שאלה לכולם

arriy80

New member
תלמדי ותדעי

אלוקים לא כתב כלום על העולם הבא, אבל הוא רמז את זה! מי שילמד את פסוקי התורה לפי איך שחז"ל קיבלו - ולא איך שכל דרדק מפרש אותם - יבין שמסתתר מאחוריהם הרבה מעבר להבנה הפשוטה. (ויש שיטות שעולם הבא זה דבר מובן מאליו - כנראה שלא לדור שלנו) והוכחות על קיום חיים לאחר החיים, יש למכביר. נשאר רק לברר.

rachel437

New member
למדתי והבנתי

בצורה שחז"ל מפרשים את התורה אפשר לפרש כל דת, חז"ל שינו ועקרו דברים וחוקים מפורשים מהתורה. התנ"ך הוא מסמך היסטורי חשוב אבל הוא לא רלוונטי להיום. אין שום הוכחות לחיים לאחר המוות, עוד אף אחד לא חזר משם לספר לנו מה קורה שם. מדוע אלוהים לא כתב כלום על עולם הבא, אבל טרח לכתוב לנו איזה כובע ושמלה ילבש הכהן הגדול? בכל אופן נראה לי שבאופנה הוא לא מבין גדול.

arriy80

New member
כנראה שלא

היו חכמים יותר גדולים שלמדו והבינו שזו האמת. תקראי את דברי הרמב"ם על התורה, ועל חז"ל. הוכחות שיש חיים לאחר החיים כבר קיימות. צריך רק לפתוח עיניים.

rachel437

New member
היו גם חכמים שהבינו אחרת

הרמב"ם טעה בכמה דברים, הרמב"ם גם כותב שצריך להרוג ילדה קטנה שנאנסה ע"י יהודי, האם צריך לקבל את דבריו? אין שום הוכחות לאחר המוות, אל תאכל כל לוקש שמוכרים לך.

arriy80

New member
מי היו החכמים האלו?

איפה הרמב"ם כתב כזה דבר? כשמביאים דברים משמעותיים כאלו, נא לצרף מקור מדוייק! יש הוכחות לאחר המוות, כבר כתבתי שהחוקרים מאמתים את זה. חפשי מחקרים על כך, חוקרת בשם "אליזבט קובלר רוס". וכמובן, עדויות של אנשים רבים שחוו מוות קליני, מה קורה "שם".

rachel437

New member
איפה הרמב"ם כתב כזה דבר?

חשבתי שאתה מומחה לרמב"ם, כנראה שלא. [ט] גוי הבא על בת ישראל--אם אשת איש היא, נהרג עליה; ואם פנויה היא, אינו נהרג. [י] אבל ישראל שבא על הגויה--בין קטנה בת שלוש שנים ויום אחד בין גדולה, בין פנויה בין אשת איש, ואפילו היה קטן בן תשע שנים ויום אחד--כיון שבא על הגויה בזדון, הרי זו נהרגת: מפני שבאת לישראל תקלה על ידיה, כבהמה. ודבר זה מפורש בתורה, שנאמר "הן הנה היו לבני ישראל . . . וכל אישה, יודעת איש למשכב זכר--הרוגו" (במדבר לא,טז-יז).רמב"ם הלכות איסורי ביאה פרק יב למעלה מ % 90 מהמדענים לא מאמינים באלוהים. אליזבט קובלר רוס היא נוצריה המביאה עדויות של אנשים שראו את ישו ומריה הקדושה, האם אתה מאמין בזה? או רק במה שנוח לך. רואים שאתה משוטט הרבה באתרים כמו "הידברות" ו"ערכים" ומאמין לכל השטויות והשקרים הכתובים שם.

arriy80

New member
כשתתחילי להבין את הדרך...

