שאלה לכל הסוציאומטים הננימים

user4576

New member
סכום התמורה הכוללת

אתה עושה פה השוואה לא הוגנת, "3192 שקל מול הטבות לכל החיים". מה שחשוב זה מה הסכום הכולל של שווי ההטבות. אם השווי הכולל של ההנחה בשכר לימוד + הנחה בגני ילדים + הנחה במיסים + קיצבת זיקנה מוגדלת + הנחה על הפופקורן בקולנוע + קרמבו מתנה יוצא X שקלים. אז מה עדיף, לקבל את ה X שקלים האלו טיפין-טיפין בפריסה לאורך 60 שנה, בתלות במה שתעשה (זאת אומרת שאם נניח מישהו היה לוחם קרבי ואז לא הלך לאוניברסיטה או שאין לו ילדים שהלכו לגן, או שהוא מת בגיל 40 - אז הוא יקבל פחות, למרות שהוא תרם אותו דבר), או, לקבל X/36 ש"ח בחודש, כל חודש, לאורך כל השירות שלך. זו ההשוואה ההוגנת. ואם אתה מעדיף את האפשרות הראשונה - אז כנראה שההיגיון הכלכלי שלך לא במיטבו, אולי כדאי לך לקחת קורס או שניים בנושא השכלה פיננסית בסיסית. יוסבר לך שם למשל למה 100 שקלים היום שווים יותר מ 100 שקלים בעוד שנה (ואם אתה מתעקש אחרת, אני מוכן בכיף שתלווה לי 100 שקל היום ואני אחזיר לך 100 שקל עוד שנה, אני אפילו מוכן להחזיר 101 - אני אהיה לארג' איתך).

ori239

New member
כנראה שגם ההיגיון הכלכלי שלך לא במיטבו

אני כרגע מרוויח הרבה יותר מהמינימום, אז מה תעזור לי משכורת של 3500X36 בעבודה שאני לא אוהב, כשבעבודה שאני כן אוהב אני רואה כמה מאות שקלים ל-6 שעות בלילה, בסביבה שאני אוהב ועבודה שאני אוהב? לפי התכנית שלך, לא אתגייס.. לא משתלם לי פשוט.. אך אם מבטיחים לי שבסופן של 3 השנים הללו מובטחים לי לימודיים אקדמיים בחינם - לקחתי.. גם אם משכורת מסויימת ל-36 חודשים תממן לי את הלימודים - אין זה אומר שאתגייס לצבא שלך.. כי בפרטי אני מרוויח יותר.. מה גם שבינינו, להרבה חיילים לא ממש נשאר משהו מהמשכורת שלהם (אולי כי כסף נזיל והטבות לא?) כמובן שאעדיף שתחסוך לי כסף כשאני בעבודה מסודרת עם משפחה וילדים, כך אוכל לתכנן את עצמי טוב יותר מבחינה פיננסית, מאשר שתחסוך לי כסף כשאני ילד בן 20, ולא בדיוק יודע כיצד לנהוג בחוכמה בכל הכסף הזה.. אז אולי תכנית ההבראה שלך לעובדים מוצלחת יותר, אך החברה שלך תקרוס מהר יותר כי לא יהיו לך עובדים.. בכל מקרה אין זה משנה, אם נחזור רגע לרמת הדיון אני חושב שרובנו מסכימים שיש לשפר את התנאים לחיילים.. ועוד יותר יש לשפר את התנאים כדי לשכנע מועמדים פוטנציאליים להתגייס.. בנוגע להצעתך - 100 שקלים היום לא בהכרח שווים יותר מ-100 שקלים מחר.. כי אם השקעת בדולר בשנה האחרונה, סביר שמאת השקלים שלך מלפני שנה שווה היום הרבה פחות.. ואם אתה מתעקש אחרת, אני מוכן לקנות ממך ב-100 שקלים דולרים ע"פ השאר בפברואר 2007 (אם אני זוכר נכון הדולר היציג היה באיזור ה-4.20 שקל) והיום (באיזור ה-3.60) אני אמכור לך בדיוק את אותם הדולרים שקניתי ממך לפני שנה.. הייתי קונה ממך בערך 23.7$, ששוויים היום היה בערך 85 שקלים.. והייתי נותן לך עוד 10% (2.37$), ככה לצאת איתך לארג'..

user4576

New member
אתה צוחק, נכון?

