רפאל - רשמים מביקור נוסף מני רבים

שקדייה

New member
אם אתה מביא יין מהבית...

ויהיו התנאים לזה אשר יהיו- למי איכפת איזה יין אתה מביא?

יין של 3 במאה ממיס את הקריסטל של הכוס או משהו?
עושה פריחה על ידיו העדינות של המלצר המעודן שפותח ומוזג לך אותו?
עושה לא נעים בעין לאנשים החטטנים מהשולחן ליד שעסוקים במה קורה בשולחנות אחרים במקום להיות מרוכזים בעצמם?

לא ממש מצליחה להבין את הרפרנס החוזר בשרשור לסוג היין שמביאים.
 

bruno01

New member
הרעיון הוא שמסעדה רוצה לשמור על סטנדרטים

מסוימים, וזכותה בהחלט לא לרצות שייראו על שולחנות יינות פשוטים, שלא מתאימים לתפריט היין שלהם או לרמה של המסעדה.
אפשר להסכים עם זה ואפשר לחשוב שהם צריכים להוציא את המקל מהישבן, אבל ככה זה, ולכל בעל עסק יש את הזכות להכניס איזה מוצרים שהוא רוצה לעסק שלו.

כמו שקאוואזורי כתב למטה, הרעיון של הבאת יין למסעדה נועד למי שרוצה להביא יין מיוחד שאין למסעדה, או כזה טוב יותר מאלו שמגישים במסעדה, ולא כדי לחסוך כסף למי שרוצה יין זול.
גם על זה אפשר להתעצבן, אבל ככה זה וזו המטרה.

זה לא קשור לאנשים חטטנים, ובדיוק כמו שלא תמצאי ברפאל (למשל) פסטה של אסם ברוטב עגבניות מצנצנת, רק כדי שתהיה אופציה זולה, או אופציה להביא כזו מהבית כדי לחסוך קצת כסף, ככה גם מותר להם לא לרצות יינות זולים על השולחנות.
לא בא לך יין שהם מוכרים ולא בא לך להביא יין יקרות? זה בסדר גמור. לא חייבים לשתות יין.
 

שקדייה

New member
אתה מבלבל בין שני דברים לדעתי...

מדיניות מסעדה יכולה להיות גם שאין דבר כזה להביא יין מהבית וכל סיפור דמי החליצה לא מקובל- וזה יהיה לגיטימי לגמרי.
או שאפשר להביא יין מהבית ולשלם סכום כלשהו על דמי החליצה, ואפילו על הסכום הזה אפשר אולי לקטר, אבל בתכלס- גם לתמחר את השירות הזה כראות עיני המסעדה, זה לגיטימי.

מה שלא לגיטימי בעיני ברמת הקונספט , הנפיחות והמקל בישבן כפי שהיטבת לתאר,
וגם ממש לא פרקטי,
זה לחלק ציונים ליינות שאנשים מביאים. להגיד שלא לגיטימי להביא יין של 3 במאה זה אחד הדברים הכי מגוחכים ששמעתי.
כי איך בדיוק אתה מתכוון לתרגם את זה למציאות?
מי שמביא יין צריך להביא גם את החשבונית כדי להוכיח כמה עלה לו?
ומי בכלל קובע מהו מותג יין נחשב או לא נחשב, מה בדיוק בסטנדרט ומה לא?

לבעל עסק וודאי יש אפשרות לקבוע איזה מוצרים להכניס לעסק שלו, אבל ברגע שהוא נותן את האופציה ללקוחותיו להביא מוצרים משלהם- הוא מאבד את היכולת לקבוע מה הם יהיו.

וכן, הנפיחות הזו סביב נושא היין במסעדות עירנו היא כל כך הזויה, שבאמת אנחנו ממעטים לשתות יין.... וגם לבקר במסעדות המתפלצנות...
(דיסקליימר- מעולם לא הבאתי יין שיחלצו לי במסעדה. לא יין יוקרתי ולא 4 במאה....הקונספט נראה לי הזוי בערך כמו להביא מהבית את הדרסינג שלי לסלט או את הקינוח המעולה שהכנתי אתמול....)
 
אם באמת היית רוצה להתנהג כראוי (בעיני),

היית מתקשרת לפני למסעדה ובודקת איתו האם היין שאת רוצה להביא מקובל עליו.
ואם זה מקל בישבן אז זה מקל בישבן...
 

שקדייה

New member
כנראה שאני אפילו עוקפת את מה שראוי בעינך

ובכלל לא מביאה יין לחליצה במסעדות,
אני לא עד כדי כך פיינמשקרית, וגם לא עד כדי כך קמצנית...


הדיון הוא תאורתי.

וזה לאמקל בישבן, זה כבר לדעתי ממש צינור...
 

אושר מ

New member
הפותחן הזה הוא הכי נוח

וכל מי שלומד להתרגל אליו מסרב להחליף. אני למשל מחזיקה שלושה כאלה בביתלמקרה שיעלמו.

