שאלה לחרדים בפורום

נכון מאוד

אותם בריטים שעצרו את הגרמנים באל-עלמיין, אותם בריטים שמנעו את כיבושו של המזרח התיכון ובעקבות כך חבירה של הכוחות הגרמניים במזה"ת עם הכוחות בקווקז ולמעשה נצחון גרמני מוחץ במלחמה.

saar7650

New member
כנראה שאתה לא מבין...

שכשבורא עולם מציל אותנו יש לו דרכים רבות לעשות זאת כמו ע"י הבריטים. מזכיר לי סיפור על אחד שספינתו החלה לטבוע וחיכה רק ל"נס" שיביא הבורא! ראה גלגל הצלה מאן לקפוץ אליו שכן אין זה נס! ראו אותו אנשי הצלה שחשו לעזרתו ומאן לעלות אל ספינתם הבטוחה- שכן אין זה נס! הקב"ה שולח לנו ניסים גם ע"י דברים שנראים לכאורה כמובנים מאליו!! למה ציפית? שתהיה סופה ותעיף את כל היהודים לארץ? או משהו דומה לזה?

G ove r n o r

New member
"שתי הדתות העיקריות בעולם (נצרות

ואיסלאם) מאמינות גם כן שניתנה תורה לעם היהודי!" ...good for them, שיאמינו. אמונה היא דבר טוב, בתנאי שמבינים שלא ניתן להוכיחה, ולא משתטים בפרהסיא. לא כל נוצרי הוא מאמין, לא כל מוסלמי הוא מאמין, ממש כשם שלא כל יהודי הוא מאמין. הנחות היסוד של אמונות אלה, _אינן_ מחזקות את בסיס היהדות כהוא זה, לעומת זאת, היותן "צעירות" יחסית (הנצרות כבת אלפיים, והאיסלם כבן 1460), ממקם את הספורים הבסיסיים שלהן בתקופות לגביהן קיים שפע ממצאים ארכאולוגיים. האמונה היהודית נותרת כשהיתה - ללא אישוש חוץ-מקראי לגבי כל מה שמיוחס לתקופה שקדמה למאה ה-10 לפנה"ס. "במידה וכך היה צריך הבורא להביא תורה מחודשת לנצרות או לאיסלאם לפחות באותו מעמד שהיה בעבר אם לא ביותר ממנו (כלומר בפני 60 ריבוא)" הוא לא הביא לנו תורה לפני 60 רבוא עדים, וממילא לא נטלה והעבירה לאחרים. "היהודים אף על פי שנרדפים הם כל חייהם מאז היווסדם לעם (ועוד לפני- ראה ערך מצריים) נשארו קיימים עד היום!" נראה לי שלא היהודים שרדו, אלא היהדות. היהדות גרמה דרך כלל ליהודים שתוחלת חייהם תהיה קצרה מן הממוצע. רק התחקות אחר "חתימה גנטית" בכרומוסומים יכולה לקבוע האם יהודי של ימינו הוא צאצא של של יהודים קדומים, ובדיקה זו צריך לבצע גם על סינים, למשל. תיווכח לדעת כי קיימים עוד עמים ששרדו ולא נעלמו. "ולא זו בלבד- אלא אף הקימו מדינה עצמאית שבסה"כ בת עשרות שנים וכבר מפותחת בטכנולוגיה עשירה!" גם יפן הקימה עצמה מאפס, לאחר מלחמת העולם השניה, והפכה למעצמה טכנולוגית. "עמים הוכחדו, אימפריות קרסו- אך עמינו נשאר קיים לעד ולעולמי עולמים!" טענה חלשה. עליך לומר, אם כבר, "אך עמינו נשאר קיים עד עתה!" - - אתם יודעים היטב בעמקי לבכם שאמונתכם חיה על זמן שאול. שום תשובה למסתרי הטבע אינה מצויה בין הדפים של כתבי-הקודש, וככל שהמדע מציג רגלו בתחומים נוספים - מנושל הבורא שלכם ונדחק מהם, וסופו שישאר רק במחוזות אימטריאליים (immaterial, מונח מוצלח במיוחד עקב העקיצה הגלומה בכפל המשמעות)...

