רפאל - רשמים מביקור נוסף מני רבים

pix37

New member
אני (כרגיל) חושב אחרת

לצערי - אנחנו לא במצב של בחירה בין שני בקבוקים שמוכרת המסעדה לבין שלושה של 3 ב- 100 שמביאים מהבית.
לדעתי, בתרבות היין הקיימת היום בישראל, מול חלופה כזו, מרבית האנשים פשוט יוותרו על היין וישתו מים או קולה. (אני יכול להעיד על עצמי כי כאשר קינוח עולה כמו כוס יין - אני לרוב אעדיף לאכול קינוח ולוותר על היין ואני חושב שרוב האנשים שסביבי יבחרו בחירה דומה).

אני חושב שזה מאוד בעייתי לייבא מודל עסקי אירופאי אשר מבוסס על תרבות יין מסוימת לפיה עיקר הרווח של המסעדה נגזר מהיין ולא מהאוכל למדינה בה "תרבות" יין שונה לחלוטין ומפותחת הרבה פחות, ושוב להערכתי (אני לא מסעדן ולא יבואן) מסעדה עשויה להרוויח הרבה יותר אם תקל על הבאת היין הפשוט או תמכור יין סביר במחיר הגיוני מאשר אם תערים קשיים על הסועדים במטרה להביא את הלקוחות לשתות יין איכותי "שמכבד את המסעדה והשותים".

לקוח ששותה עם האוכל הוא הלקוח "נחמד" יותר אשר נוטה להזמין יותר ולבקר פחות.

והערה אחרונה - גם בין היינות של ה- 3 במאה אפשר למצוא דברים מוצלחים מאוד אשר מכבדים את המסעדה ואת השותים.
 
יש פער הין יין שכיף לשתות ליין שמכבד מסעדה

גם אני מצאתי בשנה האחרונה כמה יינות מקומיים שאני מאוד נהנה לשתות בבית ועלותם היא 3 ב100 ואף פחות לקראת החגים. אני שותה אותם בבית קרים מאוד או סתם קרים (אדומים) ובכוס נמוכה שבה אני שותה גם מים וויסקי בבית.
הניסיון שלי הוא שגם כשמציעים יינות טובים יותר אבל כאלו שממותגים כ"יינות סופר" הלקוח מתבאס כשמנסים למכור אותם במכפלה רגילה של יין משום שהוא רגיל לקנות במחיר סופר שם יש מבצעים מטורפים גם לסופר עצמו וגם ללקוח לקראת החגים.
הלקוח גם מתבאס אם תגיש לו יין בכוס שאינה כוס יין, ושעלותה למסעדה פחות מחצי ואפילו שליש אם מחשבים את זה שהיא לא נשברת בתדירות של כוס יין.
כמובן שבמסעדה הקסומה ברומא בה יש כוס יין ב3 יורו והיין לרוב לא ראוי אפילו לבישול והכוס מתאימה אולי לקבלת שבת אצל סבתא שלי זה נהדר ומייצג תרבות יין עתיקה וכו' וכו'.
לא יודע מה הולך בפריפריה אבל בתל אביב, למעט במקומות מאוד מסויימים, זה לא מוכר.
והבאסה הכי גדולה היא שלעתים אפשר גם לשלם כמעט 40 שח לכוס יין וגם לקבל את היין לא מספיק קר ובכוס מים, אז אני מעדיף לשלם קצת יותר ולקבל את היין כמו שצריך או לשלם הרבה פחות ולשתת סגל לבן יבש או כרמל סוביניון מהסדרה הזולה ושיהיה ממש קר ולשלם 20 ש"ח, רוב הלקוחות לא בדעתי
 

pix37

New member
אני חושב שאנחנו שונים בהגדרות של מהיא מסעדה

שנינו נסכים כי מסעדה היא קודם כל עסק וצריכה להרוויח ומסעדה שאינה מרוויחה היא חסרת זכות קיום.

אבל מכאן אנחנו נפרדים - מסעדה היא סוג של בילוי (לי אין בעיה עם השימוש במילה "תרבות" ביחס לאוכל) ולכן כאשר אני יוצא למסעדה אני מצפה בראש ובראשונה להנות. לא להרצאה, לא לסדרת חינוך ובטח לא לעשות נעים לאגו של השף.

