יאנה, ריגשת אותי...
אתמול היה לי יום מדוכא משהו...לא יודעת להסביר ממש...אולי הורמונים , אולי יונים שבאויר, אולי ארועים שונים ופתאום איזכורים על חיים ומוות גורמים לי להתרגשות יתרה...אני בכלל לא יודעת אם מה שאספר ממש קשור ואם לזה בכלל התכוונת, אבל משהו שקשור למוות ובעיקר כשאתה קטן. הייתי בסה"כ בת עשר כשסבא שלי אשר גר באותה חצר בכפר שלי חלה מאוד ...כשהיה בריא נהג לשבת על המרפסת, לקרוא עיתון ללא משקפיים, להשקיף על כל מעלליי...משחקת עם המון חתולים, כלבים, מטפסת על עצים, נכנסת לכלובים של העגלות....הוא קרא לאימי שתבוא להושיע אותי מכל נפילה , מכל שריטונת. סבא שלי אהב כשישבתי לידו וקראתי לו פרקים מהתנ"ך..אומנם, לא אדם דתי היה, אלא שבילדותו למד ב"חדר" והאהבה לעולם הזה הייתה טבועה בו. לסבא שלי היה כלב...זה היה למעשה הכלב הראשון של ילדותי וכשהוא נעלם יום אחד והלך לשדות, ידענו שאל מותו הלך. הכל היה צפוף כזה...כלומר, כל נושא המוות, כיוון וסבא שלי חלה מאוד ויותר לא ראיתי אותו יושב על אותו כיסא נוח במרפסת וקורא עיתון. אני זוכרת היטב את החדר עפוף הריחות האחרים בו שכב בימיו האחרונים...זוכרת שישבתי לידו המון, אחזתי בידו, סיפרתי לו...אבל ברור היה לי שסבא שלי , לעולם יחיה. הרי לא יתכן שאשאר בלי סבא ואני כל כך קטנה... אבל בוקר אחד נכנסתי לחדרו ...עיניו היו עצומות ונשימותיו כבדות מתמיד...ישבתי לידו עד שהגיע הדממה. מכאן הכל די מעורפל לי...כלומר, זוכרת שהוציאו אותי החוצה...מישהו אמר שהוא איננו ואני רק צעקתי ובכיתי שיביאו רופא שהרי לא יתכן שרופא לא יציל את סבא שלי.... וכאילו הכל השתנה מאז...כאילו נלקחה לי חלק מהנשמה...חלק מהילדות. מי ישמור עלי עכשיו?!.. הכל השתנה לי מאז....