רוצה לספר משהו שקרה לי היום (הזמנת אוכל)

צריך לתת בכיף וברוחב לב כמה שאפשר

אני נותנת כמה שקלים כדי לחמם את האווירה
שלכולם יהיה כיף עדיף לתת כמה שקלים
למה לא
אם את עובדת בצורה מסודרת במקום עבודה שבו משלמים מסכורת כמו שצריך
אפשר לתת בכיף
וברוחב לך
כמה שקלים קטנים יעלו חיוך קטן על הפנים של כמה אנשים
ואני אומרת את זה מניסיון שלי
אז ברוכה הבאה ובתיאבון

טל851

New member
מסכימה איתך

נמאס לי לממן מלצרים/שליחים/הובלות וכו ולעשות את העבודה של המעסיקים.
אל תטעו, אני משאירה למלצרים שאני מרוצה מהם 20% טיפ אבל אני חושבת שצריך לבטל זה...

למה רק להם צריך לתת טיפים, למה לא לעובדים אחרים?

הכי מרגיז אותי הטיפים למלצרים באולמות. הם מקבלים משכורת מהמעביד, הם מקבלים ממנו טיפ וגם האורחים משאירים טיפ

RuthTot

New member
הייתה כתבה בערוץ 2 לא מזמן

לא על טיפים של שליחויות,שם אני חושבת שכן צריך להשאיר כמה שקלים טיפ
במקרה שלך זה לא אשמתך,לא היה עלייך כסף קטן כנראה וזה מה שנשאר.גם ככה היום על כל פיצה נורמלית או אפילו הזמנות של בשר משלמים 60 שקל לפחות זה גם יכול להגיע ל100 שקל,אבל פה עוד אני מבינה

הייתה כתבה בערוץ 2 על מלצריות(גם בנים ובעיקר בנות),ועל זה שאם יש לקוח קבוע שלא משאיר להם טיפים גבוהים,בפעם הבאה שהוא יבוא הם מתכננות סוג של נקמה.אני לא זוכרת איזו דוגמאות הם נתנו אבל אני זוכרת שאחרי הכתבה הזדעזעתי מהחוצפה שיש לאנשים,לרוב אלו נערות בנות 18-19

הגעתי מהראשי

הוא לא היה צריך להעלב כי את לא חייבת לו כלום, מצד שני טיפ של שקל באמת מעליב. עדיף לא לתת.

רק לי זה נשמע כמו חוצפה???

הלקוחה משמלת על משלוח וגם אמורה לממן את המשכורת של השליח???
הייתי מבינה אם היה גשם או היא גרה בקומה 9 בלי מעלית...
אבל....ברוב הסופרים וכו כשגובים דמי משלוח, משלמים משכורת מסודרת!
ואם לא, אז אם כל הכבוד אני עובדת קשה בשביל כל שקל וזאת בעיה שלו שהוא החליט לעבוד במקום שלא משלם משכורת מסודרת..

אותו הדבר עם מלצרים....אם השירות גרוע אני לא משאירה טיפ...טיפ זה אקסטרה...

אני במקומך כן הייתי מתקשרת ליידע את בעל המקום....את שילמת דמי משלוח, שילמת עלהשירות וקיבלת יחס מזלזל ומעליב שלא מגיע לך!
אני מבינה את ההרגשה שלך אבל אני חושבת שאת לא צריכה להרגיש ככה...שילמת דמי משלוח ורצית להשאיר לו את העודף...
הערה המתנשאת ששקל זה עלבון היא חצופה!!

הלוואי שמישהו יתן לי כל יום שקל.... אני יהיה שמחה :)

שבת שלום.

d70

Well-known member
בעבודה פשוט הפסקתי ללכת למסעדות מזמין באינטרנט ומשתדל לעשות איסוף עצמי.
אין לי בעיה לפרגן טיפ כשאני מקבל שירות טוב,אבל לפעמים יש לי הרגשה שנותני שירות חושבים שטיפ הוא מובן מאליו-אז זהו שלא.

יכול להיות שנתקלנו באותו שליח?

גם לי זה קרה ששליח לא היה מוכן לקבל ממני טיפ.
מוזר... לא מבינה מה מעליב בזה.