אתה יכול לצחוק עד מחר

אבל זה לא ישנה את העובדה שאתה אידיוט. מה התגובה שלך לטענות א,ב,ג האם אתה יכול להוכיחן, האם אתה יכול להתייחס לגופו של עניין או שאתה מעדיף להתייחס לגופו של אדם ? לך תלמד עברית לפני שאתה בא לזיין לנו פה את המוח חתיכת טמבל.

עמלק

New member
אגב, על אותו המשקל

למה שלא תשלח את ילדך ואת ילדי החרדים למחזיר בשאלה, בוא נאמר - ירון ידען ? אהההה, ענית "לא" (ולא משנה איזה סיבה צירף לתשובה זו) ואענה לך : "אתה מ-פ-ח-ד !!! אתה יודע עמוק עמוק בתוך ליבך שאנחנו צודקים ולכן אתה מפחד שילדיך ידברו עם אחד כזה כי האמת תתגלה אליהם בפנים! ואז ישאלו אותך ילדיך- "למה שיקרת אותנו כל החיים"?... האמת מחייבת ולכן היא מפחידה אותך ואת חבריך שמנסים להפוך כל אבן ולו רק להישאר מנותקים מהמציאות הטופחת על פניהם ופניך!!!" *הערה- השגיאות בהתנסחות ודלות ההתנסחות - הם במקור ולא שלי.

saar7650

New member
עמלקו'ש למה אתה עונה במקומי???

למה אתה עונה במקומי על השאלה- אם אני אשלח את ילדיי או אלך בעצמי להרצאותיו של ירון ידען מ"דעת אמת"? אז אם תשאל אותי אומר לך (להפתעתך הרבה) שכן הלכתי להרצאותיו ולא שינה לי דבר! אמשיך לחיות באורח חיים דתי! ובמקום להחזיר אותי בשאלה- נהפוך הוא עשה!!! למדתי והתעמקתי יותר ויותר בנושאים שהנ"ל העלה. אגב- אתם כל כך מתלהבים מ"מציאותיו" אך גדולי ישראל עוד בטרם עת (לפני שהוריו של ידען חשבו עליו) דנו בחלק משאלותיו... אז עם כל הכבוד לא הוא המציא את הגלגל!!! לפניו עשו זאת רבים- ונכשלו!!! ועליו ועל שכמותו נאמר:"מהריסייך ומחריבייך ממך ייצאו"!!!

עמלק

New member
סערוש

1. לא דיברתי עליך - דיברתי על ילדך, ילדים קטנים שטרם התעצבה מחשבתם. 2. תתפלא שגם אני הלכתי להרצאות של אמנון טמפון ונותרתי אטאיסט. 3. אני לא מתלהב כלל מירון ידען, אין לי שום קשר רגשי, משום סוג, אליו.

saar7650

New member
אז אל תענה במקומי!!!

וכרגיל... לא יכולים בלי השמצות... אגב תדע קודם לאיית מה אתה (אתאיסט לא אטאיסט) ואח"כ תסביר את עצמך! גם את ילדיי אלמד להבין לעומק את התורה זאת גם ע"י שאלותיו של ירון ידען. לא אמרתי שאתה אישית מתלהב מהידענצ'יק אלא שחבר מרעיך "מתים עליו" בלשון המעטה... וצחוק הגורל הוא שהם מתלהבים משאלות שבחלקן הגדול עתיקות יומין!

עמלק

New member
מה אתה אומר ?

