גררר.... ../images/Emo46.gif
<זהו, נמאס לך להטריד שמאלנים שאתה בא להטריד צמחונים?> ראשית, תשובה ישירה לשאלה הראשונה (לצורך העניין אני מתעלמת מהנקודה האתאיסטית): בעלי-החיים הם אוסף של מולקולות, בדיוק כמו בני-האדם. כמו שענו לך קודם- כיוון שבני-האדם כמו גם בעלי-החיים יכולים לחשוב, לחוש, וכו´- אני מאמינה שאסור לרצוח אותם. מאכפת לי למה הם מסוגלים לחוש. הנקודה המרכזית היא שהם מסוגלים. עד כאן נסיון אמיתי לענות לך. וחוץ מזה, אני רוצה להפנות אותך לשלוש טעויות לוגיות בשאלה שלך (הראשונה סתם משעשעת, השנייה טיפשית, והשלישית מהותית): א. גם אדם שמאמין באלוהים מאמין (קרוב לודאי) שבעלי החיים הם אוסף של מולקולות... ההבדל הוא שהאדם המאמין חושב שאוסף-המולקולות אותו אנו מכנים "פרה" נוצר ברצונה של האל (ויכולתיו, כמו יכולת התחושה, ניתנו לו ברצון האלוהים) ואילו אדם שלא-מאמין חושב שאוסף המולקולות שעושה "מוווו" נוצר בעקבות וע"י תהליכים בטבע. ב. הרבה מאוד א/נשים שמאמינים באלוהים עוברים על חלק ממצוותיה. אני מכירה לא מעט יהודים (ויהודיות)-מאמינים שנוסעים בשבת ואוכלים במקדונלד´ס, והרבה מאוד יהודיות מאמינות שלא רוחצות במקווה. אז מה? הם לא עושים כל דבר שאלוהים צוותה, ובטח שלא יעשו משהו רק כיוון ש"אלוהים מרשה". <ומה איתך? האם אתה עושה רק מה שאלוהים הרשתה/צוותה- או שלפעמים אתה גם חושב בעצמך, ומתאים את הסיטואציה למעשה?) ג. וזו הטעות המעצבנת באמת (למרות שניתן היה להניח שתשגה במשהו שכזה, ולו-רק בהסתמך על הניק שבחרת לעצמך)- מסיבה לא ברורה אתה מניח שכל הצמחונים שאינם אתאיסטים הם יהודים... קיימות מספר דתות/אמונות בהן ישנו כוח-עליון (אחד או יותר, בצורה זו או אחרת)- שהן גם צמחוניות. אופס.