פעם

עבדתי בבאר, ובתור מקום מאוד אופנתי ועמוס, אנחנו המלצריות הרשינו לעצמינו להחזיר ללקוח טיפ נמוך מדי. בצורה משפילה ובשביל לחנך אותו להבא.
בבית קפה שעבדתי בו, לא הייתי מתייחסת כמעט ללקוחות שלא משאירים טיפים על שירות טוב.
על צרפתים אין מה לדבר. הםא לא משאירים טיפים גם אם המלצרית תמצוץ להם. אז שילכו להזדיין. אין טיפ - אין שירות.
זו הגישה בתל אביב. ותאמיני לי, זו גישה בריאה ביותר.

מי שיכול להרשות לעצמו לצאת ולבלות, לשתות, לאכול, לבזבז כסף - יכול לזרוק עוד כמה שקלים אקסטרה למי שאמורים לדאוג שהבילוי שלו יהיה מהנה.
מלצריות וברמנים לא רק מוזגים שתייה ומגישים אוכל, הם יוצרים את כל האווירה במקום.
מי שמבלה הרבה, מבין. מי שאי פעם עבד בבאר/מועדון/בית קפה שכונתי - מבין גם.
עם הברמנים לא ירקדו בתוך הבאר, לא יעשו צ'ייסר עם לקוחות וביניהם - אף אחד לא ירצה לשתות, לא יהיה שמח. אם המלצרית לא תצחק מהדיחות המטמטמות שלכם, לא תחייך בסבלנות בזמן שאתם מתלבטים שעה בין הריזוטו לפטוצ'יני - אתם תעדיפו לאכול אצל חמותכם.

והייתי כבר במקומות שבהם המלצרים והברמנים מסתמכים על משכורת / השלמה קבועה - השירות חרא. אין אווירה. המלצרית ממש לא צחקה מהבדיחות המפגרות שלי והברמן לא הכין קוקטייל במיוחד בשבילי. שלא נדבר על לעשות איתנו צ'ייסר. אז נכון שלא הייתי חייבת להשאיר טיפ, אבל גם לא נהניתי בכלל.

מעבר לזה, באותו באר ספציפי שבו עבדתי, כמו במקומות רבים אחרים - כל המשכורת שלנו היתה רק טיפים. אין טיפים - עבדת בחינם. כי את ההשלמות אף פעם לא היו משלמים באמת. פה טעות בחישוב, שם טעות בעוד משהו, אז מה שקיבלת במזומן בערב שעדת - שלך. כל השאר - לכי חפשי. ואנחנו מלצריות חרוצות, עובדות בחום ובלחות בקיץ, בקור ובגשם בחורף, במחנק ודוחק ודחיפות של אנשים, כשכל כמה דקות מישהו שופך עלייך בירה או צ'ייסר, כשמטרידים אותך מינית בלי סוף. ואנחנו רק מחייכות, מפנקות, מגבות עוד שולחן ומרוקנות עוד מאפרה, עושות לחיים וממשיכות לרוץ.
בחייאת ראבק, לא מגיע לנו טיפ?!

אז גם השליחים עובדים קשה, ומשתכרים שכר מינימום בקושי. והם בדרך כלל ילדים אחרי צבא או סטודנטים וצריכים כל שקל ושקל.
אז לתת לו שקל טיפ? לא יפה.
גם אם הוא מקבל משכורת.
הוא לא בעסק הזה בשביל ה22 שקל לשעה, בטח לא כשהוא עובד 3-4 שעות ביום גג.
את תרבות הטיפים לא שינית עם השקל שלך. סתם ביאסת את הילד.

DorM22

New member
אם זה באמת ככה

אז היית צריכה למצוא מקום יותר טוב לעבוד בו
אם את אומרת שהמשכורת שלך היה רק טיפים ואת ההשלמות לא היו משלמים זאת בעיה שלך בלבד.לא חסר איפה לעבוד מסוג עבודות כאלו

