שאלה לדיון

mayakol

New member
אני חושבת שלא הבהרתי את עצמי

כמו שצריך. אז הרשי לי תחילה להתנצל- אני חושבת שהגזמתי בדבריי. מה שניסיתי לומר היה שאם כל-כך רע לאנשים מסוימים בארץ אז מה בעצם מחזיק אותם בה? כי הרי, אם לא העניין היהודי, השורשים שקושרים אותך לכאן, למה להשאר? אבל חלילה לא ניסיתי לומר שאני לא רוצה "אנשים כמוך" במדינה הזו. צר לי שכך השתמע. אולי כתבתי את ההודעה בתוקפנות יתר. אז שוב, קבלי התנצלות כנה על מה שהשתמע מדבריי!

איקוש

New member
../images/Emo13.gif לא נורא, קורה לכולם...

מתעצבנים ומנסחים את ההודעה בצורה לא הכי טובה. מוכר מאוד.

אמה101

New member
יפה ניסחת, איקוש...

"לא טוב לכן? עופו מהארץ!". אחלה פיתרון.

בת יפתח

New member
תראי...

זה בדיוק הרעיון שבגללו קמה המדינה שלנו. לא יקבלו אותה במדינות אחרות בידיים פתוחות אפילו שהיא לא חושבת את עצמה לכזו, היא יהודיה. נו ,מלש'ות ? נדפקה. גם היום ,לצערנו, האנטישמיות פורחת . ( אפשר להגיד על אנטישמיות שהיא פורחת ?!) לכן אנחנו צריכים לדבוק בארץ. הבעיה היא , שאם נחייה כאן , והמדינה תהפוך ללא יהודית , אז מה עשינו בעצם?! מה שווה כל הטרחה ? במקרים כאלה את , MYAKOL, צודקת . אני ממליצה על שוויץ.

איקוש

New member
שוויץ... בחלומות, אולי ../images/Emo6.gif

אני כן רוצה שתהיה כאן מדינה יהודית... אני רוצה שנהיה מודעים למי אנחנו ומאיפה באנו, פשוט איני אדם מאמין ואני לא רוצה להשתתף בטקסים שזרים לי ואף גורמים לי להרגיש רע. די לי בלדעת על קיומם ושכך היינו . אני לא חושבת שאי הסכמתי להשתתף בטקס דתי כזה או אחר צריכה להיות מנוגדת לחוק. אני לא חושבת שזה הוגן לחייב אדם לא מאמין לקחת חלק במשהו שנוגד את השקפת עולמו.

אמה101

New member
כמה דברים...

כשהייתי ילדה - אני לא יודעת איך זה עכשיו- כן היתה חובת לימוד סידור תפילה בביה"ס החילוני לחלוטין בו למדתי. ההורים שלי (אגב- אבא שלי שומר מסורת וגם פעיל בכיר במפלגת שינוי) נלחמו בזה- והפסידו. מבחינת חמץ, העובדה שרוב המקומות לא מוכרים חמץ היא כן כפייה, ומה לגבי העובדה שכל החנויות והמסעדות סגורות בתשעה באב? מה אני אעשה שאני לא מאמינה שבית המקדש היה קיים, שלא לדבר על נחרב? בשבילי, זה רק עוד יום מן הימים, אבל אני לא יכולה לעשות בו שום דבר. יש לי הצעה!!! אולי נשאיר את המוסדות החילוניים פתוחים בתשעה באב, והדתיים פשוט לא ילכו אליהם? בנוגע לארץ אחרת, טוב תשמעו, זה כבר נושא אחר לחלוטין, כי באותה מידה יכולתי לומר - אם החרדים כל כך מתכעסים על החילוניות, מדוע לא יעברו לאוגנדה? אני לא חושבת שיש צורך לתמוך בירידה מאסיבית של אנשים מהארץ רק בגלל שאמונתם לא יושבת היטב עם אמונות אחרות. למשל, אני מאוד מתנגדת לאמונתם של החרדים, אבל אני לא חושבת שייטב עם כולנו עם הם פשוט ילכו להם למדינה אחרת. במקום זה, למה לא שיפעלו בדרכם שלהם, ואני בדרכי שלי? מדוע איני יכולה לעשות כל מה שאני רוצה במדינה שלי? אין לי בעיה לראות מסביבי חרדים- כל זמן שאין להם בעיה לראות אותי. אבל, יש להם בעיה לראות אותי! זה מאוד מטריד אותם! בילדותי גרתי ליד משפחה דתיה, כיפה סרוגה, אולי קצת יותר. כל פעם שהאב ראה אותי במדרגות הוא היה מתעלם ממני לחלוטין, בצורה מאוד מופגנת. כן, לבשתי חולצות בטן וחצאיות, אבל הלו, זה הבית שלי!! מה, אסור לי ללבוש מה שבא לי? לא יצאתי החוצה בתחתונים וחזיה, כולה בבגדים של נערה חילונית (ואגב, אפילו כשאני הייתי ילדה, שזה לא היה כל כך מזמן, לא היה נהוג להתלבש בהפקרות כמו היום, למרות שאני מאמינה שגם זה זכותן של נערות ישראל הנאוות, אם בזה בחרו). אני אישית נעלבתי מהיחס המשפיל הזה. את ילדיו ראיתי כל הזמן, עטויים כיפה ומכוסים מכף רגל ועד ראש, ומעולם לא התייחסתי אליהם שונה משום שהיו לבושים שונה. מדוע, אם כן, הוא התייחס אלי כמצורעת? משום שהדתיים מוכנים לקבל רק את אופן החיים שלהם, ולא של אף אחד אחר.

