שאלה לדתיים שבנכם

La Gamba

New member
את מצדיקה את הקונסרבטיבים

ושאר הזרמים האחרים שאינם אורתודכסים "הכל כמנהג המדינה" ע"פ אותו מקור.

טל ר

New member
שמרנים הם אנשים המעריצים מהפכנים

אלפי שנים לאחר מותם. דוגמאות לא מייצגות לחידושים: (i) חרם דרבנו גרשום, על שני חלקיו. (ii) דוד המלך התחתן נישואי תערובת. כך גם משה. כלומר התוספת אינה ההיתר לנישואי תערובת - התוספת הינה האיסור. (iii) לקחת פעם הלוואה בבנק? האם שילמת ריבית? (ע"י החידוש בהיתר עסקה) (iv) לאחר 7 שנים, האם הבנק שמט את ההלוואה שלקחת? (ע"ע החידוש בפרוסבול) (v) את חנוכה חוגגים אצלכם? ב-9 באב צמים? ועוד. חידושים הם מאוד פופולריים ביהדות, פשוט היהדות האורתודוקסית איבדה את היכולת לתקן אותם.

התנועה המסורתית איננה משנה שום דת

ואין בה כל רצון לעשות כן! אנו מאמינים באותם מצוות, באותם הלכות באותם פרשנויות, רק המנהגים הם. לא ייתכן דבר כזה שנלך על פי אותם מנהגים שהלכנו על פיהם לפני כ-200 שנים ויותר!

mayakol

New member
לא יתכן שנלך עפ"י אותם מנהגים, אה?

למה?? כי זה קשה? כי זה "פרימיטיבי"? מי החליט שזה לא יתכן???

הגדרת ה"מנהגים":

1) לאישה יש מעמד שווה לגבר ביהדות כמו שיש לה בחברה המודרנית, ועל כן מותר לה לעלות לתורה ולקרוא ממנה, להניח תפילין וטלית וכן לכהן בתפקיד רב. 2) שלילת הרעיון של איסור נישואי כהן גרושה כיוון שהכהן כיום כבר לא משמש בתפקיד קדושה. לכי תמצאי מנהגים כאלה אצל האורתודוכסים?!

mayakol

New member
זהו? זה כל ההבדל ביניכם לבין

האורתודוכסים?? מה עם צניעות? ואיסורי נגיעה ויחוד שנכללים בזה? שומרים עליהם? תקפיד אחרי נישואיך על טוהרה? נידה? או שגם אלה לא תואמים את החברה המודרנית?

mayakol

New member
לא ענית לי...

שומרים ומקפידים על מה שציינתי או לא???

כל החוקים הללו תקפים בתוך התנועה

ובתוך התנועה יש ששומרים ויש שלא, כמו גם באורתודוכסיה. ההבדל הוא שאנחנו (כמנהג הספרדי) לא נחטט לאדם בחייו הפרטיים כדי לבחון

La Gamba

New member
אנא הסבר את המשנה

הרי המשנה בהחלט מוסיפה עוד חוקים, או תתי חוקים, האם אין היא מתנגשת איתם? הרי כרגע הבאת את תורת הקראים על רגל אחת.

מתנדב

New member
hoggle, אני לא מבין אותך בכלל....

את רוצה להכריח אותי ללכת למקום שההלכה אוסרת ללכת? אני פשוט לא מבין אותך...

La Gamba

New member
הרשה לי להיות מעט סקפטי

אולם לקחת בעות על ההלכה, עם הלינק שצירפת אתה טוען שהרב הזה, הפלג הזה, המיעוט הזה, לוקח בעלות על ההלכה, וטוען שההלכה קובעת כי שני הפלגים הם עבירה על חוקי התורה. בעוד ששני הפלגים האחרים מתירים את קיום הפלגים האחרים. אותו מיעוט שדורש מונופול מסיבות כלכליות, אותו מיעוט המונע מנשים, ומילדים מיוחדים לעלות לתורה מאיסור שהם המציאו (לא כתוב בתורה איסור על עליית נשים לתורה, ובמשלי כתוב- "חינוך לנער על פי דרכו"), הוא זה האוסר. זכור את בית שמאי.

lala897

New member
לא יודעת אם אני אלך

לטקס. צריכה לברר אצ הענין והזוג לא נשוי בכל מקרה.

ESU Boscorelli

New member
זה לא משנה נשוי או לא!

זה קרוב משפחה! אתם אומרים שנתגשר ונוותר לכם ונתגמש וניתן לכם עוד תנאים טובים אבל אתם עם הראש בקיר! לא מזיזים אצבע! אז אל תצפו אח"כ ממני לאהדה כלפיכם ולהבין אותכם כי אתם רק מגעילים אותי עוד ועוד ורק מכתימים לי את המדינה!

lala897

New member
אמרתי לך-

כשיגמרו לך הכינויים המכוערים נדבר-טוב?

ESU Boscorelli

New member
בואי שנייה... תתקרבי תתקרבי...

עוד עוד עוד כדי שאני לא יצטרך לצעוק... לא מעניין אותי לדבר עם אנשים כמוך! people like you make me sick!

למעלה