רכיבה, ספורט לעשירים בלבד?

Saint Marco

New member
האמת היא..

שאין שום דבר מהלב... אני פשוט מאוכזב מכל מיני דברים שמתרחשים בארץ ובכלל בענף הזה.... כן, אני מסכים איתך שבהתחלה זה בא כי "וואו אמא סוסים!!!", אבל את יודעת מצויין נטע שכשנכנסים לתחרויות וכו' ולכל המסחור הרכיבה כי משהו טהור פגה מהר מאוד.. אני באמת בורר מילים כרגע... אבל אני רק אומר. שגם וטרינרים שהם לומדים את התחום הזה בגלל האהבה שלהם לחיות, אחרי מספר שנים בתחום הם מתחילים בוא נגיד, לא לאהוב אותם כל כך יותר... ובוא נגיד, שתחרויות זה לא מרכז הרכיבה, ואם זה כן... אז המצב חמור! אם מישהו רוכב בשביל להתחרות, המצב שלו רע מאוד... הרכיבה צריכה להיות טיפה מתוך כל הקשר של הרוכב והסוס וזה כואב לי לראות שיש כלאה ששם זה מתחיל וגם מסתיים, או לפחות לוקח חלק גדול...

Blue Eyessss

New member
תראה...../images/Emo47.gif

אני לא יכולה להגיד על אף אחד אחר... אבל אני יכולה להגיד על עצמי... שהתחרויות הוסיפו לי המון...זה היה לי נורא כיף ונורא מעניין ואיתגר לי את הרכיבה ושיפר אותי בטירוף... אבל בחיים לא רכבתי בשביל להתחרות...ולא רכבתי בשביל לשפר השגים בתחרויות התחרתי בשביל לשפר הישגים ברכיבה..בשביל להנות יותר מהרכיבה ועכשיו העונה הזאת בכלל לא התחרתי..וזה קשה לי כה? אבל..אני נהנהת באותה מידה אם לא יותר עכשיו... ואני בטוחה שאני לא היחידה...אל תאבד אמונה באנשים אור...

Saint Marco

New member
נטע'לה,

ההבדל בינך לבין שאר הרוכבים הוא שאימא שלך היא מדריכה של רכיבה טיפולית ואת המשכת להחזיק את הסוסה שלך אחרי הפציעות שלה... הרבה לא היו עושים ככה ואת יודעת את זה... וגם כל מיני חברים שלך לא היו עושים את זה... אבל את כן, ואת הסתדרת מצויין והרגשת את הסוסים גם בלי לרכב עליהם. סורי שאני ככה מנתח אותך, אבל את לא דוגמה נטע, את ממש לא כלולה במה שכתבתי.. מת עליך קושקוש....

מה זה בארץ שלנו לעשירים??

אז מה זה בחו"ל? למולטי עשירים... ואני לא מבינה למה יש כזאתי הפרדה בין הארץ לחו"ל למה נראה לכם שזה כל כך שונהה? בחו"ל זה אותם סוסים ואפילו יותר יקרים ובמבחר יותר גדול אבל גם בחו"ל הם משלמים על סוסים הרבה כסף.. באירופה יש שוק עם הסוסים מה שבארץ אין...

The Bitter End

New member
אולרייט

לדעתי, ככל שמתקדמים בענף ככה המחיר עולה. בהתחלה זה הביצפר שזה שיעור או שניים בשבוע, וזה מחיר סביר, ואז הציוד, שזה גם, סביר, סה"כ קנייה חד פעמית. אחרי זה רוצים פנסיון, שזה כבר מעלה את המחיר בהרבה, לקנות סוס? עוד יותר כסף. תחרויות זה הוצאה לא נורמלית, הובלה ומקצה, וכמעט כל שבוע. בקיצור, בואו נגיד שכסף לא מזיק אף פעםD:

ווינגז

New member
ועכשיו השאלה היא

האם כסף משפיע על הישגים בתחרויות, מעבר לזה שברור שככל שהרמה עולה, משקיעים בזה יותר כסף (וזה ככה בכל דבר, גם במצלמות, למשל
).

בטח!!!!!!!!הרבה יותר קל להצליח בתחו

ם למישהו שיכול להרשות לעצמו שיעורים עם המדריכים הטובים ולהביא סוס מהולנד וכו....כמובן שבלי כישרון כל הכסף לא יעזור אבל גם מי שאין לו הרבה כסף והוא עשיר יכול להצליח....מכירה כאלה... אני זוכרת שאני עוד כמה חברה היינו עובדים בנצר כדי לממן לנו שיעורים שבועיים...חחחחח והיינו רואים את כל העשירים מהפנסיונים ....חחחחחחחחחח היו זמנים.....