mayakol

New member
כמה תגובות....

1. כיום, וכאחת שלומדת בתיכון חילוני, אין לימוד של תפילה בסידור. ואפשר לחשוב כמה נורא זה היה אם כן היה לימוד שכזה- קצת ידע על מסורת ישראל עוד לא הזיק לאף אחד. תסבירי לי למה כל מקצוע כן, ודווקא קצת קריאה בסידור- לא. 2. למה שהחרדים לא יעברו לאוגנדה? כי הם מאמינים בקדושתה של א"י, בהיותה הארץ המובטחת. מה הסמנטיות שלך יש לארץ? אחרי הכול, מבחינתך היא יכולה להיות כמו כל ארץ מערבית מתקדמת אחרת... 3. בקשר למשפחה שגרה לידכם- האב במדרגות היה מתעלם ממך לחלוטין. יודעת למה? כי אסור לו מבחינת אמונתו להסתכל על אישה או נערה שלבושה שלא בצניעות. גם על כזו שלבושה בצניעות, אבל זה כבר עניין אחר. ולומר שלדעתך הוא כן אמור להסתכל עלייך ולומר לך בוקר טוב, יקירתי- זו כפייה!

אמה101

New member
כנסי, כנסי שניה

1. למה כל מקצוע כן, וסידור תפילה לא? בגלל שסידור תפילה נוגד את אמונותיי, ומכריחים אותי ללמוד אותו בכל זאת. כלומר, אם את דתייה ובכל זאת לומדת בבית ספר חילוני, ומכריחים אותך ללמוד ספרות, אני משוכנעת שביאליק לא נוגד את אמונותייך. ואם מכריחים אותך ללמוד מתימטיקה- משפט פיתגורס לא מתנגש עם רגשותייך הדתיים. אגב, "קצת ידע על מסורת ישראל" - לא מספיק שלומדים תנ"ך לבגרות? מסורת ישראל לטעמי אפשר ללמד במסגרת לימודי היסטוריה. אין צורך לכפות אמונה על ילדים. 2. איך את יכולה לשאול בכזאת עזות מצח "מה הסמנטיות שלך יש לארץ"? לדתיים יש את אמונותיהם שקרו דברים אלו ואחרים בארץ ואלוהים אמר ככה וככה, אבל אני נולדתי כאן, כל משפחתי כאן, תרבותי וכן הלאה, ואני לא אעזוב בגלל שמנסים לכפות עלי אורח חיים שלא מוצא חן בעיני, אני אלחם באלו שמנסים לעשות זאת! 3. זה פותח דלת חדשה לנושא שבסיסו העובדה שהיהדות היא דת שמשפילה ומבזה נשים. בעצמך אמרת שאסור לו על פי אמונתו להסתכל על אישה, אפילו אם היא לבושה בצניעות. מדוע? בגלל שהיהדות תומכת בכך שאישה היא דבר טמא, מלוכלך, אסור לגעת או להסתכל, פויה חס וחלילה לשמוע את הנקבה שרה, חרמנא לצלן. ואגב, לומר שלדעתי צריך לעשות כך וכך זה לא כפייה! כפייה זה לעגן את זה בחוק. כפייה זה לומר שמי שפותח את מסעדתו בתשעה באב, יקבל קנס. לומר, "לדעתי לא צריך לאכול בתשעה באב" זה לא כפייה, בובה, זה הבעת דעה, וזה מותר לכולם. נראה לי שאת מחפשת איך להכניס כפייה חילונית, אבל את האמת כולנו יודעים, והאמת היא שחילונים לא מנסים לכפות שום דבר על אף אחד. חילונים לא פועלים לגירוש חרדים משכונות מגוריהם (לעומת ההיפך, ויש גם שכונות שמוגדרות כשכונות לדתיים, ורק דתיים יכולים לקנות שם דירה). חילונים לא מבקשים להכניס לימודים חילוניים לישיבות, בניגוד למקרה ההפוך. חילונים לא כופים שום מאכל על דתיים, בניגוד לדתיים שמונעים מאכלים מסויימים מחילוניים. האמת היא, שאין כזה דבר "כפייה חילונית"- את סתם מחפשת לעורר פרובוקציה. אגב אותו האב, באופן מפתיע שלושת בניו, הדתיים ביותר, אחד מהם למעשה הוא רב כיום, היו משוחחים איתי ארוכות, וגם עשיתי בייביסיטר לילדיו של אחד מהם. go figure. כנראה שיש צורה של דת שמקבלת גם אנשים אחרים. הלוואי שכולם היו מקבלים זאת.

