רק אם בא לכם להילחם

iris mom of two

New member
tmaz

אני שמחה שאת רואה את זה. ובפורום נשים ליסודי מבחינת רוב הנשים הנושא סגור, כי רוב הנשים גמרו עם הריונות. אצלי אם יהיה הריון נוסף אני אהיה בכזה דיכאון שאני לא אדע מה לעשות עם עצמי. אני לא במקום בחיים שאני רוצה עוד ילד. השניים שיש לי כבר מדי גדולים לאח/ות תינוק. אני חושבת שרוב הנשים שבוחרות בלידה בתית מגיעות לכך בשל רצון חזק לשנות משהו. אני גם מקווה שבארץ יהיו מרכזי לידה מסגנון אלו שקיימים בחו"ל, בהם יש אוירה ביתית, מילדת צמודה - אבל לא רופא. יש בריכות מיוחדות ללידת מים, יש תנאים נוחים ומקשיבים ליולדת. אני מאמינה שבעזרת הפורום שלכם גם זה יבוא. כי יש נשים שלא רוצות לידה בבית חולים, אבל גם לא רוצות ללדת בבית.

לורליי43

New member
מיסיונריות, מטרונות- איך שבא לך

המשפט הזה (שלך) אומר הכלללל- "והשתכנעתי שרוב מוחלט של הנשים שם פשוט לא רוצות לדעת, אפילו את העובדות הבסיסיות. מבחינתן הנושא סגור." משפט נוראי, מטרוני, שיפוטי, מתנשא, מיסיונרי וגועלי עד אין שיעור. המשפט הזה מניח שאת חכמה ויודעת וכל השאר פשוט טפשות שלא רוצות לדעת. מזעזע, ועוד ממישהי שרוצה לחשוב על עצמה כלא שיפוטית ופתוחה.

דורית 11

New member
תגובה פשוט גועלית

סליחה שאני "נדחפת" לפה אבל אחרי שעניתי לך בכנות והמסקנה שלך היא שאני "לא רוצה לדעת", קשה לי לשתוק. על כל מאמר שאת מביאה, אני יכולה להביא 10 סותרים. אני יכולה להבטיח לך שקראתי יותר מאמרים ממה שאת תקראי אי פעם בחיים שלך. אני פשוט לא יכולה למצוא את המילים המתאימות כדי להסביר לך כמה שאת צרת מוחין, מסיונרית, מתנשאת ואטומה. להגיד שאנשים שלא מסכימים איתך "לא רוצים לדעת" או "לא ראו את האור" מזכיר כתות ומשטרים אפלים. המסקנה היחידה שלך היא שיש אמת אחת ומי שלא מסכים איתך פשוט לא עבר את התהליך "הנכון" כי הרי אי אפשר להיות אדם משכיל ו"יודע" מבלי להסכים איתך. אני בטוחה שמעולם לא השתתפת בשום דיון רציני אם המסקנה שלך היא שיש אמת אחת ורק את יודעת אותה. כמו שכתבתי גם בפורום ההוא, איפה את ואיפה הגישה "הטבעית" והפלורליסטית. אולי תקראי עוד קצת ותביני, כרגע נראה לי שאין עם מי לדבר.

tmaz

New member
ולהלן התנצלות רשמית:

א. את ההודעה הנ"ל כתבתי אחרי שהתבאסתי מהשיחה שהיתה לנו בפורום שלכן, ורציתי לשפוך את הלב בפורום "שלי" למי שמסכים אתי. בחיים לא היה עולה על דעתי לכתוב את זה אצלכן, כי באמת התבטאתי בחריפות. מה שכן, כמובן שלא לקחתי בחשבון שאתן תבואו לקרוא את זה כאן (דווקא כן חשבתי על זה - אחרי ששלחתי את ההודעה. מאוחר מדי
). כי מה לכן וללידות בבית? ככה זה - מי שקורא הודעות שלא היה אמור לקרוא - נעלב (ובצדק) ומי שכותבת הודעות בפורום פתוח וחושבת שזה "פרטי" (שזו אני) - חוטפת, ובצדק. סליחה. ב. בקשר למאמרים, אני יותר מאשמח לקרוא אותם. אנא! הביאי לי כמה קישורים למאמרים מהשנים האחרונות שמאששים את המסקנה שלידות בית בסיכון נמוך הן לא בטוחות, כי זה חומר חשוב מאוד וחשוב לי לקרוא אותו. הנה יש לך הזדמנות להשכיל אותי ולעזור לי להשתפר. ואני אומרת את זה ברצינות גמורה. ג. אני עומדת על כך שהגישה הכללית בשרשור ההוא היתה חוסר עניין במידע שהבאתי. הבאתי מאמרים - ולא הגיבו עליהם ספציפית. האם מישהי קראה אותם? לא נראה לי. ואין בכך שום רע - זכותך המלאה להתעניין בדברים מסוימים (למשל גידול ילדים - שזה הרבה יותר חשוב ומאתגר מהלידה עצמה), ולהתעצבן כשאני מבלבלת לך את המוח על נושאים שלא רלוונטיים לגבייך. בנקודה הזאת את צודקת. באמת לא הייתי צריכה להיכנס לזה מלכתחילה. גם אני הייתי מתעצבנת אם מישהו היה מתחיל להביא לי מאמרים בפיזיקה בעקבות איזה משפט מקרי שאמרתי בהקשר אחר, ועומד על כך שעלי לקרוא. אני לא רוצה לדעת את זה, זה לא מעניין אותי. תודה ושלום. כך ש"לא רוצות לדעת" זה עובדה פשוטה, ולא ביקורת. סליחה אם דברי השתמעו אחרת ופגעו בך.

לורליי43

New member
תראי, את יכולה להיות שקטה

באופן שוטף, באמת אין ממש סיכוי שמישהי שלא מתעניינת בלידות בית- תגיע לקרוא סתם. אבל מאחר והשרשור הזה "קרא" להתייצבות בפורום הורים ליסודי, הסיכוי שמישהו שיקרא את ההמשך שלו- הוא 100%. שימי לב, אין כאן שום מקריות. ונכון, שזה לקח חשוב מאוד לכולם. הבעיה רק עם העובדה שניסית להציג את עצמך כפתוחה ולא שיפוטית וזו היתה למעשה...צביעות. כי אותה פתיחות מתקיימת- רק אם יש סיכוי שמישהו יקרא את דברייך... אז יפה שאת מתנצלת, אבל את בעצם אומרת שכתבת את דברייך ואת עומדת מאחוריהם.

דליתוש4

New member
אני (גם) אשמח לקרוא את המאמרים

שאת מציינת. אמנם אחרי שקראת לבחורה שאת בכלל לא מכירה צרת מוחין, מסיונרית, מתנשאת ואטומה, קצת קשה לקחת אותך ברצינות, אבל מאמר הוא מאמר. תודה.

למעלה