ToryMaster

New member
אה

הרבה תגובות פה נגעו בנקודה של "להביא סוס מהולנד", אבל כשאתה מביא סוס מחו"ל, סוס שיודע את העבודה, ומנצח איתו כל מקצה. האם זה הישג שלך, או שזה הישג של הסוס שסוחב איתך איתו? אני חושבת שצריך לדעת מתי נכון להביא סוס ברמה כזו, כי כשהרוכב לא מסוגל להתעלות להישגים של הסוס, אנחנו רואים את מה שקורה כל כך הרבה בארץ - עונה אחת מעולה על סוס מיובא, ובעונה הבאה הסוס כבר הולך לאיבוד עם רוכב שלא יודע לעבוד איתו ומנצחונות במקצים מכובדים מאוד, עוברים לכמעט הפסדים במקצים "נורמליים". אנחנו כרוכבים, רוצים לנצח בזכות זה שיש לנו כסף לקנות סוס אלוף, או בזכות זה שאנחנו רוכבים טובים? בעיני יש פה בעיה של ניגוד אינטרסים.

להביא סוס מג'נין...

סוס מהולנד-סוס מהשטחים, זה לא משנה. כשהסוס לא מתאים לרוכב וכאשר לרוכב אין את הכלים לעבוד איתו אז הוא שווה אותו הדבר- כלום. אפשר להרחיק עוד קצת עם השאלה, האם בכלל אנחנו צריכים לקנות סוס בשלבים כל כך מוקדמים של רכיבה
ולא משנה מאיזו מדינה. להביא סוס מהולנד ב- 20 א' יורו ולא להצליח לעשות איתו דיסנט א' או משהו כזה זאת טעות!! אין שום סיבה שרוכב א' (אני מדבר על דרסג' כי יותר קל לי לתת דוגמאות) יקנה סוס משלו... רוכב א'-ב' צריך לרכב ולהתחרות על כמה שיותר סוסים כדי ללמוד לרכב. רוכב שעשה את רמות הבצפר על 2-4-6 סוסים בצורה טובה, יוכל להמשיך ולהתקדם הלאה כשבידיו הכלים לרכב על סוסים ולא לרכב רק על סוס אחד, שלו. והעניין עם סוסים שהיו טובים ו'דפקו' אותם, קורה גם בחו"ל. פשוט שם (במדינת חו"ל) יש הרבה יותר ידיים טובות שיתפסו את הסוס אחרי שהוא נופל; ובארץ לא.

ווינגז

New member
זה נכון

כי ברמת העיקרון - אנשים לא צריכים לקנות סוס לפני שהם יודעים לרכב טוב (אבל, איך מגדירים רכיבה טובה?), לא ב-20 אלף יורו ולא ב-1000 שקלים. השאלה הנוספת היא, אם בעצם יש בארץ את האפשרות ואת הרמה - לא לקדם את הסוס יותר (מעבר לרמה שבה הוא הגיע מחו"ל) - כי זה די בטוח שלא, אלא אפילו להשאיר את הסוס באותה הרמה, ולא "להרוס" אותה...

PinkHorse

New member
הפיתרון הוא

לשמור את הסוס ולרכב כמה שיותר עם מדריך, וכשאני אומרת מדריך אני מתכוונת למוצלח אחד. אין מטרה להביא סוס מחו"ל כשמדריך לא מנוסה מספיק ואין לו את מספיק הידע לשמור סוס כזה ולקדם אותו. וכשכן מביאים סוס רצוי לרכב עם עין מקצועית מהצד לפחות בהתחלה וכמובן פעם/כמה פעמים בשבוע המדריך חייב לשבת על הסוס. כן מדובר על הרמה של הסוס.. הטיפול זה נושא אחר. ובכלל להביא סוס מחו"ל ולהרוס אותו זה בושה, לפחות אני חושבת.

ווינגז

New member
אבל "להרוס"

זה סובייקטיבי, הרי יש אנשים שיגידו לך שזה טבעי לגמרי שהרמה של הסוס יורדת. אני פשוט תוהה אם יש בכלל את האפשרות, בארץ, לשמור על הרמה של הסוס יציבה...

יש פה מאמנים טובים ויש רוכבים

טובים. אפשר לשמור על הסוס באותה הרמה, אנחנו אומרים "חו"ל" כאילו כל מה שהגיע משם קדוש. להרוס סוס- להוריד אותו ברמה זה לא כל כך נורא, אין שום פסול בזה שרוכב מתקדם על חשבון הסוס שמתעכב. וכל עוד מבחינת טיפול ובריאות הסוס מקבל יחס הולם, לא יקרה שום דבר אם הוא לא יחזור מהארץ לאולימפידה. פריים טיים ניסחה את זה פעם טוב ממני- "שכר לימוד"= סוס שנותן מהיכולות שלו לרוכב פחות מנוסה ממנו.

