שאלה לחברי הפורום הצמחוניים.

haleth

New member
אסף - כל מילה בסלע

אבל יש גלגול נשמות, אז בגלגול הבא, אני רוצה להיות חתול, אצלי. אין יותר עדיף מזה!

haleth

New member
שירה, אסף, אורי, בוא רגע הצידה...

שמתם לב שבפינת פתיל נידחת זו, הדנה במוסר ונשמות, הקבצנו אנו, כל הלוחמים הצמחו-טבעונים שבפורום? - או שיש עוד, שאני לא יודעת עליהם. נראה לכם שיש קשר? בכולופן, נראה לי (בלי להתייעץ עם העורך דין שלי), שאני כנראה מתכוונת ל"נפש". (למרות שנשמה יכולה להיות נשמה גם בלי להתגלגל לגוף אחר, אבל זה לא באמת מעניין אותי - אין לי שום נתונים על זה.)

shirabalter

New member
כל מיני...

קשר? יכול להיות. [היזהרי לך בבואך לבקש משירה למצוא קשרים: מלבד העובדה שהיא פתאום תתחיל לדבר על/אל עצמה בגוף שלישי היא עלולה להתחיל למלמל אמרות חסרות פשר בעוד פניה מתעוותות ונשימתה נעתקת ולפני שתשימי לב, היא תברח לך לקאטה שלה מפוחדת שמא שוב טעתה- לחשוב.] נפשות? לפני שתתחילי להזיל ריר בכלביות מתוך אמונה שאת חתול (או מקרר...), שמעי סיפור: המון פעמים, כשהבטתי בפניה של כלבתי, זואי (הידועה גם כ: ווזי, ווזה, שועלה (להבדיל מ...), כבשה ושלל שמות שונים ומשונים..), דימיתי לעצמי כי מאחורי הבעות הפנים המדהימות האלו מסתתרים כמה מן היקרים לי מכל!... או לפחות מישהי שהבעותיה חורצות את הבנתה, ממקום בו עוד לא ביקרתי... אני לא בטוחה איזה מן אדם אני: אני לא עונה על הקריטריונים של מאמינה אך גם לא כלכך רוצה להשאר לבד... ...גם במידה ואתה אדם אחראי, לובש בימי חול בגדי אתאיסט, ומתאפר בהתאם, מעניין אותי לדעת לגבי כולכם: מה ממלא עבורכם את חלל האמונה/ה-X? (אנא, נסו למצוא איפשהו בליבכם את החור שעוד לא התאחה. על תוותרו לעצמכם!) שירה נ.ב.- עדי- חיוך נבוך.. יש לי זמן. ללמוד, לגדול, לדחוף (נשים אלגנטיות בעלות חן שלא יתואר בעלות דימוי עצמי של מקרר!), להשתחרר. אלמד לומר למישהו, ולא לי, ולאהוב את מה/מי שמסביב, ולא רק את איך שהוא רואה אותי..(ע"ע הודעות לא לנמענן)

aradori

New member
קשר ברור!

1) יש לנו הרבה זמן פנוי בהמתנה עד שהאיברים יתאחו מחדש (הכליה שלי ממש אוטוטו מסיימת). 2) בא לך להעביר את הדיון לפורום אומנויות-לחימה? בואו נבדוק - אם שם יתגודדו רק צמחו-טבעונים (משעשעת שכמוך...) - אולי יש לנו קייס.
היום הלכתי לשעור ראשון של נינג´יצו בטכניון. מה שזה למעשה אומר - שכל מה שאני צריך לעשות, זה לבוא כל יום רביעי, לתת למדריך להרביץ לי קצת - ואני אקבל ציון שיכנס לי לממוצע האקדמי... קטע לא ברור...

מה קשור????????????

אם בעלי חיים הם אוסף של מולקולות אז ככה גם בני אדם אז כאילו מה הקשר אם אין אלוהים זה אומר שאין חיים? אין רגשות לחיות? ובקשר לטענה השנייה אז מה עם אלוהים הרשה? ולפי היהדות בכלל כולם יהיו מתישהו צמחוניים אז די כבר!

morchoo

New member
יש קשר הדוק בין אתאיזם לצמחונות

בתור אתאיסטית טבעונית, אני חושבת ששקילה מחדש של ערכי המוסר של החברה, הסירוב לקחת דברים כמובן מאליו כשהם פשוט לא נכונים/ הגיוניים/ מתאימים לנו, מאפיין גם את הצמחונים וגם את האתאיסטים. תשומת הלב שניתנת למוסר האישי וההתחשבות בזולת ללא אפליות. הכל נכון גם לאתאיזם וגם לצמחונות/ טבעונות אוהבת מורצ´ו

Sern

New member
אישית אני,

כאדם מאמין, צמחוני. הבעיה בשאלה שלך (כפי שכבר אמרו קודם) היא שטענת שהדת היהודית היא הדת היחידה בעולם. אני לא יהודי, אישית, והדת שלי (in it´s purest form) לא טוענת כלום בעד או נגד הצמחונות. אני צמחוני, כי אני מאמין שהצמחונות מקרבת אותי אל האלים. זו אמונה אישית שלי, והדרך בה אני חי ומבצע פולחן. היא פרשנות של דרך חיי הדתית. מלבד זאת כמובן, אני צמחוני כי אני יודע שחיות מרגישות כאב וסבל, ואני לא מוכן לתת לזה יד. ארם.