כשתתחילי להבין את אלוקים ואת תורתו, תביני שיש עוד הרבה שאלות על "עוולות" - כיבכול הנראות למי שקורא את התורה. אני לא "מומחה לרמב"ם" - תואר כזה אולי מקבלים ה"חוקרים" אך לא הלומדים. את לא מאמינה שיש אלוקים, ואני מבין מדברייך שעשית סקר בקבוצת המדענים לגבי אמונתם באלוקים. תוכלי להראות לנו את הסקר? אני יאמין יותר לאיש מדע - פרופ' דורון אורבך ראש המחלקה לכימיה באונ' בר אילן שקבע: ". יותר ויותר מדענים בכירים המכירים באמת מה אומר המדע המודרני, מכירים בנס שבתופעת החיים" "יוצא שבכל דרך שמסתכלים על המציאות... , מגיעים למסקנה שיש בורא לעולם ושהוא נתן תורה מחייבת לעם ישראל" אני מאמין לחוקרת בתחום מסויים במדע. הדעות האישיות שלה כלל לא קשורות לתוצאות המחקר שלה. אז אל תערבי דעות אישיות עם תוצאות של מחקרים.

rachel437

New member
אתה שם לב שאתה לא עונה כלום

רק מטיף מוסר. אני כבר הייתי איפה שאתה נמצא והבנתי שהתורה היא גזענית ושובניסטית. אם אין לך מה לענות על תענה, בכל תשובה שלך אתה כותב שצריך להבין את אלוהים אבל לא עונה כלום. אם כל הכבוד לדר' אורבך, רוב עולם המדע לא מאמין באלוהים. אותה חוקרת שאתה תולה בה את תקוותך, מביאה עדויות של אנשים שראו את מריה הקדושה לאחר שהיו במצב של מוות קליני, אם אתה מקבל את המחקר שלה, אתה צריך להאמין גם למריה הקדושה .

arriy80

New member
לא מטיף שום מוסר

כתבתי שהבנתי מדברייך שאינך מאמינה באלוקים. אם תלמדי עליו קצת, תביני כמה אנחנו לא יכולים להבין אותו, אלא רק מה שהוא הסביר לנו, וזה עדיין לא פוטר אותנו מלהשיג את המטרה לשמה באנו לפה. היית איפה שאני??? את הבנת שהתורה גזענית ושוביניסטית? איזה תורה למדת? בישיבה חילונית? למדת מה השקפת היהדות על האשה? אם היית בודקת באובייקטיביות וללא דעות קדומות, היית מגלה את ההשקפה היהודית האמיתית על האשה. אולי לא חוסר האמונה גרם לך לעזוב ולהכפיש את הדת? אלא משהו אחר? תבדקי על פי הסיפור הזה (מומלץ לכולם): בשלהי המאה ה- 19 כיהן כרב בעיר בריסק "רבי חיים סולובייציק" שהיה גם ראש ישיבה. יום אחד הגיע לבקרו אחד מתלמידיו לשעבר. ורבי חיים גילה לתדהמתו כי תלמיד זה הקדיח את תבשילו והתפקר. פתח התלמיד ואמר לרבו לשעבר: "יש לי מספר שאלות וקושיות בעניני דת אולי יוכל מורי ורבי לענות עליהם?" רבי חיים שתק. המשיך התלמיד והקשה על הדת עוד ועוד. ורבי חיים ממשיך ושותק. התלמיד לא נואש והטיח עוד שורה של קושיות ושאלות על הא-ל, על היהדות, על התלמוד ועל הדת. ורבי חיים ממשיך ושותק. לבסוף שבר רבי חיים את שתיקתו ושאל את התלמיד: תלמידי לאחר שסיימת את שאלותיך וקושיותיך יש לי שאלה אליך: האם שאלות אלו עלו בדעתך לפני שרצית להתפקר או שמא אחרי שרצית להתפקר? התלמיד גמגם ולבסוף הודה:" כן.. שאלות אלו אכן עלו בדעתי לאחר שטעמתי מחיי העולם הזה וביקשתי להתפקר. אך מה זה קשור הרי השאלות כה קשות ואני בטוח שרבי הגאון יוכל להאיר את עיני בהם!". נענה רבי חיים ואמר: "תלמידי לשעבר. אני יודע לענות תשובות על קושיות. גם על קושיות מהסוג שהעלית יש לי תשובות מפורטות. הבעיה היא, שאת השאלות הללו אימצת לך כתירוצים להתפקרות. אתה לא מציג לפני שאלות, אתה מציג לפני תירוצים. "על שאלות יש לי תשובות, על תירוצים אין לי תשובות!"".

arriy80

New member
ועוד יותר בכנות

אינני רוצה שכולם ינהגו כמוני. אני רק מציג את עמדת היהדות כפי שאני מבין אותה. אם בדקתם ומצאתם שהאמת היא אחרת - יערב לכם. אם האמת היא כמו שאני מציג אותה - לפחות תדעו שזה כך. לא באתי לשכנע אתכם להניח תפילין או לשמור שבת. מתקיים פה דיון עקרוני במבנה היהדות והאם הוא מחייב. מי שירצה - יקיים, ומי שלא ירצה - לפחות ידע.

hodaya323

New member
מה את עושה פה בכלל??

