שאלה ליהודים שביננו

ינשוף4

New member
אתה כותב על היום? או על 48?

היום? המצב באמת מקביל לעימות עם ילד עבריין "קשה", שמשתמש בסכינים, ואף בנשק חם. תפגע בו- מייד יקומו כל "יפי הנפש" בטענות איך העזת לפגוע בילד. אבל אם יפגע בך, או במישהו לידך- אז תשמע "צריך להתחשב. הוא רק ילד"...

כתבתי את זה על היום

ילד עבריין קשה...
נו יש בזה משהו כי הארגונים הפלסטינים לא שיים תמימים, אבל בניגוד לסיטואציה של מבוגר וילד עבריין, כאן ישראל יש לה אחריות גדולה על מה שקורה.

אין בעייה להודות.

הכיבוש של 48 השחית יותר, זרקנו* ערבים תוקפניים מביתם לקיבנימאט, באשמתם. זרקנו* - הכוונה להנהגת מפא"י מה שמתכנה בחלקו השמאל הציוני יחד עם שאר עם ישראל. בוא נתחיל מההתחלה. אם הערבים רוצים רוצים להפנות את האשמה עלינו ואלינו, אז "האשמה" היא בכך שחזרנו לארץ אבותינו, דבר מבורך כשלפני עצמו, מה שהוביל את הפדאיונים ושאר מזיקים לפגע ביישוב היהודי הקטן כך קם לו אירגון ההגנה (מיסודות צה"ל של היום ומשורות מפא"י...) לאחר כמה שנים של התגוננות מתוכו קמו אירגון האצ"ל ולאחריו הלח"י, מתוך ראשי ההגנה הפורשים שדגלו בקו תקיף יותר והעבירו את הלחימה לפעולות תגמול - אצל הערבים, ערבייי א"י המנדטורית (לא פלסטינים ולא נעליים), חלקם גם רצו לעשות יד אחת עם הערבים כדי לגרש את הכובש הבריטי, חלקם גם נתלו על דברים אלו ואחרים או התאבדו, בכלא. לבסוף הבריטים החלו בהתקפלות, בן גוריון הכריז על מדינת ישראל עפ"י תוכנית החלוקה, הערבים לא הסכימו ותקפו יחד עם שאר מדינות ערב, הם הפסידו וכדור השלג המשיך להתגלגל בכך שערבים נזרקו מביתם. הוקמו קיבוצים, על חורבות הכפרים מעוזי השמאל המובהקים בכדי שלערבים לא יהיה היכן לחזור. השמאל הציוני לא שש להודות במה שעשה לערבים, ומנסה לשחד אותם בשטחים אחרים, תוך כדי שהוא משקר את האספסוף שלו בסיסמאות ריקות על שלום בפסטיבלים שלו ומציג גם את הימין כמכשול... ואף מתפלא למה אין שלום כשהוא גר על חורבות בתי הערבים.... שהערבים רואים אותם "כשלהם" ומנסה לדחוף להם שטחים וגבעות מעבר לקו הירוק כדי לשמר את ההתנחלויות שלו בתוך... לכן גם לא יהיה שלום, אולי איזה הסכם או הסדר רעוע. אבל שלום, שלום אמת לא יהיה בלי זכות השיבה. הערבים לא יקבלו את מה שהפסידו ביושר, ואף ציוני שפוי לא יתן להם לחזור, ימין או שמאל. אין פרסי ניחומים לתוקפניים.

fifanowftw

New member
הבעיה היא

שאתם לא יוצאים מזה כבר 60 שנה שכבשנו אתכם ועדיין, למרות שאין סיכוי לזה, לא מוותרים על זכות השיבה.

צודק, נגיד ו"כבשנו"? אז?, SO? זה לא אומר

שנוותר בעיניין זכות השיבה - זה לא יקרה, בכלל, מדוע ישראל בעד מדינה פלשתינית? בין היתר כדי לשים קץ לבעיית הפליטים מבחינתה ולסגור את הנושא הזה אחת ולתמיד.

