שאלה כללית

vizini

New member
תשובות

א. מדוייק לגמרי. 1. אי אפשר לצפות את כלל האוכלוסיה. לכן המציאו את ה"מדגם". 2. תצפית לעולם לא מושפעת מדעה אישית. תצפית היא אוסף עובדות ותו לא. 3. למה? אין כל הכרח כזה. המסקנה נכונה לזמן בו הוסקה. 4. שטויות. אם המסקנה אומרת "בממוצע", איך היא יכולה להיות נכונה עבורי? ב. לא חזרתי בשאלה, וגם לא בתשובה. תקופה מסויימת בחיי הייתי בסביבה דתית, וקיימתי מצוות. ג. הרצון הוא לא רלוונטי. אני יכול לרצות הרבה דברים, אבל רצון לא יגרום להם לקרות. "אמונה" היא מצב מנטלי של המוח, ואני (ואף אחד אחר) לא יכול להשפיע על מצבו המנטלי על ידי רצון. תנסה נא לרצות לדעת סינית. עכשיו תרגם נא את המשפט הבא: לא הצלחת? טוב, נו...

יובל199

New member
תשובות לתשובות

א) ממש לא 1. המדגם צריך להיות מדגם מייצג. 2. שהתצפית היא האם האובייקט מואשר (דבר שהוא סובייקטיבי) אז ישנה השפעה גדולה מאוד של דעה אישית. 3. כי השאלה היא על מהלך חיים ולא על שלב נקודתי בחיים. 4. כל זה מראה שאין טעם ב"תצפית" שעשית. ב. אילו מצוות קיימת? ג. לדעת סינית אני לא יכול באמצעות רצון אבללהאמין שאני יכול לדעת סינית בוודאי - דבר שיגרום בסופו של דבר שאני ידע סינית - אבל זה ממש לא רלוונטי. * אני חושב שאתה נמצא במצב כלשהו של הכחשה - שהרי אני שואל שאלות שדורשות הקשבה והבנה ברמת IQ ממוצעת - ונראה לי שרת ה-IQ שלך היא מעל הממוצע. למרות זאת אתה סובל מכשל חמור של הבנת הנקרא - תמוה בעיני.

vizini

New member
תשובות שאינן תשובות

א. ממש כן. 1. מדגם מייצג הוא פיקציה כשמדובר בעניין סובייקטיבי. כל מה שצריך הוא שהמדגם יכלול פרטים רבים ובלתי קשורים. 2. התצפית היא האם האובייקט טוען שהוא מאושר. אין פה שום השפעה של דעה אישית. 3. השאלה היא לגבי ההוה. אי אפשר לתת תשובה לגבי העתיד, והעבר לא רלוונטי. 4. כל זה מראה שהתצפית אומרת בדיוק את מה שאמרתי. ב. מוטב שתאמר איזה מצוות הייתי צריך לקיים כדי להיות מאושר. אז אוכל לומר לך אם זה עובד... ג. לא הצלחת לרצות לדעת סינית? נו, לא חשבתי אחרת. עכשיו תנסה לרצות לא להאמין באלוהים... הכחשה? אולי אתה נמצא במצב של הכחשה? הכחשה שהעולם בו אתה שרוי איננו מציאותי? הכחשה על שאתה מבזבז את חייך בשינון טקסטים חסרי תועלת?

יובל199

New member
תגיד, אתה אמיתי?

א) לא לא ולא 1) בכמה אנשים מדובר? 2) הטענה שאני מאושר שונה מאדם לאדם ולכן חסרת משמעות מדעית. 3) לא נכון - שאלה על העבר מאוד רלוונטית. לדוגמא: נער יכול לומר שהו נהנה לברוח מבית הספר לים - דבר שיכול להביא למסקנה לא נכונה שזה טוב לברוח ולא ללמוד. לעומת זאת בחינה לאורך זמן מראה שלבסוף רוב הנערים יצטערו על כך שבזבזו את זמנם בים היות והם כבר מבוגרים נטולי השכלה וכסף. ב) אתה משחק משחקים שמתאימים למי שלא התבגר נפשית. אילו מצוות עשית ולמה? אם אתה לא רוצה לענות - תודה שלא. ג) אם יהיה עלי לנסוע לסין מטעם העבודה ארצה ללמוד סינית ולכן אלמד סינית. היות החיים הרבה יותר איכותיים שמאמינים באלוקים מאשר שלא מאמינים בו 0 אין לי שום סיבה לרצות לא להאמין בו.

vizini

New member
ואתה?