את מעלה פה דברים שממש לא קשורים אחד לשני.. ובאמת שאני חושבת שזה לא המקום להעלות אותם..כי זה לא שייך לפורום. ובשביל כל הסביבה שלך אולי תשתדלי לא להיות תוקפנית..?! יומטוב

ומה את?

ניתן להתדיין על יהדות..למרות ובגלל שהיא שלילית. זה פורום לחילונים. וארי, מה ז"א תבדקי?? איך אני אמורה לדעת למי לפנות.?

arriy80

New member
איך את אומרה לדעת למי לפנות?

כשאני מפנה אותך לאתר "דתי" את נבהלת. אם את רוצה לברר על יהדות לאן תפני? לפילוסופים אתאיסתים? לעמותת "חופש" (מיהדות)? תשאירי את הדעות הקדומות בצד, תתגברי על הפחדים - לאף אחד לא קוצצים אצבעות, ולא תולשים אזניים. מביאים את עמדת היהדות כפי שהיתה מדורי דורות, וכפי שרבים מיהודי העולם כיום הולכים בדרכה. יש את "ערכים", "הדברות" ועוד ארגונים שיכולים לעזור לך למצוא את היהדות. תרצי - תקבלי, לא תרצי - תפני למישהו אחר.

tamarhp

New member
זה פורום על יהדות.

ולמי לפנות? יש פה מספר טלפון בצד. אם את רוצה אני אתן לך עוד - ספרים, שיעורים, הקלטות, הרצאות, טלפונים, אתרים, אנשים - מה שתרצי. רק תבקשי.

שלום

אז כמו שאמרתי האדם לחופש נולד ולא לחוקים ולשום דבר אחר אבל תמיד יש בסיס לחיים גם אם אפשר בלעדיו בגלל זה יש חוקיות דרך כיוון מסלול מסוים שמי שחורג ממנו יכול להוביל לבלאגן ובכלל אין מה לעשות התורה היא מלשון הוראה הכוונה אין ספק כי אנחנו עם קשה עורף כי קבל לנו לקבל דברים ובגלל זה אנחנו תמיד הרסנו לעצמנו ובכלל מנסיון שלי אני אומר אי אפשר לתקן את כל העולם אבל קצת סדר וארגון אף אחד לא אמר שאי אפשר לעשות ובכלל לצפות לגאולה במהרה אני נותן דעת אמונה ותקווה בריאות ואושר ואריכות ימים

MrAnderson

New member
אם יש לך כוח לקורא אחרי 256 הודעות

אני יתחיל למה יהדות היא הדת הכי מיוחדת. התנ"ך זה הספר הכי עתיק, הכי נמכר והכי מיוחד שיש בעולם. רק בתנ"ך מדברים על גיל העולם כמו שאנחנו מכירים אותו כיום. אין שום תיעוד של זמן מלפני 2000 שנה. ובתנ"ך אומרים מה הגיל המדוייק של העולם. רק בדת היהודית אלוהים נגלה על עם שלם כשהוא הביא להם את הספר החוקים שלהם...מעמד הר סיני קרה לפני מיליוני אנשים והם קיבלו את המצוות. לא איזה נביא שהוא הכיר את ההוא ודיבר עם הזה ראה בחלום והופ....יש לנו דת איזה יופי בוא נצא למסעות צלב וננסה לשכנע אנשים אחרים שאנחנו צודקים. כל מה שצריך לעשות כדי להיות נוצרי או מוסלמי זה להגיד אני מאמין ויאללה שיהיה בשעה טובה. לא ככה ביהדות...ביהדות אתה צריך לתת מעצמך הרבה לפני שאתה נכנס לשם. רק בתנ"ך מסבירים איך נוצר העולם וכל תהליך הבריא:"והארץ הייתה תהו ובהו וחשך על פני תהום ורוח אלהים מרחפת על פני המים:". איזה משפט!... כשפעם ראשונה קראתי אותו אמרתי לעצמי שאין מצב שמישהו המציא את זה מהראש....איזה דמיון צריך בשביל לתאר את התהליך הבריא בצורה כזאת. בקיצור התעייפתי לכתוב ואני צריך ללכת... ועוד לא דברתי על כל הנתונים שהיו בקבלה שכל העולם צחק עלינו שאנחנו דברנו שטויות לפני שזה התגלה כנכון כמו: העולם הוא עגול, יש לילה במקום אחד ויום במקום אחר, שיש קטבים(לפני שמיהשו יצליח לשחות בכלל), את המספר המדוייק שהירח עושה את הסיבוב(אני לא יודע על מה אני מדבר אבל זה מספר שעוזר לקבוע את לוח השנה) שאת המספר הזה נאסא חישבו רק לאחרונה, את מספר הכוכבים(10 בחזקת 18) ועוד ועוד דברים מהמדע המודרני שהיו כתובים מזמן.

