למה לעצור ביין?
מקובל לגמרי שלקוחות צריכים לשתות יין שיכבד את המסעדה ואת השותים (כלומר, אותם, עצמם).
השאלה היא למה מסעדות לא מתעקשות גם על עניינים אחרים, קריטיים לא פחות לאותו כבוד.
* מדוע לספק מלחיות שמאפשרות להרוס את הטעם שכוון ביד אמן?
* מדוע לאפשר לאנשים לטעום מצלחות של חבריהם לסעודה? האם אכילת פיסת טלה צלוי כשהפה עדיין מכיל דג נא, מכבדת את המסעדה?
* האם ראוי שמסעדה תאפשר לאנשים לאכול בכל קצב שהוא, ללא מגבלה? כשסועד מכרסם את הגרטן אחרי שהתקרר, מי יחזיר לשף את כבודו הרמוס?
חלק מהבעיה נעוץ בכך שתויות היין חשופות לעין כל ומדגישות את הבושה הגלומה במוצרים זולים (והמחיר הוא הרי כל הענין, מספיק ניסויים הוכיחו שברגע שמורידים את התויות, מומחי יין מאבדים את היכולת להבחין בין יין זול ליקר, לזהות זנים ואפילו, אוי לאותה בושה, להבדיל בין יין אדום ללבן).
יכול להיות שהפתרון הוא פשוט חלוקה של תויות יוקרתיות לאנשים שמביאים בקבוקי יין מהבית. נכנס למסעדה, נדביק על הכרמל מזרחי שלנו תוית של איזה שאטו ונציל את שכנינו בשולחנות הסמוכים מתחושת הכלימה של ארוחה בסמוך למוצרים שלא עלו הרבה כסף. כך אפשר יהיה להמשיך עד שנושא הכבוד במסעדות יוסדר בחוק ואנשים יפסיקו להתיימר להבין מה טוב להם.
מקובל לגמרי שלקוחות צריכים לשתות יין שיכבד את המסעדה ואת השותים (כלומר, אותם, עצמם).
השאלה היא למה מסעדות לא מתעקשות גם על עניינים אחרים, קריטיים לא פחות לאותו כבוד.
* מדוע לספק מלחיות שמאפשרות להרוס את הטעם שכוון ביד אמן?
* מדוע לאפשר לאנשים לטעום מצלחות של חבריהם לסעודה? האם אכילת פיסת טלה צלוי כשהפה עדיין מכיל דג נא, מכבדת את המסעדה?
* האם ראוי שמסעדה תאפשר לאנשים לאכול בכל קצב שהוא, ללא מגבלה? כשסועד מכרסם את הגרטן אחרי שהתקרר, מי יחזיר לשף את כבודו הרמוס?
חלק מהבעיה נעוץ בכך שתויות היין חשופות לעין כל ומדגישות את הבושה הגלומה במוצרים זולים (והמחיר הוא הרי כל הענין, מספיק ניסויים הוכיחו שברגע שמורידים את התויות, מומחי יין מאבדים את היכולת להבחין בין יין זול ליקר, לזהות זנים ואפילו, אוי לאותה בושה, להבדיל בין יין אדום ללבן).
יכול להיות שהפתרון הוא פשוט חלוקה של תויות יוקרתיות לאנשים שמביאים בקבוקי יין מהבית. נכנס למסעדה, נדביק על הכרמל מזרחי שלנו תוית של איזה שאטו ונציל את שכנינו בשולחנות הסמוכים מתחושת הכלימה של ארוחה בסמוך למוצרים שלא עלו הרבה כסף. כך אפשר יהיה להמשיך עד שנושא הכבוד במסעדות יוסדר בחוק ואנשים יפסיקו להתיימר להבין מה טוב להם.