אני לא כותב בפורום הזה, אבל ראיתי את ההודעה
שלך, ויש משהו קצת צורם.
שאת מראש מודיעה שמגיע לך טיפ ומי שלא משאיר לך טיפ הוא בן אדם מגעיל ולא תשרתי אותו כמו שצריך פעם הבאה, לא יודע באיזו גישה את נוקטת, אבל אני אתן לך דוגמא.
אני בד"כ נוהג להשאיר 15-20 אחוז טיפ (כזה אני, נכון זה בד"כ גבוה מהמקובל, אבל זה גם משתנה), גם השבוע יצאתי לפאב (שאני יוצא אליו מידי פעם) ועל הבירה הראשונה שהזמנתי הבאתי לברמנית 20 ש"ח טיפ (בירה שעולה 30 ש"ח בערך, הבאתי לה כרטיס אשראי ועוד מזומן בנפרד), כי ידעתי שאני אזמין עוד אחת וגם כי היא הייתה מאוד נחמדה ועבדה מהר, על הבירה השניה שעלתה 42 ש"ח הבאתי לה שטר של 50 עגול (כי לא היה לי עוד כסף קטן לטיפ ואי אפשר להביא טיפ באשראי) ואמרתי לה להשאיר את העודף.
בפאב אחר שיצאתי אליו שבוע שעבר, פעם ראשונה בפאב הזה, הייתה לי מלצרית שעשתה בכלל טובה שהיא מלצרית, הזמנתי בירה, קיבלתי את הבירה אחרי חצי שעה (בזמן עוד שהמקום היה יחסית ריק), הזמנתי אוכל, רק אחרי שעה קיבלתי אותו וזה אחרי שהבנתי שאחרי חצי שעה היא לא עשתה אפילו את ההזמנה, חיפשתי אותה במשך חצי שעה כדי להזמין עוד בירות וראיתי אותה רוקדת לה בכיף על השולחן בפאב בזמן שהיא עושה לי שהיא תיכף באה... (רבע שעה)
והשיא החוצפה? שביקשתי ממנה לשלם (הכרטיס אשראי היה אצלה וכמה זמן לקח לי למצוא אותה ועד שבכלל היא הביאה את החשבון) היא אמרה לי את המחיר (החשבון שלי הגיע קרוב ל 300 ש"ח) ואז אמרתי לה שתחייב, ואז אמרה שהיא לוקחת עוד טיפ 15%, אז אמרתי לה לא והיא התחילה להתווכח איתי.
היא לא קיבלה ממני טיפ, לא מגיע לה אפילו שקל טיפ, יש 2 צדדים למטבע, כנראה מלצרית אחרת הייתה מקבלת קרוב ל 60 ש"ח טיפ.
זה נחמד ויפה שהיא לא מקבלת הלקוח לא אמור להתעניין בזה, לקוח בא לפאב\מסעדה\כל דבר אחר והוא משלם על מה שרשום בתפריט, ובמיוחד שזה לא שירות עצמי ובמילא המחירים בשמים (אין תלונות, רק אומר שיש שמבחינת הלקוח, יש שכלול של הכל במחיר) אבל יש דרך להתנהג, ואני לא מצפה שהיא תעשה מעבר (מבחינתי גם שלא תחייך) ללהיות מלצרית נורמלית, היא לא צריכה להיות משרתת (בניגוד לגישת מרבית הישראלים שחושבים שמלצרית צריך להיות המשרתת שלהם), היא פשוט צריכה לעשות את העבודה שלה, ואם היא מתבלבלת בין לבלות לבין לעבוד, אז שלא תעבוד באותו יום ותבלה.
מבחינתי זה שפתחתי חשבון דרך המלצרית והבאתי לה את הכרטיס אשראי שלי, זה אומר שקודם כל אני כנראה אזמין הרבה דברים ודבר שני אני מצפה שהיא תבצע את העבודה שלה בצורה יחסית סבירה (וזה גם לבדוק אם אנחנו צריכים עוד משהו מידי פעם, ובכלל, להביא את הדברים בזמן)
אגב, שמעתי סיפורים מזעזעים על מלצריות בפאבים שפשוט לקחו טיפ על דעת עצמן, במיוחד מאנשים שיכורים שבדיעבד רק למחרת בבית ראו את הקבלה והבינו שהמלצרית לקחה להם טיפ.