שאלה לכולם

masorti

New member
שטויות של אויל...

הפרושים הם אלה שפרשו מהזרם המרכזי שהיה הצדוקים, ועד סוף ימי בית שני הכירו אלה באלה.

arriy80

New member
זרם מרכזי ולא מקורי

גם היום אפשר לומר שהרפורמים הם רוב. רוב לא מקורי.

rachel437

New member
בכל הדתות

מספרים לנו כמה טוב בגן עדן והעולם הזה רק פרוזדור, אבל כשהם חולים מייד הם רצים לרופאים ומנסים להאריך את חייהם. אם כל כך טוב למעלה מדוע לדחות את הקץ .

arriy80

New member
טוב למי שמכין את עצמו

רוצים לחיות כדי לעבוד ולהיות מוכנים כמה שיותר

Euterpe

New member
אני באמת לא מבינה מה יש לכם נגד

ה"דקלומים" שלו. מה שהוא מצטט כאן ואומר, ומביא- זהו בעצם מידע נוסף המעשיר את הידע שלנו. אם אתם מתייחסים לזה בתור דבר שהוא שינן בשביל "להשוויץ" בו או משהו כזה- זה לא ממש נכון. לומדים ומשננים את הפרשנים ואת ספרי הביאור כדי להבין ולדעת יותר. והעובדה שהוא מצטט אותם פה היא כי זה מה שהוא מאמין בו. הוא לא מנסה לכפות על אפחד מכם כלום...

masorti

New member
הוא לא משנן כדי להשוויץ...

הוא משנן כדי להטיף. וזה לא שונה בכלום ממטיף נוצרי שמדקלם שוב ושוב קטעים מהברית החדשה ומערבב שברי פסוקים מהתנ"ך בפרשנות מעוותת כדי לשכנע את המאזינים להאמין בישו.

arriy80

New member
פרשנות מעוותת

לדעתך , כל אחד יכול לפרש את התנ"ך כפי שהוא רוצה. אם כך, על כל פירוש אפשר להגיד "פרשנות מעוותת" - "משנן כדי להטיף". אתה מוציא בעצמך את הדרך שלך מהתנ"ך ומסביר אותה כרצונך. אני מוציא את הדרך שלי מחז"ל שפירשו את התנ"ך או שקיבלו מכותבי התנ"ך. הבדל פעוט....

Euterpe

New member
ישנם שני מקרים בהם מוזכר בתורה

העניין של "שכר ועונש" בשילוח הקן ובעוד אחד שאני לא זוכרת כרגע, אשמח לברר. (אני לא יודעת ולא מבינה גדולה כמו ארי ככה שחבל שאכתוב סתם דברים בלי לברר קודם
)

masorti

New member
כדאי שתרענני את זכרונך...

שכר ועונש מופיעים בתנ"ך בלי סוף. אפילו באוסף הוראות צדדי כמו עשרת הדיברות מופיע שכר ועונש ברור.. "כבד את אביך ואת אמך למען יאריכון ימיך על הארץ...". דרך אגב, שימי לב שהשכר הוא בעולם הזה ולא בעולם הבא.

arriy80

New member
השכר העיקרי הוא העוה"ב

"הנה כי הטובה והתכלית האחרון הוא להגיע אל החברה העליונה הזאת, ולהיות בכבוד הזה ובמעלה הנזכרת וקיום הנפש - כמו שביארנו - עד אין סוף, בקיום הבורא יתברך, שהוא סיבת קיומה. לפי שהשיגה אותו כמו שנתבאר בפילוסופים הראשונים, וזה הוא הטוב הגדול אשר אין טוב להקיש לו, ואין תענוג שידמה לו, כי איך ידמה התמיד אשר אין לו סוף וקץ בדבר הנפסק. וזה שאמר (קידושין לט) "למען ייטב לך והארכת ימים - לעולם שכולו ארוך". [הקדמת הרמב"ם לפרק חלק - סנהדרין] זאת אומרת, כשאלוקים נותן שכר, הוא נותן שכר בעוה"ב והעונש הוא עונש בעוה"ב. אמנם יש שאוכלים את שכרם בעולם הזה כדי לאבדם מעוה"ב, ויש שמקבלים את עונשם בעולם הזה כדי שיגיעו נקיים לעוה"ב.

arriy80

New member
בבקשה, נשמע הסבר...