אני שמח אם מצליח לי, ואני נהנה כל כך במסעדה שאני בוחר מיוזמתי להחמיא לצוות או לשף, אבל זו בהחלט לא המטרה.

ולכן הטענה של יין שמכבד את המסעדה, הסועדים או השף נראית לי קצת מרחיקת לכת.

הטענה שלי למעלה היתה כי המודל העסקי שציין "היבואן" (אני לא זוכר את סדר האותיות שהוא קרא לעצמו) אינה עובדת ולא יכולה לעבוד בארץ בגלל ההבדלים בין תרבויות היין השונות, ולכן אם זו הציפיה נראה לי שהיא תתבדה די מהר. מצד שני אני חושב שזה אינטרס משותף של המסעדות ושל הסועדים לעודד אנשים לשתות יותר יין בארוחות שלהם (גם אם מדובר ביין זול) ובכך דמי חליצה גבוהים פוגעים בפיתוח תרבות יין ישראלית מחד ומהנאת הסועדים במסעדה מאידך.

(אני מקווה שהפעם אני ברור מעט יותר)
 

שקדייה

New member
מסכימה לחלוטין עם התפיסה

ומוסיפה עוד אלמנט אחד- מוטב היה אם יציעו את היינות האלו של 3 ב-100 שאנשים בסופו של יום שותים ואוהבים.
אפשר למכור אותם במסעדה במחיר של 1 ב--100. ולא צריך להיות גאון במתמטיקה כדי להבין שיש פה יופי של שורת רווח.

אם היה מגוון של בקבוקים באיזור של 80-100 ש"ח היינו שותים ליטרים על גבי ליטרים, ולא מתקמצנים...... (אגב, אחרי הבקבוק השני, הכפתור של הקמצנות מפסיק לפעול- וזה משהו שוודאי ישפיע טוב גם על גזרת הרווח מהקינוחים למשל.... ואפילו מההנאה הכללית שתשפיע על כמות הלקוחות החוזרים)
 

שקדייה

New member
OK, וגם אם הכל נכון.. למה לא לתת לאנשים

את מה שהם רוצים?
בסופו של דבר, כולנו מסכימים שזה עסק. והמטרה היא לייצר שורת רווח.
בעלי עסקים משקיעים המון המון כדי להבין מה רוצה ומה צריך הלקוח כדי להצליח לתת לו את זה ולגרוף את הכספו של הלקוח לכיס. למה המקרה הזו כל כך שונה?

מול מי מתעקשים?

כן, אני לא אוהבת לקבל יין בכוס מים. אוהבת יין בכוס יין.
אני לא פיינשמקרית ממש, אבל גם לא מוכנה לשתות יין פטישים מחורבן לגמרי.
ואני לא מוכנה לשלם על היין הון.
ואני אוהבת לשתות הרבה.

אני חושבת שכל מסעדן שיקח את4 השורות האלו (ואני חושבת שאני לא נורא מיוחדת באפיון הנ"ל)- יתייחס אליהן בכבוד, יזרוק אותן לתוך אקסל- ידע להוציא מלקוחה כמוני אחלה שורת רווח.
 

smaak

New member
מאוד מסכימה עם הדברים שאתה אומר

בישראל שותים פחות יין, והרבה אנשים לא שותים יין בכלל עם הארוחה, ולא בגלל המחירים אלא בגלל הרגלים.

ובטח שניתן למצוא יינות טובים במחירים זולים.
 

שקדייה

New member
הבעיה היא שאין אמצע....

אני הרבה פעמים די בשוק ממחירי בקבוקי יין במסעדות.
אנחנו אנשים ששותים הרבה אלכוהול. בארוחות בבית עם זוג חברים אחד נניח, לא נדיר שירדו 2 בקבוקי יין, או בקבוק יין אחד ו-2 קאוות, ובסוף עוד ניקח בקבוק בירה...

אבל מחירי היין בהרבה מקומות מאוד מרתיעים והופכים את החוויה למשהו שכבר עוזב את גבולות הטעם הטוב (שלנו) ולכן אנחנו מוותרים והולכים על בירות או מסתפקים בבקבוק אחד.

