שאלה ליהודים שביננו

respecta1

New member
תגובה

1.אבל זה לא שהם קנו את הביתה, זה כמו שמישהו היה מעיף אותך בכוח מהבית ואז כשהיה לך מספיק כוח נפשי היית חוזר ולוקח את הבית חזרה 2.זכות השיבה זה נושא בכלל לא לדיון, אתה לא יכול להפריד בין אלה שכן נלחמו ואלה שלא נלחמו.. אין לי בעיה שישובו, לפלסטין לשטח שיהיה בשליטת פלסטין.. ממש לא לישראל כי גם הם לא נלחמו רובם ככולם עדיין שונא ישראל והיה מת שהערבים היו מגרשים את ישראל.. וזה מביא רוב ערבי.. אז ממש לא זה לא נושא לדיון אפילו..

זכות השיבה = ישראל כמדינה ערבית.

בלי שום קשר שאני אומר שלא יקום ולא יהיה. מי שיפסיד מכך זה גם אתה לא רק אנחנו, כמו שאני מודה באמת, גם אתה יכול, אל תשקר עצמך - ראה את הרש"פ כמשל. אם הערבים היו מנצחים, היה כאן כאוס, ישראל (פלסתין??) לא הייתה מגיעה לקדמה של היום. וכמו זאמרה וויז, אי אפשר "חלק", אפילו לא פליט בודד זה או כולם (כולל אלו ש"גרו" כאן) או כלום. חלק זה כמה מליונים, מי שיפסיד מכך זה אתה. אף ציוני שפוי לא ירצה לחיות כאן, התל"ג יצנח למטה והמדינה תחזור לתקופת האבן. והדמוקרטיה וחופש הביטוי גם..

junior gong

New member
אוקי צודק בכמה נקודות אבא דיטי

יכול להיות שהיה כאן תוהו ובוהו אם היו מחזירים פלסטינאים, כי זה באמת עם ברברי, ראה ערך השטחים, אבל אל תשכח שיש פלסטינאים מלומדים שחיים בקידמה יותר מבמדינות אירופה, רופאים, עורכי דין אנשי רוח ואנשי מחקר, העם הערבי הוא מהעמים החכמים בעולם, לא חסר דוגמאות של אנשי מדע ערביים שביססו מחקרים שבזכותם הגענו לתרופות של היום ולקידמה של היום. אבל עם? עם שנדרך על ראשו כל הזמן לא יכול להתקדם, חלק מהפרמטביות של הערבים נובעת מדיכוי. אני לא מסכים עם הדיעה שאו מחזירים את כולם או לא מחזירים אף אחד. אני נותן פתרון כזה, וזה הגיוני לגמרי.......פשוט מאוד.....סינון ! מחזירים לכאן פלסטינאים שהיגרו מכאן ב-48, עם כמה תנאים הכרחיים ופרופיל תואם. 1 - על הזכאי לשיבה להיות מלומד, איש משפחה, ללא עבר פלילי וללא שום קשר עם ארגון טרור זה או אחר, לא הוא ולא אחד מבני משפחתו. 2 - בזמן שהותו בישראל, אם יתגלו פעיליות ממנו או מבני משפחתו נגד מדינת ישראל הוא יגורש בחזרה, הוא ובני משפחתו. 3 - על מנת לחזור ולקבל ת,ז ישראלית עליו לעסוק באחד מהתחומים הבכירים או להיות בעל תואר שיכול לתרום למדינה . 4 - בשעה שהוא חוזר עליו להתייחב שהבנים/בנות שלו שמגיעים לגיל 18 ומעלה להתנדב/להתגייס לצבא ( כמו הדרוזים ) בעקרון אפשר להחמיר את הסינון עוד יותר, אבל זה פחות או יותר הרעיון, וזה קיים בהרבה מדינות, אוסטרליה למשל מסננת מהגרים לפי השכלה עיסוק , גיל, כך ישראל תצטייר טוב יותר, חלק מהפליטים ישובו למולדתם שגורשו ממנה בעל כורחם, ותאמין לי אם היו אומרים להם שבשעה שהם יעלו על אוניות ב-48 הם לא יחזרו לפה יותר, אני בספק אם מישהו היה עוזב, פשוט עבדו עליהם והערימו עליהם, בגלל זה כל הבלגאן של הטרור עכשיו, זה נובע מזה שאנשים מרגישים שדפקו אותם ולקחו להם את רכושם. למה כשפינו התנחלויות הרסו את הבתים של המתנחלים ולא נתנו אותם לפלסטינאים שיגורו בהם? כי זה פוגע רגשית לדעת שהוציאו אותך מהבית שלך על מנת ש-"האוייב " שלך יבוא ויגור בו, ככה בדיוק מרגישים הפליטים. ואם הצלחתם להביא לפה 3 מליון רוסים ואתיופים, יכולתם לסנן מבין 4-6 מליון פליטים, ולהחזיר 2-3 מליון מהם לכאן, אין פחד מזה, צבא ישראל חזק ויכול להתמודד, כך גם האיום על ישראל יקטן כי יחיו פה פליטים שחזרו לארצם, זו תהיה חומת המגן, אלה יהיו השבויים.

