רק אם בא לכם להילחם

valeta

New member
לא נראה לי שיש שם סיכוי אפילו קטן

לדיאלוג.

אשכר ש

New member
כל הכבוד לך על הסבלנות...

לי היום ממש אין כח לזה, מה עוד שנראה לי שהם די מקובעים שם ולא באמת בעניין של לשמוע דעה אחרת משלהם- הם רוצים לחמם אחד את השני על כמה זה "חסר אחריות".

tmaz

New member
מייס, החלפתי אותך ../images/Emo13.gif

כתבתי כמה הודעות ואני ממתינה לתגובות. יש לי כוח להתווכח ונדמה לי שאני יודעת איך. אחלו לי בהצלחה(?)

ס ו ל ה

New member
מה אומר לכן רק מלקרא זאת התעייפתי

אני מלפני שבועיים בערך החלטתי שאין סיכןיי שאמצא את עצמי בעוד ויכוח משכנע אם לידת בית טובה או לא. במסגרת לימודי חשפתי את הנושא (דווקא מתוך אמונה נאיבית שאנשים שם מכילים וכו....) וקיבלתי כל כך הרבה אגרסיות שקשורות ולא קשורות ללידת בית והיה לי כל כך עמוס ריגשית וקשה שדי פשוט די! כל אחד הישר בעיניו יעשה. וודאי שלא אנסה לשכנע משהי המחפשת רק לראות חרדות ופחדים.... ומאמינה שקיימת רק דרך אחת? לא?

tmaz

New member
מה שאני יכולה לעשות

באינטרנט זה לתת אינפורמציה ולראות מה קורה. בחיים אני רואה מה קורה עוד קודם, אז בקלות אני יכולה לוותר על "לשנות את העולם" אם אני רואה שהאדם מולי ממילא לא יקשיב.

ס ו ל ה

New member
לא אין מנצחים ואין מפסידים אך יש

סוג של נסיון להסביר או לשכנע! ועד שמי שמדבר עימי על לידות בית לא יקרא לפחות שני מאמרים על סטטיסטיקות בכל הקשור לבטיחות בלידות בית בהריונות ללא סיכון. אין לי עניין לנסות ולשוחח עימו. כי היא פשוט לא מיודע כראוי! וניהול הדיון מסתמך רק על עניין ריגשי. אז כאן אני מפסידה לא?

לורליי43

New member
לא במלחמה../images/Emo13.gif

בואו ונצא מנקודת הנחה (לצורך הדיון) שכל מי שמדברת, היא אשה מודעת שיודעת לקרוא מחקרים.
בענין של מובהקות סטטיסטית, מספיק שתהיה התאמה של 99.95% (אולי 99.5% אני לא זוכרת במדויק). כלומר, גם אם תהיה הוכחה סטטיסטית שב-99.95% אין בעיה בלידות בית, עדיין נשאר אותו חלקיק אחוז שיש בעיה.
התיחסות ללידה- כאל חוויה, או כאל תהליך שבסופו אמור להגיע התינוק.
כל האמהות רוצות החלטה שתתן את המיטב לתינוק שלהן. בהתאם לאותן 3 נקודות, כל אחת עושה את החישוב שלה והשקלול הערכי שלה לגבי מה מתאים לה. מאחר ולכל אחת סולם ערכים קצת שונה, שקלול 3 הנקודות האלה- יהיה שונה. לכן, אין ממש אפשרות לשכנע לכאן או לכאן.

טלימה

New member
לורליי, לא כל-כך הבנתי

הבנתי שלהבנתך זה נשאר ענין סובייקטיבי, אוקיי. אבל לא הבנתי את החלק הראשון של ההודעה, את רוצה להגיד שאת לא מוכנה גם להאמין למחקרים? לגבי ההפרדה בין "חווית הלידה" לבין "לידה בטוחה": כי המחקרים והעובדות מראים באופן חד-משמעי (ולא במסגרת סטיה סטיסטית) שההפרדה שאת עושה בין חווית-האם והתינוק לבין הבטיחות בלידה אינה אמיתית. העובדות הן שכאשר האם מרגישה בטוחה יותר הלידה בטיחותית יותר. אנחנו מתעסקים בהורמונים ובכימיה של הגוף, החוויה של האדם אינה מנותקת מן ההליך הרפואי. אין הפרדה בין חשיבות המחקר לבין חשיבות החוויה - שניהם מראים על יתרון ללידה שמעצימה את האם. לגבי בטיחות הלידה בבית: גם כאן המחקרים מראים כי במקרים של לידת בית מתוכננת והריון בריא אין יתרון לשהיה בבית-חולים. על מה שכתבת אפשר גם לענות אחרת: מכיוון שכל הנקודות שהעלת מראות על יתרון ללידת-בית (סטטיסטית, חוויתית וטובת התינוק) אז מה היתרון ללידת בית-חולים? אולי הפחדים והחרדות? אולי הרצון לשים את האחריות על חייך וחיי התינוק שלך אצל מישהו אחר שלוקח אותה (את האחריות) בשמחה? אני, אגב, מאוד מכבדת את כניסתך לכאן ומאוד שמחה שנכנסת לכאן, מכיוון שכך הרשתי לעצמי לכתוב לך בכנות את מה שלא הרגשתי צורך "להילחם" עליו שם. אם תרצי להמשיך בדיון אשמח אם תסבירי מעט יותר את החלקים בדבריך שלא הבנתי ותתקני אותי אם טעיתי בהבנת מה שחשבתי שהבנתי...

לורליי43

New member
אמרתי שגם אם המחקר נכון

מאחר ואני יודעת איך מנתחים מחקר, אני יודעת שמשמעות התאמה בין X ו-Y היא לא התאמה של 100%. לכן היתרון ללדת בבית חולים הוא- גם אם לידה בבית בטוחה ב-99% מהמקרים, עדיין 1% סיכון הוא בעייה מבחינתי כשאין בבית טכנולוגיה מצילת חיים כפי שיש בבית חולים. אני לא חושבת שאם היית צריכה ללכת לניתוח (אחר) לא היית מפקידה את חייך בידי רופאים. באותה מידה אני חושבת שעבור אותו חלקיק של אחוז של סיכון, אני לא רוצה להיות בבית ולהרגיש שהחרבתי את עולמי במו ידי. כי, אם חס וחלילה, הייתי יולדת בבית ואני הייתי נכנסת מבחינה סטטיסטית לאותו חלקיק אחוז של סיכון, לא הייתי מסוגלת לסלוח לעצמי.

למעלה