קודם כל לא כל מי שהולך לבאר או הולך למסעדה ואוכל ארוחת בוקר זה אומר שיש לו כסף אקסטרה - יש הרבה מאוד אנשים שחיים ממשכורות מינימום ופעם ביוצאים לפנק את עצמם,את בן הזוג שלהם,את הילדים שלהם,את המשפחה שלהם בארוחה,מה גם שלא לכולם יש כסף קטן בארנק.
אני לדוגמא אם היו לי מטבע של 10 בלבד ולא פחות מזה,הייתי מעדיפה לא להשאיר טיפ מאשר לתת אותו.מה גם שעם כל הכבוד להיות מלצרית זה לא משהו שבשמיים.זה שאולי תיזזו אותך וסינג'רו אותך במהלך העבודה לא אומר שזה תמיד ככה

ועם כל התיאורים שלך,עושה רושם שהיית מלצרית מאוד חרוצה וטובה.אבל הרוב לא כאלה

למי שלא כזאת

לא מגיע יותר מ10%

הקטע של הטיפ זה עניין תרבותי, עיניין תרבותי שהממשלה היקרה שלנו מעודדת, כי עובדה שיצא חוק שמאפשר את זה, לשלם למלצרים רק בטיפים.
בעולם מתוקן - טיפ שייך למלצר, לא אמור להספר ע"י המעסיק, לא אמור להירשם בשום ספר ובטח שלא אמורים לשלם עליו מס הכנסה וביטוח לאומי. ואם זה המצב - אז אל תשאירו טיפ, יש מעסיק שישלם משכורת.
אבל במציאות בישראל 2013 - זה לא ככה.
ומה לעשות שרוב האנשים, לפחות בת"א מודעים לזה וכן מפרגנים בטיפ, ומה לעשות שיוצא שמלצרות זו עבודת הסטודנטים הכי נוחה ומשתלמת, לפחות בערים מסויימות?

אני לא אומרת שזה כזה סבל להיות מלצרית, או ברמנית, עשיתי את שניהם ורוב הזמן ממש נהניתי... בטוח יש עבודות יותר קשות, וכל אחד בוחר במה לעסוק מתוך מגוון שיקולים.
אבל אם מקובל להשאיר טיפ, ואם ידוע שעל זה מתבססת ההכנסה של אותו מלצר.ברמן.שליח? אז למה שתפגעי לו בכיס? כי את מתנגדת לתרבות הזו?
רוצה באמת להתנגד לתרבות הזו? תחרימי מקומות בהם לא משלמים משכורת הוגנת לצוות העובדים. ותעשי לזה שיתוף בפורום ובפייסבוק ובואי ביחד נכתוב מכתב לשר האוצר ושר העבודה וגם לשר התרבות.
לא "בואי נחסוך 10 שקל ועל הדרך נבאס מלצרית בת 21 שממנת לימודים וחדר במעונות בכסף של הטיפים שלה". פשוט גועל.

למה לטבח שבישל את המנה לא מגיע טיפ?

המלצרית בסהכ הביאה את האוכל לשולחן, הוא חתך בישל, טיגן...
ומה עם שוטף הכלים?...

כי הטבח מרוויח בין 30 ל45 שקל לשעה

וגם על השוטפים אין מה לרחם

מלצרית לא מקבלת משכורת
אני כותבת שחור על גבי לבן
לא
מקבלת
משכורת

כמעט בכל המסעדות.ברים.בתי קפה

אם כל ה"לא קמצנים אלא רודפי צדק" שכאן רוצים לעשות שינוי-
אפשר להחרים מקומות בילוי, אפשר להפגין מול לשכת שר העבודה

חבל שאתם דווקא בוחרים סתם להיות זבל ולהשאיר אותה בלי כסף ועם הרגשה מחורבת בתירוץ שזו זו ה"מחאה" הפרטית שלכם

kagome10

New member
אני לא קונה במקומות שאני יודעת שלא

משלמים בהם. ואני מילצרתי במקום שבו שילמו משכורת, תמיד, בלי לספור טיפים, והטיפים היו רק תוספת למשכורת המינימום.

הדבר ההגיוני לעשות הוא פשוט להחרים את המקומות האלו.

והסטודנטית שלא נותנים לה משכורת - מה מפריע לה לתבוע את מקום העבודה על הפרת החוק ולקבל פיצויים, ששווים יותר מהמשכורת שלה? למה כל עובד, אחרי שהוא מתפטר ועובר למקום עבודה אחר, לא תובע את מקום העבודה הקודם שלו על הפרת החוק?

