שאלה לכל הסוציאומטים הננימים

lionsheart

New member
שאלה לכל הסוציאומטים הננימים

תגידו באמת מה אתם מרגישים ביום השואה והגבורה או ביום הזיכרון לחחלי צה"ל? בטח גם הצפירה זה יותר מדי לדרוש ממשכם וגורם לנו "הפשיסטים" ביום הזיכרון או השואה להרגיש אשמים בזה שאנחנו ממשיכים במורשת נלחמים על קייומנו בזמן שאתם נלחמים במי שמגן עלכם. אז מה אתם מרגישים ביום העצמאות הרי יש מופעים חיינם וזיקוקים אני בספק שאתם יודעים מה הסיבה לחגיגה? ומה אתם מרגישים שאתם רואים את דגלי ישראל? משום מה ניראה לי שמבחינתכם זה אותו דבר כמו דגל קנדה או ארה"ב בריטניה אש"ף.

smailie

New member
אפשר לענות במקומם?

זה בטח מה שהם יגידו לך ממילא: המטרות והנסיבות השתנו. אנחנו כבר לא במצב של מלחמת השחרור וגם אין שום צורך כיום ביציאה למערכה מאורגנת מהסוג של מלחמת ששת הימים. הצורך בגוף ובמסגרת של חיילים פחות רלוונטית מבעבר וצה"ל כבר לא תופס מקום כזה מרכזי במדינה. יתכן שהוא אפילו מיותר. טוב... ניסיתי להיכנס לנעליים של אלה שבחרו לוותר על שירות בצה"ל מרצון, למרות שהייתה להם את האפשרות לבחור (יש לי קצת בעייה עם המינוח "משתמטים", למרות שדרכם והשקפתם מרגיזה גם אותי). אבל אם תשאל אותי, לדעתי, דווקא אחרי ששוקלים את הדברים באופן הכי שכלתני ואנושי, מגיעים לסקנה שעדיין יש רלוונטיוּת בקיומו של גוף כמו צה"ל ובפעילותו. אגב, לגבי אירועי החגים: אני לא בטוח שישראלי - יהודי שחוגג את הסילבסטר או יוצא למסיבת חנוכה עם חברים, באמת מבין על מה הוא חוגג.

baudrate

New member
אני מניח גם שגם אנשים שלא שירתו בצבא

מרגישים עצב על כל המתים ביום השואה וביום הזכרון, וגם בימים אחרים. לגבי ה'אנחנו' והמורשת יש אנשים שונים וגישות שונות. זה שמישהו לא מרגיש כל כך חלק מהאנחנו ומהמורשת לא אומר כי הוא נילחם נגד המדינה או נגד הצבא.

ad123321

New member
אני יענה לך

למרות שבטח תגדיר אותי כ"אדם לא מציאותי". אני מכבד את החללים ביום הזכרון וחושב שהם קורבנות של המערכת. אני לא אומר, "חיילים בני-זונות" או משהו מהסוג אני פשוט חושב שהם קורבנות של המערכת ושל השיטה ושל מלחמה שלא שלהם בכלל, אלא של "מנהיגים" שמוכנים לעשות הכל בשביל עוד קצת כסף או כדי להאדיר את שמם ולהסיט את העם מהבעיות האמיתיות שצריכות להעסיק אותו. לגבי יום השואה, זו שאלה ממש מיותרת, אני לא מאמין שיש מישהו שלא מכבד את יום השואה, למרות שיש לי מעט ביקורת על כך שמתייחסים ביום זה אך ורק ליהודים ולא מזכירים אפילו במילה את הקורבנות האחרים כמו קומוניסטים, גמדים, הומוסקסואלים ועוד מיני אנשים שהיו יותר מדי בשביל היטלר. לגבי יום העצמאות, אני מרגיש כלימה שאני ישראלי באותו היום, "אנחנו" חוגגים משהו שהביא להרס וחורבן של כפרים ואנשים אחרים. לגבי הדגל, מבחינתי זו פיסת בד ששווה לפיסות הבד של קנדה, בריטניה ארצות-הברית ושותפיהן

