שאלה כללית

Providence

New member
מספר המדענים המובילים המאמינים

באלהים - פוחת. http://www.stephenjaygould.org/ctrl/news/file002.html עם זאת, יכול מדען חוקר במדעי החיים להמשיך להאמין וזה יהיה ענינו האישי. לא סביר שישלב את "אלהים" בתאוריה מדעית, או ב- paper המוכפף לבקרת עמיתים, אלא אם מצא נסוי המוכיח את קיום "אלהים", ויש ביכלתו להדריך את עמיתיו כיצד לחזור על הנסוי בהצלחה במעבדותיהם...

יובל199

New member
ואם מה שיש

זה אלוקים שמתעלל בנו ולבסוף מענה אותנו בסבל נצחי. זה באמת מה שאתה רוצה? (גם אם זה נכון)

רון סי

New member
כן

אם זה מה שיש, אז מה שיש. יש, אגב, כאלה שטוענים שזה בדיוק מה שיש...

יובל199

New member
אני רוצה להבין באופן ודאי

אתה רוצה מה שיש? כלומר אתה מכריז שאין לך רצון עצמאי? שאלה נוספת כדי להיות בטוח שאתה עומד מאחורי דברך: שאלה: היית רוצה שהיה טוב בארץ ולא יהיה פיגועים? (לפי טענתך - כנראה שלא היית רוצה/מעדיף - אם זה מה שיש זה מה שיש) שאלה: היית רוצה להפטר מכפייה הדתית (ותשובתך - מה פתאום - מה שאני רוצה זה מה שיש - ומה שיש זה מה שיש). שאלה: היית רוצה לחיות בהנאה לנצח (תשובתך: מה פתאום אם זאת לא המציאות אז אני לא רוצה את זה). תחשוב שוב - טוב טוב האם תשובתך היא כנה.

רון סי

New member
AMOR FATI

אין לי רצון עצמאי: ודאי שיש. הרצון העצמאי שלי רוצה - באופן עצמאי ואקטיבי - את מה שיש. הייתי רוצה שיהיה טוב ולא יהיו פיגועים וכפיה דתית: אם זה יהיה, אז אני ארצה את זה כשזה יהיה. מכיון שעכשיו יש את הדברים האלה, אז אני רוצה אותם. האם הייתי רוצה לחיות בהנאה לנצח: אם מה שיהיה זה שאני אחיה בהנאה לנצח אז אני ארצה את זה, כשזה יהיה.

יובל199

New member
מה???

אתה לא מספיק ברור. אתה רוצה שלא שיהיו פיגועים? (תנסה לענות בכן ולא) אתה רוצה לחיות בהנאה לנצח (גם זאת שאלה של כן ולא).

רון סי

New member
אני רוצה את מה שיש

לגבי מה שאין, אין לי דעה. המילה "לא" באה לפני משהו שאין. לגבי זה אין לי מה להגיד. אני דיברתי על הרצון שלי לגבי דברים שיש. חיי נצח: יש חיי נצח? חיים אותם (בפועל, כרגע) בהנאה? אם כן, אז אני רוצה את זה. אם חיי נצח זה משהו שאין, אז אין לי לגביהם דעה.

יובל199

New member
שאלה

א) יש לך 5 מליון דולר? כנראה שלא ב) היית רוצה 5 מליון דולר? (לפי דעתך - אין לי דעה לגבי זה). דוגמא נוספת נניח קרתה (חס וחלילה) תאונה ואיבדת את שני רגלך. לשאלה האם היית רוצה שיהיו לך 2 רגליים היית עונה - אין לי דעה - כי זה מה שיש. לי זה לא נשמע רציני. מה דעתך?

רון סי

New member
תשובה

אם יש לי X מליון דולר: לא. אם הייתי רוצה: אין לי דעה בנידון. איבדתי את שתי רגלי, האם הייתי רוצה שיהיו לי שתי רגליים: אין לי דעה או העדפה לכאן או לכאן. לך זה לא נשמע רציני: זה כי אתה לא מבין את השקפת העולם הזו ובגלל שאתה שבוי בקונספציה דלילה ורדודה לפיה מה שאנשים רוצים זה מליוני דולרים או רגליים בריאות או חיי נצח בהנאה מופלאה. דעתי: שיש לך עוד (הרבה) מה ללמוד על החיים.

יובל199

New member
נמשיך....

"אם לחיות בשקר זה מה שיש, אז בשקר אני רוצה לחיות" משפט מפתח בהחלט. היות והאמת נעלמת - היות ולא תוכל לגלות אותה במהלך חייך - אתה - כמו כולנו (דתיים חילוניים וכו...) - חיים בשקר. כלומר ההחלטה האם להיות דתי או חילוני אינה נובעת בהוכחת האחר כלא נכון או הוכחת האחד כנכון - אלא משיקולי תועלתיות. האם אתה מסכים עד כאן?

רון סי

New member
אם לא ניתן לגלות את האמת

אז מה זה משנה איך אנחנו חיים? אם כל צורת חיים היא שקר, אז כולן שקולות זו לזו, לא?

יובל199

New member
לא

אזי ישנם סיבות אחרות להעדיף את א על ב. וכל העניין שהוכחה/אי הוכחה של אמיתות התורה הוא אינו נחוץ. ראה את הקישור הבא

רון סי

New member
אתה מפנה אותי לתשובה

שאתה לא שלם איתה? אתה מנסה לשכנע אותי במשהו שאתה בעצמך לא מאמין בו? זה נראה לך רציני?

יובל199

New member
בטח שזה רציני

אני לא שלם איתה כי אין זאת השקפת עולמי. אך היא נכונה להשקפת עולמך - זה הכל.

רון סי

New member
תסביר לי בבקשה

איך ההודעה ההיא, שטוענת שחיי הדת (או הדתיים) טובים מחיי החילונים, תואמת את השקפת העולם שהצגתי?

למעלה