אולי כי המצב מועיל להם? אם אנשים יפסיקו לשלם כל כך הרבה טיפים, העבודה תהפוך לפחות אטרקטיבית. זה כבר טוב! ואם היא תהיה מספיק לא אטרקטיבית אז אנשים יתחילו לתבוע, החוק יאכף, והמקומות יעבדו בצורה חוקית.

כך שלא לשלם טיפ זו מחאה צרכנית. מחאה צרכנית אמיתית שבאה כחלק מאידיאולוגיה של סחר הוגן ושל צרכנות כהשפעה פוליטית.

סליחה אני לא בחרתי כלום....זה שאת או

כל אותם צעירים בוחרים לעבוד בעבודה כזאת זאת בעיה שלך...
אני ממש לא חושבת שהם מסכנים...בורב המקומות הם מרוויחים יפה מאוד....שלא לדבר על כסף שחור..
כמו כן, ברוב המקומות בהם לא משלמים משכורות,..לאותם צעירים יש תודעת שירות ששואפת לאפס...

אז במקום לצפות שכל אותם "זבלים" יממנו את הבחירות שלך בסוג עבודה נצלנית, תחפי מקום אחר שיכבד אותך וישלם לך כמו שצריך...

אני עובדת קשה בשביל הכסף ולא חושבת שאני צריכה לממן אותך או כל מלצר אחר!

TheSecretWithin

New member
הלוואי הלוואי הלוואי שלא היה לי משלמים לי על

העבודה שעשיתי.
את יודעת כמה כסף הייתי משיגב בתביעה? והיו כאלה שתבעו וקיבלו פי כמה וכמה.
במקום שהמלצרים יעשו מחאה נגד המעסיקים שלהם הם מאשימים את הלקוח??? ואת בחוצפתך "מענישה" לקוחות?
אז תרשי לי לבשר לך שאת וחברייך למקצוע מאפשרים למעסיקים שלכם לגזור עליכם קופון,וכך גם על שאר במלצרים לדורותיהם.
במדינות אחרות,בגלל שמלצרות זה לא מקצוע רק לסטודנטים, אלא ממש עבודה שאפשר לחיות ממנה בכבוד, לא נהוג בכלל לקבל ולקחת טיפים, כי הם כ"כ מרוצים מהשכר.
אז תמשיכו להאשים את הלקוח שבאמת לא חייב לכם כלום, במקום את המעסיק.

סליחה על החוצפה, אבל את חיה בסרט

לשלם *רק* טיפים זה חוקי, כל עוד הטיפים נספרים ומדווח עליהם לס הכנסה וביטוח לאומי ומוציאים לך תלוש משכורת מסודר.

לתבוע את מקום העבודה שלך זה לא תמיד תענוג, וגם אם תקבלי פיצוי - לא יעסיקו אותך בשום מקום אחר בתחום הזה, כי כולם מכירים את כולם.
ושוב, אני מדברת על תל אביב, על חיי הלילה, על המקומות שבהם באמת עושים כסף, ברמה ש70 שקל לשעה נחשב ממש מעט.

במסעדות ובכלל במקומות שיותר "מכבדים" את עצמם ומשלמים הכל בזמן ובלי "טעויות", מלצרים לא מתנקמים בלקוחות.
השיטה שלומדים שם להגדיל את הטיפים - זה למכור, למכור, למכור! להגדיל את החשבון וכך גם הטיפ יגדל.
אז בתילת משמרת מזכירים לך, לשאול על קינוח ליד ילדים, ולהוסיף שיש עוגת שוקולד וגלידה ממש יאמי יאמי בריצה לילדים. כשלקוח מבקש מים - לשאול בקול רם, בכוונה "מינרלים או מ-ה-ברז??" שאולי יהיה לו לא נעים פתאום להתקמצן. לעקם את האמת לגבי גודל המנות ועד כמה הן משביעות ולהמליץ על עוד מנה קטנה ש"תסגור את הפינה"
ללחוץ להוסיף לחם לכל הזמנה.
יש גם נוהל כזה להוריד מהשולחן כל כוס ריקה, במיוחד בבארים, כי פסיכולוגית אדם מרגיש פחות בנוח לתפוס שולחן בלי שיש עליו כוס או צלחת, ויזמין עוד סיבוב. להציע שתיה בזמן שהלקוח עדיין אוכל, כי רוב הסיכיים שיהיה צמא יותר ואין סוף התחכמויות פסיכולוגיות כאלה ואחרות לרוקן ארנקים.
זה מה שהבוס מלמד את העובדים שלו, באותה נשימה עם "חיוך אדיב, נימוס, שירות טוב ומהיר" יש תחרויות נושאות פרסים על מכירות במסעדות, בדיוק כמו בטלמרקטינגים למיניהם.

