שאלה לכל הסוציאומטים הננימים

צבא מקצועי- לא פרקטי

הבחינה של הקמת צבא מקצועי היא לא פרקטית, לא כרגע לפחות. אנחנו מדינה של כ-6 מיליון איש, וזקוקים לכוח אדם נרחב לאיוש הצבא. אם יבוטל שירות החובה יהיה לצבא קשה מאוד להשיג לשורותיו לוחמים.. כרגע למשל יש מוטיבציה גדולה לגיוס לחטיבת גולני. אם יבוטל שירות החובה, ושירות צבאי יהיה בחירה, ייתכן והרצון לשרת בחטיבה יעלם. הצעירים יראו באופק את הקריירה התעסוקתית והאקדמאית, ולא יחשבו מחשבות כמו "מה אני אעשה בצבא". תיקח כמודל את ארה"ב המחזיקה צבא מקצועי, אתה בוודאי מכיר את המקרים שבהם ניתנת בארה"ב לצעירים שנתפסו בעבירה האפשרות- לשרת בצבא או לשבת בכלא. ברור לך שזה נעשה ממצוקה בכוח אדם, וזה יהיה חמור מאוד אם נגיע למצב כזה גם בצה"ל- זה יביא לירידה באיכות כוח האדם. לגבי איוש התפקידים העורפיים ותומכי הלחימה. משכורת של חייל לא קרבי, צעיר וללא משפחה, היא בסביבות 350 ש"ח לחודש, אם נוסיף עלויות נסיעות, מזון, ביגוד זה לא מגיע ל-1000 ש"ח בחודש. אם הצבא יחזיק אנשים מקצועיים, למשל חייל חימוש יהיה בעצם מוסכניק עם משפחה בן 35, הדבר יעלה ישר פי 4 מהחזקת חייל בתפקיד דומה. בקיצור יהיה מצוקה תקציבית להחזיק כוח אדם שכזה. כמו כן, לצבא יהיה קושי ממשי באיוש תפקידי הפיקוד והקצונה. בקיצור, צבא מקצועי זה אולי משהו שיהיה בעתיד, אם יהיה שלום, כרגע זה לא פרקטי.

ad123321

New member
אתה הוא זה שמבדיל בין דם לדם

וחושב שהדם היהודי נעלה על הדם של אחיו הפלסטיני. מלבד זאת, מי אתה שתקבע מהי "תרומה לחברה"? אתה חייב לשרת במסגרת שירות לאומי כדי להיחשב כ"תורם"? ואם אני תורם בנושא שבאמת חשוב לי, כמו שחרור וזכויות בעלי-החיים, זו לא תרומה מתוקף היותה לא במסגרת שירות לאומי? מבחינתי, זו תרומה פי אלף יותר חשובה מרוב הדברים שאני מכיר. אם אני תורם לקהילה שלי בדרך זו או אחרת אבל שלא במסגרת שירות לאומי, אז התרומה הזו לא נחשבת?

ori239

New member
חמוד

גמני תורם בעניין זכויות בעלי החיים.. אבל זה עדיין לא אומר שאני צריך לתת 3 שנים מחיי ואתה לא.. אתה אזרח בדיוק כמוני.. אני איני מבדיל בין דם לדם, מבחינתי כל בני האדם שווים.. מאיפה הקרצת את הפלסטינים? ואם אתה כה אוהב בעלי חיים, למה שלא תתרום 3 שנים מחייך באחד מסניפי ארגוני זכויות בעלי החיים?

ad123321

New member
אני תורם בדרכי

וסתם כדי לדעת כי זה מעניין אותי - אתה טבעוני?

הרי יש פה בעיה..

מה שויני הרי מנסה לומר זה שמי שמוגדר כ"משתמט" הוא למעשה הוא אכן לא עובר שום חוק כי צה"ל בעצמו שחרר אותו (הוא לא ברח מהצבא, הוא לא עריק). אבל בפועל (בינו לבין עצמו) הוא ביצע התחזות, הבעיה שאי אפשר להוכיח זאת. צה"ל משחק משחק כפול: מצד אחד הוא מתריע מן "חיידק ההשתמטות" ובצד השני הוא משחרר חיילים על פרופילים 21 או אי התאמה ותעודת פטור ומצמיד להם מדבקת "משתמטים" על המצח. לעיתים נטען כי צה"ל נותן פרופיל 21 בקלות יחסית בגלל חוסר רצונו להתמודד עם חיילים בעלי קשיי הסתגלות להירכיה הצבאית. אז מה כן צריך לעשות? יש לנתב אפשרויות בחירה למי שמראה קשיי הסתגלות בצבא. דרך שירות לאומי שיהפוך לשירות חובה (באם החייל ויתר על שירות צבאי) ותרומה לקהילה. למעשה מי שייצא מהצבא לא ידרוך באזרחות אלא יעבור למסלול השירות הלאומי. גם יתאפשר למי שיירצה לחזור ולשרת במסלול השירות הצבאי. זה בסדר שיש אנשים בעלי צרכים מיוחדים שקשה להם עם המסגרת הצבאית, אבל קשה לי להאמין שאותם אנשים לא יימצאו להם איזה מסגרת של שירות לאומי שבה כן יוכלו לתרום בכבוד. ובנוסף, כמו שאמרתי שוב ושוב, תנאים משופרים בהרבה למשרתים בצה"ל>דאגה לחייל לקראת שחרורו לכיוון תעסוקתי וקריירה עתידית> הטבות מפליגות לאחר השחרור>תנאים משופרים במילואים (כי כיום אפילו מינימליים אין).

yonatan31

New member
אם שירות לאומי הוא תחליף שווה לשירות בצה"ל

אז למה אתה מציע להעלות כל כך את התנאים רק לחיילי צה"ל?