baudrate

New member
אין לי שום צורך לתייג או להגדיר אותך

אתה תעשה את זה יותר טוב ממני. כפי שאמרתי כל אחד תופש את האנחנו באופן אחר. הדעות שלך אינן מרגיזות אותי, האמת היא שאני די שווה נפש כלפיהן. כך שאין לי צורך לריב או משהו כזה, אפילו אם אני אינני מסכים עימך כלל.אינני מרגיש צורך להתנצל על מצב בו הערבים לא נתנו כל ברירה ליהודים בארץ , והמיטו עקב כך חורבן וסבל על עצמם. אני לא שמח לאידם אבל גם לא שותף לתחושתם שנעשה להם עוול איום ונורא בעצם הקמת מדינת ישראל. טוב, דיברתי די.

playtrip

New member
ברצינות יתרה.

כל חלל שנופל, כמו רוצח אותנו, כאשר אנו מתאבלים עליו... טבעי שיום זכרון במדינתינו היה מתרחש מכל סיבה אחרת, ולא בהכרח מסיבה של מלחמה בארצות ערב, או בגלל השואה... אינני יכול לסבול שבעולם הזה, שבו 6 מליארד בני אדם, יגרמו לי לבכות עקב מוות אישי, בין השאר מהסיבה, שכל אחד מהם אני יכול לאהוב בסופו של דבר, אם אצליח להביט נכון... הרי אם אני אוהב את כל אחד מבני האנוש האלו, האחרים לא ירצו ולא יהנו לראות אותי באבל ובצער, על מות האחר. מדובר במשל או סיפור עתיק, לפיו מלך קיבל במתנה כעשרים כדים יקרים, אותם נצר בארמונו, וציווה את משרתו לדאוג שישארו נקיים, ולהבריק אותם פעם בפעם, וכן לשמור עליהם לבל יפלו וישברו... שאם לא, יענש על כך בהוצאתו להורג. קרוב לוודאי, מתי שהוא, עשוי היה אותו משרת, לשבור בוודאי אחד הכדים בטעות... כך שחכם סיני אשר בא יום אחד לארמון וראה את כלי האומן שוכנים בהיכל, הזדעזע מאד מעצם הרעיון, ושבר את כל תשעה עשר הכדים אשר היו על עומדם, בהגינו על המשרת שזה אותו היום לא היה זהיר מספיק... רחם על אותו משרת אשר עשה את אותה הטעות, והרוג אותי על מעשי המכוונים, במקום את אותם 19 אלו אשר היו באים לאחרי, כי לא תשעה עשר כדים יש בארמונך, אלא תשעה עשר מקרי רצח שעלולים מתי שהוא להתרחש... כמו אלו, המכוניות שאנו נוסעים בהם ומגוון הרכוש שצברנו, הם סיבה מתסכלת מספיק לחיות... אני לא רוצה לחשוב שוב כמה מתסכלת תהיה ההרגשה כאשר המעבד של המחשב שלי ישרף. מה גם, שאם ארגיש צער או כעסים בעקבות החוויה, זה לא ממש יקל עלי להרוויח עוד כסף, כדי לקנות מעבד חדש... וזה כבר קרה לי, לאחר שחברים שלי דאז, וסובבים אותי הכריחו אותי בכל מחיר להיות בצער על כך שאין לי עבודה מספקת, כסף, דירה משלי או מכונית... הצער של כולם, הוא סביר להניח הסיבה היחידה שנותרה לי, באופן כללי, לא להיות מאושר.

vinney

Well-known member
נו, אפשר לחשוב שלך איכפת מחללים

מי שצריך שיסמנו לו ביומן מתי לזכור ואת מי - האחרון שצריך לבוא למישהו אחר בטענות.

תנו סיבה לשרת וכך תוציאו את הסיבה להשתמט!

