רכיבה, ספורט לעשירים בלבד?

זה ממש לא נכון מה שכתבת בהודעה הזו.

יש את הסטיגמה הזאתי שסוס שבא מחו"ל הוא ברמה הכי גבוהה שיש ואם הוא בא לארץ משם הוא רק ילך וידרדר שזה כל כך לא נכון... את ראית פעם בחיים שלך סוס אצלך בחווה שהביאו מחו"ל? זה שאת רואה מה שקורה בתחרויות זה לא משקף את מה שהסוס עבר בארץ... אם הביאו סוס שמתאים לרוכב שלו והוא בידיים טובות זאת אומרת המאמן שמדריך את התלמיד יודע איך לעבוד עם הסוס, הסוס יכול להשתפר במלא דברים אם זה בטכניקה שזה אחד הדברים החשובים ואם זה בקטע גם של אפילו לקפוץ יותר משהתחרה בחו"ל... לא כל סוס שמביאים לארץ התחרה 1.40 והוא היה טופ בחו"ל... ולא חסרות דוגמאות יש הרבה סוסים בארץ שרק הלכו והשתפרו הבעייה בארץ זה שאנשים חושבים שאם הסוס עצר לרוכב שלו בתחרות באיזה מכשול או היה איזה משהו יוצא דופן זהו הרוכב הרס את הסוס... זה ממש לא נכון ואני לא אתן דוגמאות אבל יש סוסים שהתחרו בחו"ל 1.20 ובארץ דפקו איתו 1.30 נקי.. והרבה מהסוסים שאת קונה מסוחרים אז הם חזקים ביד או יש סוסים שלא קיבלו את היד והייו תקועים עם הראש למעלה או לא עבדו נכון ודווקא בארץ למדו ללכת על המתג ולקבל את היד של הרוכב ובנו טכניקה אחרת זה הכל עניין של עם מי את מתאמנת ואיך לגרום לסוס לעבוד יותר טוב....

ToryMaster

New member
אוקי

אבל מה איכפת לי מה קורה בחו"ל? הדיון הוא על מה שקורה בארץ, כי אין לי מושג מה קורה בחו"ל. הנקודה שניסיתי להעביר היא שכסף הרבה פעמים משמש ל"כיסוי" על חוסר כישורים מתאימים, וזה מגוחך בעיני.

Blue Eyessss

New member
Money money money....../images/Emo47.gif

לדעתי צריך להסתכל על זה ככה... תקחו שני רוכבים,שניהם מוכשרים,לאחד יש יותר אמצעים ויותר כסף ולשני יש רק רצון וקצת מזל. האחד עם האמצעים יכול להרשות לעצמו יותר אימונים יותר מאמנים,סוס ברמה גבוהה יותר,ציוד יפה יותר-ויש לו את המכשולים שלו להתגבר עליהם בדרכו שלו-אך הוא מציב לעצמו מטרות והוא צולח אותם בעזרת האמצעים שלו ומה שיש לו. והשני,יש לו את המאמן האחד שלו,ואת הסוס האחד שלו שהצליח למצוא בעזרת המזל,ובעזרת כישרון והתמדה הצליח להגיע לאותן מטרות של הרוכב עם היותר אמצעים. בכללי,כן-זה יעזור וזה יועיל אם יהיה כסף...ומאיזשהי רמה מסוימת צריך כסף-אתם לא תראו אף רוכב אולימפי חסר אמצעים שבמקרה מישו נתן לו יד.... אבל מה שכן יש לי דוגמא מעולה,ביון יש רוכבת(צירפתי את התמונה-אל תצחקו עליי שאני לאדעת לצלם)שהיא התחילה בלי כלום...היא באה ליון לפני עשרים שנה בתור גרומית,לאורווה עם בעלים מאוד מאוד עמידים-ולאחר כמה זמן היא התחתנה עם בעלי האורווה-באולימפיאדה שעברה היא הייתה בנבחרת האולימפית של יון ובאליפות קפיצות האחרונה שהייתה להם היא ניצחה את המקצה הכי גבוהה אצלהם ביון את המטר ארבעים... אז שוב,בשביל להצליח לפעמים צריך גם קצת מזל. אפילו שהתמדה וכישרון זה תמיד טוב...אבל מעל הכל...צריך הרבה סבלנות ואופטימיות לדעתי (במקרה שאין לך כסף)

אני חושבת...