Mishkafofer

New member
תלמדו להפסיד בכבוד

אתה לא מתרעם על כך שאימפריה ערבית מוסלמית שינתה את כל פני המזרח התיכון והפכה את כולם לערבים. אין יותר מצרים, אלה רפובליקה ערבית של מצרים, אין עמי לבנון, יש ערבים לבנונים, הייתי רוצה לתת רשימה של עמים שהיו פה לפני אימפריה ערבית אבל איני יודע וגם אתה לא, הם נמחקו ולא קיימים יותר. מה שמצחיק הוא שערבים מצריים מתגאים בתרבות מצרית עתיקה ואני לא מבין מה הקשר שלהם אליה? להפסיד בכבוד אתה יודע?

כמה שטויות...כמה שקרים בהודעה אחת,

עכשיו לעיניין, מבחינתי כיהודי וכציוני ואני לא מצפה ממך להבין את זה או לקבל את זה, השטח הזה, הארץ הזו, שנקראית בפי ארץ ישראל היא ארצי ומולדתי, שלי ושל אבות אבותיי ובכלל של כל העם שלי, מאז שאבות אבותי חיו כאן כיהודים ומאז שהיהודים חיו והקימו כאן את הממלכה שלהם (מושג מקביל למדינה של היום - אז לא היה כזה דבר "מדינה"), חיו כאן 1000 שנה עד ששלטון הרומאים+התפוררות פנימית פיזרה אותם בכל העולם למשך 2000 שנה. מבחינתי השטח הזה היה שלי אז, היה שלי כאשר כמעט ולא היו כאן יהודים במשך קרוב ל2000 שנה ונשאר ככזה, מבחינתי זה כאילו מעולם לא עזבנו (למרות שהיו כאן גם עמים אחרים, והארץ נשלטה ע"י אימפריות שונות). מבחינתי, שוב פעם, כיהודי וציוני לא לקחתי שום דבר מאף אחד שגם ככה היה שלי, וכן, עוד פעם, אני לא מבקש ממשך לקבל או להבין את זה, מקסימום להפנים את העובדה שככה אני ורוב הציונים רואים את זה. בניגוד לחלק גדול ממכם וכנראה זה כולל אותך אני לא טוען לבלעדיות על ארץ, אני לא מתעלם מהמציאות והעובדה שגם הפלשתינים כאן. לגבי "כיבוש פלשתין": כאשר יהודים-ציונים החלו לבוא לכאן בהמוניהם - בשנות ה80' של המאה ה19, השטח, ארץ ישראל/פלשתינה, גרו בו פחות מחצי מיליון איש, רוב השטח היה ביצות, שממה, מחלות, אדמת טרשים, שום מוסדות שמעידות על קיום של קולקטיב כזה או אחר, יהודים התיישבו על שטחים רקים וקנו אדמות מערבים, הערבים כאן שהיו חסרי תנועה לאומית ראו את התמורות שחלו כאן אצל היהודים ופתחו באלימות ששיאה היתה פלישת צבאות ערב לישראל לאחר דחיית החלטת האו"ם ל2 מדינות ל2 עמים. בסופו של דבר, טכנית, ישראל ברובה אכן נכבשה ב48', זו עובדה אך היא נכבשה בתור ארץ אבות ותוך כדי מלחמה שנכפתה עלינו. לא "נכנסנו ב48'", כבר היינו כאן, הערבים תקפו את היהודים ודחו את החלטת האו"ם וכך נפתחה לה המלחמה, כתוצאה מהמלחמה ולא מפעולה יזומה מראש של היהודים הערבים ברחו, ברור שבמקרים רבים נצלו את הפחד ועודדו את המגמה הזאת, זה טבעי ולגטימי בנסיבות ההן, שכאמור נכפו על היהודים. לא ירינו בכל מה שזז, לא ריססנו והסיפורים בעיניין מ48' הן לא יותר ממעשיות חולניות ושקריות שכל מטרתן זה לעשות דמוניזציה ליהודים/ציונים, מה שכן, כן נלחמנו בכל מי שהתנגד ואיים עלינו - זו היתה מלחמה טוטאלית, 1% שלם מהאוכלוסיה היהודית דאז נהרג, מה ציפית? שנלחם עם כפפות של משי? להשוות את ההגנה לנאצים זו לא יותר מהסתה עלובה ונביזית! איך אתה לא מתבייש?, היתה כאן מלחמה של ישראל הצעירה לחיים ולמוות! לא טרנספר מכוון!, פשוט גועל נפש! אין לי שום וויכוח על זה שמי שנדפק במלחמת 48' הם הערבים/פלשתינים, אין לי וויכוח על העובדה שאכן היה סבל אנושי רב בקרב הערבים, אני יודע את זה ולא מתעלם מזה, אך הסיפורים הקשים האלה שהם אכן קשים לא קשורים אלי, מי שיצר אותם הם הערבים/פלשתינים והנהגתם ע"י שורת החלטות גרועות וקריאה מאד מוטעית של המציאות ועל כל אלה משלמים ולא, לא ניתן לחזור אחורה. אז בבשקה לא לנגן על על הרגשות ועל המצפון כי זה לא יעזור, המצפון שלי נקי לחלוטין. לגבי המחבלים המתאבדים: אין שום דבר בעולם, שום דבר, כולל הנכבה שמצדיק פיגועי התאבדות או הבנה למעשים כאלה, בטח ובטח כלפי ישראל של 48', טרור זזה לא לחימה, זו פחדנות, זה הדבר הכי מרושע והכי נמוך שיכול להיות כאשר הוא בעצם מכוון נגד אזרחים

