רוצה לספר משהו שקרה לי היום (הזמנת אוכל)

ממש לא

זה לא עניין של קמצנות.
יש פה אנשים במדינה שבקושי גומרים את החודש, מקבלים משכורות די נמוכות, אז טבעי שירצו לחסוך כסף.
להשאיר טיפ כל פעם שיוצאים לבית קפה או מסעדה או פאב - זה מצטבר לסכום גבוה.

ושוב - מי קבע שדווקא מלצרים יקבלו טיפ? מה עם עובדי ניקיון? מה עם מחלקי דואר? מה עם קופאיות בסופר? מה עם דיילות במטוס?

Liliumit

New member
עזבי עזבי עזבי

לא אומרת אם זה צודק או לא צודק.
אבל להגיד 'אני לא משאיר טיפ בגלל עקרון!!!" זה אך ורק בגלל הקמצנות. [ואני לא מדברת על מה שאת מתארת, אין כסף ובקושי גומרים את החודש (אז אל תצאו למסעדות, דה, אבל שיהיה) אלא על קמצנות נטו. כי כשאת יושבת בפאב ומזמינה ב50 שח, ואת לא תשאירי חמישה שקלים בשביל טיפ זה נטו קמצנות.

אשמח לנפץ את בועת ה"אני לא קמצן, אני בעל עקרונות!" באמצעות דייט לבית קפה עם מישהי..
נראה מי לא ישלם טיפ..

למה?
הרי זה עקרון.
ו90% מבעלי העקרונות ישימו טיפ ועוד איך במקרה הזה...
אז כנראה שהעקרונות שלהם לא כאלה חזקים כמו שמתארים פה.

kagome10

New member
ומה הקורולציה בין האנשים פה

לאנשים הקונפורמיים בהם חוץ מטיפ?

אני יכולה לספר לך שחבר שלי לא רק שלא שילם טיפ בדייטים שלנו, אפילו לא היו לנו דייטים בבתי קפה ושאר מקומות שיש בהם אפשרות להשאיר טיפ. כך שמרוב שאני לא קונפורמית, אין לי את האפשרות להפגין את אי הקונפורמיות שלי באי תשלום טיפ P:

למה אתה חושב ששאר האנשים פה שונים ממני בזה?

נונקונפורמיסטית גאה :)

kagome10

New member
זכותך ויכול מאוד להיות שאתה צודק

אני לא תושבת קבע בפורום הזה, ואין לי שום דרך לדעת מי הם האנשים הכותבים בפורום זה.

אני חושבת שזו בכל מקרה לא קמצנות אלא חסכנות, בתור מי שמאמינה שהעולם יהפוך למקום טו ביותר אם בישראל יפסיקו לשלם טיפים בצורה אוטומטית.

Liliumit

New member
את* :) תראי, קרה לי פעם שנאלצתי להשאיר טיפ

שהוא לא עשרה אחוז, כי לא היה לי מספיק כסף. קרה לי גם פעם שלא השארתי טיפ בכלל כי השירות היה גרוע.
לדעתי לא צריך תמיד לתת עשרה אחוז כמו ההיא למעלה אם השירות היה לא משהו.
אבל אם המלצר עשה הכל כמו שצריך, התייחס לבקשות, חייך ונתן לי הרגשה טובה במקום עבודתו, לא יקרה דבר אם יפרגנו לו בעשרה אחוז האלה..
לא רוצים? אל תתנו.. לי זה מצטייר כקמצנות ולא כ"אידאולוגיית אין-טיפים".

kagome10

New member
למה את הלא מוכן להאמין באידיאולוגיה הזו?

הייתי מלצרית בעצמי, ובבית קפה הייתי פעם אחת בחיי. אוכל עם שליח לא הזמנתי מעולם וגם לפאבים אני לא הולכת.

כך שאתה לא יכול להאשים אותי באינטרסנטיות - כי לפי ההיגיון הזה אני צריכה להיות בצד של המלצרים. אבל אני לא.

כי אני מאמינה שטיפ זה רע. זה מעודד תרבות של כסף שחור ואי תשלום משכורת נורמלית למלצרים. ובכלל, זה רעיון הזוי לחלוטין ואין לו שום סיבה ראויה.

מכיוון שאני גם ככה לא הולכת לבתי קפה, אז זה לא משפיע עליי כלכלית. זה ויכוח תיאורטי.

מצד שני, אתה יכול להגיד שעצם זה שאני לא מבזבזת כסף על בתי קפה ואוכל מוכן מעיד שאני קמצנית.

Liliumit

New member
אבל אני את! :(

סתאם, אני אישה קיצר.

אני מאמינה שיש בזה סוג של היגיון, בתור מלצרית בעצמי.
למעשה, אם היינו משאירים שקל, שניים, או חמש למלצר בלי קשר לגודל החשבון - בעולם מדומיין בשביל באמת להגיד שהשירות היה אחלה, והמשכורת של המלצרים לא היתה בנויה מהטיפים שלהם.

אבל מה לעשות שהעולם לא ככה,
ועד שלא כל המלצרים יתאגדו ויהיה איזה שינוי בחוק- לי אישית זה יתפרש מקמצנות מאחר וזה לא שהשארת טיפ לא פוגע במעסיק, אלא אך ורק במלצר.

kagome10

New member
אני בעד לפגוע בתנאי ההעסקה של המלצרים

זה ישפיע על ההיצע והביקוש, וככה יותר מלצרים יבחרו לעבוד במקומות שמספקים שכר מינימום על פי החוק + יותר אנשים יתבעו מקומות עבודה על עבירה על החוק.