Moledet972

New member
טוב, פשוט לפי הידועה לי

עבודת אלילים לא מוכרת רשמית במדינה, אלא רק נצרות, יהדות, אסלם, והדת הדרוזית.

lifegirl

New member
הו, כמובן!

הרי אם דת "לא מוכרת רשמית במדינה"- סימן שהיא לא קיימת. אני בושה ונכלמת! בורה שכמותי!

Moledet972

New member
אז את מאמינה בכך שבעולם יש אלילים

רבים? באיזו מיתולגיה את מאמינה? בהינדית, ביוונית, או אולי בסקנדינבית? (נשמע מעניין) - יש לכם איזה מקדש בארץ?

Sern

New member
אני מוסיף את קולי לקולה של lifegirl

קודם כל, יש הבדל בין להכיר בקיומה של דת, לבין להאמין באותה דת. אני למשל מכיר בקיומה של הדת היהודית, אבל לא סוגד לאותו "אל אחד ויחיד" עליו היא מדברת. בנוגע למקדשים. תחקור קצת את האמונות הפגאניות ותגלה למה השאלה הזו לא ממש מתאימה. יש המון אינפורמציה ברשת, אם זה באמת מעניין אותך. ארם.

adva g

New member
לא מובן...

אני צמחונית אתאיסטית. אינני מאמינה באלוהים, איך מכאן הגענו לאמונה שבעלי חיים הינם אוסף מולקולות שאנחנו פשוט מפרקים? אני מאמינה שחיי אדם וחיי בעל חיים ממין אחר- שווים.

bilbibilbi

New member
אם כבר הנושא עלה, גם לי יש שאלה..

כבר שאלתי את זה לפני הרבה זמן אבל לא קיבלתי תשובה ברורה. ידיד שלי אמר לי שהוא הפסיק להיות צמחוני כשהוא גילה שיש מצווה לאכול בשר בפסח. לכן, דבר ראשון אם מישהו יודע משהו בנושא אנא: זה נכון? חוץ מזה, יש מישהו שאני יכולה לפנות אליו עם השאלה? תודה.

התשובה:

מאז חורבן הבית אין יותר צורך להקריב קורבן בפסח- אלא לספר וללמד על המאורעות שקרו במצריים בלבד (שכן הם העיקר). דיין פלדמן אישר שהמרקם הבשרני של פטריות יכול להוות תחליף סמלי לבשר הקורבן. התלמוד מורה כי סלק מבושל יכול גם הוא להוות תחליף. תשובה מפורטת מתוך http://jewishveg.com/schwartz/faq_vegetarianism.html How would a Jewish vegetarian celebrate Pesach? Today there is no need to cook or eat meat on Passover. The eating of the Pascal lamb is no longer required now that the Temple has been destroyed. One is required to commemorate this act not to participate in it. The late Dayan Feldman stated that mushrooms, which have a fleshy appearance can be used on the Seder plate to commemorate the Pascal lamb. The Talmud indicates that a broiled beet can be used. Because Passover is the celebration of our redemption from slavery, we should also consider freeing ourselves from the slavery to harmful eating habits. As our homes are freed from leaven, perhaps we should also free our bodies from harmful foods. Because Passover is a time of regeneration, physical as well as spiritual, the maximum use should be made of raw fruits and vegetables, which have cleansing properties. There are other Passover themes related to vegetarian ideas. The call at the Seders for "all who are hungry to come and eat" can be a reminder that our diets can be a factor in reducing global starvation. The Passover theme of freedom is related to the horrible conditions of slavery under which animals are raised today. כל זאת ועוד בעמוד הזה: http://jewishveg.com/schwartz/

guruyaya

New member
האם זה רק אני, או ששואל השאלה

כלל לא הגיע לכאן להביע עניין בתשובה. כמה שאני אוהב אנשים סקרנים!!!

Moledet972

New member
דווקא כן הבעתי עניין בתשובה.

הייתי פשוט בטיול קצר בשומרון. בכל מקרה, קראתי את התגובות להודעה שלי. אני, שלא כמו אנשים אחרים בפורום, אינני חושב שהאדם מורכב ממולקולות בלבד, ולמרות(או בזכות זה) שאני לומד כימיה, אני טוען שהאדם וגם בעלי החיים אינם אוסף מולקולות. לאדם אתאיסט, אין ממש סיבה להאמין שאסור לאכול בעלי חיים, שכן מאותה הסיבה הוא יכול להחליט שגם הצמחים הם סובלים, ואסור ל"רצוח" אותם. וגם מחשב אסור להרוג, כי הוא בעצם יצור "חי" לא פחות מאיזו פרה טעימה(שניהם צבירים של מולקולות). לכן, לפי דעתי, אדם שהוא אתאיסט וגם צמחוני, אינו אתאיסט, כי אם מאמין ב"השגחה עליונה", או בדבר על-טבעיים, וכו´.

למעלה