השטויות או השקרים הם בעיני המתבונן, יובל

ובגלל שהויכוח הזה עולה ושב כל פעם, זה בלתי נמנע שנחזור על טיעונים, ועל כך אני מבקש את סליחתך
איש אינו חולק על זה שיהודים חיו והקימו כאן ממלכה עצמאית לפני כמה אלפי שנים. אבל מעולם הארץ הזו לא היתה של יהודים בלבד. תמיד גרו בה גם עמים רבים לא יהודים. וכמו שכבר אמרתי פעם לרספקטה, אותם עמים לא עלו בסערה השמימה, הם נשארו כאן, בזמן האימפריה הביזנטית התנצרו, בזמן האימפריה האסלאמית התאסלמו, וצאצאיהם חיים כאן עד היום, רוב הסיכויים שאתה מדבר כאן בפורום עם כמה מהם. וכמובן מה שלחלוטין שנוי במחלוקת הוא הניסיון שלך לתאר רצף היסטורי שבו אתה היורש של אותם עברים קדמונים, ולא למשל הפלסטינים. קודם כל, כבר בתקופת האימפריה הרומית, עוד לפני חורבן בית המקדש, היו קהילות גדולות מאד של יהודים מחוץ לא"י/פלסטין, כמו שכיום יש קהילות יהודיות גדולות מאד מחוץ לישראל. גם הקהילות האלה לא נעלמו יום אחד, אלא פשוט גדלו מאד עם הזמן, כאשר אחרי דיכוי האנתיפאדות נגד הרומים יהודים מהארץ היגרו מסיבות כלכליות או מסיבות דיכוי תרבותי או גורשו מהארץ, והצטרפו אליהן. וצריך לזכור שגם לא כל היהודים שחיו בארץ עזבו אותה. רבים מאד נשארו, והקהילה הצטמצמה למימדים זעירים רק בתקופה האסלאמית (אתה יכול לקרוא על זה בתולדות המרד של בר כוכבא בסעיף התוצאות) חלק שמרו על דתם והיו הקהילה היהודית הזעירה שהתקיימה בארץ במהלך השנים, וחלק התבוללו, אימצו את הדתות המקומיות, נצרות ואח"כ אסלאם. וכבר מצאו קשר גנטי רחוק בין הפלסטינים ליהודים. ככה שאפשר להגיד שיש משהו קצת אירוני במאבק הציוני פלסטיני- צאצאי העברים הקדמונים שירדו מהארץ ושמרו על דתם, נלחמים בצאצאיהם של אותם עברים שנשארו בארץ והתבוללו... עם כל הרצון הטוב, יש גם גבול לסוביקטיביות, אתה יכול לבוא ולטעון ש"מבחינתי כאילו מעולם לא עזבנו" ולהתעלם מכך שהיסטוריה ומקום לא קופאים למשך 2000 שנה, אבל אתה לא יכול להאשים אף אחד שצוחק כשהוא שומע את זה. בהיסטוריה אין כזה דבר לשים פתק "תכף אשוב". עובדה היא שהציונות ניצלה את העובדה שבפלסטין שלטו 2 אימפריות זרות, והכניסה לארץ כמויות גדולות של מהגרים, שלא היה שום סיכוי שהיו נכנסים אילו היו שואלים את התושבים שגרו פה. מפה התחילה כל ההתנגדות הערבית לציונות, התנגדות שכמובן גברה כשהערבים ראו שכתוצאה מהקולוניזציה הציונית המוני אכרים מאבדים מקור פרנסתם, והמוני פועלים מגורשים מעבודותיהם בטענות של "כיבוש העבודה" ו"כיבוש האדמה". שום עם לא ישלים עם תוקפנות שכזאת. לגבי מלחמת 48 אני מציע שתבדוק שוב את המקורות שלך. המלחמה לא החלה עם הכרזת המדינה. היא התחילה בהדרגה באלימות בערים המעורבות בנובמבר 47. מה שהפך את הארועים למלחמה כוללת היה ההגנה, שפתחה באפריל 48 במבצע ד', במטרה להשתלט על שטחים מעבר לשטח שההנהגה הציונית לכאורה "הסכימה" לו בהצעת החלוקה. המטרה היתה להשתלט על כמה שיותר שטח עם כמה שפחות ערבים, כולל גירוש, וזה מה שהם עשו. אז פלא שהמדינות הערביות פלשו לפלסטין כדי להפסיק את זה? הציונות נלחמה כדי להקים בפלסטין/א"י מדינה גזענית לבנה, והערבים נלחמו כדי לסכל זאת, וזה טבעי. נ"ב אני לא מבין למה הפכת למכחיש נכבה. כמו מייק אני לא מבין מה יוצא לך מזה שאתה מנסה להכחיש מעשי טבח, מעשי גירוש, דברים שהוכחו כבר מזמן. זה לא מחזק את המעמד שלך כיהודי בארץ, כי ממילא לא אתה עשית את הדברים האלה. זה רק מביא את את הצד השני להרגשה שאתה לא מעוניין בפיוס, כי הכרה בפשעים היא תנאי בסיסי לפיוס. בכל מקרה הערבים לא באמת זקוקים שבאופן אישי תכיר במה שנעשה, ולא מעניינת אותם רמת הניקיון של המצפון שלך. את העובדות ההיסטוריות לא ניתן לשנות והן ידועות כל מי שלא עוצם את עיניו.. נ"ב שני גם אני דוחה את ההשוואות בין פשעי ההגנה/אצ"ל/לח"י לפשעי הנאצים.

