אני (כרגיל) חושב אחרת
לצערי - אנחנו לא במצב של בחירה בין שני בקבוקים שמוכרת המסעדה לבין שלושה של 3 ב- 100 שמביאים מהבית.
לדעתי, בתרבות היין הקיימת היום בישראל, מול חלופה כזו, מרבית האנשים פשוט יוותרו על היין וישתו מים או קולה. (אני יכול להעיד על עצמי כי כאשר קינוח עולה כמו כוס יין - אני לרוב אעדיף לאכול קינוח ולוותר על היין ואני חושב שרוב האנשים שסביבי יבחרו בחירה דומה).
אני חושב שזה מאוד בעייתי לייבא מודל עסקי אירופאי אשר מבוסס על תרבות יין מסוימת לפיה עיקר הרווח של המסעדה נגזר מהיין ולא מהאוכל למדינה בה "תרבות" יין שונה לחלוטין ומפותחת הרבה פחות, ושוב להערכתי (אני לא מסעדן ולא יבואן) מסעדה עשויה להרוויח הרבה יותר אם תקל על הבאת היין הפשוט או תמכור יין סביר במחיר הגיוני מאשר אם תערים קשיים על הסועדים במטרה להביא את הלקוחות לשתות יין איכותי "שמכבד את המסעדה והשותים".
לקוח ששותה עם האוכל הוא הלקוח "נחמד" יותר אשר נוטה להזמין יותר ולבקר פחות.
והערה אחרונה - גם בין היינות של ה- 3 במאה אפשר למצוא דברים מוצלחים מאוד אשר מכבדים את המסעדה ואת השותים.
לצערי - אנחנו לא במצב של בחירה בין שני בקבוקים שמוכרת המסעדה לבין שלושה של 3 ב- 100 שמביאים מהבית.
לדעתי, בתרבות היין הקיימת היום בישראל, מול חלופה כזו, מרבית האנשים פשוט יוותרו על היין וישתו מים או קולה. (אני יכול להעיד על עצמי כי כאשר קינוח עולה כמו כוס יין - אני לרוב אעדיף לאכול קינוח ולוותר על היין ואני חושב שרוב האנשים שסביבי יבחרו בחירה דומה).
אני חושב שזה מאוד בעייתי לייבא מודל עסקי אירופאי אשר מבוסס על תרבות יין מסוימת לפיה עיקר הרווח של המסעדה נגזר מהיין ולא מהאוכל למדינה בה "תרבות" יין שונה לחלוטין ומפותחת הרבה פחות, ושוב להערכתי (אני לא מסעדן ולא יבואן) מסעדה עשויה להרוויח הרבה יותר אם תקל על הבאת היין הפשוט או תמכור יין סביר במחיר הגיוני מאשר אם תערים קשיים על הסועדים במטרה להביא את הלקוחות לשתות יין איכותי "שמכבד את המסעדה והשותים".
לקוח ששותה עם האוכל הוא הלקוח "נחמד" יותר אשר נוטה להזמין יותר ולבקר פחות.
והערה אחרונה - גם בין היינות של ה- 3 במאה אפשר למצוא דברים מוצלחים מאוד אשר מכבדים את המסעדה ואת השותים.