1. מאחר ואתה לא מבין את הדברים שנכתבים לך אפרש לנוחיותך את דברי: אתה כתבת את הבדיחה הזו בנוגע ל"למה חילונים לא רוצים לשלוח את ילדיהם למחזיר בתשובה" ואני שיניתי קלות את קטע הדמגוגיה שלך והראתי שדמגוגיה עובדת לכל הכיוונים... 2. לפני שאתה מעביר שיעורי לשון בעברית, כדאי שתבדוק על מה אתה מעיר. המילה הלועזית Atheist טרם נדונה (למיטב ידיעתי) במסגרת ועדות האקדמיה ללשון העברית ועל כן ניתנת לכתיבה בעברית גם עם 'ט' וגם עם 'ת'. באותו העניין ממש, אתה מעיר לי על איות שנראה לך שגוי, אבל מעיז לכתוב משפטים כגון :"למה שיקרת אותנו כל החיים", "פניניך המדהימים", "הבנת הנקרא יש לך", "נהפוך הוא עשה". אולי גם תרצה להתייעץ עם איש בוגר בנוגע לשימוש נכון בפיסוק ("אגב תדע קודם לאיית מה אתה", "גם את ילדיי אלמד להבין לעומק את התורה זאת גם ע"י שאלותיו של ירון ידען", לדוגמא). פעם הבאה לפני שאתה חושב להעיר למישהו על מה שנראה לך כטעות כתיב תבדוק אם אתה בכלל יודע על מה אתה מעיר ומה מצבך בנושא... 3. אתה טוען שלא אמרת שאני אישית מתלהב מירון ידען - זהו שקר. להלן ציטוט מהודעתך הקודמת : "אגב- אתם כל כך מתלהבים מ"מציאותיו" אך גדולי ישראל עוד בטרם עת (לפני שהוריו של ידען חשבו עליו) דנו בחלק משאלותיו... אז עם כל הכבוד לא הוא המציא את הגלגל!!! לפניו עשו זאת רבים- ונכשלו!!!"... 4. מי הם בדיוק "חבר מרעיך" שאתה מייחס לי? נא להביא ציטוטים לנושא זה וכן הסבר מפורט כיצד הגעת למסקנה שמישהו פה בפורום הוא חברי. 5. לעניין ההשמצות, להלן כמה ציטוטים רלונטיים : "בדרך כלל אדם שלא שלם עם עצמו נמצא כל הזמן באי שפיות מסויימת והפעם אתה וחברך מרעך מוכיחים זאת בכל תגובה מבלי שנתאמץ אנו להוכיח את אי שפיותכם!", "במקום איגרא רמא שמך יהיה מהיום בירא עמיקתא!!!", "אם כבר מדברים על השכלה- הבנת הנקרא יש לך????", "ואנסה להסביר לך כל זאת בסינית- אולי רק כך תבין!!!", "אז לך תלמד הסטוריה לפני שאתה מספר לנו", "אם זה לא היה עצוב הייתי צוחק מבורותך" --- האם אנו עדים לתהליך שבו אתה הופך להיות כל מה שאתה יוצא נגדו ? נושא מעניין.

saar7650

New member
מה שאתה קורא!!!

אענה על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון! א. הדמגוגיה שלך לא עבדה... כי עניתי שאני הלכתי להרצאותיו! כל שאמרתי הוא תגובה ל"איגרא רמא" על השמצותיו וקללותיו. ב. המילה היא אתאיסט ולא אטאיסט כמו שניסית לומר- אולי אתה יכול להתווכח עם מילון אבן שושן... ג.כולנו לומדים עם השנים להתנסח באופן בהיר אשתדל לעשות זאת! ד. במיוחד בקשר אליך אשתדל לפסק את המשפטים, על מנת שתוכל להבינם! אולי אינך מבין בלי פיסוק- ופיסוק יעזור לך להבין טוב יותר! ה.אתם=החילונים! אם לא הבנת אז עמך הסליחה! ו. חבר מרעיך=אנשים שאליהם אתה משתייך! חילוניים! וכפי שאתה רואה בפורום זה כמעט בכל תגובה שניה מוזכרים דבריו של ה"ידען". ז. אכן מיצר אני על דבריי ואין ברצוני לפגוע באיש! ושנית תבדוק את דבריי מול דבריהם! ותיווכח כי דברי הלעג שלי לא מגיעים לקצה לשונם המנאצת! הבעיה היא שכשיש אנשים שמנבלים את פיהם בלי סוף אז לעיתים תרבותם נדבקת אליך גם בלי שתרצה! ההבדל הוא- שאני מתנצל על דבריי ואתם תמשיכו לנבל את פיכם ועוד תביאו לכך נימוקים!

עמלק

New member
אני קורא, אבל אתה פשוט לא מבין...