mike00

New member
ההתנגדות הערבית התחילה ברגע שהאו"ם החליט

על חלוקת הארץ לשתיים.....הערבים לא הותקפו,לא נכבשו ולא דוכאו..... ובקשר למבצע ד',ההגנה בסך הכל לקחה את מה שהאו"ם נתן לנו!! תוכנית ד' הייתה תוכנית שהוכנה על־ידי ההגנה במרץ 1948, כהכנה למלחמת העצמאות. הרעיון מאחורי תוכנית זו היה מעבר מאסטרטגיה הגנתית לאסטרטגיה התקפית ויצירת רצף טריטוריאלי יהודי. מטרתה של התוכנית הייתה לערוך שינויים בהיערכות כוחות ההגנה וליטול את היוזמה מידי הכוחות הערבים. במסגרת תוכנית ד' נערכו שינויים ארגוניים במטה ההגנה ומעבר לחטיבות ולפיקודים. מבחינה מבצעית הוחלט לנסות להשתלט על כל האזורים שנועדו להיכלל במדינה היהודית על־פי תוכנית החלוקה של האו"ם, כולל יישובים ערביים שנכללו בשטח זה. כמו כן תוכננו השתלטות על הערים המעורבות, כיבוש משלטים לאורך צירי תחבורה וכפרים ערביים שישבו על צירי התחבורה, תפיסת תחנות משטרה בריטיות שפונו לפני שהערבים ישתלטו עליהן וביצור יישובים. על המרד הערבי הגדול שמעת?? ביום הראשון למרד, 19 באפריל 1936, נהרגו בתל אביב תשעה יהודים ו-54 נפצעו. יום לאחר מכן נהרגו שבעה נוספים. ביום השני למרד כונסה בשכם ועידה ערבית, שלימים תיקרא הוועד הערבי העליון בראשותו של אמין אל-חוסייני. הוועדה החליטה לפרוץ בשביתה של הפועלים הערבים על מנת לפגוע במשק היהודי שהיה תלוי בהם. הערבים קיוו לשבות עד שימולאו הדרישות הבאות: * הפסקה כללית של העלייה היהודית * איסור מכירת קרקעות ליהודים * הקמת ממשלה ייצוגית לפי יחס מספרי. השביתה נמשכה 175 ימים ובמהלכה התחזק המשק היהודי. הערבים תקפו לא רק את היהודים, אלא גם שיירות מזון ותחמושת של הבריטים. הבריטים הזרימו לאזור כוחות, שטרם נראו כמוהם, אך מצד שני הבטיחו להקים ועדת חקירה אשר תבדוק את תביעות הערבים. היישוב היהודי התגבר על המחסור בעובדים הערבים ואת מקומם תפסו עובדים יהודים. הערבים לא רק שלא השיגו את מטרתם אלא השיגו תוצאה הפוכה - המשק היהודי בארץ ישראל שגשג. היה הד למאבק בארצות השכנות: מפלגות בעולם הערבי הביאו גילויי תמיכה ובעיתונות הערבית בארצות השונות התבלטו כתבות שתיארו את המצב בארץ ישראל. נשלח אף חיל משלוח של חיילים מתנדבים מעיראק בפיקודו של פאוזי קאוקג'י. מלך ערב הסעודית אבן סעוד פעל לריסון הפרעות בהבטיחו לערביי ארץ ישראל כי יסייע להם במאבקם. עד סוף אוקטובר נרצחו למעלה מ-80 יהודים, נפצעו 369, הותקפו 19 בתי ספר, 9 בתי תינוקות ויתומים ו-3 בתי מבוגרים. נערכו 380 התקפות על רכבות ואוטובוסים וכ-17,000 דונמים חקלאיים הושמדו. הערבים הכריזו על הפסקת אש רק כאשר הגיעו לסף רעב ואיבדו את תמיכתן של מדינות ערב. המרד גם דוכא בשל התערבות יחידות הצבא הבריטי. אז מה היה לנו כאן?? 1.הערבים פתחו באלימות וטבחו ללא התגרות בהם,ללא גירוש וללא גזענות. 2.כהרגלם,שוב פעם חישבו לא נכון את מה שעומד לקרות כתוצאה מהאלימות שלהם. למה רצחו את היהודים?מה היו הסיבות בשנים האלו לטבוח ביהודים?

