שאלה לאתאיסטים שביננוי:

yaakii

New member
אין מישהו שמת לו קרוב והוא לא היה רוצה

למנוע זאת.

Dragonaut

New member
בטח שכן.

אני עדיין מאמין שהכל לטובה, ניתן להפיק חוויות חיוביות מכל מאורע, רע ככל שיהיה. גם מוות של קרובים. אי אפשר לכעוס על מוות, זה תהליך ביולוגי לכל דבר, וקורה לכולם בשלב כזה או אחר בחיים.

yaakii

New member
ובכ"ז-

אם היית שואל את פלוני ברגע X (רגע לפני שמת לו הקרוב) -האם הוא ירצה שהוא ימות/לא אני שוכנע ב-100% שהוא היה אומר :לא. (אלא אם כן זו החותנת שלו
)

הבנתי אותך

ודעתי היא (ואתה יכול לצטט אותי) אם גן עדן מלא בצדיקים, מי בכלל רוצה להיות שם?! חשבת פעם מה יקרה אם טעית? אם אין גן עדן או גהנום? אם כל התאוריה של (וזה אכן בגדר תאוריה) היא טעות אחת גדולה? אנחנו בני אדם, וכולם טועים (אולי אני) אבל לך זה ממש יהיה באסה אהה? אני לפחות מרוצה מאוד להגיע לגיהנום, נראה לי שכל הכיף שם מה שבטוח שהוא עדיף מכל האברכים והצדיקים בגן עדן. ואם אין גיהנום, גם הרווחתי...win win situation

yaakii

New member
בגיהנום סובלים. בגן עדן-נהנהים. מה עדיף?

למה עדיף מאברכים וצדיקים? מה רע בהם?

התשובה לא מספקת

אותך, וזהו, אותי היא ממש ממש מספקת. אם אתה צריך אלוהים כדי לחיות, אחלה. אתה וכולם יכולים ליצור כמה אלוהים שאתם רוצים ולמצוא עוד ועוד סיבות. העיקר שאתה נהנה...

yaakii

New member
התייחסת למחצית ממה שכתבתי.

-בהמשך הסברתי למה היא לא מספקת.

yaakii

New member
לא. הסברתי למה היא לא מספקת ולחלק הזה לא

התייחסת.

antreprize

New member
אני חי כי אני רוצה.

אני יכול להרוויח מלחיות, אבל אין לי מה להרוויח מהמוות, עוד לא שמעתי על אנשים שמתו וניהלו אח"כ חיים נורמלים. כשאני חי אני יכול להשיג דברים, אני יכול ללמוד, להנות ולהתפתח(מכל מיני בחינות). למה שאני ארצה לבזבז את המתנה הזאת?

yaakii

New member
הנקודה היא שאחרי המוות לא יהיה לך *רצון*

להרויח. למה לך לחיות בחיים בהם יש מרדף להצלחה? לא עדיף פשוט לסיים עם כל מרדפי החיים?

antreprize

New member
למה? מה זה יתן למי שיפסיק את המרדף הזה?

אבל אני לא חי אחרי מותי, אני חי עכשיו, אז אני אעשה את מה שגורם לי להרגיש טוב עכשיו, לא ממש מעניין אותי מה יקרה אחרי מותי.

yaakii

New member
לחיות לא גורם לך להרגיש טוב.

יש כל-כך הרבה קשיים ומשימות יומיות שממש לא נותנים הרגשת "נוח".

antreprize

New member
למה?

החיים אינם רק קשיים ומשימות, יש גם דברים יותר כיפיים מאלו. נכון, יש חובות אבל גם יש זכויות. אדם עובד צריך לשלם מיסים על הכנסתו, אבל בכסף העודף הוא יכול לקנות גלידה או לצאת לחופשה. רוב האנשים אינם נתקלים בקשיים ובבעיות קשים ורבים כל כך בשביל לא להפסיד מהתאבדות(אי אפשר להרוויח מזה, המקסימום הוא לא להפסיד).

antreprize

New member
יכול להיות שזה יפתיע אותך, אבל רוב הזמן

אני לא מרגיש צער, בד"כ אני די מאושר. אני אולי ארוויח מכך שלא ארגיש צער, אבל אני אפסיד מכך שלא ארגיש שמחה.

yaakii

New member
זה לא ייחשב הפסד!

תחשבו על כפר של גמדים שאין להם תחושות. האם, אתה, כצופה מן הצד, שרוצה רק בטובת הכפר-היית מוסיף לגמדים את האפשרות לחוש דברים?. לחוות צער ולחוות שמחה? לא עדיף להשאיר אותם במצב בו אין להם כל רצון? למה לסבך להם את החיים?

antreprize

New member
כי האפשרויות להרוויח גדולו מהאפשרויות להפסיד.

אם הכפר הזה לא כפר של גמדים שיחיו בדיכאון תמידי מהרגע שבו יתחילו להרגיש, האפשרויות שלהם לשפר את מצבם גדולות יותר, הסיכוי שלהםלהרוויח משהו עולה(כי הסיכוי שלהם להרוויח לפני שהם הרגישו היה 0).

למעלה