לדעתך אני לא מבין... בבקשה, פרש את הקטע שהבאתי כפי דעתך.

masorti

New member
תקרא את השירשורים...

הכול הוסבר לך, אבל אתה מתבצר בטיפשותך ואוטם את אזניך מלשמוע.

arriy80

New member
אין לך הסבר

"הטובה והתכלית האחרון " תסביר את הקטע שהבאתי, מהו לדעתך "התכלית האחרון"?

Euterpe

New member
זה אינו שכר ועונש...

למדתי את זה אתמול בשיעור תנ"ך וגם אני הבאתי את אותה דוגמה שאתה הבאת. המורה שלי, שהיא מבינה מאד גדולה בתנ"ך אמרה לי שהדוגמא שאתה ואני הבאנו ועוד רבות אחרות הן לא שכר ועונש אלא מעשה ותוצאה. עובדה. וכמו שאמרתי, שכר ועונש יש רק בשני מקרים והם שילוח הקן וכיבוד הורים. (ביררתי...)

masorti

New member
נו, אם המורה אמרה...

אז כמובן זו תורה מסיני. אז אני אגיד לך... המורה מדקלמת כתוכייה את מה שמכתיב לה משרד החינוך. ובנושא זה היא פשוט פלטה שטויות. אריכות חיים אינה איזו "תוצאה טבעית" של כיבוד הורים (מה הקשר בכלל?), אלא מדובר בתגמול שניתן על כיבוד ההורים.

בכנות

נכון שבעולם החילוני הרגשת זרוק מדי ופשוט מסגרת קפדנית היא בדיוק מה שמתאים לאופי שלך? משם אתה כבר משליך את זה על כולם ורוצה שכולם יזדקקו לזה כמוך וכולם ינהגו כמוך. אין שום הוכחה לקיום הבורא. לך אין הוכחה לקיום הבורא.

arriy80

New member
בכנות.

לאופי שלי מתאים לעשות מה שבא לי. להנות מכל דבר, בלי גבולות, ולחיות חיים שהכי נוחים לי. אבל אני לא עוצם עניים, ולא צועק חמס על אלו שמדברים על היהדות כדרך חיים מחייבת. אני מבין שזו האמת, וצריך לחיות לפיה גם אם היא מחייבת ולא נוחה. ובמקרה, האמת הזו גם נוחה בסופו של דבר. תמשיכי לעצום עיניים ולומר שאין בורא, ואין הוכחות. זה הכי נוח. אך תדעי לך, שאם האמת היא אכן שיש בורא והוא נתן לנו דרך מחייבת, אי אפשר להתחמק ממנה בטענה "אין הוכחה לקיום הבורא" - אם את מחפשת אמת, תלכי לברר. הפורום אינו מקם מספיק בכדי להתחיל מהנקודה בה הנך נמצאת. רק תבררי שאת לא מפסידה כלום לעתיד...

rachel437

New member
רק תבררי שאת לא מפסידה כלום לעתיד

מדוע אלוהים לא כתב ולו מילה אחת על עולם הבא והמשיח, לעומת זאת הוא טרח לכתוב פרשיות שלמות, על איזה שמלה הכהן גדול צריך ללבוש, איך לתפור את השמלה, כמה פעמונים לחבר לה, איזה תחתונים ילבשו הכהנים, ומאיזה בד. הוא גם טרח לכתוב איזה קורבנות הוא אוהב, ואיך ומה בדיוק לעשות עם הקרבן, שליש מהתורה הוא בזבז על זה, הוא לא ידע שכל זה יהפוך ללא רלוונטי כמה מאות שנה לאחר מתן תורה? לעומת עולם הבא והמשיח, שזה רלוונטי לכל האנושות, לכל הדורות. האופי של האדם שהוא מפחד מהמוות ומהבלתי נודע, לכן רוב האנושות מאמינה בישות דמיונית, ועל זה כבר אמרו, "בראשית ברא האדם את האלוהים"

למעלה