רפאל - רשמים מביקור נוסף מני רבים

dfl

New member
למה לעצור ביין?

מקובל לגמרי שלקוחות צריכים לשתות יין שיכבד את המסעדה ואת השותים (כלומר, אותם, עצמם).

השאלה היא למה מסעדות לא מתעקשות גם על עניינים אחרים, קריטיים לא פחות לאותו כבוד.

* מדוע לספק מלחיות שמאפשרות להרוס את הטעם שכוון ביד אמן?
* מדוע לאפשר לאנשים לטעום מצלחות של חבריהם לסעודה? האם אכילת פיסת טלה צלוי כשהפה עדיין מכיל דג נא, מכבדת את המסעדה?
* האם ראוי שמסעדה תאפשר לאנשים לאכול בכל קצב שהוא, ללא מגבלה? כשסועד מכרסם את הגרטן אחרי שהתקרר, מי יחזיר לשף את כבודו הרמוס?

חלק מהבעיה נעוץ בכך שתויות היין חשופות לעין כל ומדגישות את הבושה הגלומה במוצרים זולים (והמחיר הוא הרי כל הענין, מספיק ניסויים הוכיחו שברגע שמורידים את התויות, מומחי יין מאבדים את היכולת להבחין בין יין זול ליקר, לזהות זנים ואפילו, אוי לאותה בושה, להבדיל בין יין אדום ללבן).

יכול להיות שהפתרון הוא פשוט חלוקה של תויות יוקרתיות לאנשים שמביאים בקבוקי יין מהבית. נכנס למסעדה, נדביק על הכרמל מזרחי שלנו תוית של איזה שאטו ונציל את שכנינו בשולחנות הסמוכים מתחושת הכלימה של ארוחה בסמוך למוצרים שלא עלו הרבה כסף. כך אפשר יהיה להמשיך עד שנושא הכבוד במסעדות יוסדר בחוק ואנשים יפסיקו להתיימר להבין מה טוב להם.
 

שקדייה

New member


וזה עוד לפני שהתייחסנו לסוגיית האיזה סוג אנשים במלכתחילה מכבד את המקום?
איזה מכוניות מכובד שיחנו (על המדרכה כמובן!) מול דלת המסעדה?
אילו מותגים על הסועדים ללבוש?
וכו'....

כשמדובר בכבוד, הרי אין שניים לנו!
 

נחשונת

New member
הנה הצעה לעסק משתלם

מכיוון שתויות של יינות יוקרה לא ניתן לרכוש בחנויות, ניתן להקים עסק להדפסת תויות ואחכ להציע באתר יד שניה את התויות במחיר מופקע לחסרי הבטחון שחוששים ממבטי השכנים לשולחן על בקבוקי היין הפושטים שהביאו איתם למסעדה.
אחרי שנתיים יהיה EXIT במיליונים ואז אפשר כבר לרכוש יקב בבורדו.
 

BdCh

New member
האמת שיש לי אינטרס בדמי חליצה גבוהים,

מסיבה פרוזאית מאוד:
ברוב המיקרים זה מראה שהמסעדן לא אדיש לסצינת היין במסעדה שלו ומבין שאפשר לעשות ממנה כסף - ולא פחות חשוב, לגוון ולעניין.
ברוב המיקרים דמי חליצה גבוהים משקפים הלך רוח של "התאמצתי, השקעתי, הבאתי יין טוב, כוסות, הדרכות צוות ומה לא, ומגיע לי תגמול על זה".
(כמובן שיש גם מיקרים של חזירות נוטפת שומן, עם דמי חליצה גבוהים שמתחתם מתקיים תפריט בלתי אפשרי, הן בעליבות העניין שבו והן בתמחיר תאב הבצע).

בהלך מחשבה כפי שאני נתקל בו לעיתים, הטיעון (העקום, כפי שאתה טוען, ואני מסכים), הוא שאני מעוניין שדמי החליצה יכוונו את הסועד לתפריט, שם אני אמכור יותר. ולא היא.
 