TheSecretWithin

New member
אז את כן מקבלת משכורת

כי אני ראיתי את המשפט:
מלצרית לא מקבלת משכורת
אני כותבת שחור על גבי לבן
לא
מקבלת
משכורת

הדיון הזה באמת לימד אותי שמעסיקים משלמים לעובדים שלהם באמצעות הטיפים. וזה באמת מגעיל אותי.
אני חשבתי שכשאני נותנת טיפ אז זה ממני ישירות לבחור/בחורה ששירתו אותי.
עכשיו למדתי שאיזה מישהו שכבר שילמתי לו ע"י קניית המוצר לוקח ממני כסף שבכלל לא נתתי לו.
אני בכלל לא מבינה איך השיטה עובדת? אז אוספים את כל הטיפים, זה הולך לבעל העסק, ובסופו של יום הוא עדיין נותן לך את אותה המשכורת? אז למה את בכלל רוצה שיתנו לך טיפים אם זה לא מגיע אלייך?

זה עובד קצת אחרת

הטיפים נאספים ב"כוס טיפים" בעמדה שליד הקופה ובסוף המשמרת הטיפים נספרים ומתחלקים בין המלצרים/ברמנים
יש מקומות שבהם הטיפים של המלצרים ושל הברמנים נפרדים ויש כאלה שהטיפים מתחלקים בין כל מי שעבד במשמרת הזו, כשגם טבחים ועובדי ניקיון מקבלים איזשהו אחוז.

במקומות קטנים, כמו בית קפה שכונתי עם מלצרית אחת במשמרת - הטיפ ממש משמעותי, כי הוא הולך רק אליה, או מינוס אחוז קטן שהולך לברמן קפה.

יש מעט מקומות (חוף הים למשל) ששם הטיפים הם אישיים.

בכל מקרה, ככל שהטיפ שהשארת למלצר יהיה יותר גבוה, כך השכר השעתי שלו יהיה יותר גבוה. ויש הבדל בין לעבוד קשה בשביל 24 שקל לשעה לבין 50.

אני משאירה לפחות מטבע של 5 גם אם שתיתי קפה עם עוגיה.
בבארים שבהם השירות ממש מורגש - אני משאירה לפחות 20% כל פעם. אני יודעת שבשילי ההבדל הוא לא גדול, אבל זה עושה הרגשה טובה למי שנתן לי שירות וזה עושה לי טוב.

kagome10

New member
לא, לא מגיע לכם טיפ

כי את, בעצם זה שעבדת שם, תמכת בניצול עובדים, תמכת בתופעה שלילית שאני רוצה למגר. ומה שאני רוצה זה שיסגרו את הבר הזה. אפשר, למשל, להגיש תביעה לבית הדין לעבודה.

גם תמכת במקום עבודה לא מוסרי, ושיתפת פעולה במקום לתבוע, וגם את דורשת מהאחרים לתמוך בהתנהלות הנפשעת - במובן המילולי של המילה - של הבר?

את תרבות הטיפים אני אולי לא נשנה, אבל ביחד, נצליח לשנות.

והוא לא נתן שקל טיפ. פשוט השאיר לו את העודף. אני מניחה שלו ההזמנה הייתה עולה בדיוק 70 ש"ח הוא לא היה עכשיו טורח ומוציא מהארנק שקל כדי להביא לו טיפ.

טל851

New member
למה שתקבלי כסף על עבודה שאת עושה?

למה שתקבלי טיפ על עבודה שאת עושה?
למה לך מגיע ולטבח לא? למה לך מגיע ולמקה רחובות לא? למה לך מגיע ולבנקאי לא?

בקיצור הבנת את הנקודה...חוץ מזה המעסיק צריך לדאוג לשכר שלך ולא הלקוחות

למעלה