אני לא מכירה מספיק את הענף כדי לדעת איפה בשרשרת המזון (או המשקה
) הזו טמונים שולי הרווח הגדולים,
אני רק יודעת כצרכן ש:
1. יש יופי של יינות שנכנסים לתוך 3 ב-100. ואנחנו קונים לא מעט יין במבצעים מהסוג הזה , גם יינות ישראלים וגם יינות מהעולם.... וגם בלי מבצעים ב-50-60 ש"ח יש מבחר רחב מאוד של יינות שלא הייתי מכנה אותם "לא מכבדים".
2. אם מחירי הבקבוקי יין היו נמוכים יותר, אנשים כמוני היו מזמינים 2-3 בקבוקים ולא מסתפקים ב-1 וגם זה לא תמיד, ואני נוטה להאמין שזה היה משאיר את המסעדה עם רווח טוב יותר מהשולחן שלי.
 

נחשונת

New member
דיוטי פרי

בכל נסיעה לחו"ל אנו קונים יינות מעולים מצרפת ואיטליה במבצע המתמשך של 3 בקבוקים + 1 חינם. עשינו חשבון לא מסובך שזאת עיסקה טובה.
 

שקדייה

New member
שונאת דיוטי פרי


לא עוברת בכלל בדיוטי פרי, מגיעה ישר לטיסה, ובנחיתה כנ"ל- המסלול הקצר ביותר החוצה בלי הרפתקאות מיותרות.
 

pix37

New member
הדיוטי פרי מעצבן - אבל ...

זה אחד המקומות היחידים בהם ניתן לקנות בישראל אלכוהול איכותי (בלי חשש לזיופים) במחירים נורמליים.
 

נחשונת

New member
אכן כך. איכותי ויחסית יותר זול מהחנויות בחוץ

ולכן שווה להשקיע עוד חצי שעה לפחות להצטייד ביינות טובים וכהילים.
 

אושר מ

New member
דווקא ביין תמיד הרגשתי שהמבחר מצומצם מאוד

בייחוד ביינות הלא ישראלים. ואת הישראלים הם מוכרים במחיר יקר לכל דבר ועניין.
 

נחשונת

New member
בדיוטי יש מבחר מאד רחב של יינות מכל העולם

כולל יינות בוטיק ישראלים שאכן נמכרים ביוקר. אנו רוכשים בעיקר יינות צרפתים ואיטלקים לא מהשורה הראשונה אבל עדיין נחשבים ויחסית לא יקרים.
עשינו פעם השוואה עם החנות של חינאווי ביפו והדיוטי היה במעט זול יותר.
 

אושר מ

New member
אשמח לדעת מה למשל

אני תמיד מתעצבנת על המבחר וכל חוסר המקצועיות המטורף של הבחורים שעובדים שם.
 

נחשונת

New member
צר לי שלא אפרט כרגע, כי אנו נוסעי הלילה לפריז

עם שובי אני אשתדל לתת יותר פרטים על מבחר היינות בדיוטי (בחנות המיוחדת שלהם רק ליין).

נהיה בסיור קולינרי פרטי בפריז, בריסל ואמסטרדם (כולל מסעדה של מושיק רוט).
 
מצטערת להיות פרטי פופר-

קרה לנו יותר מפעם <או חמש או יותר> שהיין היה מקולקל או על סף.
היה לך כנראה יותר מזל מאיתנו.
מצד שני ירדן אותו קנינו באופן קבוע למתנה בחול תמיד היה מעולה אך המחיר לא זכור לי כטוב יותר.
לכן המלצתי האישית מנסיוני- לא יין.
יש לציין כי אוי לבושה כי הרבה פעמים זו היתה מתנה ואסור להמר במקרים אלו...
המחירים בירכא שם עשינו קניות בדרך כלל היו כמעט כמו הדיוטי למעט ויסקי.
לכן דיוטי בשבילנו זה ויסקי או כהילים אחרים המתאימים למתנה.
זה כיף לעשות קניות בדיוטי
עבדתי שנים בשדה התעופה והייתי שם כל יום ועדיין אוהבת
 
למעלה