שאלה לדיון

mayakol

New member
לא הבנת...

נתחיל מזה שאני לא חושבת שהיא התכוונה לעניין עם בנות נוח, אלא למשהו אחר, אבל אני לא אדבר בשמה- היא תהיה פה ותסביר בעצמה. ואני יכולה גם לומר לך שהמורה שלי לתנ"ך תמיד הייתה אומרת- אני אספר לכם על דברים מיניים שיש בתנ"ך, כי יש בתנ"ך הרבה מין, וככה תתעניינו בשיעורים שלי... נו באמת... וככה כל שיעור הופך לשיעור חינוך מיני לייט. וכתבתי שאני מזדהה עם בת יפתח, בהקשר ל"חוויות" שתיארה מלימודי התנ"ך אצלה בבית הספר. וממש לא הבנתי מה רע בלהזדהות עם דעותיה בכלל? איפה האנטישמיות ח"ו בדבריה????

תמיד אפשר להתלונן

מי אשם שהמורה שלכם לא בסדר? בקשר לפרשה המדוברת- יתכן שאני טועה, פשוט זאת הייתה הסצנה שזכורה לי טוב מאוד שקשורים בה חטאים מצד יהודים(שד"א אז לא היה קיים מונח זה, ולא חלוקה לשמים חמים והשאר[שזה מבניו של נוח]). "שנאת היהדות"- זה לא אנטישמיות?

mayakol

New member
ואיפה הרגשת פה שנאת יהדות?

אני פשוט לא ממש מבינה על איזה אירוע ספציפי אתה מדבר.

אררר...

כל ההודעות האחרונות של בת יפתח פתחו ב"שנאת היהדות" וכמה שתכנית הלימודים בתנ"ך מגדילה אותה. אז אני אמרתי "אתם למעשה אומרים שיש יהודים אנטישמים, לא כך?" בהקשר לשנאת היהדות בידי יהודים. ואז באה התגובה שלך.

mayakol

New member
הבנתי... חלילה, אף אחת מאיתנו לא

התכוונה לשנאת היהדות של ממש. ומה זה ארררר אם יורשה לי לשאול?

mayakol

New member
חחח.... נחמד!

אני מכירה את ה- ברררר בתור הבעה מילולית של תסכול. אבל אררר הוא גם נחמד!

בת יפתח

New member
יהודים ?!

מבחינתי הם אכן יהודים כשרים לכל דבר. הם רואים עצמם כאתאיסטים. ומכאן הם בזים ליהדות . והביטוי הכמעט מדויק של המורה שלי הוא : " משתמע שהבן שלו קצת מזמז אותו. גם היום זה נחשב להטרדה מינית , אבל אז לא היה את רפי גינת , אז האבא קילל אותו." הייתה גם את הנטייה "חרמן" בכל מיני ווריאציות , וגם המילה "אנאלי" נרשמה על הלוח בגדול מס' פעמים. וכל זה כדי לעורר את התלמידים מהשיעור המשעמם. תועבה.

אה, הפרשה הזאת...

מה שהבנים עשו לו בשנתו... אז נכון שהמילים שנאמרו הן לא הולמות מעצם המשמעות שלהן והקשר לשמקצוע שנחשב "קדוש" כמו תנ"ך, אבל אין זה אומר שהן לא מתאימות. כן, בתנ"ך יש גם גברים כאלו, AND YOU HAVE TO FACE THE TRUTH.

טיפוסית

New member
בכל אופן

לא צריך ללמד אותו כסיפור. צריך ללמד אותו כמורשת אבותינו, אחרי הכל אבותינו האמינו בתנ"ך וזה בעצם מורשת אבותינו

לא לא לא ! ! !

ללמד כמורשת? בההה...ואם אני לא מאמין זוהי מורשתי? יש ללמד אותו כמיתולוגיה וסיפור עממי לטעמי, כי הרי זה מה שהוא, לפחות עד אשר יוכח אחרת.

mayakol

New member
ותוכיח לי שהמתמטיקה נכונה... אני

פשוט לא מאמינה שהיא נכונה! מי אמר שאחד ועוד אחד הם שניים? ומי אמר שאם אני לומדת מתמטיקה אני צריכה להתבסס על אקסיומות??? אני בנאדם שרוצה הוכחות! לא מוכנה ללמוד מתמטיקה עד שיראו לי מתחילתה עד סופה שהיא נכונה. לא מקובל, אה? למה? כי כולנו החלטנו שמאמינים לאקסיומות המתמטיות. והרי יקח לביה"ס זמן רב להוכיח לי את אמיתותן, והרי צריך להכין אותי לבגרות אז למי יש זמן לזה??? אז למה במתמטיקה לא ובתנ"ך כן? למה? אני לא מבינה את ההבדל!!! למה אני לומדת פסיכולוגיה וצריכה לקבל כל תיאוריה פסיכולוגית כתורה מסיני, כמובן מאליו, ואם אנסה לומר משהו המורה תאמר לי שאין מתווכחים על אמיתות הדברים, ובתנ"ך זה אחרת? למה? למשרד החינוך (או אולי לך?) הפתרונים...