rachel437

New member
התנ"ך זה הספר הכי עתיק

יש מסמכים יותר עתיקים, חוקי חמורבי, יש כתבי יד סינים בני 8000 שנה. >רק בתנ"ך מדברים על גיל העולם כמו שאנחנו מכירים אותו כיום<. היום כולם יודעים ואין על זה ויכוח בעולם המדע, כי העולם קיים הרבה יותר מ 6000 שנה. >רק בדת היהודית אלוהים נגלה על עם שלם כשהוא הביא להם את הספר החוקים שלהם...מעמד הר סיני קרה לפני מיליוני אנשים והם קיבלו את המצוות. לא איזה נביא שהוא הכיר את ההוא ודיבר עם הזה ראה בחלום והופ....יש לנו דת איזה יופי בוא נצא למסעות צלב וננסה לשכנע אנשים אחרים שאנחנו צודקים.< טעות בידך, גם בדתות אחרות יש התגלות אלוהית לעיני אלפי אנשים, חפש בתורות המזרח ותמצא סיפורים דומים, זה סיפור נחמד אבל רק סיפור. >רק בתנ"ך מסבירים איך נוצר העולם וכל תהליך הבריא:"והארץ הייתה תהו ובהו וחשך על פני תהום ורוח אלהים מרחפת על פני המים:". איזה משפט!... כשפעם ראשונה קראתי אותו אמרתי לעצמי שאין מצב שמישהו המציא את זה מהראש....איזה דמיון צריך בשביל לתאר את התהליך הבריא בצורה כזאת.< באמת פסוק יפה, גם בדתות אחרות יש תיאורים יפים על בריאת העולם. >כל מה שצריך לעשות כדי להיות נוצרי או מוסלמי זה להגיד אני מאמין ויאללה שיהיה בשעה טובה. לא ככה ביהדות...ביהדות אתה צריך לתת מעצמך הרבה לפני שאתה נכנס לשם< שוב טעות, באיסלם אתה צריך להתפלל 5 פעמים ביום, לצום 30 יום בשנה, אישה צריכה לכסות את כל גופה, לכסות את פניה ברעלה, ביהדות האישה מכסה את שיער ראשה עם שיער של אישה אחרת, זאת צניעות? >לא דברתי על כל הנתונים שהיו בקבלה שכל העולם צחק עלינו שאנחנו דברנו שטויות לפני שזה התגלה כנכון כמו: העולם הוא עגול, יש לילה במקום אחד ויום במקום אחר, שיש קטבים(לפני שמיהשו יצליח לשחות בכלל), את המספר המדוייק שהירח עושה את הסיבוב(אני לא יודע על מה אני מדבר אבל זה מספר שעוזר לקבוע את לוח השנה) שאת המספר הזה נאסא חישבו רק לאחרונה, את מספר הכוכבים(10 בחזקת 18) ועוד ועוד דברים מהמדע המודרני שהיו כתובים מזמן.< כל מה שחז"ל ידעו, ידעו כבר חכמי אומות העולם, בתלמוד יש הרבה טעויות.

למעלה