קודם כל, מאיפה זרקת את המספר הזה של 3500X36, מה זה קשור בכלל? עכשיו, תשמע מה אתה אומר לי: "לפי התכנית שלך, לא אתגייס.. לא משתלם לי פשוט.. אך אם מבטיחים לי שבסופן של 3 השנים הללו מובטחים לי לימודיים אקדמיים בחינם - לקחתי.." זאת אומרת, אם אני מציע לך אפילו נניח רק לצורך הדיון באמת רק 3500 שקל בחודש במשך השירות שלך של 36 חודשים, כלומר סך הכל 126 אלף שקל - אז לא לא מסכים ולא מתגייס. לעומת זאת, אם כל מה שמבטיחים לך זה אך ורק לימודים אקדמיים בחינם (שזה שווה סך הכל 26 אלף שקל אם אתה עושה תואר תלת שנתי ו 34 אלף שקל אם אתה עושה תואר ארבע שנתי) - אז אתה לוקח. כלומר, אתה לא רוצה לשרת בצבא תמורת 126 אלף שקל, אבל אתה כן רוצה לשרת תמורת 34 אלף. זה מה שאתה אומר? זו הטענה שלך? שאתה מעדיף לקבל 34 אלף שקל שנקראים "לימודים אקדמיים בחינם" מאשר 126 אלף שקל שנקראים "משכורת" ? אם כן אז אין לי מה להגיד לך, אם יום אחד תרצה למכור מכונית ששווה 100,000 שקל תבוא אלי, אני אממן לך (או לבן שלך) את הלימודים, ואתה תיתן לי את המכונית, סבבה? ומה לעזעזל הקשר לאיזו משכורת אתה מרוויח היום?? גם אם אתה מרוויח היום 50,000 שקל לחודש, וזה ממש ממש לא משתלם לך ללכת לצבא ל 3 שנים כי תקבל רק 5,000 שקל לחודש. עדיין זה לא עושה את זה יותר שווה לך אם במקום זה תקבל "שכר לימוד חינם" ששווה כולה 34 אלף שקל מסכנים. המשכורת הנוכחית שלך לחלוטין לא קשורה לעניין. בנוגע ל100 שקל היום לעומת 100 שקל עוד שנה: זה לא נחמד לעשות את עצמך מפגר בכוונה, זה סתם מציק. אין כמובן שום סיבה שבעולם שאני אשים את ה 100 שקל שלי בכל מיני השקעות ספקולטיביות וחסרות היגיון. את ה 100 שקל שתלווה לי אני אשים בהשקעה בטוחה לחלוטין בריבית נמוכה, אבל עדיין יהיה לי יותר מ 101 שקל עוד שנה כשאני אצטרך להחזיר לך, ואת ההפרש אני ארוויח. ברצינות שאני מוכן לעיסקה הזו. אין פה שום קשר לדולר, או לכל מטבע אחר, או לכל נכס אחר. חבל שאתה מדבר סתם על נושאים שאתה לא מבין בהם כלום, ועוד בלי שמץ של היגיון סביר. אני באמת ממליץ לך ללכת לספריה הקרובה לביתך ולקרוא ספר בסיסי כלשהו על כלכלה, מהר מאוד אתה תגיע לקטע שמסביר למה 100 שקלים היום תמיד שווים יותר מ 100 שקלים בעוד שנה. ואם אתה מרגיש שבגלל שאתה צעיר אתה מטומטם מידי בשביל לנהל את הכסף שלך, אתה מוזמן לתת אותו לי, אני אנהל אותו בשבילך ואחזיר לך עוד איזה 10 שנים מה שייצא... לא, ברצינות, איזה מין טיעון זה? "אני דביל ולכן לא יכול לדאוג לעצמי וצריך שמישהו אחר ישמור לי את הכסף וייתן לי אותו רק עוד הרבה שנים כשאולי יהיה לי שכל" - אם ככה אתה מרגיש, תן את הכסף שלך לאבא שלך, או למישהו שאתה סומך עליו, חבל. אבל על תשליך את זה על כל שאר בני גילך. ותן לי לגלות לך סוד קטן: בגילך אתה כבר לא נהיה יותר חכם עם השנים, אם אתה חושב שאתה טיפש עכשיו אתה תהיה טיפש גם עוד 20 שנה. זה לא עובר. אז אני מקווה בשבילך שאתה לא באמת חושב ככה.