1. הדמגוגיה שלך היא זו שלא עבדה מכמה סיבות : א. עליתי עליה והדגמתי כי היא עובדת גם לכיוון הדתי. ב. שוב פעם, דיברנו על ילדינו, ייתכן וגילך צעיר ואינך מבין דבר בגידול ילדים - ועל כן אינך מבין את ההבדל. אולי כדאי שתחזור ותקרא את השרשור, אולי אז תבין. 2. עם מילון אבן שושן איני יכול להתווכח, הוא הסמכות העליונה וניזון מהאקדמיה ללשון העברית. מבדיקה שערכתי - המילה לא מופיעה במילון, לא 'ת' ולא 'ט'. אתה מוזמן לכתוב לאקדמיה ללשון העברית בבקשה לדון במילה זו בהקדם. 3. יופי לך, בינתיים תתנצל על השקר. הכללת אותי עם קבוצה שאין לי שום קשר אליה. 4. כדאי שתשתדל לפסק בתכתובת עם כולם ולא רק עימי, זה מעיד על רמתך האישית. אני מבין את דבריך גם ללא הפיסוק - אולם הדגמתי שהערתך בנוגע לאיות המילה אטאיסט/אתאיסט הייתה לא במקום, בייחוד לאור כמות השגיאות שאתה עושה... 5+6. אל תכליל אותי בשום קבוצה. ירון ידען מוזכר פה בייחוד על ידי הדתיים ולא על ידי החילוניים. אתה גם יכול לוותר על ההגזמות הדרמטיות "כל הודעה שנייה"... 7. אין לי עניין בנושא זה. 8. תפסיק להכליל אותי, לא זכור לי שקיללתי אותך ! בקיצור, יש לך קושי עז לעשות הפרדה בין אדם בודד לבין קבוצה, אתה פשוט לא מסוגל להבין שכל אחד כאן הוא פרט ייחודי ואינו חלק מקולקטיב דימיוני בעל תכונות זהות. דבר זה מעיד, ככל הנראה, על גילך הנפשי וייתכן וזה מעיד גם על גילך הפיזי.