mayakol

New member
טוב, כתבת דיי הרבה, ויש לי הרבה

מה לענות לך, אבל יש לי כאב ראש עצווווווום, אז אני אלך לישון קצת, ובלי נדר כשאתעורר אכתוב לך תגובה

mayakol

New member
אמה,

אני חושבת שברגע שנכנסנו לעניין מעמד האישה, פתחנו נושא חדש לגמרי (לא ברור לי למה כ"כ הרבה נושאים נכנסים פה בשירשור אחד...) אבל אני חושבת שאת פשוט לא מבינה. ולא שזה רע. אבל את לא באה מנקודה של רצון להבין, אלא מנקודה של פשוט לדבר ולחשוב שאת צודקת... אז מנקודה כזו אני אפילו לא אנסה להסביר לך כמה שאת טועה. יש דרך להעלות דברים. אולי שמישהו אחר יענה לך על כל זה, או שאני אענה לך יותר מאוחר, כי לא בא לי עם הכאב ראש שיש לי להתעצבן עוד קצת... אבל משהו אחד אני חייבת לומר- חביבתי, אם יש מקום שבו אין כבוד לאישה, אז זה דווקא במגזר החילוני! כן, כן, למרות שנראה לך שזה בדיוק להיפך... הסברים יבואו בל"נ בלילה, או אולי בבוקר. זה נראה לי נושא חשוב מכדי שנוותר עליו.

אמה101

New member
טוב תראי...

יש לנו דעות שונות ביותר, אבל אני לא מאחלת רע לאף אדם, אפילו אם הוא מנסה לכפות את אמונותיו עלי. אנחנו מנהלות כאן ויכוח תרבותי (רוב הזמן) על דעות, אין לי שום רצון שאף אחד יפגע, חס וחלילה.

mayakol

New member
אני יודעת... ברור לי שהתכוונת

באמת לאיחולי ההחלמה המהירה שלי מכאב הראש. (הוא באמת עבר ב"ה!)

MIRa111

New member
תשעה באב

תשעה באב הוא לא רק היום בו חרב בית המקדש, אלא גם היום בו חרבה המדינה היהודית, ועל כן הוא נחשב ליום אבל לאומי (ולא דתי). אם אינך מאמינה בקיומו ובהחרבו של בית המקדש את גם בוודאי אינך מאמינה שקולומבוס גילה את אמריקה ושגרמניה הפסידה במלחמת העולם הראשונה. חורבן בית המקדש מתועד היסטורית!

איזו מדינה יהודית חרבה ב-9 באב?

או שאתה מתכוון שזהו היום בו כבש נבוכדנצר(זה היה הוא, לא?) את ישראל?

למעלה