PinkHorse

New member
זה תלוי באיזה רמה מדובר..

אם הילד קופץ 90 ומביא סוס למטר שלושים זה נקרא להרוס.. אבל אני חושבת שאם יש לו מדריך שרוכב על הסוס אכשהו אפשר לסגנן את זה. אין רע בלהביא סוס מעל הרמה שלך מחו"ל, וזה אפילו טוב.. אם נגיד עכשיו אני מביאה סוס ואני מתחרה כרגע 100 אני לא אביא סוס למטר כי יש לי שאיפה ליותר ואם כבר מוציאים סכום כזה גדול משקיעים במשהו טוב.. אז אני אביא סוס ל120-130 ואדאג שהמדריך ירכב עליו כמה פעמים בשבוע כדי לשמור על הרמה של הסוס.. כשהרמה של הסוס יורדת זה לא ההפסד של הסוס.. תכלס מה אכפת לו לקפוץ 90 או 130? הוא אפילו יעדיף את ה90 יותר.. ההפסת הוא שלנו, הרוכבים.

אבל במה שאמרת עכשיו

את בעצם מוכיחה שאנחנו, כרוכבים צעירים, לא מסוגלים (מבחינת קושי, מסוגלות נפשית/פיזית, או רצון) להתמודד עם סוס ברמה גבוה יותר במידה רבה ואנחנו נבקש מהמדריך שירכב עליו.. ואז הסוס לא יהרס אבל אנחנו גם לא נתקדם יותר מידי (ברב המקרים) כי הסוס "יעשה הכל"... אני מאמינה שבלי התמודדות אין התקדמות... ואני חושבת שעדיף לי עכשיו במקום לרוץ ולייבא סוס ב300 אלף שקל, לקנות סוס 'הרוס' או 'משומש' שיש לו את היכולת לעשות 130 אבל בגלל סיבות שונות עושה עכשיו את ה100 ולהתקדם ביחד איתו..כי לו יש את היכולת וביחד נפתח את היכולת שלי ונתקדם הלאה.. ואני לא מדברת על סוס שיש לו בעיות בריאותיות והוא באמת כבר גמור במידה כזאת או אחרת... אבל באמת, עדיף, בעיני בכל אופן, להתקדם לאט לאט...וככה גם אם אני אצטרך את העזרה של המאמן ושהוא ירכב עליו פעם בכמה זמן, עדיין לא תהיה תלות במאמן וההתמודדות תהיה שלי... מאמן מעולה יוכל 'לרכב' אותך מלמטה בלי לעלות על הסוס פעם אחת אפילו..להסביר לך איך ומתי וככה לאט לאט את תלמדי בעצמך ותיישמי את זה... אז ההתקדמות תהיה "איטית יותר" אבל באותה מידה (ואולי אפילו יותר) אפקטיבית יותר. ואז כשאני 'אמצה' את הסוס הנוכחי אני אלך ואייבא סוס שבאמת אני אוכל להתמודד איתו, גם אם זה אומר שהמאמן שלי יעלה עליו פעם בכמה זמן (שבוע-שבועיים) כדי 'לשמר' אותו ואת הרמה.. כדי שסוס ברמה גבוה ישמר כמו שצריך ואולי אפילו יתקדם המאמן צריך לרכב לך על הסוס כל יום..אבל אז גם הסוס קורע ת'תחת, כי כמה את רוצה שירכבו עליו?, וגם הרכיבות שלך הן עם הרבה פחות התמודדות... אני חייבת להפסיק את החפירה פה, אבל מקווה שמחר תהיה לי הזמנות להמשיך..

PinkHorse

New member
לא אמרתי שרוכבים צעירים לא יכולים

להתמודד מבחינת קושי, מסוגלות נפשית/פיזית או רצון אלה מבחינת ידע. את לא יכולה להעלות תלמיד על סוס צעיר ולצפות שהוא ילמד אותו לקפוץ מסלולים של 120. אין לנו מספיק ידע בשביל זה..

2eye

New member
מסכים רק עם הסוף.

ההמשך סותר את הפתיחה. "אין רע בלהביא סוס מעל לרמה שלך" ומצד שני את פותחת במשפט "אם הילד קופץ 90 ומביא סוס למטר שלושים זה נקרא להרוס" להרוס זה כשרוכב לא מנוסה, עושה יותר מדי עם הסוס, בלי שרוכב טוב ממנו מתקן את זה. להרוס זה לגרום לסוס לאבד את הביטחון שיש לו, ולגרום לו להתחיל לעצור. כבר קרו לו מעט מקרים של סוסי סקול-מאסטר שנקנו ע"י רוכבים בינוניים ונהרסו. אבל מצד שני גם קרו מקרים של סוסי סקול-מאסטר שנקנו על ע"י רוכב בינוני ולא נהרסו.

למעלה