שאלה לדתיים שבנכם

yoyo10

New member
שאלה לדתיים שבנכם

אם חבר שלך או קרוב משפחה תחתן בטקס רפורמי או קונסרבטיבי האם תגיעו לטקס
והאם תתיחסו אל הזוג כאל נשוי (חוקי יחוד וכו').

yoyo10

New member
מק../images/Emo78.gif

ההודעה פשוט נבלעה בים של שירשורים

mayakol

New member
לא חושבת...

טקס כזה הוא חריגה מגבולות ההלכה, ואני לא רואה עצמי נוכחת בו.

yoyo10

New member
גם אם הבן אדם מאוד קרוב אליך

נגיד בן דוד קרוב

mayakol

New member
גם אז... עם כל זה שאצטער שלא

אהיה נוכחת באירוע שחשוב לו, אבל בעיני זהו חילול, ואני לא רוצה להיות שותפה לו.

סליחה על הבורות....אבל....

אני אפילו לא יודעת מה הם הטקסים האלה
אני יודעת שבן דוד שלי התחתן בחו"ל חתונה נוצרית והוא נקרא נשוי 100%

מתנדב

New member
אני אין סיכוי שאני אלך....

לא לחתונות כאלו ולא לתפילות שלהם ממש כלום לא וגם ע"פ ההלכה זה אסור

hoggle

New member
ולמה שלא תלך?

כי זה פלג אחר ביהדות? מי קבע שרק הפלג שלך הוא הנכון והקובע? האטימות פשוט זועקת לשמים. אנחנו התחתנו בחתונה רפורמית ובאמת היו כמה קרובי משפחה של בן זוגי שהחרימו את החתונה ולא שניסינו לשכנע אותם, אבל הם אפילו לא חשבו על כך שמדובר בסך הכל על זרם אחר. אם הייתם מכירים כמו שצריך את הדת הייתם יודעים שהיא מטיפה לסובלנות, אבל האינטרפטציות המטופשות בצורת פסקי הלכה שאוסרים על השתתפות בטקסים כאלה נעשות על ידי אנשים צרי מוח.

lala897

New member
טוב זה לא בדיוק ככה

היהדות מטיפה לסובלנו אבל היא גם אומרת שאסור לשנות שום דבר ממנה ומכאן נובע הויכוח בין האורתודוכסים לרפורמים, קונסרבטביים.

hoggle

New member
לא נכון

הפרשנויות הן אלו שקובעות שאסור לשנות בה דבר. לראיה - אותם פלגים הם של יהודים אדוקים מאד שטוענים כי אין כל צורך לשמור מנהגים ישנים ועתיקים שהיו נכונים לאותה תקופה שבה למשל היה צריך לוודא שלאישה יהיו בטחונות בחיים ומכאן הכתובה שבה נקנית האישה. הם בעד התאמת דרך החיים לדרך המודרנית, תוך שמירה על ערכי היהדות. אחרת, הרפורמים לא היו מעולם עוזבים את הזרם המרכזי. הם בודאי לא חושבים שהם מחללים את היהדות ומכאן שהכל נתון לפרשנויות שונות. הזרם המרכזי לא מבין שככה הוא מאבד אנשים רבים שיכלו להתקרב לדת. כשאני נכנסתי למרכז בבית דניאל נדהמתי לראות שזה מרכז חברתי לכל תושבי האזור (בבלי - אזור לא דתי לחלוטין) והנינוחות והחביבות היתה שם מורגשת. לעומת זאת, נכנסתי לרבנות וכל מה שראיתי היה דברי הסתה, אל תעשו כך, אל תקנו שם, וגם בחוברת הדרכה שהיא לכאורה לחיי נישואין מוצלחים כל מה שמדובר בה הוא שמירה על ימי הנידה ואל תעשו כך ואל תעשו אחרת. למה להתרכז בלא במקום בכן?

lala897

New member
כתוב במפורש בתורה שאסור לשנות

אני יחפש לך ויביא לך. סתם ככה- מה זאת אומרת "נכנסתי לרבנות"?

lala897

New member
הנה-

דברים ד ב :"לא תוסיפו על הדבר אשר אנוכי מצוה אצכם ולא תגרעו ממנו לשמור את מצוות ה אלוקיכם אשר אנוכי מצוה אתכם" ונראה לי שיש עד מקומות שזה מופיע.

hoggle

New member
כן, בשמחה

הכוונה שלי היא שכל דבר אפשר לפרש בצורה שונה. הפלגים השונים של היהדות מסתמכים על אותם מקורות, רק שכל פלג מפרש את הדברים בצורה אחרת. לפי מה שהבנתי מהרב הרפורמי שחיתן אותנו, אין שום מניעה מקיום חתונה בצורה מודרנית יותר, כמו למשל שהאישה תקדש את הגבר, או שהגבר "יקנה" אותה בכתובה. או מי למשל החליט שהאישה צריכה תמיד לשרת את הגבר וכל השטויות הישנות שכתובות בהדרכות לזוגות צעירים. זה היה נכון אולי פעם, כשאישה היתה בבית כל היום וגידלה את הילדים, אבל אם אני חוזרת הביתה בערב כל יום (19:00-20:00) אין שום מצד שאני אעמוד ואכין אוכל לבעלי, וזו בדיוק הנקודה - אין שום מניעה שדברים יתבצעו אחרת, זה פשוט ענין של פרשנות.

בת יפתח

New member
מדברייך אני מבינה

שאת בכלל לא "שמה" על הפן הרוחני שבעניין. מבחינתך חתונה היא סתם חתימה על כתובה ומלמול כמה מילים שבהן הגבר יוצא שוביניסט. ממש לא. יש כאן חיבור של שתי נשמות ואת לא יכולה סתם להמציא מילים לטקס, כי אז לא יהיה לו תוקף אמיתי. תכיני אוכל לבעלך ? מה הקשר? אין נשים אורתודוכסיות שעובדות ? שטות גמורה. ומה עם חתונה עם גויים? גם זה מותר? ( לפי הרבה רפורמים- בהחלט כן.) הדת , שכוללת גם את התושב"ע היא מושלמת ,ומה שאת יושה כאן, הוא לשנות אותה כך שתתאים לעידן המודרני , שהוא לא מושלם והוא המצאה של גויים. זרם שונה ? היית רוצה . כל אחד מפרש אחרת , אבל כאן הרפורמים פשוט משחקים אותה "ראש קטן" , וכל דבר שלא נוח להם, הם פשוט מורידים. דת היא לא פיקניק.

lala897

New member
טוב אז ככה-

אישה בפירוש אבל בפירוש לא צריכה לשרת את הגבר ולא להאכיל אותו (מה פתאום מה הוא נכה?) אבל כל שאר הדברים לא נכונים כי זה לא ענין של פרשנות אלה הם מצוות שלא נכתבו בתורה שבכתב אלא הועברו במסורת בתורה שבע"פ מפי ה' למשה וממנו הלאה עד זמן האמוראים או תנאים לא זוכרת שכתבו אותם. שום הלכה היא לא פרשנות של בני-אדם.

lala897

New member
אני? את מדברת אלי?

אם כן התכונתי ההיפך- שאשה ממש לא צריכה לשרת את הגבר(מה פתאום?)

למעלה