שאלה חדשה

galahead

New member
כן, רק ש

את "הקדמות" מצאתי אחרי שנואשתי כבר מביקורת התבונה הטהורה, כך ש...:) אני חושב שקאנט כתב את ההקדמות כי הוא עצמו לא הצליח להבין את ביקורת התבונה שלו...

אושר מ

New member
לא אסון לדעתי

כבר כתבתי את זה איפושהו למטה. אפשר לתמצת את כמעיינן המתגבר לתוך "הימנון" בערך 100 עמודים. אח"כ מי שרוצה שימשיך הלאה. אני קראתי את כמעיין בעיקר בגלל הארכיטקטורה.

צומפי_2

New member
לא מסכים.....

כמעיין המתגבר- לדעתי ספר חובה לכל אחד. כמעט כל מי שאני מכיר שקרא אותו- לא נשאר אדיש לגביו. ספר מדהים.

taya

New member
אוקיי,

שני הכרכים של "אדיוט", מאת דוסטוייבסקי. ובושה וחרפה, "מובי דיק".

ציפי ג

New member
קראתי גם את אדיוט וגם את אנה

קרנינה, שניהם בתרגום של נילי מירסקי, והם פשוט משגעים, לאט אבל בטוח. אף ספר לא גורם לי רגשות אשם. אם אני לא קוראת אותו עכשיו, כנראה שאני לא בשלה לו, ואולי יבוא יום ואתבשל. גם את שנים אלו לא קראתי בת 15, אלא בערך בגיל 30. לכל זמן ועת לכל חפץ.

דסי אשר

New member
לי יש הרבה ספרים, כמעט

כולם, כמו שכתבתי לך ציפי, במקום אחר, שמחקים שאצא לפנסיה. אבל, למרות גילי המתקרב למועד הכרונולוגי, רמת פעילותי לא תאפשר לי להגיע לזמן הפנסיוני. אספר, שכאשר גמרתי את ספרו הקצר, ודמה לי הראשון, של יואל הופמן, "ספר יוסף" יצאתי במחול באפן ספונטאני, מרוב התרגשות, לצליל מוסיקה קלאסית שנוגנה ברדיו. את ספרו החדש קניתי לבני ליום הולדתו ה29, וגם את " הספר הלבן" שהומלץ לי על ידי לאה_מ, שאת מכירה מהפורום "חנוך לגיל הרך" כמה שאני רוצה לקרואאותם, אבל בסדרי העדיפויות המורכבות שלי , נכון לעכשיו- אין לי הפנאי הרגשי(שלא לדבר על הפנאי הפיזי) לקרוא ספרות כזו יפה. כל שבת אני מתכננת, כל חופשה(שכמעט שאין לי) אני מתכננת, אבל... בפנסיה.... דסי

ויקי.ש.

New member
למען האמת

רוב הספרים שיש לי בבית ברוסית...יש לנו ספרים קלאסיים ומקסימים שאני דווקא רוצה לקרוא אבל כל פעם שאני מתחילה אני עוזבת דיי מהר. הבעיה נוצרת עם ספרים כמו "אנה קרנינה" שנכתבו ברוסית כי אם אני מבינה את השפה אני מרגישה שזה ממש פספוס לקרוא תרגום מצד שני ממש אין לי כוח לקרוא ברוסית.

blackwolf

New member
או וואוו...

איזו שאלה... זו רשימה א-ר-ו-כ-ה. בוא נראה: החטא ועונשו. מלחמה ושלום. לנסות פעם שניה את שר הטבעות ( אולי הפעם אני אראה שהוא למעשה מרתק ורק דמיינתי שהוא שיעמם אותי למוות ). אם בתחילה לא תצליח והמשכיו ( הפסקתי אחרי הספר הראשון בעקבות שיעמום, אבל אנשים טוענים שזה ספר טוב, אז אני אנסה שוב - מתישהו ) אנה קרנינה. החלק השני של שדה קרב ארץ שמחכה כבר כמה שנים. כוכב ושמו שאול ( יושב בבית ומחכה להקרא ). קסנוסייד. אבק כוכבים ( יושב בבית עוד לא הצלחתי לעבור את הפרק השלישי ). דרק ג´נטלי. יש עוד כל כך הרבה שאני רוצה וצריכה לקרוא. אבל אני אגיע להכל, יום אחד.

galahead

New member
המממ...