THE WIZARD 55

New member
../images/Emo41.gif זכות השיבה../images/Emo41.gif

כל כך הרבה פעמים דשנו בנושא, ולמרות זאת חייבת לאמר שוב את דבריי.. מה יקרה כאשר תינתן זכות השיבה?..איפה ניישב את הפלסתינאים? מי ייצר עבורם מקומות עבודה?.. האם יתווספו למעגל המובטלים שחיים על ביטוח לאומי עוד אזרחים?..גם ככה התושבים כאן סובלים מאבטלה.. המנטליות שלהם שונה משלנו..מי יבטיח לי שיום אחד הם לא יחליטו להתקומם ולשחק אותה סטייל המערב בפרוע? ומה מבטיח לי שהם לא ירצו להשתלט כאן על המדינה? בכח הזרוע כמו שהם מורגלים.. את מי להחזיר ואת מי לא?..הרי המספר כמעט הושלש, תקנו אותי אם אני טועה.. מי יכול לענות לי על השאלות?

הסיבה העיקרית מדוע לא כי זה פשוט יהפוך את

ישראל ממדינה יהודית למדינה פלשתינית כלומר גם אם היה מקום ליישב אותם והם היו מועילים לכלכלה ואזרחים שקטים שומרי חוק - לא היו מאזרחים אותם.

respecta1

New member
אף אחד

כי האפשרות הזו לא ריאלית...אפילו בקרב ההנהגה הפלשתנאית יש כבר פחות או יותר הסכמה שדבר כזה לא ריאלי ומה שבטוח לא יקרה..

aviadbarel

New member
הזכות שלא הייתה מעולם...

קודם כל מאוד שמחתי לקרוא את הודעתך השנונה וההגיונית כרגיל. ההיגיון שבדברייך שגובר תמיד על האמוציות בריא והלוואי עלינו רבים אחרים כמוך. לגבי השאלות - איפה ניישב? אם באמת יעשו שטות כזו ויכניסו מיליוני פליטים הם יצטרכו לחיות באוהלים ופחונים כי אפילו כסף לקראווילות כבר לא ישאר למדינה. מקומות עבודה? הם יצטרכו לייצר לעצמם, ויחיו בעוני נוראי ואז שוב יצעקו "גזענות". ביטוח לאומי? יצטרכו לבטל את המוסד הזה ולהפוך למדינה קפיטליסטית כי מה לעשות שחמש מיליון עובדים לא יכולים לממן עשר מיליון מובטלים. אם לא יבטלו את ביטוח לאומי אני אישית לא אשלם מסי ביטוח לאומי כמו גם מס הכנסה. אין לי שום כוונה לממן שני אנשים פרזיטים עם כספי שלי. מספיק פרזיטים יש היום בישראל, וגם אותם הייתי שולח לעבוד מזמן. מי יבטיח שלא יהיה כאן מערב פרוע? אף אחד. ואז כמו בעזה, גם מי שלא מוסלמית תצטרך ללכת עם רעלה (מתאים לך וויזי? אני יודע שלאימא שלי זה לא מתאים, גם לא לאחותי ולא לשאר היהודיות שאני מכיר). המספר אולי הושלש ב60 שנה, אבל שלא יהיה ספק שאם יפתחו את השערים למדינת היאהוד גם מי שאין לו שום זיקה למדינה יעבור הנה, בחייאת תראו איך ערבים חיים במדינות ערביות ותראו איך אתם חיים בישראל. בדיוק כמו שמהגרים מדארפור מעדיפים להגר לישראל ולא למצרים, כך גם כל ערבי שלא צלח את חייו, ינסה את מזלו ויהגר למדינה שפעם היתה יהודית. העניין הוא שהמדינה תהיה כל כך עניה, ומה שבטוח זה שאף יהודי לא ישאר לחיות במדינה. אני לא אחיה במדינה כזו. אני שמח לשמוע את קול ההיגיון שבדברייך.