G ove r n o r

New member
הבט, אנו מדברים עם דתיים כבר חדשים,

וכל מטיף חדש שמופיע, מקפחים את שוקיו מיידית, שוברים אותו תוך זמן קצר, והוא נעלם לתמיד (או חוזר עם nickname חדש). אילו היה ממש במרכולתך, סביר שמישהו מבני-מינכם היה מצליח to make a point. זה לא קרה מעולם. את ילדי אלמד לחשוב באפן בקורתי, ולהיות ספקנים, מקשנים וחושבים. מה יעשו עם המטען שאנחיל להם? איני יודע. אני מקווה שיגדלו להיות כמוני. אם יהיו שונים, יהיה זה בגלל מבנה אישיות. אם יבחרו להאמין, לפחות אקווה שיעשו זאת ברמת הפשטה ראויה, ולא יתבזו כמו הפאגאנים/עכו"מים המתפתלים כאן לפנינו. האמונה היהודית המשתקפת בפורום זה, אינה יהודית כלל, אלא כנענית/עכו"מית/פאגאנית (ואני מתנצל בפני הפאגאנים ללא מרכאות, אשר לפחות עבדו את הטבע המרשים, על כי היהודים מוציאים להם שם רע). ככלל, היהדות מעולם לא היתה אפולוגטית (מתגוננת בדרך של לוחמה ווכחנית). הענין נולד אצל נוצרים ויובא לארץ ע"י מקימי מנוף/שופר/ערכים/נטעים/שבע-נט, ואכן תמצא articles מתורגמים נושאי רעיונות זהים, ואולי אפילו קיים שתוף פעולה והחלפת חומר בין מסיונרים יהודים למסיונרים נוצרים. אם בעבר היה לארגונים אלה סכוי השרדות מסוים, ואולי אפילו מעט השגים בציד נשמות, הרי המצב השתנה עם הופעת האינטרנט והתפשטותו. זו מהפכה גדולה יותר ממהפכת הדפוס. כל המידע מצוי בהשג יד כל אחד, ב- mouse click, וזמינות המידע מאפשרת הפרכה מידית של כל טענת המטיפים. "אתה יודע עמוק עמוק בתוך ליבך שאנחנו צודקים" בשלב זה, עדיין לא הראית שההזיה הנוירואלקטרוכימית הקרויה "בורא", קיימת מחוץ לספוג שבין שתי אזניך. "האמת מחייבת" כן. מחייבת לחקור את עולמנו הממשי. את הענינים האימטריאליים שאי אפשר לחקור, ואשר מצויים במחוזות הלימבו, טריטוריות בהן ניתן לטעון הכל, גם טענות אמונה יהודית - אנו משאירים לך ולבני-מינך. "היא מפחידה אותך ואת חבריך שמנסים להפוך כל אבן ולו רק להישאר מנותקים מהמציאות הטופחת על פניהם ופניך!!!" ס"ה הנחת דעתנו באשר ליכלתך לצרף חלקי דיבר ליחידה סינטקטית תקינה לכאורה, אולם, שכחת לצקת תוכן לתוכה. נכון שעד היום לא נתקלת במישהו שהדגים לך את אפסותך ואת חסר-התכלית שבחייך? זה מטריף. אני מודה. חיים כל כך תובעניים, תוך השתדלות כל כך עקרה לשאת חן בעיני הזיה נוירואלקטרוכימית, המצויה רק בין אזניך, שאין הוכחות לקיומה מחוץ לספוג שבין שתי אזניך, שלא נגלתה מעולם לאיש, בלי לקבל שום תמורה בעין בעולם זה, ובלי הוכחות שתהיה תמורה כלשהי בעולם אחר. ואתה מכנה את כל המצביעים על ארח חייך המטופש והמבוזבז בתאר מופרעים... - - אתם יודעים היטב בעמקי לבכם שאמונתכם חיה על זמן שאול. שום תשובה למסתרי הטבע אינה מצויה בין הדפים של כתבי-הקודש, וככל שהמדע מציג רגלו בתחומים נוספים - מנושל הבורא שלכם ונדחק מהם, וסופו שישאר רק במחוזות אימטריאליים (immaterial, מונח מוצלח במיוחד עקב העקיצה הגלומה בכפל המשמעות)...

amirjak

New member
יש לי כמה שאלות פשוטות מאד

בשביל מה אתה חי?? למה אתה עושה מה שאתה עושה כל יום? מה יוצא לך מזה? למה שאנשים לא ישקרו אם אין כח עליון שיעניש אותם?? האם מותר האדם מן הבהמה? האם יש תשובה בכלל לשאלה "למה זה קרה דווקא לי"? על כל אלא ועוד עונה לך הדת, ובלי תשובות על השאלות האלה בן אדם נורמלי לא יכול לחיות בשפיות דעת ובבטיחות. אז מה התשובות שלך לשאלות הנ"ל (שהבאתי לך רק דוגמה קצרה מתוכם)..

amirjak

New member
יש לי כמה שאלות פשוטות מאד

בשביל מה אתה חי?? למה אתה עושה מה שאתה עושה כל יום? מה יוצא לך מזה? למה שאנשים לא ישקרו אם אין כח עליון שיעניש אותם?? האם מותר האדם מן הבהמה? האם יש תשובה בכלל לשאלה "למה זה קרה דווקא לי"? על כל אלא ועוד עונה לך הדת, ובלי תשובות על השאלות האלה בן אדם נורמלי לא יכול לחיות בשפיות דעת ובבטיחות. אז מה התשובות שלך לשאלות הנ"ל (שהבאתי לך רק דוגמה קצרה מתוכם)..

לא מדויק.

לשאלות ששאלת יש תשובות רבות ושונות מאוד. כל קבוצת דתות עונה עליהן בצורה אחרת. כל עוד לא הוכחת איזו מהן היא הנכונה, גם התשובות החילוניות מספקות בהחלט.