חחח...את משעשעת

אז זהו שבמתמטיקה את מתבססת על אקסיומות, ובדרך מוכיחה שהן נכונות! אני לא יודע איך זה הולך אצלכם, אבל אצלנו המורה מוכיחה כמעט כל מה שהיא מלמדת! ובנוסף את הבדל אמרת בעצמך- במתמטיקה לא מוכיחים כי אין זמן, בתנ"ך לא מוכיחים כי אי אפשר. פסיכולוגיה לא מתבססת על עובדות, אלא על תאוריות, וזה ברור לכולם. את התנ"ך בישראל, לעומת זאת, מתעקשים להציג כעובדה.

rock lover

New member
תראי

לומדים את התנ" כספר ספרותי, נכון מנתחים אותו. אבל יש בו גם את הצד ההיסטורי לא לשכוח. שאלנו את המורה לתנ"ך שלנו בהתחלת השנה: "המורה, למה לומדים תנ"ך?" היא ענתה, "כי זוהי ההיסטוריה שלנו, העם היהודי". היסטוריה נחשבת היסטוריה מכיוון שהיא אומתה. במתמטיקה אין תשובות של בערך, יש או כן, זה מדע, מוכיחים אותה הרבה מאוד פעמים. תנ"ך זה יותר עניין של אמונה, ולא הוכחות. כול מורה מתייחס למקצוע בצורה אחרת, אבל מלמדים את אותו חומר לימוד. ע"י השוואת התנ"ל לטקסטים של המזרח הקדום מנסים ללמד אותך משהו, ולא לשכנע אותך שהתנ"ך זו המצאה, הגיוני לא?

mayakol

New member
ועוד משהו קטן ששכחתי לכתוב-

למה היא לא הולכת ללמוד בבית ספר דתי? פשוט מאוד- כי יש הורים רבים שמקבלים את הילדים שלהם כל עוד הם עושים מה שהם (ההורים) רוצים. ואם הילד רוצה ללמוד במסגרת חינוך דתית, ועל ההורה זה לא מקובל, הוא יאלץ להשאר במסגרת החילונית. (לא בטוחה שזה בדיוק המקרה אצל בת יפתח, אבל עניתי באופן כללי, ומהנסיון שלי בנושא)

בת יפתח

New member
ושכחתי כמה דברים...

הורי , אנשים מדהימים, "רק" לא נותנים לי את הבד"צ המיוחל בגלל שהם לא יודעים על כוונותיי העתידיות . ואני ממש ממש לא תומכת וגם אני לא אצעק לאף אחד " כופר, אתה תמות בגיהנום" . אתה לא הבנת את כוונתי בהודעה . אני לא עשיתי הכללות על החילונים בגלל שהילדים האהבלים הרחוב שלי צעקו לי ככה וככה . אל לך לעשות הכללות על חרדים, כי רובם לא יצעקו לך ברחוב שמגיע לך דין גיהנום.

mayakol

New member
לאמה 101

יש לי כמה שאלות אלייך- מי כפה עלייך ללמוד סידור תפילה? לא זכור לי שמלמדים תפילה בסידור בבי"ס חילוני... מי כפה עלייך לא לאכול חמץ מחוץ לבית בפסח??? יש איסור על מכירתו! אבל אך אחד לא כופה עלייך לא לאכול אותו... אפשר לחשוב שבימים רגילים את כל יום הולכת עם פיתה ברחוב... אז מה, בפסח יותר מתחשק או מה? ואם את מתכוונת לכך שאת לא יכולה לקנות חמץ כי לא מוכרים אותו בפסח- לצערי לא חסרים היום מקומות שמוכרים בהם חמץ... כך שאני לא מבינה איפה הכפייה פה. ויש לי עוד משהו לומר לך- אם את כל כך רוצה לאכול חמץ בפסח, לאכול בייקון, ללכת לבושה בבקיני ברחוב, להתחתן איך שבא לך, לעשות מה שבא לך, ולא לראות מסביבך חרדים... יש לי הצעה!!! בחו"ל יש הרבה מדינות שיקבלו אותך בידיים פתוחות! וסליחה על הצורה שבה אני אומרת את זה, אבל פשוט קשה לי כ"כ להבין מה הרצון הכה עמוק הזה לבריחה ממסורת ישראל.

איקוש

New member
עצוב לי לשמו עאת דעתך

אני מרגישה מושפלת מטקס נישואים אורתודוקסי. לעזוב את הארץ - זה כל מה שיש לך להציע? אני מביה שאת לא רוצה אנשים כמוני במדינה הזאת, כי אני שונה ממך - אני לא מאמינה באלוהים. אני מעוניינת בחופש הדת והכרה בטקסים שהולמים את השקפת עולמי. ואת אומרת - לא, לא בארצנו. לכי לחו"ל.
עצוב. ורק לידיעה כללית - רוב המדינות בחו"ל לא ישמחו לקבל אותנו. פגשתי אנשים בפורומים שמנסים לברוח כבר שנים ולא מצליחים.

למעלה