כמו שאמרתי כבר, ויז. זה מתחיל בשאלה כמה יחזרו

לא כל חזרה מתחילה להוות בעיה כלכלית. הכל תלוי בכמות השבים ובפרישת הזמן שלה. ברור שאי אפשר שיחזרו כולם בבת אחת. מקום לישוב לא חסר במדינה. ישנם הרבה אדמות של הכפרים ההרוסים שנותרו פנויות מהתיישבות יהודית עליהן בגליל ובנגב. מקומות עבודה? מדינת ישראל הצליחה בשנותיה הראשונות, כשהיתה עניה וצעירה, לקלוט הגירה של מאות אלפים (לתוך אוכלוסיה מבוססת קטנה בהרבה מזו שיש לה היום) של מהגרים. חלקם ממדינות ערביות כמו מרוקו, שהפרופיל שלהם לא היה שונה בהרבה מהפליטים הפלסטינים, וחלקם מאירופה. הפליטים חסרי השכלה? ואת חושבת שכולם באירופה היו דוקטורים? כמה את חושבת השכלה היתה ליהודים צעירים מפולניה שהעבירו 5 שנים במחנות ריכוז ועוד שנה שנתיים במחנות פליטים? כל האנשים האלה נקלטו בארץ, הם עבדו בין השאר בעבודות יזומות, וזו גם אחת הדרכים לקלוט את השבים, הכל תלוי ברצון שיש (וכרגע אין!) ובכסף שיגיע למטרה זאת מהעולם (ויגיע הרבה, רק לחשוב כמה כסף אונר"א מוציאה כל חודש על הפליטים). אי אפשר להבטיח לך כלום. גם אי אפשר היה להבטיח לך שאחיך הערבים מישראל לא יפתחו בהתקוממות 2000 והנה היא נפתחה, אז מה? אז לפי ההיגיון שלך, יגיד יהודי לאומן קיצוני שגם הם ואת לא צריכים להיות פה... התשובה ההגיונית לפחדים הללו היא כמובן שהתקוממויות לא פורצות סתם. אנשים לא מתחילים לשחק ב"מערב פרוע" כי הם התלהבו מסרט של ג'ון ויין. התקוממות קורית כאשר מתרחש תהליך ארוך של אפליה לאומית שבאה לידי ביטוי בדיכוי תרבותי, חברתי וכלכלי. רוב האנשים מסתפקים בהחלט בזה שיתנו להם לחיות את חייהם ואת תרבותם ושפתם, שיכלילו אותם בתוך מה שנחשב ל"אומה האזרחית" של המדינה בה הם גרים, ושתהיה להם פרנסה בכבוד ותנאי חיים סבירים. השאלה את מי להחזיר ומי לא תהיה נתונה למשא ומתן (שהפלסטינים כבר מתים לעשותו), ברגע שממשלת ישראל תודיע על נכונות לדבר. כמובן שלא כל הפליטים רוצים בכלל לחזור, והאמת היא שכנראה מרביתם לא רוצים. בזמנו הועלה בצד הפלסטיני (אולי זה היה ערפאת) הרעיון שמי שיחזרו יהיו רק הפליטים מלבנון (מאתיים שלש מאות אלף?). אז אולי מייק עוד יזכה לראות את בני משפחתו היקרים שבגולה, מי יודע?
תקבלי אותם יפה?

THE WIZARD 55

New member
זהו עמית

שאני לא רואה מצב שבו יוכלו להתפרנס בכבוד כאן. אני די חוששת מהם, אני לא בוטחת בהם בכלל. אני לא חושבת שתוכנית כזאת היא ריאלית בכלל. בשמחה וששון אקבל אותם..הם נמצאים בלבנון.. אולי אם באמת יכלו להחזיר רק חלק..אולי זה היה נראה אחרת אבל שוב, לא חושבת שזה בר יישום.

מוחמד5

New member
אפשר ליישם את זה

מכל הדיונים שהיו עד עכשיו יש הסכמה שלא כולם יחזרו לכאן(כאן ולשטחי הרשות). תעסוקה !! הם חלופה די טובה לעובדים הזרים.