G ove r n o r

New member
ברכותי. אני רואה שנטשת את הדרך

שנוסתה לשווא ע"י בני-מינך, לנסות להוכיח לנו כי יש מידע מדעי שמימי בתורה, או בתושב"ע, או שמדענים מובילים ממליצים על אלהים, ואתה ניפנה לדון ב"יתרונות" כביכול אחרים של האמונה. "בשביל מה אתה חי??" זו שאלת תכלית. תכלית, מדרך הטבע, היא פרשנות _אמונית_ _סוביקטיבית_, ותלויה במבנה האישיות. "למה אתה עושה מה שאתה עושה כל יום? מה יוצא לך מזה?" לבטח התכוונת ל"מדוע" ולא ל"למה". "למה" היא בעל חיים החי במשורים הגבוהים של רמות דרום-אמריקה ושיך למשפחת הגמליים. "למה" היא גם שאלת תכלית. תכלית, מדרך הטבע, היא פרשנות _אמונית_ _סוביקטיבית_, ותלויה במבנה האישיות. בהנחה שהתכוונת ל"מדוע": חלק מסדר היום שלי מוכתב ע"י המסגרות בהן אני חי ופועל, כגון, משפחה, מקום עבודה, ארגוני התנדבות, להם אני מחויב חלק מיתר זמני, חברתי, עמה אני מעונין לטפח קשרים, וכ"ו. התכלית? להצליח (במובן הרחב, היינו, לעשות היטב כל מה שאני עושה, ליהנות ממה שאני עושה, להיות מתוגמל, לחתור לשפור בכל המשורים). "למה שאנשים לא ישקרו אם אין כח עליון שיעניש אותם??" אין כוח עליון. נקודה. הוא מצוי רק בין אזני אנשים מסויימים. השקר מעניק לך, אולי, יתרון רק לטווח קצר. אינך חי על אי בודד, עם קשרים מזדמנים חד-פעמיים עם הזולת. לו ידעת כי לא תיתקל עוד בעומד מולך, היית יכול לשקול לרמותו במפגש יחיד זה, והיית יודע שסביר שלא תהיינה לכך השלכות. אולם, אם אתה חי במסגרת - ברור לך שזה "יעבוד" רק עד שיוודע כי אתה רמאי ושקרן, ואז תהיה "מסומן" כשקרן/רמאי/לא-אמין ותהפוך למבודד. הענש על שקר יכול להאכף גם ע"י מסגרות חוק. למשל,אם מכרת מכונית "דפוקה" תוך הסתרת מידע על פגמיה - החוק יכול לבטל את העסקה ולהשית עליך פצויים, בנוסף לקנסות. ההחלטה לא לשקר ולא להונות יכולה בהחלט להתקיים גם ללא איומי סנקציות שמקורם במסגרת, אלא נובעים ממבנה האישיות. לא ארצה, למשל, להסתנן אל תוך תחתוניה של ריבה נאה במחיר של פזור שקרים והבטחות "מתוקות". לא ארצה לסחוט טובות הנאה (טובין, או שרותים) מבלי להיות מוכן לשלם את התמורה ההוגנת עבורם. זו החלטה שלי בלבד. אם אתה רומז כי רק לבני מינך יש מדדים מוסריים נעלים אזי אין טועה ממך. "האם מותר האדם מן הבהמה?" בעקרון כולנו בעלי-חיים. זה ברור מטקסונומיה ישנה וגם מודרנית (מבוססת נתוח גניאולוגי), אלא שברור כי לאדם יש כשורים בולטים בעדיפותם על יתר בני עולם החי, ותקצר היריעה מפרט. 'האם יש תשובה בכלל לשאלה "למה זה קרה דווקא לי"?' לא. העולם הוא במדה רבה כאוטי. מקרי-ביש או אסונות עשויים בהחלט לקרות לנו _בלי_ _קשר_ למעשינו, ואיני מדבר על תאונות עקב התנהגות פזיזה וחסרת-אחריות שלנו. צריך להבין את העולם סביבנו כדי להשלים עם המדה המסוימת של הכאוטיות והאקראיות. אפשר למזער אותה במדה מסוימת ע"י בחינה ונתוח (למשל, לפני נקיטת מיזם עסקי), "על כל אלא ועוד עונה לך הדת, ובלי תשובות על השאלות האלה בן אדם נורמלי לא יכול לחיות בשפיות דעת" לא. האמונה נותנת לך בדיות מתוקות. לא תשובות. אין שום דבר שיש בכוח האמונה להציע, פרט לאשליות. תשובות אמת - אין. לא לעולם זה ולא לעולם אחר. אולם, בהיותי מעשי, אני מודה, כי אם בדיות מתוקות ומנחמות אלה הן ענין הכרחי עבור זן מסוים של אנשים, ובלי זה לא יתפקדו, אז לא אתווכח עם ההצלחה של "תרופה" זו ועם אלה המחלקים אותה, אם כי עדיף היה, לדעתי, לחנך אנשים להבין את העולם, ולנסות להסתדר בלעדיה. 'אז מה התשובות שלך לשאלות הנ"ל (שהבאתי לך רק דוגמה קצרה מתוכם)..' קבלת תשובות. האין זאת? - - אתם יודעים היטב בעמקי לבכם שאמונתכם חיה על זמן שאול. שום תשובה למסתרי הטבע אינה מצויה בין הדפים של כתבי-הקודש, וככל שהמדע מציג רגלו בתחומים נוספים - מנושל הבורא שלכם ונדחק מהם, וסופו שישאר רק במחוזות אימטריאליים (immaterial, מונח מוצלח במיוחד עקב העקיצה הגלומה בכפל המשמעות)...