..שנגזר עלינו שזה יהיה ספורט שכדי להצליח בו חזק צריך להיות עשירים, או מאמנים טובים שמרויחים הרבה ומתחרים על הסוסים שהם מאמנים. אחזקה של סוס בימינו בפנסיון כמו שצריך, שגם אם לא תהיה ידאגו לסוס שלך-עולה המון כסף. הרבה מהסוסים צריכים מאמן צמוד וקבוע, דבר שמצריך עוד המון כסף. על כל סוס אנו משלמים באיזור ה-3000 ש"ח בחודש לפנסיון+אימון+פירזולים+וטרינריה. ואל תשכחו את כל ההוצאות החד שנתיות או החד פעמיות והלא שוטפות- ציוד (המון דברים), ביטוחים, קניית הסוס. להתחרות על סוס בית-ספר זה גם עסק לא זול בכלל...לשלם על הובלות מקצים ושיעורים נוספים זה עוד המון כסף. ובטח ובטח שלהתחרות על הסוס שלך (אולי נותן סיכויים יותר טובים) זה יותר יקר.. אני חושבת שלא נשארה לנו כל כך בררה אלא להשלים עם העובדה שסוסים הוא הספורט הכי יקר שיש!!!

segev 007

New member
אני חושב......

לדעתי ספורט הרכיבה על סוסים הוא ספורט באמת לא זול הציוד התשלום על השיעורים וכ''ו נכון שהוא ספורט לא זול ביכלל אבל כיום כל אחד יכול היום לירכב אני מדבר על אנשים רגילים לא אשירים ולא עניים באמצע. אבל עם זה כולל בזה שאתה רוצה שהיה לך סוס פרטי וגם רוצה ציוד ממש טוב וליתחרות בתחרויות רציניות אז צריך כסף בישביל זה אבל אשירים לא אבל צריך שהיה לך קצת יותר כסף מעל הממוצה

PinkHorse

New member
חשוב לזכור שרכיבה זה ספורט, וכמו כל

ספורט מקצועי הוא דורש השקעה כספית מרובה. ורכיבה זה מבין סוגי הספורט היקרים ביותר. אז אפשר להכנס לזה בתור תחביב ולשלם דברים מינימלים אבל מקצועי זה תמיד חתיכת בזבוז כסף. זה בהחלט ספורט לעשירים, וכסף זה קשר קפיצה רציני להתקדמות בתחום.. הוא מאפשר להביא ציוד נוח ויעיל יותר, סוסים טובים ומדריכים שיודעים את העבודה.. אבל אם קומבינציה של כישרון, המון השקעה ואנשים טובים עם לב זה יכול לעזור לא פחות. ברור שבנאדם עם פותנציאל כסף ומדריך מצוין זה שילוב מנצח אבל בארץ קשה מאוד לראות צמדים כאלה.. זה או שהרוכב מלא בכסף אך חסר כישרון וחסר מדריך טוב, או שהרוכב מלא בכישרון וחסר כסף או שזה ערבוב של הכל ביחד. מה שבעצם אני רוצה להגיד זה שלמרות שכסף זה בהחלט גורם קובע בענף בתור התחלה (שבארץ פחות או יותר זה כמעט המקסימום) אפשר להשיג הרבה ולהתקדם הרבה גם לא בזכות הכסף.. אבל צריך לחפש ולרצות את זה.. ממש.

Vintage Queen

New member
הייי אני צילמתי את זה!

חח הוא באמת היה מסכני, הוא הגיע לג"ש מהפארק במצב זוועתי הוא בקושי היה יכל לזוז....

PinkHorse

New member
מחר אני אשלח לך תמונות שלו באייסי

ואז תביני למה התכוונתי כשכתבתי שהוא מסכן..

טוב, אחרי הרבה מחשבה בנושא../images/Emo107.gif

אני אתייחס בעיקר לחלק העיקרי של השאלה, כי כפי שכבר ענו, לעשירים יש יתרון מאוד גדול כי יש להם יותר אמצעים. לגבי סוסי בי"ס, אני חושבת שאפשר לנצח עליהם, אבל עד רמה מסוימת. למה? הרבה סיבות. למשל זה שרוכבים עליהם הרבה ילדים שלא תמיד ברמה גבוהה ברכיבה, זה משפיע על הרגישות ועל הביצועים שלהם לפעמים. לא עובדים איתם יותר מדי על כל מיני דברים שדרושים לרמות הגבוהות יותר בגלל זה. חוץ מזה, הרבה פעמים אין להם את המבנה המתאים, לרוב הם סוסים מקומיים. ברור שתמיד יהיו יוצאים מן הכלל וכבר שמעתי על סוסי בי"ס שמתחרים ג' בדרסז' או 1.20, אבל באופן כללי, אני חושבת שיותר קל להגיע לזה כשיש לך סוס משלך.

ווינגז

New member
קודמנו (והמשך)

מעבר לזה שברור שברמות הגבוהות (כמו בכל ספורט) העלויות לא נמוכות במיוחד האם לדעתכם זה הגיוני והוגן שסוס מיובא (שבד"כ יש לו יותר פוטנציאל ויכולת, מסיבות מגוונות) יתחרה מול סוס ביה"ס?