לשאלתך- בעיני אין שום דבר שמצדיק רצח אזרחים

טבח בחפים מפשע הוא טבח, ואין לו הצדקה. אבל אתה שואל למה המאבק הזה קרה? מייק המאבק הזה לא היה יחיד במינו. הוא התרחש בכל מקום בעולם שבו אירופאים/לבנים הקימו מושבות נגד רצונם של המקומיים. המאבק תמיד היה אכזרי, וכלל תמיד קורבנות אזרחיים, בין אם באלג'יריה, בין אם בהודו, בין אם באמריקה... ההיסטוריה מראה שהחלש לא נוטה להשלים בקלות עם חולשתו, ואם החזק עולה עליו צבאית ולא מתאפשר לו להלחם כשווה מול שווה, אז הוא יפנה לדרך הפגיעה באזרחים לא מוגנים מהצד של החזק. כמובן שלא מייד הם פונים לדרך הזאת. גם המאבק הפלסטיני בציונות לא התחיל במרד הגדול, ואפילו לא במאורעות 1929. הוא התחיל בהפגנות נגד הקולוניזציה הציונית, שכללו התנגשויות עם המשטרה, וכשהדברים לא הועילו והפלסטינים ראו שהארץ שלהם מתמלאת באירופאים שמצהירים על כוונתם להקים פה מדינה ליהודים, ולוקחים להם את מקורות הפרנסה, ושום דרך בטוב לא עוזרת, אז החלו פלסטינים לתקוף אזרחים יהודים.

respecta1

New member
שמעת על השיר

הזיותתתתתתתתתתת ממליץ לך בחום ללכת לפסיכולוג\ פסיכאטר.. יש בימינו צורה להרפא מכמעט הכל ומקס' יש גם הרבה תרופות

respecta1

New member
אכן

וזה גם מה שעונים אם באמת בא אדם הוזה וכותב שטויות.. יעני תקרא את ההודעה שלך שוב, באמת ובתמים אתה חושב שהיא הגיונית?

respecta1

New member
הכרה בפשעים

שכביכול היו זה לא תנאי בסיס לפיוס, זה סתם עוד מכשול שאתם שמים בשביל למנוע הסכם כל שהוא ממש לא מעניין אף אחד שהערבים יכירו בשואה באירועי תפט תרצט וכו' וכו' מעניין שלא יפעלו נגד אף אחד מצידי שישנאו אותנו שנאת דם כל עוד הם לא רוצחים אפחד שיחשבו מה שבא להם

גידעון1

New member
אימצו את האיסלם?

לאורך תקופתו של מוחמד ויורשיו הם אילצו אנשים להתאסלם. עוד בתקופתו של מוחמד הוא רצח שבט יהודי שלם וטבח בעוד המוני אנשים שלא קיבלו את האיסלם אז אל תגיד שאנשים אימצו את האיסלם מבלי לספר גם על אלו שאולצו לעשות זאת ומי שסירב נרצח

