מניח שהסיבה שהוא חוזר על כך היא כדי שיופץ אונליין ששפינוזה התנצר. אבל מי שיקרא את השרשור הזה יקרא גם את התגובות המפריכות זאת מכל וכל, ואת חוסר יכולתו לבסס ולו שביב של דבריו.

חסדין

New member
התרשמותי... מילים למנהלת, לגנדרן, לרחל ואחרים

אודה על האמת, אני בור ועם הארץ בעניינו של ברוך שפינוזה. מעולם הוא ותורתו לא העסיקו אותי. למרות שנראה לי שבעקבות הדיון שהתפתח כאן, זה ממש מתחיל לעניין אותי. אז, ראשית, כבוד המנהלת שלנו, נראה לי שאת טועה בתגובתך בעניין ההתעסקות המרובה בברוך שפינוזה, בטענה שזה חורג ממטרות הפורום. אינני יודע מה המטרות שלשמן הקמת את הפורום, אבל תני לדינמיקה לעשות את שלה, גם אם הן חורגות ממטרותייך המקוריות. זו דעתי. זה מה שבסופו של דבר יעשה את הפורום שלך לפופולארי ויתן מענה לקהל היעד שלשמו הוא נוצר. אם הייתי רואה כאן חברים שמתאוננים על כך שהדיון משעמם אותם, הייתי מסכים איתך. אבל אני רואה שיותר ויותר חברים מצטרפים לדיון, מה שמעיד יותר מכל, לדעתי, על כך שהנושא מעניין את החברים. מר גנדרן, כאדם שאין לו שום ידיעה בעניינו של מר שפינוזה, אני חייב לומר לך שלאחר שקראתי את כל השרשור ואת כל התגובות שלך ושל האחרים, אתה נשמע כמו אחד שמקשקש בקומקום. לעומת כל החברים האחרים, שהביאו מקורות לדבריהם, אתה רק טוען שיש לך מקורות כאלה ובינתיים טרם ניפקת ולו ראשית ראיה לדבריך. אני מוכרח לומר לך שגם אם אתה אכן צודק וב"ביוגרפיה" של ברוך שפינוזה יופיע שהוא אכן התנצר, דעתי תנטה יותר לכיוון דעתם של החולקים עליך, ולו בשל כך שהדבר לא הופיע אלא במקור אחד ומנוגד לאמור (לפחות בשתיקה) במקורות מוסמכים אחרים. זה שתחזור על דבריך שוב ושוב, לא יהפוך אותם ליותר צודקים. היית חכם יותר אם היית פורש מהויכוח בשלבים מוקדמים יותר, כי בכל הודעה נוספת שלך שאני קורא ואני רואה שלא הוספת כלום על הודעתך הקודמת, אני מבין יותר ויותר את העליבות של טענותיך... לפחות אם היית פורש מוקדם, היה מקום להניח שיש לך הוכחות לדבריך ואין לך כוח להתווכח. ואגב, לבן שלי גם לא הייתי קורא "ליאון" ואני גם לא הייתי מוכן להיקבר בבוא העת במדבר סהרה, אז מה זה אומר??? הגיוס של הטענות המטופשות האלה, וסלח לי - אין לי מילים יותר מכובדות להגדיר אותן - כדי להצדיק ולהוכיח את אמיתות דבריך, רק מעידה על רפיסות הדעת והמחשבה... וחבל... אל תיקח את זה אישי. כן? רחל והמגיבים האחרים - תודה על העניין הרב שהכנסתם לפורום באדם שאם אסכים לדעתו או לא עדיין אינני יודע - אבל נתתם לי לפחות חשק רב להכיר את דעתו... זה כנראה יקרה בימים הקרובים.... המשיכו להגיב ולכתוב את הודעותיכם. הודעותיהם של כמה מכם, מלאות חכמה ומסבות לי הנאה רבה בעת שאני קורא אותן... המשיכו כך. תודה מקרב לב, חסדין

למעלה