סדיר: העלאת המשכורות לסדירניקים, שיפור תנאי המגורים, הציוד, האוכל. דאגה לחייל להשלמת בגרויות ויצירת אופק תעסוקתי לקראת שחרורו (ולא "זריקתו" לאזרחות עם הפקדון האישי בלבד). מילואים: כרגע מילואימניק בעל משכורת מינימום, או סטודנט שלא עובד, מקבל 123 ש"ח ליום. בהתחשב שבמילואים לעיתים מבצעים פעילות של כ-18 שעות ביממה מדובר ב-7 ש"ח לשעה שזה מתחת למינימום. יש לעלות את השכר לרמה של לפחות 200 ש"ח ליום למי שמבצע פעילות מבצעית (כולל תוספת סיכון), או 170 ש"ח ליום למי שמבצע אימון. קצינים במיל' יקבלו שכר במילואים בהתאם לדרגתם (השקעה במילואים תתבטא בשכר ולא תפיחה על השכם) בנוסף למשכורתם באזרחות. מי שיבצע מעל 21 יום מילואים בשנה יקבל מענק ממשי. ביטוח אובדן כושר עבודה יוחזר לאלתר. יוקם ארגון תמיכה למידה במימון ממשלתי למי שהוא מילואימניק סטודנט שתפקידו יהיה להחזיר את הסטודנט למסלול הלימודים. יבוצע סכרון בין לוח האימונים בבסיסי המילואים לבין תקופות המבחנים במכללות ובאונ'. אלה בהחלט דברים אפשריים, השאלה מה סדר העדיפויות במדינה. אם נסתכל על צה"ל כחברה פרטית, והחברה מאבדת לקוחות, כנראה שמחלקת שימור לקוחות לא עושה את עבודתה כראוי.. אז צה"ל הוא לא חברה פרטית, אבל מדברים פה בפורום על הפיכתו לצבא מקצועי, אנחנו עוד רחוקים מהמצב הזה, הלוואי ונוכל להגיע אליו מתישהו בעתיד.. תנו סיבה לשרת וכך תוציאו את הסיבה להשתמט!

ori239

New member
הסיבה היחידה היא: מתוקף החוק

אתה לא יכול לבוא ולהגיד 'לא אשרת' כי זה לא נראה לך.. ולא משנה מאיזו סיבה.. גם לי לא נראה שאני צריך לשלם מיסים, בו בזמן שמערכת החינוך בדרום 'דפקה' אותי כשחבריי מתל אביב למדו עם 25 תלמידים בכיתה (ולא כמוני עם 38) ויותר שעות לכל מקצוע (4 לתנ"ך לעומת שעתיים שבועיות אצלי למשל).. על אף שבגימנסיה ת"א רק 50% מתגייסים ובמקיף שלמדתי בו אחוז הגיוס הקרבי הגבוה ביותר בארץ.. (אתה מוזמן לערוך את חישוב החובות-מול-זכויות, ולגלות מי תרם יותר למוסדות המדינה ומי קיבל יותר).. אז מה? אומר שמכיוון שנטל המיסים שווה אך בחלוקה מפלים אותי, לא אשלם מיסים? לא! אעשה זאת, כי אני רוצה לחיות במדינת ישראל ואלו הם חוקיה.. על האפלייה אני יכול לדבר, אני יכול למחות, אני יכול להפגין, אני יכול להיכנס לוביסט בכנסת, אני יכול לפעול בקבוצות לחץ ולהביע מחאה ככל שמאפשר לי החוק.. זוהי דמוקרטיה, אחי.. אך ברגע שאנשים כמוך מפרים את החוקים ו'לוקחים את החוק לידיים', ולא משנה מאיזו סיבה, הם מערערים את הדמוקרטיה.. את עיקרון שלטון החוק וגם את עיקרון השוויון.. הדם שלך יותר אדום מהדם שלי? האמן לי שכואב לי מאוד לדעת שהמשכורת שעשיתי בשלושה ימים תהיה המשכורת החודשית שלי בצה"ל.. אבל אלחם בזה אחרי שאמלא את חובתי כאזרח, ולא מכורסת הטלוויזיה ככפוי טובה שכל היום מהגג בפורומים באינטרנט (כמו ההוא מעלי שכתב שדגל ישראל הוא פיסת בד כמו פיסות הבד של ארה"ב וכו').. האמן לי שאלחם, קרוביי כבר הודיעו לי שאת רוב השירות אעביר בכלא הצבאי בגלל הפה הגדול שלי וחוש הצדק.. התוצאה היא כמו בעזה לדוגמה, שיש שלטון פורמלי בלתי נראה (מחמוד עבאס) ובפועל יש אנרכיה (חמאס, יריות ברחובות).. זאת האלטרנטיבה שאתה רוצה? אם כן, עבור מכאן.. תן לי ולשכמוני להיות הפראיירים שמתגייסים למען המטרות הפוליטיות של פוליטיקאי זה או אחר ומשלמים מיסים כדי שהבנים של אנשי הרוח למיניהם (שאגב מאצלם אחוז המשתמטים הגבוה ביותר) יהנו מרוב התקציבים.. עוד עצה.. די לחשוב רק על 'מה יצא לי מזה' בנוגע לכל דבר שאתה עושה.. לי מספיק כואב לדעת שעשיתי פסיכומטרי ובגרות מלאה, אך בכניסה לפקולטה לרפואה באיזור שלי יושבים בדואים שבקושי למדו ('העדפה מתקנת', מקומות שמורים) ולפעמים גם משתמטים שעומדים איתי באותו תור, הם בני 18-19 ואני בן 23..