קודם כל, אם היית קורא את כל מה שכתבתי היית

רואה שכתבתי שאני לא טוען לבלעדיות על הארץ. דבר שני, העובדה שאני מתייחס לארץ ישראל כאילו היהודים מעולם לא עזבו אותו (פיזית כן, רוחנית דתית - אף פעם לא) אינה מתעלמת מ2000 שנות היסטוריה, אינה מתעלמת מהעובדה שהיו כאן גם עמים אחרים ושלטונות אחרים אלא רק מבהירה את הקשר הישיר ורציף שלי כיהודי וציוני הקשור לעמו ועברו לארץ ישראל ולהקמת מדינת ישראל. לגבי מלחמת 48', אני יודע שהיא נפתחה ב30' בנובמבר 1947' והיא נפתחה ע"י מדינות ערב מסביב + ערביי הארץ, זאת היתה מלחמה שנכפתה על היהודים, זו היתה מלחמה טוטאלית ומלחמה שלא הפרידה בין כוחות לוחמים לאזרחים, ישראל נלחמה על חייה ועם הנצחונות היא עשתה מה שהיתה צריכה לעשות כדי למקסם את הנצחון, זה דבר לגטימי לחלוטין כאשר תוקפים אותך. הערבים החלו לברוח כבר בהתחלת המלחמה והמגמה המשיכה עד סופה, כמובן שיראל ראתה כי טוב ועודדה את המגמה הזאת והשלטה על עוד ועוד שטחים שקודם כל מבחינתם היו חלק מארץ ישראל, שוב פעם, לגטימי מבחינתינו למקסם את ההצלחות שלנו. המטרה של היהודים לא היתה להקים "מדינה גזענית לבנה", המטרה היתה להקים בית לאומי לעם היהודי, זה הכל ואם הערבים היו מקבלים את החלטת האו"ם אז לא היתה מתחילה שום מלחמה, הערבים לא היו "מגורשים" וישראל היתה קטנה בהרבה מהיום. הערבים לא נלחמו כדי להתנגד ל"מדינה הגזענית" אלא נלחמו כדי לחסל כל אפשרות לזה שתקום כאן יישות מדינית של העם היהודי. אני בטח לא מכחיש את הנכבה, אני יודע שהיא קרתה, אני לא חושב ישראל גרשה את הערבים כאן(אולי היו מקרים ספציפים מקומיים אבל לא יותר), הערבים ברחו בגלל המלחמה, התבוסות ההולכות והגדלות, בגלל ההנגה של חאג' אמין אל חוסייני שאמר להם להם לעזוב לשבוע שלאחריו יוכלו לחזור אחרי שהיהודים יובסו, ברור שעודדנו אותם לברוח, לברוח ולא לחזור, למה לא? זה טוב לנו, הרי באנו להקים כאן מדינה יהודית, המדינה לא יכולה להיות מדינה יהודית אם אין לה רוב יהודי ודאגנו לעודד מציאות כזו. אני אכן לא מכיר בפשעים בנעשו במלחמת 48' מצידי מבחינתי לא היו פשעים פרט לאולי כמה מקרים ספציפיים ונדירים שלא איפיינו את הלחימה