ודמי חליצהכוללים בתוכם לא את פעולת החליצהאלא בעיקר את השימוש בכוסות למשל שיש להן בלאי גדול מאוד.
תשים לב שדמי חליצה נמוכים איפה שמחלקים כוסות יין עבות ולא נעימות לעמות מקומות כמו כתית שמגישים לך כוס שעלותה עשרות שקלים.
 

ortolan

New member
רציתי לראות איך נראים תפריטי יין בתל-אביב

אבל לא כל כך הצלחתי למצוא מסעדות שמפרסמות את התפריטים ברשת (עברתי על מול ים, כתית, שילה, רפאל, מסה...), נראה שמתביישים.

בסוף הגעתי לטוטו ולמרות שזו בעיני מסעדה שהאוכל בה הוא לא בשבילי, הופתעתי לטובה גם מהמבחר וגם מהמחירים.
 
ניסיתי להעלות לך את התפריט של

קלואליס - 14 עמודים-אבל זה מסרב לעלות.
יש לי גם מול ים.
 

ortolan

New member
תודה על הנסיון

אני נמצא כרגע בספרד, היכן שהיינות המקומיים הם זולים מאד במקור (ביחס לאיכות) והתוספות שמסעדות גובות גם הן נמוכות ביותר. הנה דף מתפריט אחד לדוגמא ולא מהזולים שבהם:

https://lh5.googleusercontent.com/-...AAAAMGQ/XpnOvmWaWgA/w429-h759-no/IMAG0654.jpg

150 ש"ח על טונדוניה רסרבה 2001. במסעדה אחרת המחיר הוא 120 ש"ח ובעוד אחת 130.

בחנות המחיר הוא 95 ש"ח. כמובן שהמחיר הסיטונאי נמוך יותר.

אולי היבואן שבקירבנו יכול להסביר למה חיפוש ברשת הישראלית מוצא את היין ב 269 ש"ח, מה שבטח אומר מעל 600 במסעדה?

מחירים כאלו יוצרים מעגל של היזון חוזר - אם השולחן הממוצע מזמין במסעדה יין ב 150 ש"ח, אם הוא מזמין יין בכלל, ואם המסעדה צריכה להרוויח 80 ש"ח על בקבוק, הרי שיהיה מדובר על יין שמחירו באירופה 5-6 אירו והאיכות בהתאם, מה שיגרום לסועדים לא לרצות להזמין יין שוב...
 

ortolan

New member
נראה כמו

מחירי מסעדה בניו יורק + 25 אחוז, פחות או יותר.

ועוד שאלה - יש בישראל מישהו שמיבא או מגיש יינות אורגניים/ביודינמיים/טבעיים?
 

bob68

New member
לשאלתך לגבי הייבוא

למיטב ידיעתי ניתן למצוא יינות כאלו אצל מספר יבואנים :

הבולט שבהם - ג'יאקונדה

כמו כן אצל

תומר גל ("אוסף יינות בורגון")

דניאל ליפשיץ ("בורגון קראון")

ואפילו מספר מותגים ב-דרך היין (כמו פונטה קנה מבורדו, טרפה מבורגון)
 
למה השוות?

תשווה למיסעדת בדרוג גבוהה.
כזכור לי לא יותר זול.
פינקה גרבט 2004 עולה ברשת 90-100 איורו.
 
על מה הכעס?

בעיקרון לא אמורים להביא למסעדה אוכל או שתיה מבחוץ.
הרעיון של יין מהבית היה מבוסס על הבאת יין שאין במסעדה ושהוא ראוי מספיק כדי להתעקש עליו.
הכוונה לא הייתה לחסוך כסף לאיש.
למסעדה זכות מלאה לחייב כראות עיניה על הרשות להביא משקה מבחוץ.
זה לגטימי לחלוטין.
 

bob68

New member
מסכים עם כל מילה.

ניסחת בצורה מדויקת את מה שאני חושב על הנושא.
 

נחשונת

New member
רוב התזה נכונה ומוסכמת .....אבל

אם הבאת יינות איכותיים שאין במסעדה נהוגה בכל העולם המתורבת או לפחות החלק ממנו שמקיים תרבות יין, אז לא רפאל ולא כל האחרים עושים לנו טובה בנושא זה, אלא זורמים עם נוהל מקובל.
זכות הבעלים לקבוע מחיר חליצה כראות עיניו וזכותי הלגיטימית לטעון שזה שוד וחמדנות כאשר הסכום מרקיע לשחקים ואינו הוגן.
מחאת הקוטג' הייתה בדיוק באותו הראש, להבדיל כמובן אלף הבדלות מבחינת החשיבות הציבורית.
אם איני טועה, יש אפילו חוקים נגד הפקעת מחירים מעל רף סביר.
שלא יהיו אי הבנות - אנו רוצים שמסעדות טובות יצליחו כלכלית ויפעלו לאורך שנים ועם זאת יתנהלו בהגינות כלכלית.
ואגב האיזכור של בלאי כוסות - זה ממש לא לעיניין. אם לא שוברים אותם אז אין בלאי ואם כבר, אז כוסות מאיכות מעולה עולים מעל 100 ש"ח ליחידה לצרכן הפרטי.
 
תטעני שזה שוד. מה הבעיה?

האם לא במקום.
זה לא אם, זה פשוט כך.
אני לא חושב שחוק הפקעת מחירים מכסה דמי חליצה.
וכפי שאמר ברונו, על כך פשוט: '' שתו מים, מים.....''
 
למעלה