vinney

Well-known member
אז להתגייס מתוקף החוק זה בסדר

אבל כשמישהו לא מתגייס לפי אותו החוק בדיוק - יש לפגוע בו? הרי רוב מוחלט של 99.99% של אנשים שלא התגייסו - לא עברו על שום חוק, ומי שעבר נענש במאסר בד"כ. אז על מה המהומה פה בפורום?

ori239

New member
על מה אתה מדבר?

לא בדיוק הבנתי, דרושה הרחבה.. רק להבהרה: אין לי דבר וחצי-דבר נגד אדם שמסיבות רפואיות או נפשיות לא התגייס.. וכן, גם לי יש בעיה עם הגמול שמקבלים חיילי צה"ל ואפליית הקרביים-ג'ובניקים ומדיניות התעודות החדשה וה'מטומטמת' לדעתי, וסלחו לי על הביטוי (על אף שאני קרבי).. אבל, אבל, אבל! הבעיה שלי היא עם אנשים שלא התגייסו *ו*לא עשו שירות לאומי ולא תרמו בשום צורה.. אתה פציפיסט? אתה לא רוצה להתגייס ממניעים אידיאולוגיים? זה לא תירוץ, אבל לך ותרום 3 שנים בשירות לאומי.. אני עבדתי בביה"ח עם מתנדבים ואנשי שירות לאומי, גם אנשים שיצאו על נפשי (פיגור קל אפילו) השתלבו יופי במגוון התפקידים הרחב שם.. ותרמו כך לקהילה.. בין העיסוקים שלי אני גם dj.. ואני רואה הרבה שבגיל 18 החליטו שעדיפה הקריירה שלהם על פני תרומה כלשהי.. או למשל כשהועלתה לא מזמן הצעה שגם בני הלאום הערבי יעשו שירות לאומי, ומיד יצאו כל חברי הכנסת הערביים במתקפת נגד ('מנסים לבטל את הלאום שלנו' ו'עושים לנו ישראליזציה').. למה שבניכם לא יתרמו למועצה האזורית שלכם למשל ויחסכו עובדים? או שיעניקו שיעורי עזר לתלמידים בבית הספר? או כל אלו שהלכו והוציאו פטורים וועדות וכל מיני המצאות מפוברקות.. והלכו לקב"ן ושיחקו עם קופסת גפרורים ועשו הצגות ונכנסו לפורומים שמסבירים איך לצאת מהצבא בקלות.. מכאלה אני סולד.. מאנשים שלא נתנו דקה לטובת החברה, אך ביום צרה הם יבואו וידרשו בקול רם.. ויגידו שאין שוויון (איפה הייתם כששירתתי בצבא?). ואני, הפראייר שאכל חצץ בשירות קרבי 3 שנים, אעמוד איתם באותו תור לאוניברסיטה ועם חור הרבה יותר גדול בכיס.. ועוגמת נפש בלב.. כמובן שבעיתון יכתבו עליהם, שמגיל 18 פיתחו קריירה וצברו ניסיון, משהו שזקן כמוני התחיל רק בגיל 22 אני נגד הצבא (בעיני בית העסק הגדול בארץ), אני נגד השימוש הציני שעושים פוליטיקאים בצבא, אני נגד מדיניות האפלייה והקומבינות שפגעה בי המון (במודיעין ובמקומות אחרים), ואני נגד הגמול שמקבלים חיילים לעומת אזרחים אחרים.. אבל אני אומר את זה כשאני פה בבית כאזרח.. אני אלך להפגנות ואביע מחאה.. אבל כשאני על מדים, אני עושה את התפקיד שהוטל עלי, עד שאגיע למצב שדעתי באמת תיחשב (כח"כ, לוביסט, בעל דרגה).. אבל לקחת את החוק לידיים ולהשתמט? זה לא..

