רצון חופשי, יש דרך לדעת שזה לא אשליה?

זה לא נוגע למה שאני מעדיפה...

אלא למה ש"באמת קיים" :) אני לא מחליטה מה נכון או לא לפי מה שאני מעדיפה לחשוב, אלא מנסה למצוא טיעונים משכנעים לכאן או לכאן

זה בעיה לדעת מה באמת קיים

אמר לי חבר שכשחוקרים את האטום, את ההתנהגות של אלקטרונים, מפעילים איזושהי אנרגיה בתופעה עצמה כדי לבחון אותה, ובכך משנים אותה. יעני - כדי לראות אטום, נגיד מאירים עליו, ואז מה שאת צופה בו זה "אטום שמואר" ולא "אטום" ובאופן כזה לא השגת ידע על "אטום". < גם אם אני טועה בהדגמה כי אין לי הבנה מספקת בפיזיקה ושואל את הבנתי מזכרונו של אותו חבר, המסקנה היא הרלבנטית >

למה אי אפשר להשליך ממה שאנחנו יודעים...

על עצמים מוארים, לגבי העצם עצמו? או שזה לא מספיק "הוכחתי" ? :) ולא הבנתי בדיוק את הקשר של התגובה הזו להודעה שלי

0Pandemonium0

New member
אפקט דופלר, אם אני לא טועה.

פירושו שאנחנו, הצופים, משפיעים על הנצפה. כלומר, כאשר אני לא מסתכל על האלקטרון, התנע הזוויתי שלו הוא כך. כאשר אני כן מסתכל, התנע הזוויתי הוא אחר. זה קשור למכניקת הקוונטים. סתם זרקתי כאן מושגים באוויר, לצורך הדגמה, ואין לי מושג עד כמה זה מדויק. אשמח אם מישהו יתקן אותי, גם בנוגע לשמו של האפקט, במידה וטעיתי.

0Pandemonium0

New member
כן, אני יודע. כלומר, בגלל שהצופה נע, תוצאות

התצפית שלו משתנות. אם אזוז לשם, אראה אדום. אם אזוז לשם, אראה כחול. אני חושב שזה מה שהתכוונתי לשם, אשמח עם גיליאנה תתערב.

אפקט דופלר

by BABYLON: שינוי בתדירות גל נקלט בגלל תנועת הצופה יחסית לגלי הקול (ע"ש פיסיקאי אוסטרי)

אף שראוי לשאול

אם הדברים הם לא כך או אם הדברים הם אכן כך, ולא חייבים להיות כך, אך כל עוד לא נכיר שיש מציאות אחרת ונמשיך להאמין שזו המציאות - ה'אחרת' תהיה לעולם ועד עלומה {{ ניסיון לקשר בין המילה עולם למשמעות חבויה בה }}

nohope4us

New member
כי זה נותן מהות

למה לנסות להגדיר משהו יותר מהפיזי, את שואלת. היית מעדיפה לדעת שכל דבר שאת עושה נובע מפעולה-תגובה פיזית? שכל החיים זה שרשרת של אירועים שאנחנו פשוט מגיבים אליהם לפי יצרים חייתיים כלשהם ולא מתוך מהות כלשהי או מטרה בחיים?

