שאלה לדתיים שבנכם

lala897

New member
בשביל מה להתקרב?

כדי למצוא את עצמי מעוכה על הרצפה, ומעלי עומד בוסקו וצורח- נקמה!! לא מעונינת למות. ובשביל מה אתה פה אם אתה לא מעונין לדבר אה? בשביל לקלל? people like u are destroying the world! אם כולם היו כמוך... לא היו נשארים אנשים בעולם...

שיריה

New member
לכל חתונה...

של אנשים קרובים אלי אני אגיע. אם אני אתיחס אל הזוג כאל נשוי? זה לא משנה ממש איך אני מתייחסת אליהם... כי זאת לא החלטה שלי מה שהם יעשו.

אני חושבת שאפשר להגיע לידי פשרה...

אני אגיע לאחר הטקס. אגיע כדי לכבד את חברי. אני מודה ומתוודה, קשה לי לראות זוגות נישאים שלא כדת משה וישראל. אני גם לא מבינה מדוע עושים כך, כי זה טקס יפהפה עם משמעות כל כך עמוקה, אבל זכותו של אדם לבחור כיצד יתחתן. יש לי שני זוגות חברים שחיים ביחד שנים רבות ללא נישואין ואני מתייחסת אליהם כבעל ואישה לכל דבר, ואני אף חושבת, ויתקנו אותי כאן הדתיים, שע"פ הלכה הם אכן בעל ואישה לכל דבר, או לפחות לאחר מספר שנים הם הופכים להיות "ידועים בציבור". חברים שלי הם חברים שלי גם אם הם חילוניים ואכבד אותם גם מבלי לאבד את זהותי הדתית. אולם אני חושבת שיש לכבד גם את מי שמחליט לא להגיע לטקס כזה.

הנישואים הם כן כדת משה וישראל...

ושוב זה נובע מעצם העובדה שאנשים פה לא יודעים, או לא רוצים לדעת, את ההבדל שבין הרפורמים לקונסרבטיבים: 1) קונסרבטיבים- מחוייבים להלכה, היהדות היא דת לכל דבר!!!!>>> "דת משה וישראל" 2) רפורמים- לא רואים עצמם מחוייבים להלכה, הדת היא תרבות!!!>>> לא ממש וחוץ מזה, לאחר שהזוג נישא בנישואים מסוג זה בארץ, על פי החוק, עליהם לנסוע לחו"ל ולהינשא שם נישואים אזרחיים שנרשמים בארץ כנישואים לכל דבר.

lala897

New member
נראהלי שהסברת כבר למעלה, לא?

כל המנהגים שהזכרת- טלית תפילין הם לא מנהגים אלא הלכות מפי ה' למשה בהר סיני והלאה. דבר שני משום מה לי זה לא מוריד מהמעמד שלי בתור אישה זה שאני לא שמה תפילין וטלית מה הדחיפות לשים. בשביל מה? למה זה מועיל לנשים הקונסרבטיביות?

כמו שזה מועיל לכל גבר יהודי להניח

תפילין, כך זה גם מועיל לנשים. אנחנו חיים בחברה שוויונית- ברוכה הבאה למציאות!

כמו שזה מועיל לכל גבר יהודי להניח

תפילין, כך זה גם מועיל לנשים. אנחנו חיים בחברה שוויונית- ברוכה הבאה למציאות!

blablash

New member
לא בדיוק...

ב"ה הדין של "ידועים בציבור" כפי שהגדרת אותו, לא הופך את הזוג לנשוי, אלא הוא רק תוספת לדברים העיקריים שהופכים את הזוג לבעל ואשה. אצל עכו"ם רק בגלל ה"ידועים בציבור" (ע"פ היהדות) הזוג נקרא נשוי. (ההודעה היא טכנית בלבד בלי קשר לתוכן ההודעה שלך.)

טיפוסית

New member
אני אחשוב בחיוב ללכת

אבל אנסה למנוע את הנישואים האלה. לדעתי הם יחשבו כנשואים האם אבותינו נישאו בטקס הרגיל עם הרב והכל-לא, ולדעתי באיזה סוג טקס יתחתנו זה לא משנה.

לדעתי..

אני הייתי הולכת בטוח! הם קרובי משפחה שלי (וגם אם זה היה חברים טובים!), ולא ממש אכפת לי מה הם חושבים או במה הם מאמינים כמו שהם מכבדים אותי אני אכבד אותם. ברור שלתפילות וכאלו אני לא אלך אבל אני לא חושבת שצריך להחרים כזה אירוע רק בגלל שהם לא מאמינים במה שאני מאמינה!!!

ועוד משו....

אני די בטוחה - שאם זה היה מקרה הפוך שרפורמי/אטאיסט וכו'... לא היה מסכים להגיע לחתונה של אדם אורטודוכסי התגובות היו הרבה יותר נזעמות!!! סתם משו למחשבה... (ואני גם דתייה!!!)

מתנדב

New member
הודעת התנצלות מחברי הפורום...

מחקתי מהפורום כמה הודעות גזעניות, והשמצות כלפי כמה חברים מהפורום, אי לכך נמחקו גם הודעות שלא היו צרכים להימחק, ועל כך התנצלותי מאותם חברים שנמחקו להם הודעות... ואני מזכיר שוב, אין להשמיץ או לנהוג בזלזול כלפי חברי הפורום, הן כלפי הדתיים והן כלפי החילונים...

blablash

New member
אני גאה בעצמי, מצאתי פתרון נפלא!

ב"ה הייתי הולך, מאחל מזל"ט אבל לא נשאר לטקס עצמו. גם בחתונה חילונית לא הייתי נשאר הרבה, אלא מיד אחרי הטקס הולך.

blablash

New member
ההבדל בין רפורמים לקונסרבטיבים!!!

ב"ה כדאי שליפני שאתם מגיבים, תדעו לפחות את ההבדל, והוא בהחלט משנה. קונסרבטיבים- מלשון שמרנים/מסורתיים מאמינים בתורה מסיני באל אחד בביאת משיח וכו' אלא אומרים שבגלל שהזמנים התשנו קשה להם לשמור את כל המצוות כהלכתן, לא שצריך לשנות אלא פשוט קשה להם. דוגמאות, תפילה בחגים ושבתות עם רמקולים, נסיעה לבית הכנסת בשבת עם מכונית ועוד דברים דומים. רפורמים- אינם מאמינים במעמד הר סיני לא בתורה שבכתב ולא בתורה שבע"פ בשבילם היהדות היא רק סממנים חיצוניות וטקסים. ז"א שאין ממש הבדל בין האלוהים היהודי הנוצרי האיסלמי או הבודהיסטי, כי לא בטוח בכלל שקיים אלוהים כלשהוא.

למעלה