שאלה חדשה

עופר ב.ה

New member
שאלה חדשה

מה הספר שגורם או גרם לכם להרגיש רגשות אשם? שיושב לכם על המדף כבר המון זמן, מביט אליכם בעין רעה כל לילה לפני השינה ובכל זאת אתם לא מוצאים את הזמן, או הרצון, או כוחות הנפש, לקרוא אותו? אצלי אלו הם שני כרכי אנה קארנינה, על אלף ומשהו עמודיהם. אבל מתישהו אני אקרא. באמת
מה איתכם? עופר

אושר מ

New member
"החטא ועונשו"

כן, כן. אבל כמו עופר, אני אקרא את זה. מתישהו, אני פשוט לא מתייבת על מתי. נראה לי קצת מפחיד.

שקמי

New member
יש הרבה.

מהמדף השני שני כרכי "מלחמה ושלום" מסתכלים עלי, אבל הם יכולים המשיך להעלות אבק בינתיים. מלך בשר ודם יכול לחכות עוד קצת. חיים הזז כבר בוכה על המדף. הרפתקאות אוגי מארץ´ - (מה זה בכלל? מישהו מכיר?) בדרך אל החתולים - לא נראה לי שאני אגיע עד המדף ההוא, יותר מדי גבוה. אלה בינתיים. הספרים החשובים נמצאים על השלחן.

.inbal

New member
ימי צקלג

יושב אצלי על המדף עם סימנייה בעמוד 300 (מתוך 1200). ואחרי שהגעתי כל כך רחוק, זה בכלל מרגיז. ממה שקראתי נהנתי, אבל הוא כל כך איטי שאין לי את הסבלנות להמשיך.

galahead

New member
זה קל, כי אין לי הרבה כאלה :)

ההתפתחות היוצרת של אנרי ברגסון, ספרו החשוב ביותר של הפילוסוף היהודי-צרפתי הזה. מכיל את עיקר ההשקפה הפילוסופית של ברגסון. אבל כמו כל ספר פילוסופיה חשוב וטוב, קצת כבד לקריאה (בנוסף, משום מה פורמט ההדפסה של הספר עושה אותו למסורבל משהו)...:) גל

galahead

New member
אושר! :)

המממ...ובכן... קאנט (ממש את תחילת ביקורת התבונה הטהורה, כי זה ספר ממש ממש קשה!), היידגר, ניטשה (הרצון לעוצמה, מעבר לטוב ולרע וכה אמר זרתוסטרא), ויטגנשטיין (הטרקטטוס וחקירות פילוסופיות), משהו של יום וממש קצת הוסרל והגל ופרגה. אני רק חייב לציין שהוסרל, יום, הגל והיידגר נקראו לצורך עבודת גמר שהכנתי בפילוסופיה...:) אוסיף גם ישעיהו לייבוביץ´, יוסף אגסי ונתן רוטנשטרייך (האחרון גם לצורכי אותה עבודה...) ועוד כל מיני דברים פה ושם... די! אני מתחיל להפחיד אפילו את עצמי :) גל

אושר מ

New member
רגע רגע. אתה לומד גם פילו´?

וואו!!! הגדרת לי מחדש את המושג משוגע
מה הניר שלך באייסי? כי עשיתי חיפוש. ובאשר לספרים שקראת - עוד וואוווווווווווווווווווווווו!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! טוב מספיק. אני לא מתה על ספרי פילו´. כמו שאמרת רובם קשים לקריאה. קראתי את הרגילים כאילו שפינוזה והיינה. וזהו בערך.

galahead

New member
לא לומד, אבל מתעניין

מתעניין כבד אפילו...:) אין לי איציק, כמו שכבר אמרתי... שפינוזה ממש מעניין, אם כי לא קראתי ספר שלו, אלא עליו... תקני אותי אם אני טועה אבל היינרייך היינה כתב שירה ולא פילוסופיה לשמה... אם כי ניתן להגיד שמשוררים קלאסיים ברמות של היינה וחבר מרעיו נגעו בנימים פילוסופיים. גל

galahead

New member
מסכים, אם כי

היינה נודע בזכות סגנונו הפואט ולא הגותו הפילוסופית. ניתן גם להגיד במאה הזאת על אנשים דוגמת קפקא שיש איזושהי אג´נדה פילוסופית מאוד ברורה בכתביהם, ועדיין קפקא הוא סופר מבריק ולא פילוסוף. בדיוק כשם שניטשה, למרות שניסה להיות יותר פרוזאי (לפחות בזרתוסטרא שלו), לעולם לא ייחשב לאיזשהו סוג של סופר, אלא פילוסוף... אבל כמובן שיש גם כאלה שמשלבים את השניים ומייצרים רומנים/שירים פילוסופיים, כגון פוקו, טד יוז ועוד רבים וטובים...:) גל

galahead

New member
זאת הנני עושה גם

רק לא את היינה (לא אוהב אותו במיוחד...) אני אוהב יותר משוררים דוגמת טד יוז, אבנר טריינין, רוברט פרוסט (רציונליסטיים יותר, מה לעשות...) וגם בשיריהם יש עומק פילוסופי כזה או אחר (לא בכל השירים, כמובן...:)) גל. נ.ב. - הכנתי לך כבר תשובה בפורום האחר שלנו...(שששש)

אושר מ

New member
ראיתי הגבתי והשארתי לך שאלה מעצבנת

ובשביל לרכך אותה גם הוספתי נשיקה.... ואגב - ראית באחת ההודעות פה, שכתבתי שיש ספר שלדעתי חובה עליך לקרוא? מהכרותי הקצרה והמועטה איתך? ותעדכן בעניין ההנהלה. כי בגלל זה אני עוד אשלח לך מייל ברגע שתיהיה מנהל. זהו צורך... ועוד משהו אחרון - בגלל ההבדלים בין השעונים בשני הפורומים, יצא ששם כתבת בו18 דקות ופה ב17 דקות. יעני כתבת אחרי את מה שכתבת לפני...

galahead

New member
לאיזה ספר את מתכוונת?

ובעניין ההנהלה - אין לי מושג... שלחתי להם מייל ואני מחכה לתשובה... יאללה ביי, גל :) (נ.ב. - השאלה לא הייתה מעצבנת אלא לגיטימית ואפילו מתבקשת..)

אושר מ

New member
הספר הוא "החלקיקים האלמנטריים"

ואני כבר אלך לראות תשובתך. ובאשר למנהל, ציפי ג. הנה המנהלת שלנו. יש לזה יתרון אחד, לא אתה תצטרך לעשות את עבודת איסוף החומר בסוף השנה.

galahead

New member
רשמתי וזה בתהליכי בדיקה...

תודה, אושר (אין לי כוח לאייקונים אז - נשיקה..) ובאשר להיותי מנהל... ובכן, שיניתי את המערכת, הוספתי כמה קורסים ומסתבר שיצא לטובה שאני לא אצטרך להיות אחראי על הפורום...:))

.inbal

New member
קאנט

אני אסתכן בזה שאתה יודע, אבל למקרה שלא: בגלל שאף אחד לא מסוגל להבין את ביקורת התבונה הטהורה קאנט כתב את "הקדמות" ספר קשה בפני עצמו, אבל קצת יותר ידידותי שנועד להכין את הקורא...

למעלה