שאלה חדשה

..ואני נאבקת בעמוד 80 ,לערך, מתוך

841 העמודים שלו...ובסוף, משגרת אליו מבטים זועמים ועוברת לשכן אחר על המדף....נו שויין.....

לאה_מ

New member
יוליסס הוא גם הקטיגור שלי.

את גינתר גראס דוקא הצלחתי לצלוח...

desert water

New member
הבושה, אצלי יש שניים כאלה...

אחד מהם הוא ראש של כלב של ז´אן דוטור... והשני... לעולם לא עולם...של ניל גאיימן... התחלתי לקרוא...אבל...יש פשוט ספרים שמעלים אבק כמה חודשים עד שמסיימים אותם. בהחלט מעורר יסורי מצפון.

flowr..

New member
"לעולם לא עולם"?

אחותי מחפשת המון זמן את הספר הזה. לא המשכת לקרוא אותו בגלל שהספר גרוע, או סתם מחוסר אנרגיה?

desert water

New member
הספר מאוד לרוחי...

אבל יש שתי סיבות... אני צריכה להגיש עבודת ענק על קלאסיקה בספרות. וגם חוסר אנרגיה משווע... הנפש רוצה, הגוף לא מאשר! כולנו מכירים.

blackwolf

New member
אם אתה לא רוצה אותו, תביא אותו לי

אני מחפשת את הספר הזה !

tulana16

New member
עם ראש של כלב לא צריך להיאבק

הוא פשוט נפלא וזורם, איך אהבתי...

גם אצלי זה אנה קרנינה.

התחלתי לקרוא אותו כבר איזה 4 פעמים וכל פעם התקדמתי קצת יותר, ותמיד באיזשהוא שלב הוא נעשה איטי ומיגע מידי. אה וגם ספר באנגלית שמכיל את כל המחזות של שיקספיר. יש עוד מה על אלה אני חושבת כרגע יש גם כל מיני ספרים שאין לי בביחת אבל אני יודעת שאני חייבת לקרוא, לדוגמא יוליסס,והחטא ועונששו ומלחמה ושלום. היתרון הוא שבשלב כלשהוא אני באמת מגיעה לספרים האלה,כמו למשל אקסודוס שיום אחד פשוט החלטתי שאני קוראת אותו ולא עזבתי אותו עד שסימתי אותו. ספר מדהים. ההרגשה אחרי שאתה מסים ספר כזה היא כזאת טובה.

lady_anne

New member
אני יכולה להבין למה אנה קארנינה

וגם אצלי הוא שכב כאבן שאין לה במשך זמן רב, עד שיום אחד לקחתי אותו לחו"ל ובשוונג נבלעתי בתוכו. נכון הוא איטי ולפרקים מייגע ,אבל כשמצליחים להכנס ל"עור" של הדמות המרכזית הקריאה הופכת להנאה סוחפת. אני מניחה שגם לעובדה שמוסד הנישואין ומורכבויותיו מוכרים לי יש חלק בהזדהות עם אנה. לעומת זאת "דון קישוט" על שני כרכיו ואלוהים-יודע-כמה-מיליוני-עמודיו צובר אבק כבר כמה חודשים וממש לא מצליח לגרום לי להתעניין בו. בושה וחרפה, אבל כתולעת ספרים שבסוף ממילא מחסלת כל מה שיש בסביבה גם יומו שלו יגיע.

אושר מ

New member
תבדקי היטב איזה תרגום בידיך!!

אם אינני טועה קיים תרגום מאוד מייגע של ביאליק. להחליף!!!

galahead

New member
מייגע, מייגע, אבל

יש שם כמה קטעים יפהפיים!! (נא לשים לב שהשתמשתי בשם תואר "יפהפה" לתיאור קטע ספרותי...), אומנם לא הכי נאמנים לרוח הספר במקור (כנראה...), אבל עדיין בעלי ניחוח משובח...:) (היה לי אותו וכעת הוא מונח כאבן שאין לה הופכין אצל חברה לשעבר...:(( גל

מגיקל

New member
אאוץ´! דון קישוט!

קראתי כמה עמודים של הסיוט הזה בספרדית לבגרות. נורא נורא נורא נורא נורא!!!!! לא יכולתי לעמוד בזה, למרות שגם אני קוראת כל דבר... אני דווקא אוהבת לקרוא בספרדית, אבל הספר הזה מעיק בצורה יוצאת דופן! אולי התרגום בעברית הוא יוצר נורמלי... מגי

אושר מ

New member
הוא לא. אבל יש כאלה שאפשר לקרוא...

את של ביאליק למשל, קראתי כמה שורות, והנחתי בצד. מי שקרא דון קישוט, יש ספר שמדבר עליו, של גרין. אני לא זוכרת כרגע מה שם הספר (משום שאני מנסה כמובן...) אבל אם אני לא טועה, זה קשור לסנצ´ו פנצ´ו. אני אברר. ספר נהדר בכל אופן.

byron

New member
מלחמה ושלום../images/Emo67.gif

אני תקוע בכרך השני יש לי וורסיה מאוד ישנה של ארבע כרכים צהובים וקטנים. וכמו במקור הרוסי אין תרגום כשהם מדברים צרפתית. מאוד מעייף

אושר מ

New member
האם אין גם בסוף רשימה?

ואם זה כך במקור, אז טוב שהשאירו את זה ככה.

noa_f

New member
wow גם אני באמצע הספר השני

כבר מאמצע התיכון, והכל בגלל הצרפתית הארורה שלאה גולדברג היתה "חייבת להשאיר כדי להעביר במדויק את המאפיינים התרבותיים של המעמד הגבוה ברוסיה" תארו לכם כמה זה הרגיז אותי אם אני עדיין זוכרת. וגם התיאורים האינסופיים של הקרבות והנוף... בזמן האחרון נתקעתי עם "האמן ומרגריטה" המדובר - בדיוק בדף השני.

אושר מ

New member
אני דווקא נהנת ממנו ברגעים אלו ממש

אני בפרק ה - 11 אם אני לא טועה. ואני באמת נהנת. אבל, הייתי צריכה לעבור את ההתחלה. ורק כוח רצון ואדריאן אחד העבירו אותי דרך זה....

galahead

New member
אחח! האמן ומרגריטה...

ספר מעולה! רק לפני שבועיים סיימתי לקרוא אותו בפעם השנייה. כל כך טוב שהוציאו את התרגום המחודש שלו... טוב, סיימתי להשתפך..:)

לאה_מ

New member
האמן ומרגריטה

הוא ללא ספק אחד הספרים הטובים ביותר שקראתי, אם לא הטוב שבהם. שווה כל רגע. אני, לצערי, סיימתי אותו ביום וחצי בנסיבות בהן נאלצתי לשכב במיטה, וזה ממש בזבוז לגמור ספר כזה כל כך מהר!

למעלה