אז ככה-
1. החרדים לא טוענים שעצם היותך חילוני פוגע ברגשותיהם! אני רוצה לספר לך משהו, לפני שנה בערך, נפשנו אני ומשפחתי במלון בירושלים שהיה צמוד לאחת מהשכונות החרדיות בירושלים. בערב שבת, אחרי הסעודה, הלכנו לטייל רגלית באיזור המלון. בכניסה לשכונה החרדית שם, היה תלוי שלט שמבקש בצורה הכי יפה ומכובדת, להמנע מנסיעה בשבת ובחג ברחובות השכונה. לא היו מחסומים, לא עמדו שומרים, כלום! פשוט שלט גדול ומכובד שמבקש את התחשבותם של תושבי השכונה, שרוצים יממה אחת שקטה בשבוע, שרוצים שלא יעברו אצלם בשכונה מכוניות. בקשה גדולה נכון? ואני רוצה לספר לך, שמכוניות עברו שם באין מפריע. ולא רק זה- הייתה שם מכונית אחת, שאחרי שעברה חצי רחוב, ויושביה שמעו שהחרדים צועקים מחלונות הבתים- "שאבעס!", המכונית חזרה אחורה, ונעצרה באמצע הרחוב, בצד הדרך, כדי לעצבן עוד קצת את האחים החרדים. אז מה תאמר על זה? אז אני לא יודעת מה לומר. אני לא חושבת שתוכל להבין זאת. אני יכולה לומר לך שאני לא שייכת לזרם החרדי, אבל למרות זאת מפריע לי מאוד לראות תנועה של כלי רכב ברחובות. אבל לומר לך שזה יגרום לי לומר משהו לאותם אנשים? ממש לא. זה מפריע לי, אבלל אני עדיין חושבת שעליי לכבד את הדרך שאתה ושאר החילונים בחרו לעצמם. 2. בהקשר לעניין הצפירה- אז אולי אתה באמת לא היית אומר שום דבר לאותו חרדי שלא עומד בצפירה, אבל עובדה שבכל יום זיכרון, רואים באמצעי התקשורת כמה חרדים שלא עומדים בצפירה... אז למה זה? ועוד משהו קטן ששכחתי להוסיף בעניין התחבורה הציבורית בשבת- זה מאוד מתקשר לדמוקרטיה! שום הליך לא-דמוקרטי לא נעשה כאן. במדינת ישראל יש סטטוס קוו, שאני לא מעורה היטב בפרטיו, ועל-פיו ככל הידוע לי אין תחבורה ציבורית בערים מסוימות בשבת. דמוקרטי או לא?!