1. הרבה 2. זו הטענה שלך, לא שלי. אני בסה"כ בדקתי אותה. 3. לא רלוונטי אם אד היה מאושר בעבר. אם עכשיו אינו מאושר, אז אינו מאושר, נקודה. ב. אתה לא מספיק מבוגר כדי להבין את המשחקים שאני משחק. אם אין לך תשובה איזה מצוות היו אמורות לגרום לי להיות מאושר, תודה שלא. ג. זאת לא הנקודה. אתה צריך לרצות לדעת סינית, ולא לרצות ללמוד סינית. הרצון לדעת סינית לא יהפוך אותך ליודע סינית. גם הרצון ללמוד סינית לא יהפוך אותך ליודע סינית. רק לימוד סינית אולי, וגם זה בספק בהתחשב ביכולת שהפגנת כאן... איך אתה יודע שהחיים הרבה יותר איכותיים כשמאמינים באלוהים? ניסית פעם להאמין באי קיומו? אולי אתה מפסיד שאתה לא מנסה?

יובל199

New member
שוב מתחמק?

1. כמה זה הרבה? (איזה מדען אתה? שאלה: מה העוצמה של פיצוץ גרעיני? ואתה משיב: חזקה. ושוב שואלים: כן אבל כמה חזקה - אתה משיב: מאוד.) ממש ממש מדעי. 2. אז קבלת תשובה. 3. אם אתה הולך בדרכו של אד סביר להניח שזה מה שיקרה לך שתגיע לגילו של אד. ב. ברור שיש לי - כולם - כל מצווה וטעמה - כל מצווה והחלק שלה בלהפוך אדם למאושר. ג. זאת כן הנקודה. אם אני רוצה לדעת את אלוקים זה לא יעזור לי לדעת את אלוקים כי אני לא מסוגל. אם אני רוצה להאמין באלוקים זה יעזור לי מאוד להאמין בו. *אתה שוב מבלבל אמונה ודעה. היות ואני חילוני שחזר בתשובה - אני יודע בדיוק מה יש לעולם החילוני הרדוד להציע ובדיוק מה ההבדל בין לא לאמין לכן להאמין בקיומו של אלוקים.

vizini

New member
חילוני שחזר בתשובה?

היה עלי לנחש... אכפת לך לחלוק איתנו את סיבות חזרתך בתשובה? באיזה גיל, באילו נסיבות, וכו'? ומה הספקת לטעום מהעולם החילוני ה"רדוד"?

Igra Rama

New member
I don't know

why is it that when the haredi missions send their missionaires they choose the worst kind, lame, uneducated people. don't they have anything better in their pool ?

יובל199

New member
חזרתי בתשובה בגיל

29 - לאחר 3 שנים של מחקר ועוד שנתיים של לימוד יסודות היהדות. קראתי קרוב ל-30 ספרי יהדות (כוזרי, מסילת ישרים, דרך השם, ...) עבדתי בחברת הייטק ולא חסר לי כסף (לפחות לא לתקופת חיים זו). אני נשוי באושר. מיציתי את החיים החילוניים עד תומם. והם לא שווים הרבה. אין אושר ואין חופש אמיתי. יש עוד שאלות?

vizini

New member
כן, עוד הרבה

ראשית, אני חייב לציין כי דבריך לא עושים רושם אמין. אם חזרת בתשובה בגיל 29 לאחר 3 שנים של מחקר ועוד שנתיים של לימודי יסודות היהדות, לכאורא מיצית את החיים החילוניים כבר בגיל 24. ובכן, אני מכיר אנשים שגילם כפול מכך, ושמרגישים שלא טעמו אף קצה קצהו של טעם החיים, ושלא הספיקו שמץ ממה שהיו רוצים לעשות. אז או שיש לך הספק פנומנלי, או שבמחילה, לא עשית כלום. כדי לברר את הנקודה הזו, אולי תוכל להתייחס למה אתה מתכוון ב"מיצית את החיים החילוניים" עד תומם? ועוד אשמח אם תספר לנו למה בכלל התחלת להתעניין ביהדות, איזה מחקר עשית ולמה בחרת לבסוף לחזור בתשובה? איזה צורך זה מילא עבורך?

יובל199

New member
טעות בידך

לאחר 3 שנים של מחקר החלטתי לחזור בתשובה. הנקודה שבה מיציתי את חיי החילוניים היתה בסביבות גיל 27. מה שעודד אותי להפסיק את המחקר ולהתחיל ליישם. מה הכוונה מיצוי החיים החילוניים- מה שעשיתי והיה לי: הנפקה של החברה שבה עבדתי - כסף - אישה - בית - תרבות - חברים - טיולים בעולם - מסיבות - 2 תארים 2 מכוניות - שמירה על גיזרה (3 פעמים בשבוע בחדר כושר) - פעמיים בחודש טיפול ופינוק בספא - תאטרון - אופרה - מסעדות יוקרה זהו - פחות או יותר.

vizini

New member
אני לא מבין.

