שאלה כללית

יובל199

New member
שאלה כללית

אם הייתם יכולים לבחור מה הייתם מעדיפים: א) אלוקים קיים והוא בדיוק כפי שהיהדות מגדירה אותו. ב) אלוקים לא קיים. ג) אלוקים קיים אך הוא במרחב/זמן שונים ואינו משפיע על עולמינו. ד) אני הוא אלוקים (כל אחד לגבי עצמו כמובן) ה) אלוקים קיים ומשפיע על היקום אך הוא רע. ו) אלוקים קיים ומשפיע על היקום והוא טוב. אתם מוזמנים להוסיף אפשרויות נוספות או להרחיב אפשרות קיימת. אנא ענו בכנות.

vizini

New member
ממתי זו שאלה של בחירה?

אנחנו לא יכולים לבחור אם אלוהים קיים או לא. כל מה שאנחנו יכולים לעשות הוא לבחור אם אנחנו מאמינים שהוא קיים או לא.

יובל199

New member
אתה מתחמק מהתשובה (כצפוי)

לא אמרתי שאנחנו יכולים (למרות שזה לא מוכח שאנחנו לא - כפי שאתה טוען) שאלתי בהנחה שאנחנו יכולים - מה היית מעדיף.

vizini

New member
זו לא התחמקות, זו הבחנה.

אם אלוהים קיים, אז הוא קיים. אם הוא לא, אז הוא לא. לבחירתנו אין כל קשר לכך.

יובל199

New member
זאת כן התחמקות

שאני שאלתי "אם הייתם יכולים לבחור מה הייתם מעדיפים:" ואתה עונה "אם אלוהים קיים, אז הוא קיים. אם הוא לא, אז הוא לא. לבחירתנו אין כל קשר לכך" כבר אמרתי לך שטענה זו לא מוכחת וגם אם היא כן היתה מוחכת אין לה קשר לשאלתי. לא מעניין אותי מה נכון ומה לא נכון כרגע (זה פשוט לא רלונטי לשאלתי) מעניין אותי מה היית רוצה שיהיה נכון. והיות ואין הוכחה מוחלטת לאף אחת מהאופציות אתה נשאר עם החופש לבחור אחת מהן. ממתין לתשובתך.

vizini

New member
תבדיל בין המציאות לשאיפה.

במציאות יש רק אפשרות אחת. אלוהים קיים או שאינו קיים. והאפשרות הזאת אינה נתונה לבחירתנו. אנחנו יכולים לבחור האם להאמין בקיומו או לא, וזה משהו שונה לגמרי. השאלה הנכונה היא למה שבכלל נאמין בקיומו.

יובל199

New member
אתה צוחק - נכון?

זאת דעתך. אבל זה אורטוגונלי לשאלה שלי. שאלת הנניח - להזכירך. לא אמרתי מעולם שאתה יכול או לא לבחור את קיומו או חוסר קיומו של אלוקים. מה ששאלתי היא שאלה כל כך פשוטה - מה אתה היית רוצה. לדוגמא: אני הייתי רוצה שמכבי תזכה ביורוליג למרות שזה לא קרה בסופו של דבר. הייתי רוצה שיהיה לי אי פרטי למרות שסביר שלא יהיה. מה שמעניין אותי הוא מדוע אתה מתחמק מלהשיב לשאלה כל כך פשוטה. (אתה יכול לשנות את המילה רוצה למילה שואף - אם זה מקל עליך לענות על השאלה ה"מסובכת" וה"מורכבת" שלי.

vizini

New member
האם רצוני יכול לשנות את המציאות?

הייתי שמח אם זה היה כך, אבל אז לא היה צורך באלוהים, נכון? בעצם, גם אם לא, עדיין אינני רואה את הצורך באלוהים!? נניח שהייתי רוצה שאלוהים יהיה קיים. מה זה יתן לי?

יובל199

New member
כמו יהודי טוב

אתה עונה על שאלה בשאלה. תענה תשובה כנה על שאלתי המקורית ותקבל תשובה כנה.

vizini

New member
עניתי. אני לא רוצה דברים שאין לי

צורך בהם. אז הסבר לי בבקשה לאיזה צורך אני צריך לרצות את קיומו של אלוהים.

