שאלה לדתיים שבנכם

blablash

New member
ד"א בארץ אין כמעט הבדל בינהם

ב"ה ובארץ הם נקראים "התנועה המסורתית/התנועה ליהדות מתחדשת."

לגבי נסיעה בשבת...אהההה...

זה לא ממש נכון, אנחנו לא מתירים את זה, פשוט למשל יש לנו זקנים בקהילה שלא יכולים להגיע כל כך בקלות וזה יותר קל להם להגיע ברכב, אבל נסיעה לבית כנסת ברכב (אוטו, אופניים)- המילה היא לא "מתירים", אלא "מאפשרים" הייתי מדייק.

mayakol

New member
מה זה משנה הניסוח?

מתירים או מאפשרים... נו באמת! העיקר הוא שאתם לא אוסרים, וזו הבעיה... ולידיעתך, עפ"י הרבנים האורתודוכסים, אדם שהוא זקן או חולה אומרים לו שאין לו צורך להגיע במכונית לביהכ"נ, הוא פטור מלהגיע, ועדיין יחשב שהתפלל. זו מצווה שבאה בעבירה, אז מה זה שווה??

blablash

New member
בטח שזה משנה!!!

ב"ה כי מתירים זה אומר שהם לא מכירים בהלכה הזו, ומאפשרים זה אומר שלמרות שהם מכירים בה. הם לא יכולים אחרת. ושלא תחשבי שאני ח"ו מקבל את זה. אבל יש הבדל.

La Gamba

New member
הוצא פסק דין מסורתי-קונסרבטיבי

השולל את הנסיעה בשבת, ע"י כנסת הרבנים בארץ ישראל. לכו תבדקו את המקורות שלכם.

blablash

New member
צודק (נראה לי)

ב"ה אוקיי, מקבל, אתה מתכוון לומר שאתם עדיין חושבים שזה אסור אלא שפשוט קשה להסתדר בלי זה? אם כך, אני מקבל.

mayakol

New member
מה בדיוק אתה מקבל?

הוא אמר בפרוש שהם מאפשרים... אתה מקבל את זה?

blablash

New member
תגידי מה את כלכך לחוצה??????????

ב"ה צאי מהלחץ יא אורטודוקסית!!! (בצחוק...) אני מקבל את התיקון הלשוני שלו, ולא את הדרך. זה הכל.

mayakol

New member
לחוצה זה השם השני שלי... ../images/Emo3.gif

ולא מבינה למה התיקון הלשוני עשה את ההבדל אבל שיהיה...

blablash

New member
למשל,

ב"ה אני יכול להתווכח עם מישהו על לשונה של הברית החדשה, זה אומר מיד שאני מסכים עם כל מה שכתוב שם, ושאני נוצרי? לא.

mayakol

New member
לא, זה לא אומר

אבל אתה כתבת שאתה מסכים, ולכן הופתעתי.

נשיאוים הלכתיים/

טקס הנישואין של התנועה המסורתית בארף וגם של התנועה הרפורמית הן הלכתיות ב- 100%. כל הנדרש בהלכה מתקיים בטקסים, על כל רבדיו (הקונסרבטיבים נצמדים יותר להלכה, והרפורמים פחות). אם כן מה השאלה? מי חיתן אותם?

סופי פלמן!!!!!!!!!!!

וואו, מדהים לראות אותך פה כאשר את למעשה נמצאת אי שם בארה"ב הרחוקה, עם בני הדודים המגניבים שלנו- USY! הצטרפי גם לפורום נוער מסורתי

Carl Freeborne

New member
אני אגיע אליו בתנאי...

בתנאי שלא אשתתף בו חלק פעיל ובתנאי שלא אצטרך לעבור על ההלכה בשבילו, ואם הם רואים את עצמם נשואים - זו החלטה שלהם ולא שלי... ומבחינת יחוד.... זו זכותם, זה שההלכה היהודית אומרת שהם צריכים להתחתן זה עדיין לא בגדר פשע שלא יעשו זאת, וילדיהם יהיו יהודים כשרים (בתנאי כמובן שהאישה לא נשואה... או הוא כוהן והיא גרושה וכד'...)

מה יש לכם?!?!

אין שום דרך לשכנע אתכם לגבי שום דבר?! אנחנו מסבירים שחתונה קונסרבטיבית הולכת 110% על פי ההלכה ואתם רק מסתכלים ישר, בלי ימינה או שמאלה ולא מוכנים לקרוא אפילו ולהבין, שזה באמת ככה!!!! התנועה המסורתית וחבריה הולכים 1000% על פי ההלכה, אנחנו 1000% יהודים!!!!

La Gamba

New member
ואני מניח שיש לך גם הוכחות,

אנא הבא אותם. (ואל תפנה אותי לתשובות של רבנים אורתודכסים, הסבורים שמעמדם רם מדי מכדי לתת תשובה הלכתית נכונה לגבי טיעון מוצדק)

blablash

New member
קונסרבטיבי=שמרני/מסורתי.

ב"ה תבדוק מה הפירוש ליפני שאתה טוען טענות נחרצות. להזכירך, יש הבדל עצום בין התנועה הרפטרמית לתנועה הקונסרבטיבית. כתבתי אותו באמצע השרשור, לעיונך.

למעלה