העולם הוא לא הגיוני והוגן...

זה דווקא כן. חוצמזה שזה נורא תלוי במקצוע- תוצאות השיפוט במקצועות מסוימים ישקפו בהרבה את יכולות הרוכב. בלי קשר לסוס. וגם בין סוסי הבצפר או הסוסים המקומיים בארץ צריך לדעת לבחור את המוצלחים יותר והמתאימים ביותר. אין היום בארץ מקצה קפיצות או דרסג' שסוס מקומי לא יוכל לנצח...

הגיוני, ופייר...

החיים לא תמיד פיירים, וזה לא נשמע ממש פייר, או כזה הוגן ('כוחות'). אבל הגיוני. כי אם הרוכב מוכן להתחרות על סוס בצפר זאת בחירה שלו והוא צריך לקחת בחשבון את זה שיהיו סוסים יותר טובים מחו"ל ומיובאים וכל הטטה והטיטיטם. אחרי הכל, אי אפשר לפתוח מקצים מיוחדים לסוסי בצפר

מממ זה לא פייר....

אבל אין מה לעשות.... ובדרך כלל מביאים סוסים מחו"ל לרמות הגבוהות יותר... ולא לרמת סוסי בצפר.... ובעיקרון.... רכיבה זה ספורט יקר.... אבל יש כאלה שיכולים לרכב נגיד פעם בשבוע.... והתחרויות והכל זה יקר נורא....

MAYA 4827

New member
../images/Emo3.gif

ברור שצריך הרבה יותר עבודה והשקעה ושהרבה יותר קשה לנצח עם סוס בצפר. ונכון שזה לא ממש הוגן שסוסי בצפר ייתחרו מול סוסים פרטיים אבל מה אפשר לעשות? למשל אפשר להגיד שזה לא פייר ששחקני כדור סל אז למי שנמוך מאוד קשה והוא צריך להתאמץ הרבה יותר מהגבוהים... לא היה ממש קשור אבל לא נורא

ש נ י ס

New member
אני חושבת שסוסים שהדירוג שלהם

נגיד 1.20 (גם אלו שבאו מחו"ל), אז הם יכולים להתחרות (בתוך התחרות) רק ב1.20. ככה, לדעתי זה יצור שיוויון. אבל אם יש סוס שמתחרה בארץ את ה1.30 (לרוב זה עם מאמן) ואז התלמיד נכנס איתו ל1.10 או אפילו ל1.20, לדעתי, זה כבר לא בסדר! אם לתלמיד אין יכולת להסתדר עם הסוס שלו מההתחלה, אז שיכנס למקצה נמוך (מחוץ לתחרות) ושם ילמד לרכב. ושלא יעשה את זה על חשובנם של אנשים שבאמת יש להם את היכולת, אבל הסוס שלהם קשה יותר.. בקיצור, קצת סיבכתי, מקווה שהבנתם למה התכוונתי.. ולגביי השאלה עם הכסף, זה או שיש לך הרבה כסף, ואז כל האפשרויות פתוחות לפנייך. או שיש לך ממש ה-ר-ב-ה מזל, ואז הכסף קצת פחות רלוונטי.

...

בקשר למדריכים שמתחרים על סוסים של תלמידים.. יש חוק שלפיו אסור למדריכים לרכב לפני רוכבים שלהם על הסוסים.. ואם אני לא טועה לפי החוק הזה גם אסור להתחרות עם הסוס של התלמיד... חבל רק שכולם שמים זין על החוקים האלה (כולל ההתאחדות) וכולם לא קורה כמו שצריך..פףף וכמובן שההתאחדות לא אומרים כלום כי אותם מאמנים עם רוכבים שיש להם כסף לייבא סוסים משלמים הרבה כסף על הרשמה ועל מספר המקצים שהם נכנסים להתחרות.. ועצם העובדה שהתלמידים מייבאים סוסים זה מפתח את הענף..אז למה בעצם להתנגד לזה..? כי הרי אף אחד לא באמת רוצה לייבא סוס יקר ואז שיהיה לו קשה בתחרויות וש'יאכל חרא' אם יש לו את האפשרות לקחת ראשונים ברגע שהמדריך שלו עולה על הסוס ומתחרה איתו..פףף קיצור, ענף מכור..חבל לי מאוד שזה ככה..אבל זאת המציאות.. ואני יודעת שאני אחת מאלה שינסו לשנות את זה אבל אני גם נשארת ריאלית ולא מפתחת צפיות לגבי כלום פה בארץ..=|

החוק קצת שונה...

ובדרוגים רגילים מותר למאמנים לרכב לפני תלמידים. אם אני לא טועה מציינים את זה בהזמנות פשוט.

למעלה