שאלה לכל הסוציאומטים הננימים

ori239

New member
לא חסרים מקרים

שתוכל להביא לי עכשיו אם הנקודה שלך היא לא לתרום.. ולא חסרים מקרים שאני אוכל להביא.. כך לא נגיע לשום מקום

vinney

Well-known member
נגיע למשל למקום שלא הכל זה שחור לבן

או שלא כל מה שאתה רואה כתרומה, אני רואה כתרומה.

ori239

New member
שוב, זה לא האישו כאן

אז נקים ועדה, אני ואתה, ובה נמצא יחד דברים ששנינו נראה לנכון תחת ההגדרה 'תרומה'.. כל מה שבאתי וטענתי פה הוא שאם יש חוק שחלק מסוים מהאזרחים צריכים לתת 3 שנים, אין שום סיבה שאחרים לא יתנו 3 שנים במקומות אחרים, ולו רק למען עיקרון השוויון (אישית הייתי ממסד את זה בחוק).. בנוגע לאיפה, למה, מתי, איך, את מי - לא דיברתי על זה, קטונתי, זאת אינה המהות כאן.. וחבל שהרוב המוחלט פה נכנס לזה.. אני אישית גם נגד הקמפיין המכוער וציד המכשפות הזה, שהוא חלק מספין פוליטי.. אני בעד שיוויון סך הכל.. ובשם השיוויון הגעתי לכאן.. על הצבא, דרך פעולתו וכו' נדבר בשרשור אחר

vinney

Well-known member
האישו זה שאף אחד לא צריך לתרום

שום דבר רק לשם תרומה. כפיה צריכה להיות מצומצמת למינימום ההכרחי, ולא כדי לספק אנשים מתוסכלים כאלה או אחרים.

ori239

New member
אוקי..

אז מה נעשה אם מחר, תיאורטית, אף אחד לא ירצה להתגייס? נאמר והממשלה כינסה ישיבה, והוחלט על צבא שכירים.. הגיעו רק 1500 חיילים מרצון.. מה אז?

vinney

Well-known member
בעיה

זאת בדיוק הסיבה שהממשלה לא החליטה את זה עד עכשיו. מכיוון שאין מספיק מתנדבים - מחייבים אנשים בכפיה. אבל לא מחייבים את כולם, אלא את מי שצריך ולכמה זמן שצריך. למה זה מפתיע אותך שאנשים לא רוצים להתגייס? זה מסוכן להיות בצבא, מתים שם וכו. שום בן אדם שפוי לא ירצה למות הרי.

ori239

New member
כנראה שאני בין היחידים

או שאני סתם לא שפוי.. אז מה לדעתך צריך לעשות? להמשיך עם הכפייה? או למצוא פתרון אחר?

vinney

Well-known member
יש פתרון אחר

צריך להביא את עצמנו למצב בו אנחנו לא צריכים לשרת 3 שנים בשירות חובה ועוד 30 במילואים. הסכמי שלום עם השכנים יכול להיות התחלה טובה.

ori239

New member
ונניח ואתה

המדינאי הדגול שיעשה זאת, לאחר שכל קודמיך בתפקיד נכשלו - איך אתה מתכוון לעשות שלום עם הרשות הפלשתינית? (נעזוב את לבנון וסוריה בינתיים)

מה קורה עם מחר אף אחד לא רוצה להיות מורה??

היצע וביקוש... כלכלה פשוטה. אני מוכן להתגייס לצבא מילואים מקצועי. אתה?

שוב כשלים לוגיים מאוד חמורים...

" בנוגע למלחמה בהשתמטות - אבי הציע פתרון יצירתי שלדעתי לפחות ראוי לאמץ - שכר הלימוד באוניברסיטה לחיילים יהיה 'חינם', בעוד שלאחרים הוא יהיה 100,000 שקלים לשנה.." המטרה היא להלחם בבורות ולעודד השכלה...מכיוון שהשכלה מביאה גם תעסוקה ותורמת למדינה. הצעותיך בראש ובראשונה פוגעות במדינה.

ori239

New member
להיפך-

כך גם תילחם בבורות, כי תספק השכלה בחינם לכלל החיילים, וגם תלחם באוכלי החינם - אלו שלא יודעים לתת, אך בבוא הזמן לא יהססו לדרוש..

אה..... מי ישלם 100000 ש"ח?