שקדייה

New member
לא מצליחה להבין אותך...

כיבואן יין, אתה לא מעדיף שבשורה התחתונה יפתחו יותר בקבוקים על כל שולחן?
שתהיה תרבות שתייה רחבה יותר?

אלא אם כן אתה מייבא רק יינות יוקרה, ואז זה סיפור אחר....

אבל להבנתי המועטה בעסקים ובמתמטיקה- אם יותר אנשים ישתו יותר יין, הפוטנציאל גם שלך וגם של בעל המסעדה- להרוויח יותר. מכאן או משם, זה כבר פחות חשוב....
 
חשיבה מרגיזה ואיפה הפרוזאיות?

סיבה פרוזאית משמעה יבשה, שגרתית, נטולת אמוציות, ומשעממת. לא המניפסט שהבאת פה (הבל תגובתי מתייחסת גם לתחילת השרשור שלך).
בתור צרכנית יין כבדה (במושגים ישראלים כמובן
) שתמיד תקציב המסעדה יכלול אצלה גם יין-
אתם (אתה הכללת עצמך בבעלי האינטרס) יורים לעצמכם ברגל.
בגלל דמי חליצה גבוהים באמת לא נביא יין מהבית למרות המבחר העולמי הלא מבייש שיש לנו.
לקחת מארבעה סועדים חמישים לא נעים אך לא נורא אבל אנחנו לרוב זוג וזה יקר, חזירי, תאב בצע מרגיז ולא משתלם.
בגלל המחירים המוגזמים של בקבוקי יין הפסקנו כמעט לחלוטין להזמין בקבוקים (מזכירה לך- מדובר באוהבי יין מביני עניין, אומר דרשני)
עברנו לכוס אחת לארוחה. רק משהוא שנראה לנו בתמחור הוגן. על אפריטיף (קיר רויאל היה הקבוע במקרה שלי) וויתרנו לחלוטין.
לדעתי ההפסד הוא של המסעדה ואכן הביקורות פה בפורום מושפעות מרמות האלכוהול בדם של המבקר

כשאני לא שותה במסעדה סימן שהתפריט היה עלוב או לא מתומחר נכון.
למה יורים לעצמכם ברגל?
1. אנשים מאושרים ומבוסמים יזמינו יותר אוכל ויהיו מרוצים יותר מהאוכל. רווח המסעדה לא מאוכל לטענתך? חחחח נו באמת.
2. אנשים הנאלצים לשלם דמי חליצה מוגזמים יצאו מרוגזים ויבחרו בפעם הבאה במקום יותר פייר (תחילת השרשור מדגים זאת ומדובר בצרכנית מסעדנות ויין נכבדת ונלהבת)
3. תרבות צריכת היין בישראל לא מפותחת דיה לכן יש אנשים שמראש אכן מקציבים לפחות 200 ליין בארוחה זוגית אך רוב עמישראל אינו כזה.
העובדה שהתמחור גבוה מדי או נטול אופציות זולות פשוט מוריד את האנשים מליצור תרבות שכזו. מוותרים על היין.
4. ישראלים מטיילים בעולם, והרבה. כשהם רואים שבגרמניה/רפובליקה הצ'כית/פולין למשל בירה עולה כמו מיים
ובמדינות כמו איטליה, ספרד, פורטוגל, אוסטריה ואוסטרליה למשל תמיד יהיה יין הבית שממש לא כמו שתיארת לא ראוי לבישול אלא תענוג אמיתי
הם מבינים שמישהוא עושה עליהם קופה ולא בא להם לשתף פעולה. אני איתם כמובן.
5. כמות היין בכוס לפעמים ממש מגוחכת. חסכתם עלי כמה מיליליטר אבל הפסדתם לקוח. בוודאות.
6. ארוחה עיסקית חייבת לדעתי לכלול אפשרות אלכוהול עסקית או לפחות יין הבית. מרגיז אותי כל פעם מחדש הנושא הזה.
אנשים לא שותים אלכוהול בעיסקית בגלל המחיר. אם המחיר היה צודק אמנם הרווח היה קטן יותר אבל לפחות היה רווח. אגב גם על סודה המתומחרת בפראות אנחנו מוותרים. שותים מי ברז ורוטנים.