vinney

Well-known member
למה שמשיהו יעשה שירות לאומי?

אין שום חובה בחוק לעשות שירות לאומי, ואין סיבה שתהיה חובה כזאת, בעיניי. מי ששוחרר מצה"ל כחוק - לא משתמט ולא עבריין ולא פושע ולא שום דבר מכינויי הגנאי שמדביקים לו בפורום הזה, בלי שום קשר לכמה הוא מתנדב בפעילות חברתית כזאת או אחרת.

ori239

New member
אתה צודק

אבל אני מדבר על מהות.. האם כל מי ששוחרר מצה"ל כחוק, אכן שוחרר בצדק? אני עכשיו אשים בצד את כל בעלי הבעיות הנפשיות והרפואיות למיניהם, ואדבר על המתחזים.. האין חובה, מוסרית לפחות, שיתרמו 3 שנים מחייהם, כמו יתר בני גילם? (ושום מילה על המוסריות של המתחזים והשחקנים למיניהם)

vinney

Well-known member
צדק זה מושג שלא קיים במציאות

כל אחד ותפיסת צדק משלו (כנ"ל למוסר). כל עוד לצה"ל לא חסרים אנשים (ולצה"ל בכלל לא חסרים אנשים), אין שום בעיה עם מי שצה"ל בחר לשחרר.

ori239

New member
דווקא יש מחסור בלוחמים

בנוגע לצדק ומוסר, אנחנו חיים בחברה שיש לה קווים כללים לגבי צדק או מוסר..

vinney

Well-known member
ולקווים האלה קוראים "חוקים"

אין שום מחסור בלוחמים, כבר הראתי את הציטוט מאתר דובר צה"ל בנושא.

ori239

New member
יש מחסור בלוחמים

אישית הוצאתי מהמודיעין ונאמר לי ע"י מישהי שהיא סגן אלוף שניתנה עדיפות על פני מכיוון שיש צורך בלוחמים ויש לי נתונים של לוחם.. וזאת הסיבה שהועברתי לגיוס קרבי.. אכזבת אותי עכשיו.. ציפיתי שתביא מקור מהימן קצת יותר מדובר צה"ל.. שהוא הלוחם הפסיכולוגי הלא רשמי.. הרי מה ציפית שיכתבו באתר שנגיש לכל אויבינו? שיש מחסור בלוחמים? שישדרו 'אין לנו לוחמים כרגע, אנחנו במשבר, תתקפו אותנו בדיוק עכשיו?' או שישדרו מסר אחר, משהו כמו 'מעולם לא נראו כה הרבה לוחמים בשורותינו, ובתקציבים המשופרים הבאנו מערכות נשק חדישות ומתוחכמות?' (מעין מסר אזהרה לאויב).. דיברתי על זה בהודעה אחרת כאן - צריכה ביקורתית.. דובר צה"ל? נו באמת..

ואתה מאמין לסא"לית דוקא??

יש לצה"ל את מספר הלוחמים שצריך. היכן שחסר הוא מגייס בכוח מדובר בעיקר בתותחנים וחרמ"ש. כל השאר מתמלא על ידי ביקושים של מתגייסים.

למעלה