כך שהשכלה חינם לחיילים לא יהיה כי לא יהיה כסף... מקסימום הרבה שהצבא בחר מלפטור משירותם ירדו לחו"ל כדי ללמוד במחיר נורמלי, וכך יהיה לך אחוז יותר גבוה של ערבים וחרדים במדינה. המדינה בעצם תעודד הגירה של יהודים חילונים ממנה החוצה... בקיצור הרצל היה מתהפך בקברו. תמיד לחשוב שני צעדים קדימה...

vinney

Well-known member
היא עושה את זה כבר עכשיו

למי יש חשק לבזבז חודש מהחיים בלשמור על מתנחלים תוך שמשלמים 50% במסים על המשכורת, ועוד לקבל קללות כי אתה שמאלני משתמט? שישמרו על עצמם בעצמם.

ori239

New member
לדעתי

זה יעודד דווקא הגירה של ערבים וחרדים, כי ברז ההטבות-לכל-דורש ייסגר קצת.. ומה העניין עם היהודים החילונים? הם אינם מתגייסים? הרצל היום מתהפך בקברו, נוכח המציאות הזאת שבה אנשי ממשל מושחתים מתמיד וכל אחד מעקם, משפץ ומשכתב את החוק לצרכיו

איך בדיוק? חרדים לא הולכים לאוניברסיטה...

ואחוז הערבים שרוצה ללכת לאוניברסיטה נמוך מאצל היהודים (מה גם שכמובן בג"ץ ימנע הצעה כזאתי).

ori239

New member
בהמשך

תכנית הגמול תורחב, ויוענקו הטבות חסרות תקדים במסים שונים ליוצאי מסגרת התנדבות כלשהי.. כשעל המאזדה תקבל 50% הנחה במס רכב (שיוכפל, אגב), כשתקבל כחייל משוחרר עוד תוספת למשכורת (תוספת פרוגרסיבית, מדורגת לפי התרומה ולפי גודל המשכורת), כשתקבל ואוצ'ר לגני הילדים, כשבכל פינה תצוץ לך הטבה - רמת החיים שלך תשתפר פלאים.. כשברשותך יהיה בית בגיל 30 (ולא כמו היום שצריך לשלם משכנתה כל החיים), תעודה שהשגת בלי להתחרות בסלקציה לאוניברסיטה, והטבות מכאן עד נהריה (אני נמצא באיזור באר שבע), החרדי והערבי ירגישו כל כך נחותים שאני בטוח שחברי הכנסת הערביים יחזרו בהם מסלידתם מהשירות הלאומי, וחוק טל - יבוטל.. בבג"צ יוכלו לקרקר - אין פה אפליה.. יש פה העדפה מתקנת - מי שנתן יותר, יקבל יותר.. מי שלא נתן כלל - יקבל את המינימום. בדיוק כמו שלערבי שמור מקום באקדמיה - האם מפלים אותי? לא, זאת מדיניות העדפה.. אין פה אחד יקבל ואחד לא, יש אחד יקבל יותר ואחד יקבל.. כל הרעיון הוא ליצור קרקע פורייה לאנשים שרוצים לתת, ולהבחין ביניהם לבין אלו שיודעים רק לדרוש (כמו החרדים פטורי הגיוס, שהם טפילים מוחלטים).. אגב אנשים שעשו קריירה צבאית נהנים ממשכורת כל חייהם, מגיל יחסית צעיר (ולא 67, כמו חלק נרחב מהמשק).. אם על זה אף אחד לא התלונן, גם על התגמול המדובר אף אחד לא יתלונן.. מאיפה הכסף לכל ההטבות הנ"ל תשאלו? יופנה ממקורות אחרים.. אני לא רואה סיבה מדוע אני, שבמקיף שלי אחוז הקרביים הגבוה בארץ ובכלל אחוז המתגייסים גבוה, הייתי צריך לסבול קיצוץ מאסיבי של שעות, סגירת כיתה ולמידה עם עוד 38 תלמידים, כשבגימנסיה ת"א ידידה קרובה למדה עד פי 2 שעות ממני במקצועות מסוימים ועם 28 תלמידים בכיתה, ואחוז משתמטים שם עומד על 50% (ולא, אין מדובר על בעלי בעיות נפשיות/רפואיות).. מה האירוניה הזאת? אבל בינתיים - לא נלך רחוק.. רק תנו לי תנאים נורמליים - אוכל אכיל, ויחס שאינו משפיל.. נתחיל מכאן

user4576

New member
עדיין לא שמעתי אף הסבר הגיוני

למה לתת למשרתים הנחה בשכר לימוד, במיסים, בתשלום לגני ילדים ושאר תשלומים עקיפים ודחויים למינהם. במקום פשוט לשלם לחיילים ישירות משכורת חודשית בזמן השירות באופן מיידי מידי חודש, כמו אנשים נורמליים.

ori239

New member
כי זה לא מה שיעודד גיוס

אני כרגע מרוויח עשרות אחוזים מעל המינימום ועוד בעבודה שאני אוהב.. אז אלך לשרת בצבא ולסכן את חיי תמורת מינימום? מלבד זאת - כסף בא וכסף הולך.. הטבות נשארות.. אם מבטיחים לי שכבעל משפחה חלק נכבד מהמשכורת שלי ישאר אצלי בגלל הטבות כאלה ואחרות - זה לא ישמע טוב יותר משאר לקבל 3192 שקלים לחודש כחייל?

למעלה