ומילה אחרונה לגבי מה קרה לצרכני יין כמונו (בממוצע שני בקבוקים לשבוע כזוג , יין זה בריא, בנוסף בירה וכהילים אחרים בתדירות משתנה אך נמוכה יותר)-
הפסקנו כמעט לחלוטין לקנות יינות בישראל. רק את השלושה ב100 או שניים בחמישים הנלגמים בשמחה ב"על האש" האהוב עלינו.
פעם היינו הולכם לטעימות בחנויות היין ותמיד חוזרים עם שלל ופסקנו. עצוב. אני מקווה שאחרים ממשיכים בכך כי זה היה כיף גדול. הפסקנו כי לא נעים אחר כך לא לקנות.

בגלל המבחר המכובד והתמחור ההוגן + אפשרות קניה היינו למשל חוזרים פעם אחר פעם ליועזר. אח געגועי....
 

pix37

New member
אני כל כך מסכים עם מה שכתבת + כמה תוספות

כתבת:

"5. כמות היין בכוס לפעמים ממש מגוחכת. חסכתם עלי כמה מיליליטר אבל הפסדתם לקוח. בוודאות."

זה פחות נפוץ אצלנו בפריפרייה - אבל כשזה קורה זה מעצבן רצח - הדבר האחרון שאתה רוצה להרגיש במסעדה זה שמישהו התקמצן עליך - תמחר כמה שאתה רוצה אבל על תתן לי הרגשה שניסית לגנוב אותי בקטנה.

כתבת:
"6. ארוחה עיסקית חייבת לדעתי לכלול אפשרות אלכוהול עסקית או לפחות יין הבית. מרגיז אותי כל פעם מחדש הנושא הזה.
אנשים לא שותים אלכוהול בעיסקית בגלל המחיר. אם המחיר היה צודק אמנם הרווח היה קטן יותר אבל לפחות היה רווח. אגב גם על סודה המתומחרת בפראות אנחנו מוותרים. שותים מי ברז ורוטנים."

גם כאן את צודקת לחלוטין - ולהוכחה - אני יכול להביא את הדוגמא של הבוצ'ר באר בחיפה - אשר מהתחלה הגישו אלכוהול בתמחור סביר בעסקית - בהתחלה אף אחד פשוט לא הזמין - זה נגד הגנים החיפאים של להנות ובכלל מה יגידו על מי ששותה בצהריים - ולאט לאט זה התחיל לתפוס והיום פשוט המון המון אנשים (חיפאים מבית ומלידה) מזמינים שם אלכוהול בצהריים והעולם עדיין ממשיך להסתובב.

אז זה לא נכון שלא מתפתחת כאן תרבות אלכוהול - היא בהחלט מתפתחת למרות כל מיני גישות "מיובאות" שמעכבות ומסכלות אותה, כי אפשר לייצר כאן יופי של תרבות רק צריכים קודם להבין את התרבות המקומית ועליה להלביש את היבוא.
 
למדתי משהו על החיפאים

לא ידעתי שהם כאלו פולניות , חשבתי שהגנים החיפאים דווקא בעד אלכוהול (הנמל תמיד יוצר אצלי אסוציאציות אלכוהול)
אכן ההוכחה שלך מחזקת.
בנוסף לא קיבלת תשובה למה באינטרס שלו דמי חליצה גבוהים. אני שותפה לתהיה...
 

נחשונת

New member
הוצאת לי את המילים מהלב

כל מה שיש לי ובעיקר בן זוגי המוחרם עלך הלב בנושא יין, את העלת עכשיו על הכתיו וטוב מאד שכך.

למשל המזיגה הקמצנית של כוס יין שגם כך מתומחרת פי 3 מעלותה במקרה הטוב, זאת חוצפה וגם יריה ברגל של בעלי המסעדות.

