רק אם בא לכם להילחם

שָׂרָה

New member
רגע רגע, קצת חשבון

0.05 זה חמש לעשרת אלפים! 0.5 זה חמש לאלף! 5 זה חמש למאה

לורליי43

New member
0.05 זה מתוך 1

ולכן 5 מתוך 100. מדובר על רמת מובהקות של התאמה של קשר סטטיסטי בין שני נושאים שאת רוצה לבדוק.

סתיו77

New member
שלשה דברים

א. בשום פנים ואופן לא התכוונתי לפגוע כשכתבתי על בורות. אני הייתי בורה בנושא לפני שקראתי ובדקתי. מבחינתי לא היה מה לקרוא או לבדוק - היה לי ברור שבית מסוכן, בי"ח בטוח. וכל עוד ההחלטה שלי התבססה על כך שככה חינכו אותי, כי זו התפיסה המקובלת, ולא מתוך ידע - זו בורות. הבורות שלי הדהימה אותי - וכל עוד את או כל אישה אחרת (כולל מי שבחרה ללדת בבית סתם כי ככה נראה לה יותר טבעי/נוח) שמחליטה בנחרצות לכיוון אחד או אחר בלי לחקור לקרוא לחשוב ואז להחליט, עושה את ההחלטה בבורות. אישה שבוחרת אחרי שקראה למדה חשבה והחליטה ללדת בבי"ח אין לה שום בורות בנושא ומבחינתי היא לקחה אחריות על עצמה על הלידה ועל התינוק בדיוק כמו מי שבחרה ללדת בבית. ב. 5 אחוז בסטטיסטיקה משמעותו: לא שיש סיכוי ל5 אחוז תינוקות להסתבך בלידת בית. אין קשר. מה שזה אומר זה שיש 5 אחוז סיכוי שיש טעות סטטיסטית מסוג ראשון: כלומר אם קבעו שאין הבדל בין לידות בית ללידות בי"ח אז יש סיכוי של 5 אחוז שבעצם יש הבדל. ומה לגבי המחקרים שמוכיחים שלידת בית של ילד שני בטוחה יותר? במקרה זה 95אחוז שלידה בבי"ח היא מסוכנת יותר.... זה לא גורם לך לשקול שנית את עמדתך. ג. העובדה שלא ילדתי אינה רלוונטית. גם אם אבחר ללדת בבי"ח - עדיין אחשוב ואדע, מה שלא ידעתי לפני כן, שמי שבוחרת ללדת בבית היא אחראית לא פחות, ולא לוקחת שום סיכון, יותר ממי שבחרה ללדת בבי"ח

טלימה

New member
סטטיסטיקאים רבים לא ילדו

ובכלל - "חדל-אש" עם הטיעון הזה. גם לפני שעברתי ניתוח אני יכולה לקרוא את המחקרים עליו ולהחליט אם הוא מתאים לי ובאילו תנאים אבחר להשתמש בו. לורליי, האם קראת את המאמרים והמחקרים או שאת מדברת בעלמא? הנה שני קישורים: 1 2 אין כאן מישהי ששוללת באופן כולל שימוש בבתי-חולים, אלא שיש כאן הסתכלות מפוכחת על המוגבלות של המוסדות הללו בנוגע לתהליכים טבעיים. מוגבלות המתועדת היטב כבר במאות (אם לא אלפי) מחקרים ומאמרים. הבקשה היחידה שעולה כאן היא - אנא קיראו את המחקרים וחפשו את העובדות לפני שאתם מזלזלים בטיעונים.

לורליי43

New member
"חדל אש"?

לך מותר לקחת את הדיון לכל מקום, אני אומרת לך שיש דרך אחרת להסתכל על מספרים של מחקרים וזה לא מוצא חן בעינייך. נו באמת. כנראה שאת לא ממש פתוחה כפי שהיית רוצה לחשוב...

סטיוויה

New member
חבל שמשכתן לכאן את לורליי וחברותיה

אני זוכרת היטב דיון שבו צלבו חברי הפורום השכן מישהי שהיניקה ליד שולחן החג ובחרה לגדל את תינוקה ברוח "עיקרון הרצף". זה דיון אבוד מראש.כדי לדבר ולהידבר צריך מינימום של מכנה משותף. וזה אין.באמת חבל למלא את הפורום המקסים הזה בדיוני סרק סטטיסטיים.

לורליי43

New member
אבל לא חבל שאותן משתתפות "שלך"

הגיעו לפורום אחר? ולגבי הטענה שלך על דיוני סרק סטטיסטיים- זה באמת מראה על רמת הפתיחות שלך...

mamadan

New member
לא הבנתי מה הבעיה שלך??

את רוצה להכריז שיולדות בית חסרות אחריות? go ahead! למה זה צריך להזיז לי? אני החלטתי כבר עשיתי ממזמן, ואין לי שום צורך לשכנע אחרות. תלדי איך שאת רוצה ותתני לאחרות ללדת איך שהן. קשה להתווכח על הרגשה, ואני ממש לא רואה צורך בזה.

לורליי43

New member
../images/Emo35.gif

מה בדיוק הקשר בין התלונה שסחבו אותי לכאן- שהגבתי עליה, לרב המלל שהבאת בהודעה שלך? אם תשימי לב, פלגיה פתחה בהזמנה למלחמה, ואני באתי עם הכרזה של "לא מלחמה". אני חושבת שהצלחתי במטרה שלי, אולי לא הסכימו איתי ולא אהבו את הגישה שלי, אבל הדיון נשאר רגוע. ומה איתך?

סטיוויה

New member
את צודקת

אין בי פתיחות כלפי רוב משתתפי פורום ילדי בי'ס יסודי. כשפלגיה הציעה להכנס לדיון המקורי ולהגיב הצצתי וברחתי.לא מדובשו ולא מעוקצו. במקרה שלכם אני מעדיפה את הגישה של "איש באמנותו יחיה" ולא לנסות להתערבב.

אשכר ש

New member
אפשר לסכם?

נראה לי שדי מיצינו, לא? גם לדעתי, המונח "להלחם" בהודעה הראשית אינו פוליטיקלי קורקט, ואם יורשה לי לנסות לפרש את כוונת פלגיה, ומהכרותי הוירטואלית עימה, היא לא באמת התכוונה למלחמה, אלא לכך, שיהיה לנו קשה להסביר את עמדתנו בפורום ההוא (מה שהוכיח את עצמו כנכון). אולי לא היה נכון להיכנס לפורום הזה, כי לא ביקשו שם את דעתנו. לורליי הגיעה לכאן כי אנחנו הגענו אל הפורום שלה קודם, לכן אין להאשים אותה בכך שהגיעה, היא רצתה להמשיך את הדיון שהתחיל שם, במקום הרלוונטי. אבל בכל זאת, נראה לי שהגענו למבוי סתום. כל הדעות הוצגו, הסטטיסטיקות מאוד ברורות. אין כל הבדל מבחינה בטיחותית, בין לידת בית ולידת בי"ח בלידה ראשונה (בלידה שניה, עדיפות בטיחותית סטטיסטית ללידת בית). אלו נתונים בדוקים ואין מה להתווכח עליהם (או שתעברו לפורום סטטיסטיקה...
)! כל מה שנשאר כעת הוא, שכל אחת תחליט איפה היא מרגישה בנוח ובטוחה ללדת. כאן אין מקום לשכנע אף אחת, מי שמעדיפה בבית- זכותה המלאה והיא מלאת אחריות כמו כל אחת אחרת. מי שמעדיפה בבי"ח, גם זכותה המלאה לעשות זאת. המשך יום נפלא לכולן

למעלה