Arthur Dent

New member
יש אי אילו דרכים פרקטיות שאני מכיר

העקרון הוא להעביר את אמת המידה של כל דבר שאנחנו מודדים / בוחנים - מהתאוריה על התחושות (לא הרגשות). לדעתי, אני יכול לקבל תשובה ברמת החושים, הרבה מעבר ל"חם" "קר" וכו'. בעצם - ההבדל הזה בין תחושות לרגשות הוא קריטי: רגשות זה בעצם פרשנות שלנו לגבי המצב. תחושות זה הדבר הבסיסי הזה שאנחנו קולטים באופן הכי ראשוני. יש פה קאץ' מסויים: את מחפשת תשובה שאולי אין לה תשובה ברמת החושים. ואולי יש. אם אין, את יכולה להמשיך לדון עם חברי הפורום בלופים אין סופיים האם אפשר או אי אפשר, ולכולם תהיה דעה בעד ודעה מנוגדת - שתיהן טובות ומלומדות. אבל הן משחקי שכל עם עצמו בהתבסס על השום דבר הזה שהוא יודע. לדעתי, כדי שבכלל תהיה תשובה, אנחנו צריכים לעשות את ההפרדה הזאת בין "תחושות" לבין "רגשות, דעות, מחשבות וכו'". זה אפשרי אם רק מנמיכים את כמות המחשבות ("הדיאלוג הפנימי"), וכך מפנים את הקשר בין ההכרה שלנו לחושים שעליהם היא מתבססת. הדיאלוג הפנימי המיותר שיש כמעט לכולנו, מערים הרבה פרשנויות על הקלט שבא מהחושים, ולכן רובנו לא יודעים מה טוב לנו לאכול, מה זה חופשי, מה זאת אהבה, איך לשבת על כיסא, וכיו"ב.

Arthur Dent

New member
אבל אם כבר הנושא עולה לדיון כאן,

אז רצוי לדייק במילים. אני מציע (לכל דיון, לא רק פה) להתמש במילים באופן הכי מדוייק שאפשר, לא להשתמש במילים שלא ברור לנו מה משמעותן (למשל "נפש") אלא אם מצמידים פירוש לקונטקסט הרלוונטי (כי זה אידיוטי ואנחנו יורים לעצמנו ברגל ככה, לא בגלל שיש או שאין "נפש"), ולומר בדיוק את מה שמתכוונים אליו, ולא "בערך", וגם לא להניח שהפרשנות שלנו למושג מסויים היא אבסולוטית. אולי בהתחלה אנשים ידברו קצת כמו עורכי דין, אבל מייד כמות הזבל בדיון תתמעט והמידע יהיה ברור יותר. ככה יהיה אפשר להתחיל לנסות להגיע לתשובות - בין אנשים ובין בנאדם לעצמו.

turak

New member
אבל למה לחפור

זאת אומרת למה לחפור אם במילא אתם לא תאמינו לשום דבר שבאמת תמצאו. מה אם הייתי אומר לכם שאני מלאך, הייתם מאמינים לזה? לא כי המוח האנשוי לא מסוגל לתפוס משהו כל כך לא הגיוני , אתם תתפסו את זה בתור היגיון פשוט, שאני משוגע , כי הרי רק משוגע יכול לומר דברים כאלה לא? , כי אחרי הכל אין דבר כזה מלאך לפי הבסיס המדעי , מישהו ראה פעם מלאך? מישהו שהוא בעל ראיות לראיית מלאך. ואני לא מדבר על המוזרים האלה הנוצרים האדוקים שמאמינים בישו ומי יודע מה שמאמינים שם מדברים עם רוחות או מלאכים. אני לא אומר שזה לא נכון , מעולם לא אמרתי שאותם דברים לא קיימים , אך אני בספק שדווקא אותם אנשים יראו דבר כה מרהיב , על אותם אנשים כאלה צריך להבין שאם מאמינים חזק במשהו לבסוף תראה אותו , בעצם כהזיה. אז אחרי כל ההרצאה שלי האם באמת הייתם מאמינים לי אם הייתי אומר לכם שמשהו מוזר בחיים שלי. אני מתכוון לחוש הזה שאתה מרגיש לפעמים שמשהו שונה בך, כמובן שיכול להיות שאני מדבר שטויות אבל לעולם לא נדע אם לא נאמין נכון? תחשבו טוב טוב על מה שאמתי כי הסודות של העולם הזה נמצאים מעבר לפינה וכל שצריך זה רק להאמין, אני לא מדבר על להפוך לדתי או משהו אלא רק להאמין , להסתכל מבעד לאופק , ולראות את מה שאנשים אחרים אינם יכולים לראות. כי אחרי הכל מי שולט בנו המוח או הנפש......

למעלה