כולה. בניגוד אליך, אני שופט את הפעולות והמעשים בהתאם לקונטקסט מהרחב של המציאות, הקונטקסט משליך על הכל ובהתאם עליו, בהתאם לעובדה שהיתה כאן מלחמה טוטאלית שנכפצה על היישוב היהודי על ידיד הערבים שדחו את החלטת האו"ם, לא פשענו בשום דבר ומה שעשינו, קשה ועצוב ככל שיהיה מבחינת השני אינו דבר שאני או כל יהודי/ציוני צריכים להתבייש בהם. אני יודע מה נעשה ומה קרה, ברור לי שלא מעניין את הערבים שהמצפון שלי נקי, יהיו העובדות ההיסוריות אשר יהיו מחינתם, זה בכלל לא משנה כי הגלגל לא יחזור אחורה, פליטים פלשתינים לא יתאזרחו בישראל, אלא רק בפלשתין, ישראל לא תתאבד עבור "צדק" או כל דבר אחר נעלה ככל שיהיה.

aviadbarel

New member
האירוניה שבדבריך...

כשאתה מדבר על לחזור הביתה, אתה שוכח שבעצם זה קודם כל היה הבית של היהודים. נתת בהמשך דוגמא למישהו שזרקו אותו מביתו וחוזר על ידי השלכת מולוטובים. כשהאו"מ החליט לחלק את המדינה בין היהודים לערבים, אנחנו לא אמרנו - "לא טוב לנו, אנחנו רוצים הכל", אלא שמחנו בחלקנו והחלטנו לקבל רק חלק ממה שהיה שלנו בחזרה. אתם החלטתם שלהחזיר אפילו חלק מאדמתנו זה לא נכון, ולכן ניסיתם לטבוח בנו. אם הזכות נשמרת אחרי 60 שנה שהם עזבו את ישראל, אז היא נשמרת גם אחרי 2000 שנה, בוודאי כאשר גורשנו ולא עזבנו מרצוננו החופשי. לכן, הפיתרון הריאלי היחיד, הוא להבין שזה המצב ויש לנו שתי אפשרויות: 1. לחיות ביחד, כמו שאנחנו חיים כיום. 2. מדינות ערב וערביי ישראל יכולים לתקוף את היהודים שוב, ומה לעשות גם להפסיד שוב ולאבד עוד אדמה. כל פעם שהותקפנו יצאנו עם ידנו על העליונה, אבל לצערי הרב לא נלמד הלקח וכל פעם תוקפים אותנו שוב. אולי בסיבוב הבא ניקח גם את ביירות ואת סוריה כולה? אני אומר שכדאי להפסיק לנסות, כי מה לעשות אנחנו תמיד ננצח. ולא בגלל שאנחנו חכמים יותר או בגלל שאנחנו יפים יותר, פשוט כי אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו להפסיד. ולכן כשמתחילה מלחמה רצינית אתה רואה יהודים מכל העולם מתגייסים כדי לעזור. לא רק ישראלים, אלא יהודים כולם. כי ברור לנו שביום שמדינת ישראל תחדל מלהתקיים יהיה קשה מאוד להיות יהודי בעולם.