יש לי כמה תשובות פשוטות מאד

אני חי בשביל להינות מהצגה טובה בתיאטרון, בשביל להינות ממוסיקה טובה, בשביל לפתור משוואות מתימטיות, בשביל ילדי, בשביל כל ההנאות (הרוחניות כמו הגשמיות) שהציביליזציה המערבית נותנת לי. אנשים ישקרו לך גם כשהם מאמינים, כדוגמא אפשר לקחת את כל החרדים שכותבים פה. אם אתה צריך את אלוהים בשביל לא לשקר אז סימן שהוריך לא חינכו אותך כיאות. אולי יש להנהיג מבחן הורות מחייב במדינה הזאת על סמך בדיקות גנטיות.

uuuaaa

New member
מי קבע

שאתה אפיקורס ? החזון איש אמר שאין היום אפיקורסים. ואם אכן היית אפיקורס, היית כבר יודע לבד את הכללים על האפיקורסים.

כל העיסוק בנושא מיותר

א. גוברנר זה כמה אנשים ולא אדם אחד. ב. קשר ברור הוכח בין חלק מהאנשים שמשתמשים בכינוי לבין המסיון הנוצרי. ג. הנ"ל מומר וקרא במפורש להתפלל לאותו האיש. ד. מי שנמצא פה יותר ממספר פעמים - כבר ממילא לא מתייחס לתופעה. ה. איסתרא בלגינא - קיש קיש קריא... דרך אגב , היה עוד איזה כוכב בשם 00000000000000 שקרא לאחד מחברינו היקרים, טבול ליראתם. גם עליו יש לשים חרם ונידוי - עד שיחזור בו בפומבי - בפני כולם.

G o v er n o r

New member
זה לגמרי OK, שכן הדבר מעיד על

אבדן מלים ואבדן עשתונות. החברל'ך לא נתקלו עד היום במישהו שהדגים להם את אפסותם ואת חסר-התכלית שבחייהם? זה מטריף. אני מודה. חייהם כל כך תובעניים, תוך השתדלות כל כך עקרה לשאת חן בעיני הזיה נוירואלקטרוכימית, המצויה רק בין אזניהם, שאין הוכחות לקיומה מחוץ לספוג שבין שתי אזניהם, שלא נגלתה מעולם לאיש, בלי לקבל שום תמורה בעין בעולם זה, ובלי הוכחות שתהיה תמורה כלשהי בעולם אחר. והם מכנים את כל המצביעים על ארח חייהם המטופש והמבוזבז בתאר מופרעים... - - אתם יודעים היטב בעמקי לבכם שאמונתכם חיה על זמן שאול. שום תשובה למסתרי הטבע אינה מצויה בין הדפים של כתבי-הקודש, וככל שהמדע מציג רגלו בתחומים נוספים - מנושל הבורא שלכם ונדחק מהם, וסופו שישאר רק במחוזות אימטריאליים (immaterial, מונח מוצלח במיוחד עקב העקיצה הגלומה בכפל המשמעות)...

למעלה