ori239

New member
מסתבר ששוב, גם הפעם,

אני קודם מסתכל על החברה ורק אח"כ על עצמי.. ב"ה אין לי שום בעיה לנהל את הכסף שלי, לשמחתי כל פעם שאני נכנס לבנק הן הבנקאית שלי והן המנהלת מחייכות אלי, בניגוד לרבים בגילי שאני מכיר, שכל חודש מנסים לכסות את המינוס מחדש.. עשו טובה, ידידיי.. אין בינינו כל היכרות מלבד היכרות שבסיסה שורות כתובות אלו.. אל תסיקו מסקנות לגביי.. בנוגע למה שהבחור מעלי אמר על לימודים חינם ועל 3500X36 - אני מאמין שבמידה והצבא יהיה צבא של שכירים, לא יקבלו יותר מדי מעל המינימום.. במדינה שבה מורה ממוצע מרוויח 7500 ורופא שעובד בביה"ח משמרת רגילה מרוויח גם כן באיזור ה-7500 (אמרו לי את זה שני רופאים איתם עבדתי, לא לקפוץ) - אני לא מאמין שחייל יקבל יותר.. בעניין הלימודים - לא ברור לי מדוע החלטת להיתפס לעניין הזה, כשהצעתי שלל הטבות.. דיברת על 126 אלף ל-3 שנים - שכחת שגם הצעתי הקלת מס של 50% על קניית רכב חדש (מאזדה רגילה, כזאת שיש כמעט בכל בית, שוויה 150 אלף לערך, כשהמס עליה הוא כמעט 100% = 75 אלף, כלומר תחסוך חצי מזה - 36 אלף).. והקלות שונות במסים אחרים.. אני מאמין שסך כל ההטבות עולה על 126 אלף שקלים, מאחר והן מוענקות לך לכל החיים.. מספיק שתחליף רכב כל 5 שנים ותלמד 3 שנים באוניברסיטה, ואחרי 10 שנים כבר הגעת ל-126 אלף שקלים.. נוכל לדבר רבות על ההיגיון הפיננסי של שנינו.. קראתי ספרי כלכלה, אני מתעניין בכלכלה, השיטות שלך מאוד מזכירות לי את הצמדת המדד בארץ לפרדסים בשנים שאחרי הקמת המדינה.. אתה מוזמן לקרוא רק על השיטות השונות להצמדת מדד המחירים לצרכן, מקום המדינה ועד היום, ולגלות שהטענות שלך אמנם הגיוניות מאוד ונשמעות טוב, אך אינן ישימות.. אותי לא הצלחת לשכנע להתגייס לצבא שלך

user4576

New member
מה הקשר, לעזעזל?

מה זה משנה איזה הטבות הצעת? אני הדגמתי לך למה עבור **********כל********** X הטבות עדיף לקבל את הכסף ********מייד********** ולא בעוד הרבה שנים כשתקנה רכב חדש. מה לא ברור? נניח שכל ההטבעות שלך כולן ביחד שוות 360 מליון שקל לחייל (שתהיה מרוצה), עדיין עדיף לי לקבל 10 מליון שקל כל חודש לאורך כל השירות שלי, מאשר לקבל את ההטבות הללו בשווי 360 מליון שקל. זה נכון ל*********כל********** הטבות ב**********כל********* סכום שהוא. מה לא ברור?

user4576

New member
מה אמור להרגיש פקיד בקריה ביום הזיכרון?

הוא לא צריך להרגיש אשם על זה שהוא לא "נלחם על קיומנו" ובמקום זה בא ב 8 בבוקר, שותה קפה עד 12 והולך הביתה? רובם המכריע של החיילים בצבא הם ג'ובניקים שלא "נלחמים על קיומנו", אז מספיק עם הדמגוגיה.

ori239

New member
מה זה משנה פקיד בקריה

או לוחם בשטחים? שניהם חלק מהמערכת.. אותה מערכת שבר רפאלי התחזתה לנשואה כדי להתחמק ממנה.. בטח בצפירה היא באיזה מסיבה של ערוץ האופנה.. מה צפירות עכשיו באמצע החיים?

ori239

New member
אה, אתה צודק

היא התחתנה באמת.. ואחרי שקיבלה את הפטור התגרשה.. וסיפרה לכולם שמדובר בחבר של אבא ושזאת קומבינה מתוכננת בשביל לקבל את הפטור.. אין ספק שאתה מומחה בלהסיט את הדיון מעיקרו ולו רק בגלל חודה של מילה..