Governor

New member
יתכן שיובל199 מנסה להראות שהקביעה

האם יש אלהים או אין אלהים היא ענין המסור כולו לבני תמותה, וליתר דיוק, לפוסקי הלכה, שנאמר "לא בשמים היא", וכן "ככל אשר יורוך". כלומר, יתכן שהוא טוען (איני יודע לאן הוא חותר, כמובן) כי אם פוסקי הלכה קבעו שיש אלהים, אזי קביעת בית-דין (תורה) של מטה, עולה ומחייבת את בית דין של מעלה וכופה עליו את פסיקתה, ויוצרת אלהים בהבל פיהם ובהנף קולמוסם. מענין מאד (אם אכן כיוונתי לדעתו). אולם, מובן שאני מסכים עם vizini. או שהוא קים (אולם, כאמור, אין לכך שמץ אבק זנב פסיק ראיה), או שאינו קים. השערת קיומו אינה נחוצה לדבר, ולא תצלח אלא לצור בה על פי צלוחית... 972357O34IO4A

יובל199

New member
הם מ-פ-ח-ד-י-ם

ממש לא ברור לי למה אתה מנסה נואשות להבין מה עומד מאחורי שאלתי לפני שאתה עונה עליה. אם אתה מאמין בצידקת דרכך אין זה היגוני שתפחד לענות על שאלה פשוטה. בכל מקרה הסיבות שלי שונות מאלה שציינת. (למרות שהעלת כאן רעיון פילוסופי מעניין - אני יחשוב עליו - ותודה).

Governor

New member
נראה לי כי אתה הוא זה המפחד.

אתה מפחד מן ההכרה כי חייך עוברים לריק בסגידה להזיה המצויה אך במוך אשר בין שתי אזניך. אומר שוב: איני סבור שקים "אלהים", אם כי איני יכול להוכיח שאינו קים. מכל אספקט של תצפית בעולם המציאותי סביבי - איני יכול להסיק שקים "אלהים". "אלהים" גם אינו מסביר דבר, ולכן אין לשלב רעיון "אלהים" בתאוריות מדעיות, שכן שלובו אך מגדיל את סבוכיות ההסברים, מבלי להביא לנו רווח אינפורמטיבי. ההפך הוא הנכון. "שלובו" בהצעת הסברים לתצפיות, מיתר (הופך למיותר) וחוסם את החתירה למציאת ההסבר הנכון. ראה גם על התרמית העצמית בענין אמונה בהשגחה פרטית: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=129&msgid=16175714 ההחלטה להאמין היא הכרעה אישית על רקע צרך נפשי, הצומחת ממבנה האישיות. זו האמת, ללא כחל ושרק... 972357O34IO4C

יובל199

New member
לא ענית לשאלתי

שאלתי מה אתה רוצה - לא מה אתה לא רוצה. נסה שוב..

vizini

New member
עניתי. אם לא הבנת, אסביר שוב:

כדי לרצות משהו, צריך לדעת למה רוצים אותו. אז תסביר לי בבקשה למה אני צריך לרצות את קיומו או אי קיומו של אלוהים.

יובל199

New member
הבנתי כבר שלא ענית לשאלתי

שהרי לא אמרתי שאתה צריך לרצות משהו או לא צריך לרצות משהו - שאלתי רק מה אתה רוצה ואם אתה מתעקש לספר לי גם מדוע זה רצונך - מצויין. השאלה שלי היא מהן רצונותך ואתה מבקש שאני ינסה לשנות לך אותם ע"י הסברים. אין לך רצון משל עצמך?

vizini

New member
יש לי רצון בעניינים שיש בהם טעם.

אני רוצה להיות עשיר, כי אני יודע למה זה טוב לי. אני רוצה להיות בריא, מאותה סיבה. אני רוצה להיות מאושר, שוב מאותה הסיבה. אבל יש נושאים רבים שבהם אין לי רצון או חוסר רצון, פשוט מפני שלא ברורה לי התועלת ברצון (או חוסרו). איך אדע אם אני רוצה או לא? אולי זה טוב? אולי זה רע? אולי זה כלל לא רלונטי?

למעלה