חובה לקרוא פעם שנייה את שר הטבעות! וממליץ כאן אחד שקרא את שר הטבעות כבר משהו כמו 70 פעם, בשני התרגומים (אני מגזים, זה לא יותר מ- 20 פעם...) ועוד ידי נטויה! צריך לקרוא את שר הטבעות ברצף, רק כך ניתן להיכנס לגמרי לתוך העולם המיתי הבאמת מדהים שטולקין טווה ... רק תיקון קטן - אם בתחילה לא תצליח הוא ההמשך... הספר הראשון בסידרת מעלליו של עזי, השד ההיפראקטיבי, הוא "הביאו לי את ראשו של נסיך החלומות", "אם בתחילה..." הוא הספר השני ו"מהתלה לא קלה" הוא הספר השלישי... הספר הראשון נהדר! שני המשכיו קצת חוזרים על עצמם (לא רק לעומת הראשון, גם בעלילתם שלהם) ואני יכול להבין למה הם שיעממו אותך קצת (להבין, לא להסכים, כי אני ממש אוהב את עזי...) את החלק השני של שדה קרב ארץ, של האבארד, לא נראה לי שחובה לקרוא במיוחד... הספר (גם החלק הראשון) לא מצטיין בעניין מיוחד, ומלבד היותו סיפור כתוב היטב, אין ערך מד"בי מוסף ... את קסנוסייד הייתי עוזב... לא נמאס קצת מאנדר? ולבי דרק ג´נטלי - חובה לקרוא את סוכנות הבילוש ההוליסטית ואת שעת התה הארוכה והאפלה של הנפש (2 ספרים נפרדים), אם אתה מחובבי דאגלאס אדאמס... אלה 2 ספרים שבהם לדעתי הוא יצא קצת מהתבנית של מדריך הטרמפיסט והפגיז (במחשבה שנייה, המשפט האחרון מתאים יותר לשעת התה הארוכה והאפלה של הנפש...) וזהו להפעם...:) גל

blackwolf

New member
המממ...

את שעת התה קראתי, את סוכנות הבילו ש אני משום מה לא מצליחה להתחיל. שדה קרב ארץ הוא לא חובה, אבל אני לא אוהבת להשאיר ספרים לא גמורים. אני התחלתי עם "הביאו לי את ראשו של נסיך החלומות" פשוט לא זכרתי את שמו באותו הרגע. והוא לא משך אותי, פשוט לא מצאתי שום עניין במה שקורה לו ( למרות שהבירוקרטיה בגיהנום הייתה נחמדה ). את קסונוסייד אני רוצה בעיקר בגלל שקראתי את כל השאר בסדרה, וכפי שאמרתי אני לא אוהבת להשאיר דברים בלתי גמורים ( למרות שאני עושה את זה די הרבה. ) ובקשר לשר הטבעות, יש הרבה אנשים שלא אוהבים אותו, אבל עד שאני אקרא פעם שניה כשאני קצת יותר גדולה וקצת יותר מנוסה בפנטזיה, אני אמנע מלחרוץ דעה.

galahead

New member
gives two thumbs up...:)

סוכנות הבילוש אכן פחות טוב משעת התה. "הביאו לי את ראשו..." מצריך סבלנות רבה לקריאה (כן, כן, גם ספרי פפנטזיה יכולים לדרוש זאת..:)) ולגבי אנשים שלא אוהבים את שר הטבעות - כן שמעתי שיש כמה כאלה, אבל אני במסע צלבני לגיורם! ..:)) גל

galahead

New member
כי ההיי לי נראה כאילו אנחנו מכירים

בעוד אני לא חושב אני מכיר אותך... לא נורא :) אני אנסח מחדש - היי קאוס! :)

נעה גל

New member
אני מתפלאה שאף אחד לא רשם כאן

את שני הספרים של ג´ימס ג´ויס "יוליסס" חלק א+ב. הייתי מכניסה גם את "תוף הפח" של גינטר גראס, רק שלמזלי אין לי אותו בבית והוא לא מסתכל עלי במבט מאשים. יש עוד כמה ספרים שלא הצלחתי לקרוא יותר מ-10 עמודים, אבל הם לא מאשימים כמו אלה שלמעלה.

לגבי תוף הפח ...

אני לא מבין איך הוא יכול להיות ברשימה הזו. הוא (שלא כמו הספרים האחרים שגרמו רגשות אשם למי מהאנשים), ספר קריא בהחלט, וגם כיף לקרוא אותו. אז נעה - אם יש לך רגשות אשמה על שלא קראת את תוף הפח - הרי שהם מוצדקים. (ובענין גינתר גראס, הייתי מוותר לך על דג הפוט ועל לידות ראש, אבל לא על תוף הפח וגם לא על שנות כלב, ספר שהוא פחות קריא אבל לא פחות חשוב). לי - אין שום רגשות אשמה על אי-קריאת ספרים. היו כל מיני ספרים שזנחתי אותם כבר לאחר כמה עמודים, אבל אני שלם עם עצמי ולא מתכוון לחזור אליהם.

ציפי ג

New member
יוליסס מעולם לא נעץ בי עינים

מאשימות. ראיתי את סבתי בולעת הספרים נאבקת איתו מספיק זמן (ועוד באנגלית), כדי שאני אבין שקטונתי.

אושר מ

New member
אני מכירה מישהו שעכשיו סיים לקרוא א

הוא נאבק בזה במשך חודשיים כאשר כל הזמן שאלנו אותו איך הטולך, והוא סיפר על ההתקדמות. כשסיים, השביע אותי פחות או יותר שאקרא. אני מעריכה שזה יגיע.

למעלה