vinney

Well-known member
זה הבעיה עם האמת

היא לא מסתדרת עם מה שאתה מנסה להוכיח, אז אתה מעקם אותה קצת.

ori239

New member
תסביר לי רגע

'התחזתה לנשואה' (המטרה שלי היא הרי להוציא אותה רע) - זה לא בסדר.. אך התחתנה נישואים פיקטיביים והתגרשה והודתה בזה - זה בסדר? כאן היא יצאה יותר טוב? זה כבר לא משרת את מה שאני מנסה להוכיח? אינני מעקם את האמת, אם כי לעיתים איני מדייק בעובדות, או יותר נכון איני בוחר בקפידה את מילותיי ובכך חוטא בהצגה מוטעית של הדברים.. אך פני הדברים הם כפני המסר שאני מנסה להעביר, לא משנה איך אציג זאת.. הבחורה יצאה שפלה בהתנהגות הזאת.. בין אם 'התחזתה לנשואה' ובין אם התחתנה פיקטיבית.. זה מעיד שהמוסר שלה והשכל שלה נמצאים באותו מקום (לא בראש)

vinney

Well-known member
אתה מפספס את הנקודה

היא התחתנה נישואים אמיתיים לגמרי. כחוק, כדת וכדין משה. כשאתה אומר "התחזתה", אתה אומר בעצם שהיא הציגה את עצמה כנשואה בזמן שלא הייתה נשואה, וזה לא נכון. כשאתה אומר נישואים פיקטיביים - אז גם לא ברור למה אתה מתכוון, היות והנישואים לא היו פיקטיביים. הצבא החליט לשחרר אותה כי היא נשואה, בדיוק כמו שהצבא משחרר כל אישה נשואה אחרת, ואין לצבא (או לך) שום זכות ללכת ולפשפש בחייה ההאישיים. הרבה נשים מספרים סיפורים ואגדות על למה וכמה הם התגרשו, ולמרות שאני מאמין שבר רפאלי אכן התחתנה כדי להתחמק משירות צבאי, זה כל מה שזה - אמונה. לאלוהים הפתרונות מה היא באמת עשתה, וזה לא משנה מה היא אומרת עכשיו. כדי להוכיח שמישהו עבר עבירה -אמונה לא מספיקה. אתה יכול לחבב אותה ויכול שלא, יכול לירוק עליה או לתלות פוסטרים שלה ליד המיטה, אבל אתה לא יכול להגיד עליה משהו שהיא לא. היא לא עברה על שום חוק. מוסר? אמרתי לך - כל אחד והמוסר שלו, הסרגל שלפיו כולם צריכים להיות מיושרים זה החוק, ועל זה כאמור היא לא עברה.

user4576

New member
הוא לא תורם כלום ל"מלחמה על קיומנו"

שים לב לעובדה המדהימה הבאה: אתה יכול עכשיו ללבוש מדים של צה"ל וללכת לשבת על הדשא בקריה במשך 3 שנים ולא תהיה בכך שום תרומה לביטחון המדינה (או לשום דבר אחר). כן, כן, יש הרבה אנשים שמתקשים להבין עובדה פשוטה זו, אבל היא אכן נכונה. אני אפילו אגלה לך סוד קטן: אתה יכול לעשות את זה גם במשך 30 שנה וזה עדיין לא יועיל לשום דבר ולאף אחד. אני חושב שאם זה שישב 3 שנים על הדשא בקריה מרגיש טוב עם עצמו, אז גם זה שישב באותן 3 שנים על הדשא באוניברסיטה צריך להרגיש טוב באותה מידה...

הקמת ארגון חדש של שירות לאומי

ברירה מחדל של תרומה למדינה רק באמצעות שירות של 3 שנים בשירות קבע בצה"ל חייבת להכחד מהעולם. יש לאפשר שירות לאומי לכל מי שיימצא לא מתאים לשירות צבאי, זה כולל את החרדים והערבים שמסוגלים לבצע שירות לאומי במגזר שלהם. אכן חייל שבא ב-8 בבוקר והולך ב-1 בצהריים, ובנתיים מבצע תפקיד זניח ולא חשוב מהווה בזבוז משאבים לצה"ל. לעומת זאת, אם אותו אדם, יבצע התנדבות במד"א, עזרה בש"ב לצעירים וכו', זה תרומה הרבה יותר גדולה למדינה!

למעלה