דמי חליצה היו לפני תקופה לא ארוכה 35 ש"ח. ניחא. מהר מאד עלו ל 45 והנה נדרשנו כבר ל 50 ומחיר זה אינו מותנה כלל במספר הסועדים.

אגב ,ברפאל שום מלצר לא בא למזוג לנו את היינות. גם זה סימפטום לירידה ברמה.

לתוספת לתיסכול ישראלי , באירופה המערבית יש יין בית בקראפים מ 250 CC עד 500CC, בד"כ יין סביר מאד ראוי לשתיה ובעיקר במחיר שאפשר לעמוד בו בלי משכנתא.
 

נחשונת

New member
תוספת לנ"ל

על הכתיו = על הכתב כמובן.

ברשת רק בשר וגם בעוד כמה מסעדות בקונצפט זהה, ניתן לקבל יין בקראפים בתשלום חד פעמי די נמוך ובשיטת שתה כיכולתך.
נכון - לא יין פרימיום ,אבל בהחלט ראוי כליווי לבשרים.

אני ממליצה גם למסעדות נוספות לאמץ בחום את הנוהל המבורך.
 

נחשונת

New member
דמי חליצה

לידיעתך, ברפאל בצהרי יום שישי לא היה שום סומליה, יין הרוזה הונח בשמפניירה הכי פושטית שיש ולא בשום מתקן קירור (איפה בכלל יש דבר כזה?), איש לא מזג לנו את היינות, הכוסות לא ממש קריסטל טהור של רידל או שפיגלאו ובקיצור חרטא אחת גדולה. 50 ש"ח כדמי חליצה זו בדיחה מאד גרועה ע"ח הסועדים.
 

Gרר

New member
מסכים ומוסיף

שאני לא מבין מה הקשר בכלל בין דמי חליצה לבין סומלייה. כשאני מביא בקבוק יין מהבית והמלצרית מגיעה כדי לפתוח אותו, ברוב המקרים עם פותחן פרמיטיבי שכל פעם מעורר בי עצב למה לא מפנקים אותם בפותחן רציני, בזה מסתכם כל הקשר של המסעדה עם הבקבוק שלי. דמי החליצה מבחינתי הם "קנס" על כך שבחרתי להביא יין מהבית ולא השתמשתי בשירותי המסעדה. להעמיד אותו על 50 שקל הופך את העניין ללא כל כך כדאי ובמסעדה שזה יהיה המצב אני אאלץ להסתפק בכוס יין מהמבחר של המסעדה וזהו. לפעמים זה הכמות שאני שותה גם ככה. לפעמים רוצים לשתות קצת יותר... ואז זה מבאס ש"מאלצים" אותך בדרך כזו להסתפק במועט.

אישית, אני לעולם לא אהמר ב-150/200 שקל על בקבוק בלי שתהיה לי אפשרות לטעום אותו ולכן הדרך היחידה שלי לשתות בקבוק ולא כוס (אלא אם יצא במקרה שאפשר לטעום את אחד היינות של המסעדה) זה להביא יין מחנות ולשלם את דמי החליצה. בדרך כלל היינות שאנחנו מביאים הם בסביבות ה-90/100 שקלים. פלוס דמי חליצה זה יוצא מחיר סביר של 120/130 שקלים לבקבוק וזה כבר סביר בתור "הימור", מה עוד שכשקונים בחנות קבועה אז המוכר "לומד" להכיר אותך עם הזמן.
 

החתולית

New member
העניין הוא שמה שאתה מתאר לא אמור להתרחש

השאיפה היא שאם אתה מביא בקבוק של יין טוב מהבית (לא יין של 3 במאה), מי שיטפל בו יהיו אנשים שמבינים ביין ויודעים מה הם עושים, ושהכוסות בהן תשתה יהיו טובות ויאפשרו הנאה מירבית מהיין הזה.

אין כאן עניין של קנס או משהו דומה לזה אפילו.

דרך אגב, הפותחן הפרימיטיבי הזה, משמש מלצרי יין ותיקים ומומחים, בכל העולם.
 
למעלה