מה שהיה סביר להרבה מהגרים ממרוקו ומרומניה

אין סיבה שלא יהיה סביר למהגרים והשבים מלבנון.

mike00

New member
ואז יגידו שישראל מפלה אותם על בסיס גזעני

כי הרי הם עושים את כל העבודות השחורות ומקבלים שכר נמוך ביחס לשאר המשק... מה שיגרור בסופו של דבר לעוד קרע פנימי כמו שהיה[ועדיין ישנו] בין מזרחיים לאשכנזים.... אני חושב שאין שום סיבה לעלות את אותם פליטים למדינת ישראל,ותאכלס...גם אל ממליץ לרשות הפלסטינית לעשות את הטעות הזאת.... מה שאני כן מציע זה להעביר פיצוי כספי חד פעמי ולהפיל על אונר"א את התפקיד של איך לחלק אותו... לעלות לשידור כל שני וחמישי במשך שנתיים שלוש ולהזכיר לעולם שישראל את שלה כבר עשתה.... לפתוח ארגון ישראלי שתפקידו יהיה לעקוב אחרי פעילות אונר"א ולוודא שהכספים באמת מחולקים בצורה שווה.. וברגע שאונר"א תיפול[והיא תיפול]לצאת בזעקה שתשמע בכל מחנה פליטים או מדינה ערבית כדי שכולם ידעו שלא ישראל אשמה..

צ'מע אחי, הגישה שלך היא לתת פיצוי כספי ולא

לאפשר לאף אחד לחזור. זה גם בטח מה שאולמרט וציפי לבני רוצים. סבאבה, שיודיעו על פתיחת מו"מ בעניין הפליטים ויגידו את העמדה שלהם. אם יגיעו להסכם שלום על בסיסה אני צנצנת.

mike00

New member
אם אתה מתכוון לזה שהפלסטינים לא יסכימו לפיצוי

אלא ידרשו את זכות "זכות" השיבה אז כנראה שבאמת לא יהיה פה שלום.... לדעתי זה פשוט משחק של שני הצדדים..... כשאני ניגש למשא ומתן אני מבקש הצעת מחיר,לא משנה מה המחיר שקבלתי אני תמיד מגיש הצעה נגדית נמוכה מזאת שקבלתי ומהמחיר שאני באמת מוכן לשלם.... שוב מקבל הצעת מחיר,בדרך כלל קצת יותר נמוכה מהמקורית אבל עדיין לא נמוכה כמו ההצעה הנגדית שלי.. ואחרי כמה פעמים כאלה בדרך כלל מגיעים להסכמה והעסקה יוצאת לפועל.. אני מאחל לנו בהצלחה אחרת עוד יהיו פה הרבה שנים של אלימות..

גידעון1

New member
הכנסת שלוש מאות אלף פלסטינים לישראל?

חחחח אתה חולם אם אתה חושב שמישהו בישראל יסכים לכזה דבר. אולי יהיה הסדר פיצויים אבל לא יותר מזה אתה עוד זה שמציע 300 אלף איש אבל הצד הפלסטיני בודאי שידרוש כמות הרבה יותר גדולה ולכן כבר זה נדון לכשלון

מוחמד5

New member
ברור שיש התנגדות

אבל לא גורפת, יהיה ניתן להגיע להסכמות ,יהיה ניתן לקבל חלק מהמגורשים בחזרה.אני מאמין כשהסכם השלום יהיה לא רק עם העם הפלשתיני אלא עם כל העולם הערבי, פתרון בעית המגורשים יהיה אפשרי. מהו ! אני לא יודע בדיוק ,אבל תמיד יש מוצא.

אני לא מציע שום מספר, לא אני מנהל מו"מ עם

העם הפלסטיני. ההצעה ההיא שהזכרתי הועלתה בזמנו בצד הפלסטיני, וכמובן אין לה תוקף רשמי, כי זה לא נעשה במו"מ בגלל הסירוב הישראלי. טיבו של מו"מ שכל צד יוצא מעמדת פתיחה מסויימת ומגיעים לפשרה. הטענה שלא צריך ללכת למו"מ כי "הצד הפלסטיני בודאי שידרוש כמות הרבה יותר גדולה" היא לכן לא רצינית. אי אפשר לדעת איך יגמר מו"מ לפני שמתחילים בשיחות. להפסיק אותו באמצע בגלל אי הגעה לעמדות משותפות תמיד אפשר.

למעלה