מוחמד5

New member
הסיפור המשפחתי שלך מייק מרגש מאוד

אני אספר חלק מהסיפור המשפחתי שלי, סיפור שכבר סיפרתי כמה וכמה פעמים. אחרי שנת 48 לאחר שהכפר נכנע ואנשיו שברחו ממנו חזרו אליו, וכביכול יש ימים שקטים, סבי .אבא של אמי , סיים את השירות שלו במשטרה הבריטית והצטרף לאחיו ,הוא היה רועה צאן. ליד הכפר היה באר מים , באמצע היום היו חוזרים עם העדר לבאר על מנת להשקותו,סבא חזר עם העדר,וסבתא שלי ,לקחה לו ולשאר הרועים אוכל לארוחת הצהריים, ליד הבאר צעד סבי לעבר אשתו ,הוא עשה כמה צעדים ואז עלה על מטען שהתפוצץ והרג אותו מיידית, סבתי שראתה אותו נהרג מול עניה רצה לעברו בניסון לעזור לו ,גם היא עלתה על מטען שהתפוצץ ונהרגה במקום, בן דוד שלה שניסה לעזור ,למזלו לא נהרג ,רק רגלו נקטעה ונשאר כל החיים נכה. אמי גדלה כיתומה . מיותר לציין מי טמן את המטענים בדיוק באיזור אליו מגיעים אנשי הכפר.ומיותר לכנות את המעשה בשמות אופנתיים לימינו. יש עוד סיפורים על עוד נסיונות לחסל ולהרוג אנשים, בניהם אח של סבי שניצל בנס מאחד הניסיונות האלה.

aviadbarel

New member
קודם כל באמת סיפור עצוב

ואני מקווה שמשפחתך לא ידעה ולא תדע עוד צער. אבל ממש לא נשמע לי כמו משהו שההגנה עשתה. אם היו רוצים פשוט לטבוח בתושבי ישראל הערבים, לא יותר הגיוני פשוט לירות בהם? למה לשים מלכוד לרועי צאן? למה ללכת ולבנות מטען צד ולהניח אותו שם בשביל רועי צאן? הרבה יותר זול, פרקטי וקל לירות באנשים, מאשר למלכד אותם. יתכן שמדובר היה במוקש שהערבים הניחו בשביל הלוחמים היהודים ופשוט שכחו לפנות אותו? נראה לי קצת מוזר הסיפור, מבלי חלילה להמעיט באסון הנוראי שנפל על המשפחה.

junior gong

New member
אללה ירחמלק איאהן מוחה

עולם קשה, סיפורים קשים, השלום שאנחנו מייחלים לו זה רק פרי הדמיון שמשתוקק כבר לברוח מהעולם הכאוטי הזה, אבל המציאות טופחת על הלחי ומחזירה אותנו מהר מאוד להתמודד איתה. בדיוק כמו בזירת אגרוף, מקבלים נוקאווט, נופלים, פתאום הכרוז מכריז.....ROUND TWO, קמים, מתנערים, וחוזרים לזירה, פעם מקבלים ופעם נותנים עד שבסוף מתעייפים ומתים :) אי אפשר לנצח את החיים, אז בישביל מה להילחם בהם? עדיף כבר להיות בצד שלהם, כמו שנאמר, אם אתה לא יכול להביס אותם, הצטרף אליהם !

למעלה