בכל הרשימה הארוכה שציינת, אין אפילו דבר חילוני אחד... אולי בעצם לא היית חילוני אף פעם?

יובל199

New member
בבקשה ממך

תן לי רשימה של דברים חילוניים הממצים להגדרתך את דרך החיים החילונית.

vizini

New member
כמה אופייני

אחרי שטענת שמיצית את החילוניות, נתת רשימת דברים שלב לבייב, למשל, חרדי גמור, ממשיך ועושה יום יום, וכמוהו עד חרדים רבים. ואח"כ אתה בא ושואל אותי מה הם הדברים החילוניים הממצים את דרך החיים החילונית? בדרך החיים החילונית יש עיקר אחד חשוב, וכל השאר נגזר ממנו. לגבי מהו אותו עיקר,אתן לך כמה רמזים: 1. איך נקראה התנועה החילונית בראשיתה? 2. אחד הכללים של הדת הוא "במופלא ממך אל תחקור". 3. בני ישראל ש"קיבלו את הדת היהודית בסיני" אמרו - ...

Providence

New member
לא. אני רואה שהחלטתך לעשות switch

לא נבעה _אלא_ מהכרעה אישית, על רקע מבנה אישיות. שום דבר לא נשתנה בחייך מבחינה מעשית כלשהי, מכיוון שאין מניפסטציה ממשית לקיום "בורא". אתה פשוט מאותם טפוסים שנפשם _מחייבת_ שהעולם יהיה דטרמיניסטי, מונהג ומושגח. לכן המלכת על עצמך הזיה נוירופסיכואלקטרוכימית שאין הוכחה לקיומה מחוץ למוך אשר בין שתי אזניך, ואתה מכריז שהזיה זו היא הגורם לכל ארוע, היא מנהלת ומשגיחה אישית. מובן שאינך יכול אפילו להגות נסוי אשר יוכיח או יפריך הכרזה זו, ומובן שמכל אספקט מעשי, העולם ממשיך להראות אקראי, כאוטי, סטוכאסטי _בדיוק_ כמקודם, אלא שאתה טוען כי ההזיה גורמת, מנהלת ומשגחת, הגם שאינה מגלה אזנך דבר. האין ההזיה מיותרת? איזה שנוי _מעשי_ אתה רואה? איזו אינפורמציה הוסיפה לך? לא חראם לסבך ענינים? השווה עם טענותיו של הליצן הקרוי masorti כאן (קרא שש הודעות במורד הפתיל): http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=617&msgid=16381365 - - אחים יקרים בואו ניפול לזרועותיה האהובות של ההזיה הנוירופסיכואלקטרוכימית שאין הוכחות לקיומה מחוץ לספוג שבין שתי אזני יובל199, שלא נגלתה מעולם לאיש, בלי לקבל שום תמורה בעין בעולם זה, ובלי הוכחות שתהיה תמורה כלשהי בעולם אחר. בואו אחים יקרים ההזיה אוהבת אתכם! 972357O34IO55

Yahweh

New member
ברכותי לחזרתך בתשובה.

היטבת עם שני המחנות. ה- IQ הממוצע בשניהם - עלה!

The monitor

New member
"היות החיים הרבה יותר איכותיים

שמאמינים באלוקים מאשר שלא מאמינים בו 0 אין לי שום סיבה לרצות לא להאמין בו" מה איכותי בסגידה להזיה נוירוכימופסיכואלקטרית המצויה רק במוך אשר בין שתי אזניך?

יובל199

New member
היות ואני חייתי גם כך וגם כך

אני יודע לא רק משער שהחיים עם אמונה באלוקים הרבה יותר איכותיים מכאלה שללא.

Providence

New member
הוכח לנו שהוא קים גם מחוץ למוך אשר

בין שתי אזניך. מה האיכות בסגידה להזיה שאינה מלמדת אותך דבר מעבר למה שידעת קודם? הרי גם כעת העולם נראה לך, מכל בחינה מעשית, אקראי, כאוטי, סטוכאסטי, אלא שאתה יכול למלמל לעצמך שאמנם אתה ממשיך לא להבין דבר, אולם, "הוא" יודע הכל, מנהל ומשגיח עליך אישית, גם אם אינו מגלה אזנך במלה. אמור לי, זה אינטליגנטי?

יובל199

New member
אתה טועה ומטעה

יש המון מדענים שמאמינים באלוקים ואין זה מתנגש. המושל כוחך יורד. אתה מזדקן. כולם מכירים אותך

למעלה