שירות לאומי מהווה תחליף

למי שלא עושה צבא. התנאים בשירות לאומי הינם טובים יותר מהתנאים בצה"ל, לכן יש לעלות את התנאים לחיילי צה"ל וליצור שיוון.

koneko90

New member
99.99%?

אשמח לדעת מהן המקורות שלך, כיוון שאתה טועה חמורות.

vinney

Well-known member
אז תתקן אותי

אני מתחנן שיתנו לי מידע מוסמך עוד מיום פתיחת הפורום. מכיוון שאף אחד לא אמר לי שום מידע מוסמך, ולא מצאתי שום מידע כזה באתר דובר צה"ל או הלמ"ס, אני מניח שמדובר במספר אנשים זניח, שזה בעיניי לא יותר מ0.01%. אם אתה חושב שאני טועה - אני אסמך אם תוכיח.

koneko90

New member
א. אם אין לך שום מידע לגבי משהו,

לא אומרים אותו. ב. צה"ל לא פירסם נגד כמה הוא הגיש תביעות בגין השתמטות. משטרה צבאית (אחותי משרתת שמה) מטפל ב500+ תביעות בגין השתמטות (ועוד כ600 בגין עריקות, גם סוג של השתמטות) במחוז חיפה (מן הסתם מהשנה - שנתיים האחרונות). מדובר פה בכך שהצבא רואה באותם אזרחים על סמך הנתונים שלהם שהם אמורים להתגייס אך לא מתייצבים ליום הגיוס. (אם אני לא טועה מדובר בעשרה חודשים עד שאותו אזרח נקרא משתמט). הנתון הוא אמיתי והוא רק מחיפה, אנסה לברר אם יש באמת איזשהם נתונים רישמיים. רק שתדע, לא מדובר ב1-2 כמו שאתה חושב.

koneko90

New member
השאלה הייתה,

מהו מספר האנשים שצה"ל קבע בזמן האיבחונים השונים שהם יכולים להתגייס אך ביום הגיוס למרבה הפלא, לא נכחו.

השירות הוא חובה

זה הרי ברור. הדם של שנינו אותו דם. מי ששירת בקרבי יודע באופן ממשי שאין הבדל. אבל, אם באמת אתה רוצה להלחם בהשתמטות, תשקיע את הכסף בתנאים למי שמשקיע, למי שנותן, ותורם, למרות הפגיעה כסטודנט, ואח"כ כשכיר או כעצמאי. אל תבזבז משאבים בחיפוש האנשים חסרי האחריות החברתית, וחסרי עמוד השדרה.. תדאג למי שמשרת, במשכורת, בתנאי השירות המגורים והאוכל. תדאג למי שהוא לקראת שחרור, זה לא מילים באוויר! זה דברים שניתן לעשות אותם. ותדאג למי שמשרת 30 שנה לאחר שחרורו במילואים, נותן אלפי שעות של שירות וזוכה לבסוף לשכר של פחות מתאילנדי. ולמה זה מגיע לו? למה הוא תורם ולכן הוא נדפק? אל תגיד זה החוק ועלינו לשרתו. אני אומר, עשה חובתך- אבל גם עמוד על שלך! צא למילואים אם וכאשר יגיע הצו, אבל דע גם לפתוח את הפה, ולומר שמגיע לך יותר, כי אתה נותן יותר, יותר מ-97% מהאוכלוסייה... "תן לי ולשכמוני להיות הפראיירים שמתגייסים למען המטרות הפוליטיות של פוליטיקאי זה או אחר ומשלמים מיסים כדי שהבנים של אנשי הרוח למיניהם (שאגב מאצלם אחוז המשתמטים הגבוה ביותר) יהנו מרוב התקציבים.." אני מקווה שאמרת את זה בציניות..

ori239

New member
אנחנו באותו ראש

ובינינו, אני משקיע חלק נכבד מהכסף שלי למען מטרות חברתיות.. (הבוקר העברתי תרומה של 1000 שקלים לעמותת 'באר שובע' שמפעילה בבאר-שבע בתי תמחוי לנזקקים) בנוגע למלחמה בהשתמטות - אבי הציע פתרון יצירתי שלדעתי לפחות ראוי לאמץ - שכר הלימוד באוניברסיטה לחיילים יהיה 'חינם', בעוד שלאחרים הוא יהיה 100,000 שקלים לשנה.. כמובן שלא בצורה הזאת, אפשר להציג זאת בצורת 'מענק' לחייל המשוחרר על סך 100,000 שקלים, לשימוש בכל מוסד לימוד מוכר בארץ.. כך גם מאבק הסטודנטים להורדת שכר הלימוד יפתר.. רוצה ללמוד? תרום 3 שנים.. זה עדיף מאשר כל מיני תעודות שחרור מטומטמות בצבעי זהב, כסף וארד שיתנו לי רישיון נהיגה (שכבר יש לי) ופסיכומטרי (שגם עשיתי).. העיקר שיש לנו הנחה בבורגראנץ'..

vinney

Well-known member
זאת אומרת שמי שחולה

לא רק שנפגעה יכולתו להשתכר, אתה גם פוגע ביכולתו להשכיל, ולמעשה דן אותו לחיי אומללות, כי מה זאת אומרת הוא לא משרת? יפה, רוצה לעשות לי עוד הרצאה על מה זה פאשיזם?

למעלה