המטרה שלי היא לא עוד כמה שקלים למלצרים בטווח הקרוב. המטרה שלי היא מערכת בריאה יותר לטווח הרחוק. ובשביל זה כל פעולה שמערערת את המערכת הקיימת - טובה. גם החרמה של מקומות שאין בהם שכר מינימום, גם אי נתינת טיפ, גם אי הסכמה לעבוד במקומו שבהם לא נותנים שכר מינימום.

ותכלס, זו בעיה של מלצרים שבוחרים לעבוד במקום כזה. אם אך אחד לא היה מסכים לעבוד שם, המקום היה או נסגר, או משלם שכר כחוק. ואדם אחד מספיק כדי לתבוע את המקום.

ולמה צריך שינוי בחוק? החוק הנוכחי אומר שהמעסיק חייב להשלים לשכר מינימום. אם יש טיפים הם נחשבים לחלק מהשכר, אם לא, המעסיק חייב לשלם את כל שכר המינימום על פי חוק. כך שהחוק בסדר גמור.

Liliumit

New member
את לא מסכימה שאם אני נותנת שקל, שניים,

או חמישים למלצר - מן הראוי שהם יגיעו לידיים שלו ולא למלצר?
כי אם זה היה ככה באמת, אף מלצר לא היה כועס עליכם אם הייתם משאירים 'רק' עשרה שקלים טיפ. מלצרים היו יודעים שאם הם עובדים יותר טוב - הם יקבלו יותר כסף אקסטרה, ולא רק יעזרו לבוס שלהם לשלם עליהם כמה שפחות כסף.

kagome10

New member
לא הבנתי את המשפט הראשון

אם אני נותנת כסף למלצר ראוי הוא יגיעו לידיים שלו ולא למלצר? מי זה ה"הוא" מה"שלו" הזה?

וכמו שכבר אמרתי, אני לא הולכת למקומות בהם יש מלצרים, וכשאני עבדתי בצור מלצרית היה ברור לנו שטיפים זה אקסרה ולא כעסנו על מי שנתן טיפ, אלא רק שמחנו על כל טיפ שקיבלנו, בתור שכר אקסטרא.

Liliumit

New member
אויש התבלבלתי.

התכוונתי שאם את משאירה כמה שקלים טיפ, את היית רוצה שהם יגיעו לידי המלצר ולא לידי המעסיק.

kagome10

New member
אז מה שאת אומרת זה נגד טיפים!

כי מה שגרם לחיקוק החוק הוא בדיוק המצב בו כולם נותנים טיפים.

ובאופן כללי, אני חושבת שבמקומות שמדברים עליהם בשרשור מלצרים מרוויחים הרבה יותר משכר המינימום פלוס טיפים שאני הרווחתי.

וכן ראוי שטיפ יגיע לידיי המלצר. מצלרים שמעוניינים בכך יכולים לבחור את מקום העבודה שלהם.

אז מי שלא מסכים איתך הוא קמצן?

למשל, ביפן ובצרפת לא נהוג להשאיר טיפ והשארת טיפ ביפן עלולה לגרום לאיבוד פנים של נותן השירות. האם זה הופך את כל היפנים והצרפתים לקמצנים? ממש לא. אני למשל מעדיף לתרום יותר כסף לילדים נזקקים וניצולי שואה במקום להשאיר טיפ לברמן שבסך הכל מזג לי בירה, אך למרות זאת, בעיקר בגלל מוסכמות חברתית, אני נוהג להשאיר טיפ אלא אם מדובר בשירות גרוע. ראוי גם לציין שעבדתי כמלצר בעבר ועבדתי מספר שנים בתור נותן שירות במקומות שונים.

Liliumit

New member
אמרת בעצמך.. מתוך מוסכמות חברתית.

כי אם לא תשאיר.. איך תצא בעיני העולם?..

נכון. כי זה ככה..
ביפן וצרפת זו אולי העלבה לקבל טיפ, אבל כאן בארץ לא.. ואני מדברת על המצב בארץ, שאם ישבת ושתית בחמישים שקלים ולא השארת את ה5 שח למלצרית שנתנה שירות סבבה ואתה לא שם טיפ?
ברוב הגדול מאוד, מאוד של המקרים זה לא כי יש לך איזושהי אידאולוגיה על מצב הטיפים בארץ..
אלא סתם מתוך קמצנות.
זאת דעתי.. לא פופולרית ככל שתהיה

אני מבין את דעתך אך זה לא מקרה של שחור ולבן

כשהייתי מלצר עבדתי בצורה קשה אך שוטפי הכלים עבדו קשה יותר ממני ומצד שני הברמנים עבדו פחות קשה ממני. למרות זאת, אני והברמנים קיבלנו תוספת של טיפים למשכורת שלנו ושוטפי הכלים קיבלו שכר מינימום. במקום שיתנהל דיאלוג פורה על שינוי המצב ושיפור התנאים של עובדי המטבח האחרים, מתנהלת הטחת האשמות בין שני צדדים קיצוניים במקום לחפש את הפשרה.

אני גם רוצה להעיר לך שלחלק את העולם לקמצנים ולא קמצנים זה לא הדבר הנכון, במיוחד כאשר את עושה זאת בעקבות רושם ראשוני בסיסי ומשתמשת במידע מועט כדי ליצור לעצמך מה שנראה כמו מנגנון הגנה. תקני אותי אם אני טועה בבקשה.

kagome10

New member

למעלה